2017 Bahar Sonları Ipek Yolu Rota Desteği

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nedesek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,154

nedesek

Kamp I
Mesajlar
120
Tepkime Puanı
143
2017 senesi inşallah bir aksilik yaşamaz isem detaylı bir seyahat planlamaktayım. Bu seyahat benim için muhtemel emeklilik hediyem.
bu aralar durmadan blogları ve yapılmış seyahatlari okumaya devam ediyorum.
Rotamdaki şehirleri tam olarak yerleştirmedim. Zira bazı alanlarda sorunlar olabiliyor ve tekrar rota değiştirmek zorunda kalıyorum. Rotamda zar zor da olsa dilimizle bağlantılı şehirleri veya tarihi alanlara önem vermeye çalışıyorum.
Ülkemizden çıkışı normal rota gibi görünen Sarp-Batum yerine,
Ardahan dan Borçalı bölgesi (en büyük kenti Marneuli )
Tiflis de bir gece den sonra Bakü ve civarında 3 gece, daha sonra ise kuzey Dağıstan mı Hazar dan gemi ile a Türkmenbaşı mı Aktau mu derken , Dağıstan bölgesinde sorunlar olabileceği ve gemiler de 2 haftaya kadar sarkma ve gecikmeler olabileceği ve Bakü den en ucuz uçak biletlerinin maalesef Kazan (Tataristan) değil de moskova olması nedeniyle 2 günlük Moskova (daha uzun ayırabilirdim ama daha önce 2 kez gitmiştim) ve buradan gece treni ile Kazan şehri.
Kazan gezginlerin sevdiği bir şehir ve burada 2-3 gün konaklama sonrası , Başkurdistan başkenti Ufa'ya geçiş ve burada güzel ballar (burası bal diyarıymış ), pazarları ve çevreyi 2 günde gezip buradan muhtemel trenle Novosibirsk e geçmek. sonraki hedefim ise tarihimiz için en önemli bölgelerden Yenisey ırmağı üzerindeki Abakan a ulaşmak. (Varsa tren yoksa uçakla.) Bu bölgede Irkutsk ve Ulan Dede de görmek istediğim şehirler. Krasnoyark da eklenebilir , araştırmalar ve önerilerinizle rota daha da belirginleşecektir.
Rusya sınırları sonrası amacım Mogolistan a geçmek ve buradaki anıtları ziyaret etmek.
Mogolistan sonrası hedefi Pekin olarak açıkçası yapmayı pekde düşünmedim. Bu nedenle daha çok Moğolistan dan Turpan şehrine geçmeyi düşünüyorum.
Turfanda sebze lafı malumunuz bu şehirden adını almakta.
Turpan bu seyahatte muhtemel son durak olacak ve tekrar dönüş başlayacak.
Turpan- Urumçi ve ipeğin merkezi Hotan'dan Kaşgarlı Mahmut Diyarı Kaşgar şehrine geçmek istiyorum.
Buradan ise Kırgızistan , Özbekistan , Turkmenistan üzeri İran ve tekrar memlekete dönüş olarak kabaca düşünmekteyim.

Toplamda ortalama 2 ay gibi bir süre düşündüm. hijyen ve gıda benim en büyük sorunlarım. dünya kadar alerji var:smiley:) Burada dünya kadar yiyecek seçen biri bu yollarda ne hale düşer, bunu da aşabilirmiyim diye düşünmeden edemiyorum açıkçası:smiley:) vize derdim sanırım olmayacak.. Yolculuklarda coachsurfing le bir ilgim olmadığı için bloglardan not aldığım yerlere odaklanacağım. Seyahatim lüks olmayacağı için konaklayacağım yerlerde de 5 yıldız konforu zaten olmayacak. Günlük sanırım 10-40 usd arası bir bütçe yeterli olabilir diye düşünüyorum.

Sizlerden ricam;
Hangi aylar sizce bu seyahat için uygun olacaktır. ? zira oldukça kuzey güney çıkışları mevcut.
Eklenmesi ve çıkarılmasını istediğiniz şehirler var mıdır?
Ayıracağım bütçe maksimum 2000 -2500 usd civarı olur diye düşünüyorum. Fazla mı az mı yorumlarınızı bekliyorum.
Bu yolculukda ideal yolcu sayısı 2 arkadaş mı yoksa tek başına mı olmalıdır?
Uğranacak şehirlerde burada muhteşem kalınır, ucuz ve güzeldir, şuraya mutlaka uğra, şu köyde şu muabbet sağlamdır diye önereceğiz yerler veya insanlar varsa lütfen yazın.
Ne tür bir makine taşımalıyım? Mevcut cann eos ama çok ağır . boyna astık mı otomatik çekip yapabilecek pratik hafif iyi çeken bir makine tavsiyeniz var mı?
ingilizce bu bölgede yeterli olmayacak, tamamen yabancı bir alfabe:smiley:) Türkçemiz bizi inşallah kısmen kurtarır.
sorular oldukça bu başlık altında yazmaya devam edeceğim.
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst