2010 Iveco Daily 35c15 17m³ Karavan Dönüşümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muslum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,956

muslum

Ana Kamp
Mesajlar
50
Tepkime Puanı
98
Herkese merhaba,

Hayalini kurduğumuz karavan için ilk adımları atarak Iveco Turbo Daily 2010 model 17m³ aracı satın aldık.

Aracın içini kabaca 3 boyutlu olarak çizdim ve kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Banyo kısmında bacayı yan taraftan çıkarmayı planlıyorum. Çünkü tavanda bacayı çıkaracak boş yer yok, sunroof'ların arasında kalan kısımın tamamında güneş panelleri var.

'DAXOM PLUS UKDAX - 12 CT 12 lt. Fanlı Hermetik' marka şohben kullanacağım.

Bacanın yandan çıkmış olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Teşekkürler.


 

Google Sketch Up çizimine benziyor. Güzel çizmişsiniz. Ama bu plan bana çok dar alan hissi veren klasik plan. Ben daha çok açık alan bırakan yerleşimleri tercih ederim. Mutfağın ve banyonun arkada yanyana olduğu planlar gibi. Karavanda yürüme ihtiyacı hasıl olduğunda böyle planlar daha iyi sonuç verir.
 

Google Sketch Up çizimine benziyor. Güzel çizmişsiniz. Ama bu plan bana çok dar alan hissi veren klasik plan. Ben daha çok açık alan bırakan yerleşimleri tercih ederim. Mutfağın ve banyonun arkada yanyana olduğu planlar gibi. Karavanda yürüme ihtiyacı hasıl olduğunda böyle planlar daha iyi sonuç verir.

merhaba öncelikle teşekkür ederim. aynı fikirdeyim, bizce de dar oluyor bu plan ve evet klasik bir planlama. ama biz karavan işinin çok kişiye özel ve kişinin ihtiyacı neyse ona yönelik olduğunu düşünüyoruz. mesela bizim küçük bir çocuğumuz var, seyahat anında kemeriyle oturabileceği bize yakın bir alan olarak oturma yerini planladık bu yüzden. konaklama anında da onun için yatak olabilecek şekilde tasarlıyoruz. bizim yatağımızı arkaya konumlandırıp koltuktan yatağa dönene bir sistem düşünmek istememe nedenimiz de arkayı bagaj ve depolama alanı yapmaktı.

yine de daha güzel bir öneriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. belki daha mantıklı bir çözümü vardır aklımıza gelmeyen :smiley:
 






hangi ehliyet kullanıyor bu araç?
ve yakıt durumu hakkında bir bilginiz var mı?


Araç şuan kamyonet geçiyor, tamamlandığında ruhsat işlemlerinden sonra karavan olacak (yani otomobil kılasmanına geçecek). Şuan B ehliyet ile sürülebiliyor. Karavan olduktan sonrada B ehliyet ile sürülebilecek.

Yakıtına gelince 3000 motor bu araç çok uzun yol yapma şansım olmadı fakat yol bilgisayarına göre 100km de 10 ila 13 litre filan yakıyor gösteriyor.
 

Yapım aşamasına geçtikten sonrası ile ilgili çektiğim fotoğraflarıda sizlerle paylaşayım.
İlk olarak arka kapak sistemini değiştirdik.

IMG 20191229 101817




IMG 20191229 132413


IMG 20191229 142142

IMG 20191229 161458

IMG 20200104 134417

IMG 20200104 162941
 













Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,747
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst