2011 Td4 Freelander 2 Şanzuman Sesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaansandalli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,954
İsmet bey merhaba, mesajınızı görmüştüm lakin aracı görmeden. arızayı gözlemlemeden yapılacak yorumlar afaki olabileceği gibi sizin yapmış olduğunuz yorumda da (Ses geldiği gibi önce yağ kontrolü yapılması şart ,hata aracı hiç yürütmeden gerekirdi,masraf konusu bilemem en azından ses genelde rulman bozulmasından yapar ,yağsız kalma veya rulman ömrü tamamlama gibi,her halükarda rulman değişimi bile ustalık ve masraf sonuçta) görüleceği üzere sorunun tekerlek rulmanından olabileceğine yönelik bir anlam ve açıklama yok. Sizin ifade ettiğiniz rulman da ''Landscape''in bahsettiği difransiyelin içindeki mahruti rulmanı olabilir nihayetinde.Yorumlar daha açık ve işaret edilen parçayı/mekanizmayı belirtir nitelikte olursa ben de daha doğru ve isabetli konuyu anlardım sanırım.Teşekkürler...Ben sadece ''Kaan Sandallı''nın aracındaki sorunu kendi imkanları ile mi yoksa bir teknik eleman yardımı ile mi tespit ettiğini anlamak istemiştim...
 

Etiketler
Bu arada atlamışım.
Bu söylemiş olduğum arıza tespiti kullanıcının ön fikir edinmesi açısından faydalı olabilir.
Genelde ben böyle bir şikayetle gelen müşterinin aracını lifte kaldırıp aracı çalıştırıp dsc yi iptal edip tekerleri boşta çevirdiğimde sesin nereden geldiğini tespit edebiliyorum.Burda da difransiyel sesi baskın olarak rahatlıkla duyulabilmektedir.(bu tespiti yapatken araç çalışma sıcaklığında yani hararet ibresi yarıda olmalıdır)
Çok az da olsa bazı müşterilerin araçlarında dişli ve eskimiş lastik veya normal tip de olsa eski tarihli sertleşmiş lastikler söylediğim seslere yakın sesler çıkarabiliyor dip not olarak söylemek istedim)
Usta bu dsc tuşuna basmakmı gerekiyor kullanmak için yoksa direk devreyemi giriyor. Süreklı basılımı kalmadı lazım bu dsc tuşu
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst