2013 Ramazan Bayramında Kaçkarlara Yolculuk (9-15 Ağustos-2013)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,922

incvz67

Kamp II
Mesajlar
222
Tepkime Puanı
1
Yer
kdz ereğli-alaplı
arkadaşlar bu yıl ramazan bayrımın 2. günü trabzon otogarı -havaalanında başlayan buluşma ile bir hafta sürecek etkinlik detayı haritada görüldüğü gibidir..fakat .2 seçenek üzerinde kesin karar verilmemiş olmakla beraber gezi planlamı yapmaktayım.

4 yıl yaptığım kaçkarlara yolculuğum ve 3 zirvem ile ...bu yılda kaçkarlar beni çağırmakta .burası bir tutku bağımlılık ne dersiniz bilmiyorum ama gitmeyenler beni anlamayacaktır ama gidenler ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaktır...
yürüyüş performansı iyi olan ayrıca karadenizin sisi yağmuru çamuruna alışkın kişiler bu etkinliğe katılabilir. özelikle söylüyorum yürüyüş performansı iyi olan... çünkü günlük 8 saat bazen 10 saatlik yürüyüşler yapılacak.ayrıca bu yürüyüşler hep 2500m ile 3900 m arasında yapılacak kamplar atılacak çadırda kalınacak..

etkinlik kaba detayı ile şöyledir.

1. 9 ağustos trabzon otogarda buluşma saat 08.30 10.30 arasında gıda alışverişi yapılacak. rizeye yolculuk ardından ayder yaylası ve araç tutularak avusora geçilecek. avusorun biraz üzerinde kamp kurulması..
2. altıparmak bölgesinden barhal tarafına geçilen klasik trans rotası kullanILacak ve geçitten geçildikten sonra göl kenarında kamp.
3.altıparmağa kadar köylerden geçiş eski ermeni yerleşimlerinden geçiş barhalda panisyonda konaklama
4.barhaldan araç tutularak yaylalar hevek üzerinden olgunlara çıkış öğleden sonra dilberdüzüne yolculuk ve kamp.
5. gün kaçkar zirve günü...sırt çantalarımız ile kampımızı toplayıp deniz gölüne geliyoruz , burada eşyaları bırakıyoruz. zirve çıkışı bitince geceleme deniz gölü kenarında.
6. kavrun tararına güney tarafından soğanlı göl yada diğer adıyla isimsiz gölden geçip kavrun aşıtından aşağıya iniş.kavrunda çadır kampı isteyen pansiyonda kalabilir. 10 SAAT yürüyüş
7.aydere iniş kaplıca veya raftıing tercihinden birini kullanacağız..vaktimiz olursa bir gece ayderde kalıp son bir dinlence yapılabilir.
8.etkinlik sonu taranzona hareket ve ayrılış.
NOT...etkinlik mesafesi ve gününde (rotasında) kısaltma yapmak istersek ..1. gün ayderin biraz üst tarafında çadır kampı kuruyoruz.sabah araç tutup palakçur yaylasına çıkıyoruz ve babür geçidinden körahmet tarafına güneye tarans yapıf satelef yaylasından körahmet ve ardından yaylar köyüne geliyoruz burada pansiyon yapıyoruz. . sonraki gün yaylalar köyünde diğer rota ile birleşiyoruz.

6

Kackarlar
 

Etiketler


Ynt: 2013 Ramazan Bayramında Kaçkarlara Yolculuk (9-15 Ağustos-2013)

ben baska bir kamptan gelmeyi planliyorum daha netlestiremedim. ama onceden sormakta fayda var. yuruyus performansinda sorun yok da kackar ilk olacagi icin o yukseklikteki hava sartlari nasil olur nelere ihtiyac duyulur bilmek isterim.
 

Ynt: 2013 Ramazan Bayramında Kaçkarlara Yolculuk (9-15 Ağustos-2013)

bLoCok' Alıntı:
ben baska bir kamptan gelmeyi planliyorum daha netlestiremedim. ama onceden sormakta fayda var. yuruyus performansinda sorun yok da kackar ilk olacagi icin o yukseklikteki hava sartlari nasil olur nelere ihtiyac duyulur bilmek isterim.
sağlıklı bünye için sorun olacağını sanmam zaten bir günde zirveye çıkılmaz..2500m civarlarında kamp atılır bu durumda vucut alışmış olur yüksekliğe..yürüyüş performansınızda sorun yoksa rahatlıkla yapabilirisiniz.güney rotasından zirve tırmanışını...
bu arada ben rahatsızlığımın artması nedeni ile arkadaşımla beraber planı iptal ettik..malesef vertigo denilen illetle uğraşıyorum....sağlık olsun diyorum...kaçkarları çok özledim eski faaliyetlerimin resimlerine bakıp duruyorum...ama 2013 ağustosu malesef iptal oldu ...allah sağlık verirse inşallah seneye.....dağcılık özlemlerimi günübirlik faaliyetlerle gidermeye çalışıyorum...dağcılık bölümünde raporlar kısmında kaçkarlar ile ilgili önceki senelerde yaptığımız faaliyetlerin resimli raporları mevcuttur...
 



Ynt: 2013 Ramazan Bayramında Kaçkarlara Yolculuk (9-15 Ağustos-2013)

cok gecmis olsun. bir baska etkinlikte beraber cikariz umarim sagliginiza kavustuktan sonra.
 

Ynt: 2013 Ramazan Bayramında Kaçkarlara Yolculuk (9-15 Ağustos-2013)

bLoCok' Alıntı:
cok gecmis olsun. bir baska etkinlikte beraber cikariz umarim sagliginiza kavustuktan sonra.
çok saolasın arkadaşım...inşallah diyelim benim gibi kaçkar bağımlısı birinin kaçkarlara gidememesi 2 yıldır .resmen mahvetti beni..tabi öncelik sağlık ..seneye tarihim belli bi aksilik olmazsa ramazan bayramı28 temmuz olduğuna göre 30 temmuz civarı ağustos başı kaçkar planı olur herhalde..allahım inşallah nasip eder.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,777
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst