2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Abdullah KÖKLÜ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,123

Abdullah KÖKLÜ

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
4
Selam Arkadaşlar; Ben Suzuki 2008 Model Grand Vitara 1.9 DDSİ aldım. Araç 190.000 Km.de Araç gerçekten de çok harika bir araç, yanlız arçata EGR Valf arza lambası olduğundan, çekişten biraz düştü ayrıca eksozdan siyah duman çıkmakta. Özel bir servise götürdüm. EGR Valf borusunu bir conta ile kapatılarak iptal edildi. Ancak; yine eksozdan kara duman ile EGR Valf arzası devamlı yanıyor.
Sizlerden ricam EGR Valfın iptal edilmesi motora herhangi bir zarar veriyormu, birde EGR Valf Motor arıza lambasının sönmesi için ne gibi bir işlem yapılması gerekiyor. (Arza Lambası devamlı yanması nedeniyle sürüş esnasında gözüm hep o lambaya takılıyor.)
Saygılarımla, ilgileriniz bekliyorum.
 

Etiketler
Ynt: 2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

EGR Valfinin diğer adı Motor Katili'dir. Orjinal sağlam hali ile motorda is ve kurum birikmesine sebep olur. Ancak doğaya daha az zehirli gaz bırakılması için uluslararası standartlar gereği araçlara koyulur dolayısıyla EGR valfi iptalinin araca zararı olmadığı gibi motorun daha temiz kalmasını sağladığı için faydası bile olabilir.
Sorunsuz şekilde iptali araçtan araca farklılık gösterir. Bazı araçlarda sizdeki gibi körleme yapılarak iptal edildiğinde arıza ışığı yanmaz ama sizinki gibi biraz daha gelişmiş teknoloji kullanan araçlarda ECU valften ölçüm yapamadığında yokluğunu fark edip ışık yakmaya devam eder.
Bu durumda akla gelen işi bilen bir beyinci bulup ECU daki yazılımdan EGR valfinin silinmesi genelde çözüm olur. Ancak bu işlerde tecrübeli bir abimiz Grand Vitara XL- 7 dizel aracında bu yöntemi denediği halde ışık yine de yanmaya devam etmişti. Bu nedenle işi yapacak biri bulursanız da ışık sönme garantisi istemek iyi olur.
Siyah duman konusunda kesin bir bilgim yok.
Ancak EGR valfi arızaları bazen pahalı bir parça olan valf değişmeden de halledilebiliyor.
Genelde EGR arızaları içerdeki diyaframın yırtılması kaynaklıdır. Valfe hasar vermeden açıp içindeki diyafram aynı kalınlıkta ısıya dayanıklı bir malzeme ile değiştirlebiliyor. Ben xl-7 aracımda daha önce bu şekilde bir malzeme ile değiştirterek sorunu çözdüm. Malzeme ısıya dayanıklı ve kalınlık olarak aynı olduktan sonra diyaframın çapına uygun olarak kesilip valf içine yerleştirilip valf kapatılıp yerine takıldı. 10 binden fazla km yaptım sorun yok, valf çalışıyor ve ışık yanmıyor. Bu işlem bana malzeme ve işçilik yaklaşık 100 tl gibi malolmuştu.
 

Ynt: 2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

Saygıdeğer adaşım; Öncelikle vermiş olduğun bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Denizli de ikamet etmekte olduğunuz anlaşılmaktadır. Benim oğlumda Pamukkale Ünv. Çevre Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Oğlum Aralık ayında arabayı denizli ye götürecektir.
Bu nedenle; EGR arızaları içerideki diyaframın yırtılması nedeniyle arza lambasının yanmış olabileceğini, diyafram aynı kalınlıkta ısıya dayanıklı bir malzeme ile değiştirilebileceğini belirtmişsiniz. Bu işlemleri yapacak bir servis veya tamirciyi önermeniz mümkünmü eger mümkün ise irtibat edebileceğimiz kişinin adını ve adresini bildirebilirseniz çok memnun olacağım.

Herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105514.0#ixzz3HqnLk1mQ
 

Ynt: 2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

Merhaba Abdullah Bey. Dediğiniz gibi Denizli'de oturuyorum. Bence büyük servisler parçayı değiştirmek varken bu tip tamirlerle uğraşmazlar.
Ben dediğim gibi kendi XL-7 aracımdaki EGR arızasını anlattığım yöntemle kendi akrabam olan bir tamirciye yaptırdım.
Bende bir arıza tespit cihazı var, oğlunuz geldiğinde irtibata geçelim. Önce arıza kodunu okuturum. Sonrasında isterseniz aynı tamirciye EGR yi açtırıp iç körüğü değiştirtiriz.
Tabi ki ben sizin aracın EGR si nasıl bilmiyorum, elektronik veya plastik kısımlar var mı, bizimkisi tamamen metal ve birbirine presli iki parça. Tamirci çekiçle hafif darbelerle iki parçayı ayırıp körüğe ulaşıyor ve sonrasında gerekirse yeni körüğü makasla uygun ebatta kesip içeriye yerleştirip aynı yöntemle hafif çekiçleyip, mengeneyle sıkıştırıp kapatıyor. Bizimkinde parça tamamen metal olduğundan zarar görmüyor, inşallah sizinki de olur.
İkinci bir ihtimal de aracınızın motoru Renault Laguna olduğundan belki EGR de Laguna'dır bu ihtimale karşın Renault parçacısından da yeni EGR fiyatı alınabilir. Bunun için EGR kodunun bilmek ya da parçayı söktürüp Renault parçacılarına sormak lazım. Ben daha önce Kütahyada oturan bir arkadaşımın sizinkiyle aynı aracı için EGR Suzuki servise sorduğunda 1600 demişlerdi, arkadaşa EGR nin üzerindeki rakamları okutup burdaki Renaultçulara sorduğumda bu kodlu bir parça yok demişlerdi ama belki de arkadaş kodu doğru vermedi bilemiyorum.
 

Ynt: 2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

Bence bir emisyon testi yaptırsanız iyi olur trafikte yakalarlarsa ve standart dışı çıkarsa yüklü cezası var. Sınırlar içinde çıkarsa acil bir durum yok bir ara yaptırırsınız.
 



Ynt: 2008 Model Grand Vitara 1.9 Ddıs Egr Valfı

> http://www.ebay.com/itm/PEUGEOT-206-306-307-406-607-EXPERT-PARTNER-EGR-VALVE-2-0-HDI-MODELS-1628JZ-NEW-/330481909949

pejo motorlu suzide bu tip egr cıkar üst vakum kısmından körük yırtılması arızası yapar.. ;) bu ayrı bi konu ...

>> http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=Renault+1.9+DCi%2CEGR+Valve&_sacat=0

reno motorlu suzide bu şekil elektirik li model ler var.. ;)
sökülüp uç kısmıda biriken kurum temizlenebilir calışabilir hale gelme ihtimali olabilir.. ::smiley: ama bunu 100 tamirçiden 99 u yapmaz ugraşmaz kendi becerinizle ilğili bi olay.. ;)

size en yakın bosch car service 'yi netten bulun..arayın kts cihazı varmı ögrenin gidip baglatın..

>>kara duman çiğ atıyor yakıtı yakamıyor demekdir..!!

enjektörünüz püskürtmüyor işiyor olabilir..? filitreniz yakıt.. tıkalı dır..? hdi pompada basınç azdır ,,bir yıgın sensör var bazıları işlev görmüyordur..
bazıları ceviz kadan amma 500 kagıt gibim rakamlarla yerine yenisi takılabiliyor.. :eek:

benzinde 3 segman kullanılan pistonlar mazotluda 5 segmanlı dır..iç komprosyon basınçları benzinliye göre 2 katıdır.
benzinlinin motor eskiyip yalama olunça anlamazsınız bile hafif yag eksiltir ama daha iyi kacar..gider vs..
mazotlu motoru eskiyip yalama olunça kışın gec calışır..tam sıkıştırıp patlatmayı adam gibin yapamadıgından kara duman atar vs..

derler ya mazotlu motor 500 bin - 800 gider bizim bi taksiçi var ya diye başlıyan bin çeşit de hikayeleri vardır.. ;D

hepsi şehir efsanesi palavradır..

200 binde el ele dans etmeye başlarsınız.. ;) 300 binde kuçaklarsınız en iyi ihtimal.. :(

elektirikli enjektöre sahip yüksek basınçlı pompaya sahip ilk modiren motoru psa yanim pejo 1997 de içad etti ..digerleri onu takip etti..diiss,hdi,tdi,tdci ,dci ,vs hepsi üretiçiler başka isimler taktı..bi tek vosvosun enjektör pompa sistemi farklı ..
ama netiçe hepsi aynı şey.. ;)

para var huzur var diyorsanız..? bu motora sahip aracı sıfır alıp 100-125 bin gibim olunca elden cıkarmak en akıllıçası..

>>. EGR Valf borusunu bir conta ile kapatılarak iptal edildi. Ancak; yine eksozdan kara duman ile EGR Valf arzası devamlı yanıyor.<<
>> yaklaşık..3 aşagı beş yukarı..1990<>2000 model arası benzinli araclarda bu yöntem %99 tutar ve olur..
contayla tıkalı aracı tüv muayenede tüv ün eksoz analiz makinesine baglayınca testi ve muayeneyi gecmez ;)
bu işi yaptırdıgınız usta eski model ve dizelden fazla cakmıyor demek..

uzun lafın kısası motorumun üst kapak ,turbo ,enjektör vs..çiddi agır bakımdan gecirdim..dersiz binerim başımda agrımasın diye düşünmüştüm..10 bin üstü de masraf ettim .. :( :mad:
şimdikde segmanlardan karter içine aşırı hava kacırıyor..iç üfleme fazlalaştı..buda turbodan ordan burdan yag fışkırmasına sebeb veriyor..gec calışıyor..kara duman başladı..300 binde pejo motor.. ::smiley:

eski mazotluyu alan..10-15-20 kagıt harcamayı göze alıçak..başka türlüsü yok.. :eek:

20 kagıt fazla verip 0 alabiliyorsanız problem yok..aynı hesaba gelip dersiz olur..

aracımın altındaki yere damlattığı yaglardan utanır oldum sokagı rezil ettim.. :( şu an param olsada hiç 6-8 daha üste para harcayasım yok..yaza dogru yaptıracam kesin böylede olmıyacagı kesin.. :smiley:

yeni nesil mazotlu larda garanti süresi..yanim 5-7 yıl gibim..km 200-300 bin gibim ..kıldan tüyden bir alay ıvır zıvır masrafı cıkıyor..sensör vs gibim..

cok km yapmıyacak adama şart degil bu mazotlu..az yakıyor ama aynı hesaba geliyor..

arkadaşa cevapmı verdik..? kendi derdimizemi yandık. ??? ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst