2006-2011 Grnad Cherokee 3.0crd Wh-wk Kac Lt Yağ Konulur

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdem2525 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,912

erdem2525

Ana Kamp
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
0
3.0crd motor wh-wk kasa gc lere kaç lt yag konuluyor..kimi 9.5 diyor kimi 10 11 diyenide duydum..Birde 10-40 yag bunlara daha uygun diyen serviste biliyorum..Net olarak kitapcikta da lt olarak bilgi bulamadim hep 10 lt yag koyduruyorum ama supheye dusmeye basladim..Bilgisi olan arkadaslar aydinlatirsalar bu kinuda bizi memnun olurum..
 

Etiketler
8Wgcq


Kitapçıkta 9.5lt yazılmış ancak kullananlar daha net cevap verecektir.
 


10 lt yağ uygundur , ingilizce sitede 5W-30 tavsiye ediliyor


Yağ miktarındaki ikilem , amerikan birimini (quarts) litreye çevirirken küsüratlardan kaynaklanıyor + yağ filtresinin de hacminin dahil veya hariç tutulmasından kaynaklanıyor , işi tecrübeli ustaya bırakmakta fayda var ve sonunda yağ çubuğuna da sormak lazım
 
Son düzenleme:




Yağ koyarken çok dikkatli olmak lazım. Fazla konulan yağın bu araçlara çok zararı var. Ben grand cherokee 3.0 crd aracıma 9 litre yağ koydum kullanım kitapçığında 9.5 yazıyor. 10W 40 yağ koyuyorum kesinlikle çok iyi dediğiniz ustalara bile aldırmayın buna yetkili servisler de dahil. Aracın kullanım kitapçığında ne yazıyorsa o viskozite değerinde yağ konulması gerekir. Bu konuda kaynak alacağınız tek yer kullanıcı el kitabınız olsun iyi forumlar
 

filtre değiştiyse 9.5 litre yağ alıyor rahat rahat.
 


Simdi ilk bakimi Ankara da yaptirdim jeep ustasi 9.5 lt m9tor alir 0.5 lt de filtre 10 lt koyarsin dedi..Buna istinaden diger bakimlarda hep 10 lt koydurdum..
 

Her zaman en temizi fabrikanın verdiği miktardan biraz az doldurup kalanını seviye çubuğundan bakarak doldurmaktır.İlk bir kaç gün de seviye kontrol edilmeli.
 




Merhaba,

2006 GC Limited 3.0 CRD / 200bin km.

Aracın tüm sıvıları ve filtrelerinin değişimi için kullanılmasını önerdiğiniz marka/özellik/miktar bilgilerine ihtiyacım var. Deneyimlemiş arkadaşlardan rica ederim.
 

motor yağı ACEA c3, MB229.31 standartında olacak. 2010 ve sonrasında DPF olduğu için MB229.51 olacak. 5 30 olacak. yaklaşık 10 litre alıyor. birazı artar.

Şanzıman yağı tipik Mopar ATF 4+.

ntifriz organik olmayacak 13 litre kadar alıyor.
 

KLL,
Çok teşekkürler hocam. Marka öneriniz var mı? Castrol veya Shell ? veya SWAG kullandınız mi hiç?
Filtreler konusunda verimli olur dediginiz markalar var mı?
 

Swag kullanmıstım dodge journey de. Bir fark gornedim. Liqulmoly nin 4200 serisi acea c3 uyumlu yagı var mesela. 40000 km yada 2 sene omur iddiası var. shell e gıcıgım ben. Filtre markadsı hepsi olur. hava fltresi 1.7 corsa dti ile aynı bosuna para vermeyin.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,430
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst