2011 Grand Cherokee 3.0

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetdt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,709

ahmetdt

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Merhaba. Bugün almış bulunmaktayım aracı 213000 km de. 215000 de bakımı var.araca 185000 km de motor takılmış. Bizim buralarda jeep servisi mevcut değil. Hangi yağı alabilirim sizce ve filtre setlerini nerden temin edebilirim? Araçta başka dikkat etmem gelen noktalar hakkında da bilgelendiriseniz sevinirim arkadaşlar.
 

Etiketler
merhaba,
aracınız hayırlı olsun.
185k nda neden motor yapılmış biliyor musunuz? normalde mercedes motorları kolay kolay bu km de sorun çıkartmaz.
aracınız WH di mi tabi? WK 2 de italyan motor mevcut.
 



0km motorun faturası vs si varsa yeni motorla tabi ki alınabilir bence. hiç bir sorun olmaz. mis.
 




Merhaba. Bugün almış bulunmaktayım aracı 213000 km de. 215000 de bakımı var.araca 185000 km de motor takılmış. Bizim buralarda jeep servisi mevcut değil. Hangi yağı alabilirim sizce ve filtre setlerini nerden temin edebilirim? Araçta başka dikkat etmem gelen noktalar hakkında da bilgelendiriseniz sevinirim arkadaşlar.
Hayırlı olsun da sizin oralar neresi , araç yeni kasa mı eski kasa mı , çok açıklayıcı olmuş , istanbuldaki parçacılardan kargoyla alabilirsin , sahibinden sitesinden de bulursun ama öncelikle usta önemli, 2011 jeepin kaputunu bile açmamış ustaya gitme

hangi yağı kullanacağını usta adı gibi bilmesi lazım
 


Tekirdağ Çorlu. Aes sönmezler e Cuma günü gidicem bakalım. Motor takıldıktan sonra ki ilk bakım olacak. Yeni kasa bu arada wk2
Hayırlı olsun da sizin oralar neresi , araç yeni kasa mı eski kasa mı , çok açıklayıcı olmuş , istanbuldaki parçacılardan kargoyla alabilirsin , sahibinden sitesinden de bulursun ama öncelikle usta önemli, 2011 jeepin kaputunu bile açmamış ustaya gitme

hangi yağı kullanacağını usta adı gibi bilmesi lazım[/QU
 

bir italyan motor muhabbetidir gidiyor...grubu fiat aldı diye yeni motor mu yaptılar arkadaşlar adamlar..aynı eski motor devam etmiyor mu 3.0 crd lerde hangi kasa olursa olsun..3.0 crd olan bütün motorlar aynıdır
 




:smiley:
az biraz nette gezinin hangisinde kimin ürettiği motor var görürsünüz..
Çok şükür biraz araştırma yapabilme kabiliyetmiz var..italyan motor söylentisi sadece sizin benim gibi kullanıcıların laflarıyla yazılmış şeyler...henüz yabancı kaynaklara bakamadım ama elle tutulur yazılı bir bilgi yok bu konu ile ilgili..ama aşağıdaki bilgi şimdilik sizin için de yeterli olabilir.

2007-2008.5 WK CRD FAQ: Jeep Grand Cherokee Diesel

hatta madem internet dediniz şu linke de bakabilirsiniz

Mercedes-Benz OM642 engine


ikinci linkte om642 kodlu motoru mercedes hangi yıllarda hangi araçlarda kullandığını belirtiyor. demek ki onlar da italyan motor kullanıyor:smiley:))

general motors fiat grubuna satıldı diye motor italyan olmuyor arkadaşlar...ilk linkte belirtildiği üzere 2010 yılına kadar aynı motor kullanılmaya devam ediyor
 
Son düzenleme:

sanırım bir yanlış anlaşılma var.

Jeep GC WH 3.0 CRD 2005-2010 arası üretildi. ama ülkemizde 2006 model olarak çıktı ve son satışı 2011 model olarak da yapıldı. aynı yıl yeni kasa WK2 piyasaya çıktı.
dediğiniz gibi 2010 üretim yılına kadar mercedes motor kullanıldı.

siz yeni kasa WK2 aldınız diye yazdınız değil mi yukarıda?
eğer aracınız WK2 kasa yani yeni kasa ise aracınızda kullanılan motor İtalyan.

aşağıdaki linklerde hangi kasada hangi motor kullanılıyor kolayca bulabilirsiniz.

Jeep Grand Cherokee WK - Export models

Jeep Grand Cherokee WK2 - 2011 Grand Cherokee engines


sönmezler i arayıp aracın motorunu sorabilirsiniz?

daha da olmadı aracın vin numarasını aşağıdaki linke yazdığınızda araç hakkında tam bilgi sahibi olabilirsiniz

Jeep VIN decoder - Lookup and check Jeep VIN number and get build sheet with specs.

yani italyan motor söylentisi diye bir şey yok, 2011 sonrası WK2 GC lerde 3.0 dizellerde italyan motor gerçeği var.
 

Henüz almadım araç.

İtalyan motor gerçeğine bir lafım yok..forumda ve bir çok yerde 2008 den sonra italyan motor kullanılıyor şeklinde bir bilgi var..VM motori adlı italyan firması 2011 den itibaren üretmeye başlıyor...ilk mesajda sarfettiğim söz hatalı doğru 3.0 olanların hepsi mercedes motoru değil lakin 2008 den sonra italyan motora geçildiği yine burada yazan bir bilgi..ona itiraz ediyorum..
 

3.0 olanların hepsi mercedes motoru değil lakin 2008 den sonra italyan motora geçildiği yine burada yazan bir bilgi..ona itiraz ediyorum..
evet dediğiniz gibi, WK2 ye kadar olanlar OM642 motor, bu konuda hemfikiriz
yanlış anlaşılma olmuş.

ben de forumda WK almadan önce dediğiniz gibi okumuş ve buna istinaden bir mesaj da yazmıştım, sonrasında düzeltmişlerdi.
 



Yani bendeki 2011 wk2 olan araç italyan motorlu olan:smiley:. Bu arada sönmezlere götürdük aracı. Bakım yapıldı. Şanzıman yağı filan değişti.toplamda 4000 tl gibi bir rakam tuttu. 1 haftadır da iç bakım dış seramik de. Yarın teslim alıcaz kısmetse
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst