2006 Jeep Liberty 3.7 Lpg Atiker Arıza Işığı Ve Katalitik Konvertör Ilişkisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keremuzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,213

keremuzun

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
1 ay önce Atiker gold marka takılı ve motor ışığı yanan 2006 model 3.7 motor jeep liberty satın aldım. Bana motor ışığı sönmez demişlerdi. Ve hala söndüremedim.

1- Aracı aldıktan sonra ankara da (memduh usta) LPG yi takan yere gittim fakir kalmış bir daha yanmaz dediler fakat 1 gün sonra yanmaya başladı.
2-İstanbul da bostancıda 2 Atiker bayiine gösterdim OBD bağlanmamış dediler aradım memduh ustayı sordum.Bana o beyni kandırmak biz kullanmıyoruz dedi. Ben istanbul da yinede bağlattım ama software de aracım yoktu usta tanıtamadı bir türlü merkezdende yardım aldı 2 bayiide tanıtamadı.
3-Atikeri direk aradım OBD işini sordum size yanlış bilgi vermşler bağlanmalı beyni kandırmak konusu değil bu dediler.
4-Memduh ustaya gittim. Arıza kodu katalitik konverter 300 km benzinde kullan yanarsa HMC ye yanmaz ise bana gel dedi 50 inci km de benzinde iken yandı. HMC ye götürdüm murat abi egzosta götürdü konverter meğer yeni değişmiş sorun yapması imkansız dediler. Sorun LPG nin konverter ile uyumsuzluğu sıcaklık sensörlerin sapıtmasına sebep oluyormuş falan filan.

Son durum bu... Kafayı bu konu ile iyice bozdum hatta Atikeri söktürüp başka marka bile taktırmayı düşünüyorum..Atikerin bu marka model araç ile uyumsuz olma şansı var mı ? Konvertör sensörleri ısıdan neden sapıtır ne alaka ben alaka kuramadım.Ben şimdi gidip konvertörü değiştirsem veya bunun peşinden gitsem bir yere varır mıyım ? Yol haritam ne olmalı ?
 

Etiketler
sadece KJ değil tüm arabalar için geçerli. doğru oksijen sensörünün takılması gerekiyor. arıza kodunun ne olduğunu yazarsanız yorumlayayım.
 

Merhaba bende 2003 3.7 aldim.atiker takili ve p0302 304 306 ile beraber oksijen sens.arizasi vermekte.atiker takili.siz cozum uretebildiniz mi
 

bunlar misfire kodları. yani sırasıyla 2 silindirde 4 silindirde 6 silindirde ateşleme problemi görmüş. bunun olmasının sebebi tüm bobinlerin bozulması ile olabilir. bu mantıksız olduğuna göre aracın motor kontrol ünitesi arızalıdır. araç çalıştığına göre ( düzgün çalıştığını istop etmediğini varsayıyorum) bu da pek mümkün olmayacağına göre, başka bir problem bunu tetikliyordur. tüpün sigortasını bulun sökün. aracın akü kablolarını aküden ayırın, aküden ayrı haldeki artı ve eksi kabloyu bir tornavida ile birbirine dokundurup motor kontrol ünitesinin üzerindeki biriken elektrik yükünü boşaltın. sonra tekrar aküye önce eksiyi sonra artıyı bağlayın. sadece benzinde 100 200 km kadar deneyin. önemli olan aracın motorunun 3 4 kez soğuyup tekrardan ısınması. birkaç gün içinde denersiniz. eğer aynı kodlar gelmez ise sorun tüp ile alakalıdır. gelirse tüm ile ilgili değildir. bakarız çaresine.
 

Selamlar,
Ben aracımı HMC Murat ustaya (Ankara) götürüyorum. İstanbul da çalışıyorum aracı sürekli kullandığım için konuya tam eğilemedim.
Doğru anladıysam Akü kablolarını kısa devre edince hata siliniyor. Motor ışığı sönüyor. Ben bunu Ankara da LPG yi takan Memduh usta ile denedim. 50 inci km de aynı hatayı verdi.
İstanbul Davut ustaya götürdüm (İstanbul-Ankara arası mekik dokuduğum için bir ona bir buna gidiyorum neyse ki birbirlerini tanıyorlar haberleşiyorlar)
Son durum bujileri kontrol edecekmiş ama fırsat bulup bırakamadım.Bu bayramdan önce ankara ya bırakmayı planlıyorum. Sonuçları yazarım.
 



tamam ama LPG de denemişsinizdir. aracı belli süre benzin ile kullanın.
 

Yoo hayır hatta bunu 2 kere denedim LPG de hiç kullanmadım. Birinde 55 öbüründe 51 inci km de ışık yandı.
 


bujilere bakın tabi ki, tüm bujilerin 6 silindir için birden peşpeşe ateşleme hatası vermesi pek olası değil. çünkü hepsinin bobini farklı. bujiler yanık vs değilse, misfire arızasının nedeni motor kontrol ünitesi bile olabilir. elektriksel sorunlar çok can sıkar.
 

Selamlar,
Ben aracımı HMC Murat ustaya (Ankara) götürüyorum. İstanbul da çalışıyorum aracı sürekli kullandığım için konuya tam eğilemedim.
Doğru anladıysam Akü kablolarını kısa devre edince hata siliniyor. Motor ışığı sönüyor. Ben bunu Ankara da LPG yi takan Memduh usta ile denedim. 50 inci km de aynı hatayı verdi.
İstanbul Davut ustaya götürdüm (İstanbul-Ankara arası mekik dokuduğum için bir ona bir buna gidiyorum neyse ki birbirlerini tanıyorlar haberleşiyorlar)
Son durum bujileri kontrol edecekmiş ama fırsat bulup bırakamadım.Bu bayramdan önce ankara ya bırakmayı planlıyorum. Sonuçları yazarım.
 





Benim kat.bos cikti.oksijen sensorleri degisti ve benzin enj.dibinden hava aliyormus.yapildi hepsi yakit inanilmaz dustu.gidisi degisti.ariza lambasi söndü.umarim dediginiz yerden cikar ve cözersiniz sorunu
 

bende de var benzer bir olay. 3.7 liberty atiker lpg .

obd cihazıyla bakıyorum catalitic arızası veriyor. siliyorum 100 km gidiyor yine yanıyor.

çözüm sağlayan varmı?

bu arada yakıtınız ne durumda ş dışı 110 120 ile gidince 14 litre lpg tüketimim var sizlerde durum nedir. ?
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,917
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst