2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,897
Herkese selamlar,
Bizimde tatilimiz iyice yaklasti. 1- 15 Temmuz tarihleri arasi karavanla Ankara cikisli, Kastamonu uzerinden tum kiyi seridini takip ederek Batum' a gitmayi planliyoruz.
Benimde Rize ve Artvin' deki yaylalarin yollari ile ilgili bir takim sorularim var.
Ornegin Gito yaylasina Reno Clio ile ilgili cikan birinin yazisini okudum ancak karavanla bu tarz yaylalara cikmaya kalkismak ne kadar dogru olur bilemiyorum acikcasi.
Illaki 4x4 arac gereklimidir?
Ben de gecen sene rize ayder civarina gittim. Fakat ayder merkezinden sonrasi karavanla birlikte gitmek için pek uygun değil. Normal araçların bile bazılarının cesaret edip gittiği yerler. En mantiklisi arkadaşın dediği gibi karavani bırakıp aydere aracla günübirlik gezmek. Benim aracim alti yüksek kamyonet olmasina ragmen bazı yerlerde zorlandim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Oraya kadar gitmisken, gunubirlik yaylaya cikmak hic cazip gelmiyor acikcasi. Gidebildigimiz yerlere gidecegiz artik. Baska bir seferede araziye uygun bir aracla deneriz sansimizi.
 

O tarafa gideceklere Trabzon Tonya Kadıralag yaylasini öneririm, binek aracla çikilabilir,kamp kurmaya ve trekkinge musait,ayı yok,anayola yakın, doğası çok guzel
Uploadfromtaptalk1466495797728
Uploadfromtaptalk1466495808017
Uploadfromtaptalk1466495816294
Uploadfromtaptalk1466495824053
Uploadfromtaptalk1466495830385


SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ben de gecen sene rize ayder civarina gittim. Fakat ayder merkezinden sonrasi karavanla birlikte gitmek için pek uygun değil. Normal araçların bile bazılarının cesaret edip gittiği yerler. En mantiklisi arkadaşın dediği gibi karavani bırakıp aydere aracla günübirlik gezmek. Benim aracim alti yüksek kamyonet olmasina ragmen bazı yerlerde zorlandim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Clio aracımla amlakit, palovit, yukarı kavrun, borçka karagöl, sis dağı yaylası, hıdırnebi yaylası gibi noktalara ulaşabilir miyim?

Murat hocam kadiralak yaylasını da dahil ettim rotama, güzel bir yere benziyor ve anlaşılan ulaşım da kolay
 

Clio aracımla amlakit, palovit, yukarı kavrun, borçka karagöl, sis dağı yaylası, hıdırnebi yaylası gibi noktalara ulaşabilir miyim?

Murat hocam kadiralak yaylasını da dahil ettim rotama, güzel bir yere benziyor ve anlaşılan ulaşım da kolay
Ben yukari kavrona kadar ciktim fakat aracimin alti yuksek. Yollar greyder le açılmış toprak yoldu ve bazi yerlerde yolda taşlar vardi ve bazi yerler toprak kum gibi olmuştu. Şimdiki durumu nedir bilmiyorum ama binek otoyla da çıkanlar vardi.sizin clio hangi kasa. Eski kasalarin alti biraz daha yüksek galiba.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Megan ile çıktığıma göre clio da çıkar

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Herkese selamlar,
1 temmuz itibariyle düştük yollara. Ankara, Samsun, Ordu ve şu an Trabzon Uzun göldeyiz.
Ordu Ulu göl mükemmel bir yer. Her türlü araç rahatlıkla gidebilir.
Trabzon Altındere milli parkı. 1300 metrede konakladık ayrıca oranın yerlisi olan Eyüp amca ve Aliye teyze tarafından evlerinde ağırlandık. İkiside gerçekten çok güzel ve hoş sohbet insanlardı.
Uzun göle karanlıkta geldiğimiz için henüz bir şey göremedik. Ancak anladığım kadarıyla burası bir Marmaris olmuş.karavanı parkedip kalacak yer bulmak bile büyük sorun oldu.
Bu arada Fatsa Asarkaya kent ormanında konaklarız düşüncesiyle gittik ancak gecenin 12:30 unda zabıta eşliğinde orman alanından çıkartıldık. Önce özel mülk denildi, sonra belediyeye ait olduğu söylendi, nitekim bütün uğraşlarımıza rağmen kalmamıza müsade etmediler.

Yarında bir terslik çıkmazsa Rize' ye gideceğiz. O tarafta olanlar var ise görüşüp tanışmak isteriz. Casavan' a ait bir karavan ile seyahat ediyoruz.

Image
 

Tatil bitti.Bu başlıkta yorum yapan fikir veren ve gezi yapan tüm arkadaşlar umarım sağ sağlım evlerine ulaşmıştır. Bu sabah itibariyle herkes evinde işinde.Azda olsa halen tatile devam edenler vardır diye düşünüyorum. Gezi notlarımı ve bol bol çektiğim görsellerimi sıcağı sıcağına bu hafta içi paylaşacağım.

Gezi rotam;

Bayramın 1.gününden itibaren Çamlıhemşin yaylaları oldu. 4 gece konakladım.Tamamı çadırda gerçekleştirdik. Gittiğim yaylalar sırası ile Gito, Ambarlı, Badara, Pokut, Sal oldu.Ayrıca Avusor Yaylasınında yarısına kadar çıktım ancak Perşembe günü bölgede gerçekleşen yoğun yağmur, sel ve toprak kaymalarından dolayı fazla risk almadan yolun yarısından geri döndük.Yine aynı sebepten Planladığım iki günlük doğu karadeniz Şavşat, Macahel programını başka bir programa erteledik.Yine aynı bölgede yer alan Palovit şelalesini gördük.
 




Herkesin tatil anlayışı farklıdır.Ancak yıllardır otel tatilini bırakan bir aile olarak yaylaları ve yayla insanını çok sevdik.Tatillden de çok memnun kaldık.

İlk fırsatta kaldığımız yerden devam edelim diye konuştuk.
 
Son düzenleme:

 MG 4083
Fotoğrafları derlemeye başladım.Güzergah olarak Kayseri-Sivas-Gümüşhane üzerinden geçip Zigana geçidinden sahile indim.Yol refahiye civarından 40 km lık kısım haricinde son derece güzeldi.Özellikle benim gibi virajlı yolları sevenlere.

Ziganayı tırmanır tırmanmaz bir sis ve çiseleyen yağmur eşliğinde karadeniz bizi karşıladı.Hemen makineleri çıkarıp fotoğraf çekmeye başladık.
 


Eşim Trabzonlu olduğu için Arafe ve Bayramın 1. günü öğlene kadar akçaabatta kaldık.Geçtiğimiz yıllarda çektiğim aşağıdaki resmi yeniden yakalayabilir miyim diye Haçkalıbabaya/Düzköy taraflarına çıktım ama hava ve şansım bu sefer el vermedi.
DPP 0001
 

Vadiye çökmüş sis bulamasamda Sidiksa köyü üzerindeki düzlüklerde çok güzel ahşap evler buldum ve fotoğrafladım.Doğanın yeşili kuşlar, doğa görülmeye değer.
 MG 4113
 MG 4099
 MG 4096
 



1.günü öğleden sonra Rize'ye doğru yola çıkıp Çamlıhemşin üzerinden Zilkaleyi takip edip Düzköy Meydan Köy ü geçip sağdan yer alan Gito Yaylası tabelasını takip ederek yaylaya çıktım.Yayla ana yoldan 12 km yukarıda rakım 2050. Yol 1,5 saat sürdü.:smiley: Anayoldan itibaren yol dik ve son derece bozuk.Tek tük yaylaya binek araçla gelen arkadaşlar görsemde hem kendi hemde aracın sağlığı açısından çok doğru bulmadım.Gito Yaylası, Pokut ve Sala karşıdan bakan bölgenin en yüksek yaylalarından birisi.20-30 Hane civarı yayla evi var. İnsanlar sadece ilkbaharda gelip, yazın Yukarı yayla dedikleri ambarlıya çıkana kadar buradaki evlerde kalıoyorlar.Yaylada 1 i eski olmak üzere2 dağ evi var.Elektrik ve suyun olduğu yaylada sadece Turkcell çekiyor.Yükseklikten dolayı hava değişiminin çok hızılı ve değişken olduğu yaylada 10 dakika ara ile güneşi, sisi ve yağmuru ardarda görebiliyorsunuz.

1,5 saatlik dik, virajlı ve kısmen çamur dağ yolu sonrasında yaylaya varıp yayla evlerinin hemen üstündeki tepeye çadırımızı kurduk.
 MG 4131
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,923
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst