2006-2008 Grand Cherokee 3.0 Crd Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GÖKHAN8806 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,340

GÖKHAN8806

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
iyi günler 2006-2008 model arası grand cherokee 3.0 crd almayı düşünüyorum kullanım olarak %70 şehir içi %30 arazi aracı alırken nelere dikkat etmeliyim kronik problemleri varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Etiketler
merhaba,

bilinen kronik problemi yok, tek sorun bakımlarının zamanında yapılmış olması, bütün yağları zamanında değişmeli.
düzgün de kullanılmışsa kolay kolay büyük problem çıkarmaz. ben de araştırıyorum şu an.
 

çok doğru. bilinen kronik problemi yoktur. sadece direksiyon elektronikleri sorun olabiliyor. bizde olmuştu. elektronik direksiyon kilidi var makyajlı 2008 2009 da o motor bozulunca plastik kontak anahtarları dahil herşey değişiyor ve araç çekici ile servise gidebiliyor. tam bir saçmalık aslında. 2008 öncesi metal kontak anahtarlı modellerden alınırsa bence daha iyi olur. birde dijital klima saçmalıyor ise komple panelin değişmesi lazım ki gerçi tüm chrysler imalatlarında aynı panel olduğunda araca özgü bir problem değil. son olarak DVD çalarlı model var ise ses sisteminde o DVD çalmamaya başlıyor CD ile devam ediyorsunuz.

şehir içi 11 12 litre yakarsınız. uzun yolda 7.5 e kadar düşürdüm ancak tekrarı kolay olmadı. genel kullanımda 8.5-9 litre yakıyor bizimkisi.

140 bin e geldi sıfır alınmıştı. bence şu anda alınabilecek en yetenekli ve yeterli araçtır.
 


Yetkili servis pahalıdır,özel servislere bakın. Modern tasarımlı ve günlük de kullanılacak fiyatına göre alınabilecek en mantıklı araçlardan.
 



parçaları malesef önceki jenerasyon jeep lerden daha pahalı. örneğin, disk fren balataları ve diskleri , bizim 3.7 KJ ninkilerden %40 pahalıydı geçen sene. birde elektronik parçaları da çok daha pahalı. sonuçta motor mercedes benz motoru olunca kurtuluş yok. yinede sorunsuz araçlardır diyebilirim. biz çok memnunuz.
 

Neymis bu Grand sevgisi diye ilanlara göz attim, 6 aylik mtv sini gordum.Hemen geri kapattim.

Ancak eminim kullaninci tutku yapiyodur her amerikanin yaptigi gibi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Alternatif çok 4.7 WJ var, 5.2 ZJ var illa bu alınacak değil. Grand kasaların hepsi büyük,konforlu ve donanımlı araçlardır.Parça fiyatları yeni nesil araçların hep pahalı olmuştur,yan sanayi ile alakalı birşey. Açıkçası temiz bir ZJ alır keyfime bakarım ben olsam,özellikle ZJ 4.0 lt olanlar.
 


Merhaba arkadaşlar!
Ben de WK/WH ilk modellerden (2006-2007) almayı düşünüyorum. Ancak bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak. Hazır bu başlık varken yeni bir başlık açmak istemedim.
Birkaç aydır kafayı 2004 Overland'lara takmıştım. Ancak düşündüğüm gibi temiz bir araç bulamadığımdan epey bir süre geçti. Bu arada da biraz birikim yaptım. Rakamlarım biraz daha üst seviyelere tırmandı. 55000 TL'ye temiz bir 2004 bulunuyorken 15-20000 TL daha eklenince temiz WK'lar başlıyor (ilan bilgileri doğruysa).
WJ ararken forum sağolsun, neredeyse bir WJ uzmanı olmuştum. Ancak WK için forumun altını üstüne getirmeme rağmen ne yazık ki WJ gibi ayrıntılı bilgi bulamadım. Ya da ben göremedim.
Örnek vermek gerekirse modeller, donanım farklılıkları vs. gibi bilgiler ayrıntılı şekilde yazmıyor. Ama WJ'de en ince ayrıntısına kadar bulabiliniyor.
Sorum şu şekilde;
Bu aracı alırken (WK) normalde servislerin bakmadığı, bizim kullanıcı olarak bakmamız gereken yerler nerelerdir. Mesela WJ'de klima hata kodlarına bakabiliyorduk. Normalde servislere gittiğimizde klimanın çalışıp çalışmadığına bakarlar, gidip de hata kodlarına ayrıntılı bakacaklarını zannetmiyorum. Burada bizim kontrolümüz önemli. Yani bunun gibi şeyler soruyorum. Bizim araç başında daha sanayiye göstermeye gitmeden bakabileceğimiz yerler nerelerdir?
Şu ana kadar bildiğim tek şey, kontak anahtarını 3 kere aç/kapat yapınca çıkan aracın genel arıza kodları. Bu WJ'de de vardı. WK için ise "şuralar önemli, şuraya mutlaka bakın" diyebileceğiniz yerler nerelerdir?
Ankara'da olduğum için aracı Akgün Aydın'a gösterteceğim. İlla ki onlar da güzel bir şekilde bakarlar ama daha oraya gitmeden nerelere bakabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :smiley:
 



Wk ile ilgili benim mesajlarımı bir tarayın. bizde 2008 modeli var. 2009 ocak ayında almıştık 0 km iken. şu anda 140 bin km civarına geldi. bu araçlar epey sorunsuzdur. makyajsız 2008 öncesinde kontak anahtarı normal anahtardır ve daha sağlam bir sistemdir. ayrıca klime kontrolleri ve radyo cd ünitesi ile çerçevesi farklı döşeme renkleride biraz farklıdır. 2008 ve üzerinde nedense döşemelerin kalitesi düşüyor. dijital anahtar geliyor mercedeslerdeki gibi. bunun haricinde emme manifoldundaki emisyon kontrol kapakçıklarının kolu kırılır arıza verir. ön defransiyel burçları eskir. hepsi bu. bunlar tabi ki çok iyi bakılmş ve tüm bakımları doğru düzgün yaptırılmış araçlar için geçerli.bakılmayanları çok dökük ve kesinlikle alınmamalı çünkü parçası daha pahalı eskilere göre. bu araçlarda starscan diye bir terminal kullnıldığı için dandik servislerde o alet bulunmaz sadece markaya özel olmayan tüm obd arıza kodları ölçülebilir. eski araçlarda DRBIII kullanılıyordu.
 

Cevabınız için teşekkür ederim.
Sizin mesajlarınızı da inceledim. Forumda WK hakkında bilgi veren tek kişi sizsiniz sanırım :smiley: Onun için size birkaç şey sormak istiyorum. Bilen arkadaşlar da yardımcı olurlarsa sevinirim.
WJ/WG kasada klimanın "blend door" isminde bir kronik problemi var. WK/WH kasada klimayla ilgili bir problem biliyor musunuz? Klima analog olduğu için sanırım bununla ilgili bir hata kodu göremiyoruz. Klimayla ilgili bir hatayı görebildiğimiz bir yer var mı? EVIC'de bununla ilgili bir bilgi veriliyor mu?
Sizin 2008 modelde sanırım geri görüş kamerası var. 2006-07'lerde bu bulunmuyor. Yanılıyor muyum? Orjinaline sonradan takılıyor mu? Ayrıca 2006-07 modellerde orjinal arka park sensörü bulunuyor. Bazı ilanlarda önde de bulunduğunu gördüm. Acaba onlara sonradan mı takılmış? Yoksa bir paketin ürünü mü?
Orjinal navigasyonu kullanıyor musunuz? Güncel mi? Dokunmatik mi? İşinizi görüyor mu?
Anahtar WJ'deki gibi çift gelip 2X2 toplam 4 hafızalı mı oluyor?
Bunlar belki basit sorular ancak aracın donanımında bulunan şeyler. Bu donanımlar ile bu araç ön plana çıkıyor. En önemli tercih sebeplerim bu donanımlar.
WJ'de 2004 Overland'da çekiş sistemi en üst seviyeye çıkartılmış. Quadra Drive olarak demiyorum, 2004 Overland'da önceki Quadralara oranla ekstra iyileştirmeler yapılmış. Ekstra kilitler falan gelmiş. Ancak 2006'da yeni bir çekiş sistemine geçilmiş. Quadra Drive II'deki EDLS (Elektronik difransiyel kilidi) önceki son versiyon mekanik çekişi aratır mı? Hani bazı iyileştirmeler yapıldıkça kötüye gidilmiş ya WK'da, bu sebeple soruyorum.
Bunlardan bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
Bunların haricinde, pek piyasası olan bir araç olmadığı için alım/satımı kolay olmuyor. Bu sebeple alınca uzun yıllar kullanmak gerekecek. Bilindiklerin haricinde sağdan soldan çıkacak sürprizlerle ne kadar az karşılaşırsam o kadar iyi. Kronik sorunların olmaması içimi rahatlattı açık söyleyeyim :smiley: Geri kalanı da şans içi...
 

WK nın kliması da dijital. blend door problemi bunlarda da görülüyormuş ben karşılaşmadım yada duymadım. ancak o klima ünitesi bazen kafayı yiyor yazın oretasında ayaklara sıcak hava geliyor klima kapalıysa. bilinen bir çöüzümü yok. tüm arızaları starscan üzerinden laptop ile görüyorlar. dvd çalara bile firmware geliyor ki çok gıcık aslında. ayrıca her modern dizel gibi çok geç ısınıyor ve kabin de geç ısınabiliyor. bizim araç laredo o nedenle hafızalı koltuk yok ancak olanlarda WJ ile mantık aynı. park sensörü vs yi bilmiyorum ama geri görüş kamerası gerçek bir ihtiyaç. bu aracın aynaları çok kötü tasarlanmış ve geri görüşte çok güç. ben sonradan aynanın içine gizli tipte monitör ve geri görüş kamerası uyguladım. aynanın içinde gizli üzerine takılı değil dikkat. aynanın şeklide orijinallerle aynı. aliexpress ten aldım. çok iyi oldu. sonradan da takılır yani. quadradrive II opsiyonel bunun haricinde zaten defransiyel kontrolü vs elektronik. en basit modeli bile çok yeterlidir. çok tkaılmayın detaylarına. ben aracı tavsiye ederim. ama ikinci el alırken tabiki fazla aksesuarlı olanı almak daha iyi olur. aracı kullanın karakterini severseniz zaten uuzun süre tutacağınız kadar iyi bir araçtır. şöyle sübjektif bir yorum yazayım. bu aracın üzerine, 2014 modelini aldık. WKII. araç fiat biliyorsunuz. çok şık ve tüketim açısından çok ekonomik olmasına rağmen, motor sesinden, sürüş karakterined, performansından(daha güçlü motoru olmasına rağmen) pek memnun kalmadık ve 9000 km deyken sattık. öyle diyeyim. şimdi başka ve daha iyi bir araç var. WK ise hala mevcut.
 

Yaklaşık olarak 10 gün önce 2007 model limited modelini aldım araçta orjinal ön ve arka park sensörü var dijital klimada mevcut benim aracımda tek bir arıza gözüküyor lastik hava basıncı izleme sisteminin bakımı gerekiyor diye bir uyarı veriyor nasıl çözülür bir bilgim yok bu model araçlarla ilgili fazla bir paylaşım yorumda bulamadım ayrıca navigasyon için cd mi yüklemek gerekiyor yada navigasyonu Türkiye de çalışıyor mu onuda bilmiyorum 10 günlük izlenimim sonucunda gerçekten güzel araç​
 

KLL ve Gökhan Bey, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Her ikinizde dijital klima var demişsiniz. benim bahsettiğim dijital ekranlı klima. Klima göstergeleri analog ya, o yüzden dedim. Ayarladığımız değer sürücü bilgi ekranında da yazıyor mu ayrıca? WJ'de klimanın sıcaklık değeri de yönlendirmesi de dijital olarak ayrı ekranında yazıyordu. Döner düğmeden ayarlanıyor, dijital ekrandan da ayrıca görünüyordu. Klima hata kodları da orada çıkıyordu. Öyle bir ekrandan bahsetmiştim.

Sanırım bu araçlarda kamera, navigasyon uygulamaları için güncel ek ürünler almak en mantıklısı. Tamam belki orjinali gibi olmuyor, kalitesiz gibi duruyor ancak üzerinde hemen her özellik bulunuyor. Misal, yüksek çözünürlüklü kamera, haritaları kolay güncellenen navigasyon, bluetooth handsfree araç kiti, usb girişi vs.
 
Son düzenleme:



klima üzerinde bir gösterge ekranı yok. klima ünitesi ise tam otomatik ve dijital. ardında çelik kablo bağlantısı vs yok doğrudan gövde kontrol ünitesine bağlı.

TMPS arızalarının sebebi bozulan daha doğrusu içindeki dahili pili biter sensörden oluyor. ben ebya den almıştım sonra servis programlamıştı. aynı şekilde yan sanayi alınabilir ama şu anda nereden alınır bilmiyorum. belki aliexpress ten. takılan sensörün ilgili tekere göre programlanması lazım. limited de sanırım yedek lastik içinde bir kontrol mekanizması vardı. bizdeki 2008/09 yedek lastiği okumuyor. sadece 4 tekeri okuyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,729
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst