2017 Karavan Ile Avrupa Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varalevent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,367

varalevent

Ana Kamp
Mesajlar
84
Tepkime Puanı
191
Yer
İSTANBUL
Merhaba,
Geçen sene eşimle beraber orta Avrupa'da yaptığımız gezi ile ilgili detaylar aşağıdaki mymaps linkinde bulunmaktadır.
Toplamda karavan ile 10.000 km ve Honda Spacy motorumuz ile de 1.100 km yol yaptığımız gezi 80 gün sürdü. 12 ülkede 36 kamp alanında kaldık. Güzel anılar ve dostluklar edindik.
Bulgaristan üzerinden başlayıp, Yunanistan üzerinden sonlandırdığımız gezi rotası ve kalınan yerler aşağıdadır.
2017 AVRUPA GEZİSİ - Google Haritalarım

Kaldığımız yerlere ait bilgilere kampın ikonuna ya da ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açılan kutucukta kampın linki, koordinatları, google harita bağlantısı (buradan daha detaylı bilgilere ve fotolara ulaşabilirsiniz.)
502170-02817b728cfc23c068fd70f05a215326.jpg

Gezdiğimiz kentler haricinde, gezip gördüğümüz ve sizlere de tavsiye ettiğimiz yerler ise gezilecek yerler katmanında bulunmakta. Harita üzerinde veya katman listesinde ikonuna ya da ismine tıklandığında; bilgiler, linki, koordinatı ve google harita bağlantısına ulaşılabilmekte.
502171-a28a6aa8c83e258a3d1fb4288c9fee8f.jpg

502172 f06d2bba06acfaa6a24c3d3d39c9ad7b

Kamp rnek


Gezilecek yer rnek


Detaylar
 

Etiketler
Karavanımız hakkında da biraz bilgi vereyim.
2010 senesinden itibaren eşimle hayalini kurduğumuz karavanı yaptıracağımız aracı 4 aylık sıkı bir araştırma sonrasında 2015 şubatında Konya'da bulduk. 2011 Model Fiat Ducato 17 m3. Sadece 40.000 km yapmış olması ve ön kabininde klima olması çok sevindirici idi.
Aracı almadan evvel başlayıp toplamda 6 ay boyunca internette araştırma yaptım. GEZENBİLİR'in karavan dünyasının her satırını okuyup, notlar aldım, resimler kaydettim.
Bir kaç yer ile görüşüp, sonradan da en doğru yer olduğunu gördüğüm Ege Karavan sevgili Mehmet KÖKÇÜ'ye aracımı teslim ettim.
5 Yaş süresinin dolduğu günün ertesinde de tam söz verdiği tarih ve şekilde kendisinden mutlulukla teslim aldım.
İlk sene (2016) Çanakkale-Datça arasında çeşitli kampinglerde kalıp, tecrübe edindinip, eksiklerimizi gördükten sonra da, bu gezimize çıktık.
CAM00108
Irakli 11
CAM00112
Prag 108
Kln 124
 

Gezide kalacağımız yerleri genelde
Çevrimiçi Kamp Rehberi - Kamp alanı bulun ve değerlendirin
Motorhome Parkings and Campsites in Europe | Campercontact
Reisemobil-Stellplatz suchen
ACSI Eurocampings: 9892 annually inspected campsites in Europe
gibi siteleri inceleyerek, değerlendirmeleri okuyarak tespit ettim. Kamp dışı kalmadık, genelde bir gün yol, ertesi gün çevre gezisi ve tekrarı şeklinde dolaştık. Ama bazı şehirlerde 3 gün kaldığımız da oldu, bazen de dinlenmek için fazladan kaldık.
 

Mymaps'deki Gezilecek yerler linkinde ayrıca bir çok eksiğimizi (fazlasıyla :smiley: ) aldığımız karavan/kamp/outdoor mağazalarının yerleri de işaretli.
Bunlardan Holllanda-Almanya sınırındaki Obelink'i özellikle tavsiye ederim yolu düşenlere.
Almanya'daki Reimö ve Pieper ile Yunanistan'daki Zampetas da yer almakta.
Bu arada bir motorcu olarak Louis ve Polo mağazalarını da ziyaret ettim tabii ki.
Rotalar gidiş yönünde 1, 2, 3, 4 olarak numaralandırıldı. Ancak bu rotalar dışında da gittik ve Mymaps uygulamasının bazı kısıtlamalarından dolayı tam olarak gerçeği yansıtmamakta, kampları birbirine bağlamaktadır.
 

BULGARİSTAN
Gezimizi temmuz, ağustos ve eylül başında yapmamıza rağmen maalesef yağmur ve soğuk hava hiç peşimizi bırakmadı. Gündüz 15-16 derecelerde yağmurlu havalarda dolaştık. Ancak denize/göle/ırmağa girme şansı da bulduk.
Genelde pek bilinmeyen ve bu yüzden çekinilen Bulgaristan'da hiç bir sorun çekmedik ve güzel yerler gördük. Ara virajlı ve ağaçlık yolları tercih ettik.
Bulgaristan 139


Veliko Tırnovo yakınlarındaki yeri de şansımıza bulduk ama çok memnun kaldık. Bir önceki gün yağan sağanağın etkisiyle ırmağa giremesek de ayaklarımızı ıslattık.
Veliko Trnovo 5

Veliko Trnovo 59

Veliko Trnovo 7

Daha sonra Makedonya sınırına yakın Batak Gölü kenarındaki kampa geçtik.
Batak 5

Batak 17
 
Son düzenleme:



MAKEDONYA
Makedonya'da önce Üsküp'e uğrayıp bolca heykelli resim çektirip, geceyi nişan töreni gürültüsü eşliğinde otel yanı kamp alanında geçirdik (alternatif yokluğundan).
Makedonya 96

Makedonya 77

Makedonya 72

Ohrid gölü kenarındaki kampingde her sabah kalvaltı sonrasında aşağıdaki gibi bir güzellik ikram ediyorlar.
Makedonya 18

Makedonya 20

Makedonya 22
 
Son düzenleme:

ARNAVUTLUK
Gidişte de, dönüşte de kabus anlar yaşadığımız Arnavutluk trafiği hakkında çok şey yazılabilir ama öncelikle aman dikkat diyorum. Şuursuz ve cahilce kullandıkları eski/yeni mercedesleriyle tam pimi çekilmiş bombalar.
İşkodra gölü kenarındaki kampı yolu o tarafa düşenlere kesinlikle tavsiye ederim. Sıhhi tesisleri, Avrupadaki bir kısım kampa örnek olabilecek güzellik ve temizlikte.
Arnavutluk 5

Arnavutluk 7

Arnavutluk 19

Arnavutluk'da dönüşte Ohrid Gölünün güneyindeki bir kampta kaldık. Ufak bir aile işletmesi idi ve çook dostça karşılandık. Hava yine kapalı idi.
Arnavutluk 36

Arnavutluk 40

Arnavutluk 41
 
Son düzenleme:

KARADAĞ
Daha önce motorla geldiğim Karadağ'ı çok beğendiğim için bilhassa Kotor-Podgorica-Kolasin arasındaki harika virajları ve turkuaz renkli nehirleri eşime de göstermek istedim.
Podgorica'daki kamp turkuaz nehrin aktığı vadiye tepeden bakması nedeniyle seçtiğim bir yerdi. Yerleştikten sonra hemen motora atlayıp nehre gittik, soğuk olsa da suya atladık.
Karada 4

Karada 7

Karada 19

Akşam vahim bir fırtına ve şehir içindeki orman yangını ve ardından müthiş bir yağmur ile (yani gezi normallerinde) geçti.
Sabah harika vadi, nehir manzarası virajlı yollardan Tara nehri kenarındaki kampımıza geldik, yerleşip (hava bozmadan) hemen suya attık kendimizi. Gece tabi ki yağmur vardı.
Karada 175

Karada 152

Karada 150
 


BOSNA HERSEK
Mostar'a gitmek üzere yola çıkarken kamp yöneticisinin tavsiyesine uyarak mymaps'de de görülen ara yoldan gittik (Hırvatistan'dan gidip 25 euro otoyol parası vermek ile kalabalık/çok beklenecek Sitnica sınır kapısı yerine). Sınıra yaklaştıkça, tek şeride bile düşen toprak yollar herhalde yanlış bir köy yoluna saptık görüntüsü verse de, karşıdan gelen TIR ve kamyonları görünce devam ettik ve sınıra vardık.
Nehir kenarında bir aile işletmesi olan kampımıza yerleşip, Mostar gezisi ve cevabi (köfte) yemek için yollara düştük.
MOSTAR 22
MOSTAR 1
MOSTAR 48
MOSTAR 41
MOSTAR 4
 





HIRVATİSTAN
Gidişte Hırvatistan'da tek gece geçirdik, amacımız dönüşte sahillerde kalmak idi. Ancak olumsuz hava o zaman da peşimizi bırakmadığından programı değiştirdik.
Önceden internette görüp, gidilecek yerler listeme aldığım Plitviçe Göllerini dolaşmak için oraya yakın bir yere yerleştik ve hemen merak ettiğimiz gölleri dolaşmaya gittik.
Büyük bir vadide bulunan değişik yükseklikteki ondan fazla gölün şelaleler ile birleştirilmesi ve düzenlemesiyle oluşturulan ulusal park çevre düzenlemesi, avlanma yasağı nedeniyle kocaman olmuş balıkları ile kesinlikle görülmeye değer.
Bir kısmını tekne ve tren ile dolaşabilirsiniz ama keyifli olanı yaya dolaşmak. KAmp yapma imkanı olan kısımları da varmış.
Plitvice 172
Plitvice 150
Plitvice 142
Plitvice 33
Plitvice 26
Plitvice 15
 

SLOVENYA
Burada kamp alanları genelde pahalı. Bizim kaldığımız yerde öyle idi, buna rağmen sıkışık ve düzensiz bir yerdi, ancak tesisleri temizdi. Sabah büyük bir heyecanla görmek istediğimiz Postajna Mağaralarına gittik.
On binlerce yılda oluşmuş sarkıt ve dikitler çok çeşitli ve heyecan vericiydi. Yaklaşık iki saat süren turun büyük kısmı üstü açık bir ufak tren ile yapılıyor. Çok geniş ve yüksek salonlar, daracık tüneller var. O derinlikte ve sıfır ışık altında yaşayan canlılar ve özellikle semenderler de görülebiliyor. Yapmanızı kesinlikle tavsiye edeceğim turu üstünüze kalın bir şey, uzun pantalon ve ayakkabı ile yapmanızı öneririm.
Jama 24
Jama 7
Jama 39
Jama 51
Jama 56
Jama 66
 

SLOVENYA 2
Slovenya'dan dönüşte de geçtik ve ismini duyduğumuz Bled Gölüne uğradık ancak büyük bir kürek yarışı organizasyonu nedeniyle çok kalabalık olduğu için kalmadan, gölün kenarında biraz dolaşıp Lubyana'ya geçtik.
Slovenya 157
Slovenya 159
Slovenya 162
Slovenya 180
Slovenya 197

Başkent Lubyana'yı da gezmek amacıyla bulabildiğimiz tek seçenek olan ve bir pansiyonun yanındaki karavan parkta geceledik. Burası araçların dip dibe durduğu, masa sandalye bile konulamayacak bir yer ama tesisleri fena değildi. Akşam üstü içinden geçerken, iş çıkışı ile birlikte yol/köprü yapımı nedeniyle İstanbul trafiğini aratmayan bir kaos nedeniyle şehri de gezmeden yemeğimizi yeyip yattık. Fotoğraf bile çekmemişiz.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,693
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst