2004 grand vitara 2000 periyodik bakımları hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetkarakoyun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,117

ahmetkarakoyun

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
merhabalar geçen hafta 2004 model 32.000 de bir suzuki aldım.(şükürler olsun) aldığım kişi 30.000binde bakım yapıldığını söyledi. ama aracı eşi kullanıyormuş aracın içi dışı temiz ama ne kadar dikkatli kullandı bilmiyorum. mesela lastik havalarının hepsi birbirinden farklıydı. motor yağ çubuğuna baktım rengi siyahlaşmış ve üstteki delikten daha aşağıdaydı. üst sınır yukardaki delik mi onuda bilmiyorum ya. sadece iki delik olunca öyle yorumladım. öğrenmek istediğim standart bakım kaç km de oluyor. ağır bakım ne zaman oluyor. difransiyel yağ değişimi ne kadar aralıkla yapılıyor. bunları soruyorum çünkü bulunduğum 18000 nüfuslu ilçede tek grand vitara bende ve burdaki ustaların daha önce böyle bir araç gördüklerini düşünmüyorum. saygılar..
 

Etiketler
Ynt: 2004 grand vitara 2000 periyodik bakımları hakkında

ön ve arka dif+ şanzıman+arazi şanzımanı toplamda 6-7 lt yag alır 75/90 tercihan tam sentetik olanından koyun ,her 40 de bir degişimi önerlir bu yagların ambalaj problemi vardır 40-200 lt gibi ambalajda satılır ,1 lt lik ambalaj birtek mobil markada var digerleri çıkardıımı bilemiyorum .
bir konuyada dikkat cekmek istiyorum hiç acılmadı ilk acılacaksa genelde şıp diye yag tıpaları acılmaz gömme 4 köşe anahtarın düzgün olması gerekir ,oksijen kaynagı ile tıpa üstüne ısı verilip çekiçle darbe uygulandıktan sonra acılır normal şekilde yalama olmuş tamirci anahtarlarınla acılmaya kalkılırsa tıpalar yalama olur ve üstünde cıvata kaynattırmanız gerekir .
yaglarıda bulma şansınız da azdır toptancı bir bayii ye şiparişle getitirebilirsiniz .
10/40 motor yagı / hava ve yag filitresini her 10bin de bir .
arka dif i 40 bine bırakmadan 20binde bir ve benzin filitrenizi 20 binde bir degiştirin .
her bakıma gidince ön ve arka frenleri kontrol ettirin .gerektiginde balata degiştirin.
her camura girdikten sonra arka kampanaların içine dolan camuru söktürüp temizletin içinde kurutmayın . yazın tozlu ortamlarda kullanacak iseniz hava filitresi için 10000 olmasını beklemeyin bagajda yedek bulundurun yeri gelince 500 km de bile toz olup filitre bitebiliyor.(hava filitresi temizligi diye bir şey yoktur içindeki karton nun gözenekleri dolunca ömrü biter yakıt tüketimi artar daha pahalıya da gelebilir) :smiley:
 


Ynt: 2004 grand vitara 2000 periyodik bakımları hakkında


http://www.ngk.com.tr/index.php?id=1860&pd=1861&t=pkwzuendkerzen&lmf=SUZUKI&h=SUZUKI&m=Grand+Vitara

motor kodunuza göre listeden buji numaranızı tespit edin.katolog 40 bin der fakat ülkemizin kaliteli ve pahalı olan benzinine fazla dayanamazlar 20000 de bir yenilemeniz gerekir .
aracta lpg varsa rakam 10000 de bir dir lpg için lpg ve iridyum isimli pahalı bujileride tercih edebilirsiniz. :smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,907
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst