2012 Model Ile 2015 Modeldeki Arazi Vitesi Farkından Dolayı Performans Kaybı Var Mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EL_Guapo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,292

EL_Guapo

Araştır, Bilene sor, Bildiğini paylaş...
Mesajlar
171
Tepkime Puanı
59
Yaş
49
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Ben kendime 4x4 L200 almak istiyorum. Fakat 2015'teki yeni kasada gerçek arazi vitesi yerine çevrilerek mod'ları seçebileceğiniz bir düğme kullanıldığını görüyorum. Bu modelden öncekilerde ise hep gerçek bir arazi vitesi mevcut.

Benim L200'ü seçmeye kadarki serüvenimde ise Discovery, Grand Cheerokee, Sorento, Grand Vitara, M200 ve Touareg gibi araçlara bakındım durdum. Epey bir araştırmadan geçtim diyebilirim. Ve arazi performansı ile alakalı olarak her konuştuğum usta elektronik sistemden, çevirmeli düğmelerden uzak durmamı ve gerçek arazi vitesli modelleri seçmemi tavsiye verdi.

Şimdi yeni L200'lerin tipi ve donanımlarının zenginliği çok hoşuma gidiyor ama gerçek bir arazi vitesinin olmayışı beni düşündürüyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi rica edebilir miyim? Gerçek arazi vitesi olmayan yeni kasaların arazi performansları eski modellerden kötü müdür? Farkları nelerdir?
 

arazi vitesinden kastınız low drive mı? öyle ise düğme ile yada kol ile aktive edilmesi neyi değiştirir? low drive yok ise, tork gerektiren ama devir istemeyen işlerde yolda kalırsınız. mesela, kumdan yada balçıktan araç çekmek, buzlu yokuşu geri viteste inmeye çalışmak gibi.
 

Arazi vitesine düğme veya kol ile alınmasında performans ve kullanım açısından bir fark yok , tek önemli husus ki benim başıma geldi , elektrik kablolarında kısa devre olması durumunda aracınızla 100 / 120 km hızda giderken aniden kısa devre sonucu low vitese geçiş yapması , bu durumda maalesef şanzıman ve yavru şanzıman dağılıyor , bu konuda dikkatli olup gereken tedbirleri alırsanız sorun olmaz .


HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Arazi vitesine düğme veya kol ile alınmasında performans ve kullanım açısından bir fark yok , tek önemli husus ki benim başıma geldi , elektrik kablolarında kısa devre olması durumunda aracınızla 100 / 120 km hızda giderken aniden kısa devre sonucu low vitese geçiş yapması , bu durumda maalesef şanzıman ve yavru şanzıman dağılıyor , bu konuda dikkatli olup gereken tedbirleri alırsanız sorun olmaz .


HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok feci olmuş, geçmiş olsun. Şu anda araştırmalarımı 4-5 araç üzerine yoğunlaştırdım ve müthiş bir kararsızlık içerisindeyim. Her birinin ayrı ayrı artı ve eksileri var. Araştıra araştıra en doğrusuna ulaşmaya gayret ediyorum. Aşağıda bunları maddeledim gibi, konu hakkında yardımınız olursa çok sevinirim. Aracı kamp ve keyfi gezilerde kullanmak istediğimden dolayı benim için en önemli konu yıllık masraflarının fazla olmaması (mazot sarfiyatı, mtv, kasko, trafik sigorta gibi)

L200'ler Hilux Adventure'a göre kağıt üzerinde 1.5/100 km. daha fazla yakıyor gibi, buradan eksi puan alıyor. Hilux'ta ise bildiğim kadarı ile arka diff lock yok, onun da en büyük eksisi bu gibi duruyor. Bunun dışında L200'lerde direksiyon mili probleminden bahsediliyor, bir de parçalarının Temsa tarafından çok aşırı pahalıya satılması söyleniyor. Aslında Hilux'ta arka diff lock olsa epey bir öne çıkacak ama yok. Bir de Instyle'ların otomatik olması hoş ama zannedersem onda da diff lock bulunmuyor

1) 2004-2006 arası L200 Magnum (2 önceki kasa) : Fazla yakışı ve gücünün diğerlerine göre daha az oluşu beni düşündürüyor. Artısı arka diff lock
2) 2006-2009 arası L200 Magnum manuel veya otomatik (1 önceki kasa) : Eksisi fazla yakışı ve direksiyon mili problemi, artısı sunroof & deri koltuk, otomatik olanın ekstra artısı ise 176 bg.'lik motor gücü ve tork'u. Bu araçlarda orijinalinden diff lock var mı ondan emin olamıyorum?
3) 2007-2009 arası L200 Intense
4) L200 Instyle (Manuel veya Otomatik)
5) 2006-2009 arası Toyota Hilux 2.5D Adventure
 

ben olsam, araziye gideceğim araçta asla düz vites almazdım. bozulmasını isteyeceğim en son şey debriyaj balatası olur zor bir durumda.
 



Bende araziye muhakkak manuel vites araç ile çıkılması taraftarayım , arazide en isteyeceğim şey otm vites arızasıdır , modeline göre debriyaj balatası ( seti değil ) 300 ile 500 tl arası masraf çıkararır otm vites arızasında en az 5.000 tl ile kapı açılır.


HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,860
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst