2006 Nissan Pathfinder 2.5 Dci---- Doğa Gezgini ---- Tokat

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOĞA GEZGİNİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,436
aracın differansiyeli 2H( sadece arkadan itiş), auto (akıllı dört çeker dedikleri), 4H ( hızlı diff kilit, kar,buz, orta arazi şartları) birde 4LO ( LSD, tam arazi diff., bu varsa bir araçta gerçek arazi aracıdır o, birçoğu dünya para verip lsd taktrırlar, pathfinder de var bazıları yok falan desede bilin siz).. bu diff geçişlerini uygun koşullarda mutlaka ama mutlaka deneyin ve tatmin olun..
Hocam bende bir zamanlar sorento vardı. Onda da aynı butonlar vardı. 2H 4H ve 4L ama difransiyel kilidi yoktu araçta. 4L bildiğim kadarıyla gücü 4 tekere eşit dağıtıyor. Yani dif. lock ayrı bir şey diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Araç 4L olsa da dif lock yoksa ve çapraz iki teker boşa çıktığı zaman araç yerinden kımıldamıyor. Bildiğim kadarıyla dif lock olan araçlar bu durumlarda sıkıntısız ilerlemeye devam eder çünkü LSD yere basan diğer tekere de güç aktarır. Pathfinder'da bahsettiğim şekilde difransiyel kilidi var mı? Yoksa sorentolar gibi sadece gücü eşit olarak dağıtıyor mu?
Bu aralar Pathfinder almayı düşünüyorum ama dif. lock yoksa sorentodan pek bir farkı yoktur. Ya da sonradan takmak için temin edilebilir mi? Sorento için dif. lock bulamamıştım çünkü.
Saygılar
 

Etiketler
merhaba, bende aranıza yeni katıldım patfinder 2006 model 94.000 2.5 dizel kullanıyorum yeni aldım nasıl bir araç sizce neye dikkat etmem gerekiyor
 

merhaba, bende aranıza yeni katıldım patfinder 2006 model 94.000 2.5 dizel kullanıyorum yeni aldım nasıl bir araç sizce neye dikkat etmem gerekiyor
Hayırlı uğurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin inş. Bende aylardır bakıyorum ama düşük km'de denk gelmedi. Siz tanıdıktan falan mı aldınız? İlan sitelerinin çoğu takibimde de o yüzden sordum :smiley:
 

merhaba, bende aranıza yeni katıldım patfinder 2006 model 94.000 2.5 dizel kullanıyorum yeni aldım nasıl bir araç sizce neye dikkat etmem gerekiyor
Aslında resimdeki aracı hatırlıyorum. 1 gün ilanda kalmıştı. Telefonda görüşmüştüm. Ertesi gün sahibi aradı beni. Satmaktan vazgeçtiğini ve 2 ay sonra satacağını söylemişti. Kısmet sizeymiş demekki..
 

benim bildiğim kadar motora hararet yaptirmadiginiz surece sikinti cikmiyor ancak motora hararet yaptirirsaniz ust blok catlatiyor.

ben yaklasik 5 yildir kullaniyorum ve cok memnunum son kalan temiz araçlardan birini almissiniz hayirli olsun.
 



merhaba hocam, elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışacağım, sürçü lisan edersem şimdiden affola..
pathfinder bu kasası 2005 ve üstü biliyorsunuzdur, motoru navara ile birebir( sadece yakıt filtresi farklı-navara da çift filtre var) aynı.. araç üzerinde ki motorun modeli D40 yada R51 olarak bilinir, sevisler yada yedek parça temininde ustaların öğrenmek istediği bilgi budur... yedek parça navaraya benzerlik sebebiyle gayet kolay. yine parça fiyatları şaşırtıcı ama gerçekten çok uygun, karşılaştırmak gerekirse caddy nin yedek parça fiyatlarıyla hemen hemen eşdeğer, tabi enjektör ve turbo gibi motorun elzem ve ağır parçaları istisna..
arabanın asfalt konforu uzunluktan dolayı gayet iyi, yüksekliği nedeniyle rüzgar sesi 130-140 km hızlarda fazla hissedilmeye başlıyo, motor sesi ön konsolla motor arasındaki yalıtım azlığından sanırım yine 120-130 km li hızlardan sonra fazlaca duyulmaya başlıyor. aracın arazi performansını konuşmak için önce nissan arazi alt yapısının yani şanzıman özellikle de differansiyelinin üretilmiş birçok arazi aracına örnek teşkil ettiğini belirtmekte fayda var diye düşünüyorum.. mesela duster ; kulandıysanız iyi bilirsinizki arazi performansı çok başarılı bunun en önemli nedeni, differansiyelin renault avrupa da nissan qashqai 'yi aldıktan sonra aynen duster' a aktarılmasıdır.. pathfinder de ailesi olan nissanı gayet başarılı şekilde- 2300 kg ağırlığına rağmen- temsil ediyor.. tek sıkıntısı bana göre ağırlığından dolayı çamurlu ve buzlu yolda fren mesafesi diğer araçlara göre bi tık fazla.. arazide differansiyel kilidi çok başarılı çalışıyor.
6 aylık vergisi 943 tl.. yakıt arazide 50 krş, şehir içi 45 krş civarı tabi kullanmaya görede değişir.. şehirler arasında 110-120 km sabit hızda 38-40 krş... fiyatı temizliğine ve km sine göre 78-60 bin tl civarında şuan..
2006 alınırmı diye sormuşsunuz.. şöyle anlatayım, yükseklik ve köşeli hatlarından dolayı iç mekan hem havadar, geniş hemde aydınlık ayrıca araç 7 kişilik, bagajdaki iki koltuk yatırıldığında devasa bir yükleme hacmi oluşuyor, arka 3 lü koltuğu yatırdığınızda ise araba resmen karavana dönüyor :smiley:.. artı iki koltuk kaldırıldığında da yine iki ailenin bavullarını rahat alacak kadar bagaj da boşluk kalıyor ( tecrübeyle sabittir).. elektronik özelliklerinden bahsetmek istemiyorum, çünkü biliyorum ki artık bu özellikler piyasadaki birçok aracın gerisinde bile kalıyor.. ancak araziye benim gibi sürekli çıkan birisiyseniz, arazide arabada nelerin önemli olduğunu gayet iyi bilirsiniz..
umarım yardımcı olur verdiğim bilgiler..
merhabalar...2006-2010 R51 2.5 dci motorunu sandık sıfır getiren birileri var mı tr de ? bilginiz var mı ? veya bu motorlar sıfır artık üretilmiyor mu ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst