2017 Karavan Ile Avrupa Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varalevent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,374

Etiketler
Güzel gezi, özellkle içinde tren olan Postajna Mağaraları çok ilgimi çekti. Paylaşım için teşekkürler :smiley:
Tabi tren dedim de, çok büyük bir şey de beklememek lazım.
Ama çok organize bir şekilde rehberin anlatacağı dile göre gruplandırılıp hareket ediyorlar.
Maalesef Türkçe yoktu ama ilave edilmesi için başvurumuzu da yaptık.
Jama 34
Jama 35
 








Merhaba,
Geçen sene eşimle beraber orta Avrupa'da yaptığımız gezi ile ilgili detaylar aşağıdaki mymaps linkinde bulunmaktadır.
Toplamda karavan ile 10.000 km ve Honda Spacy motorumuz ile de 1.100 km yol yaptığımız gezi 80 gün sürdü. 12 ülkede 36 kamp alanında kaldık. Güzel anılar ve dostluklar edindik.
Bulgaristan üzerinden başlayıp, Yunanistan üzerinden sonlandırdığımız gezi rotası ve kalınan yerler aşağıdadır.
2017 AVRUPA GEZİSİ - Google Haritalarım

Kaldığımız yerlere ait bilgilere kampın ikonuna ya da ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açılan kutucukta kampın linki, koordinatları, google harita bağlantısı (buradan daha detaylı bilgilere ve fotolara ulaşabilirsiniz.)
502170-02817b728cfc23c068fd70f05a215326.jpg

Gezdiğimiz kentler haricinde, gezip gördüğümüz ve sizlere de tavsiye ettiğimiz yerler ise gezilecek yerler katmanında bulunmakta. Harita üzerinde veya katman listesinde ikonuna ya da ismine tıklandığında; bilgiler, linki, koordinatı ve google harita bağlantısına ulaşılabilmekte.
502171-a28a6aa8c83e258a3d1fb4288c9fee8f.jpg

502172 f06d2bba06acfaa6a24c3d3d39c9ad7b

Ekli dosyayı görüntüle 502126

Ekli dosyayı görüntüle 502127

Ekli dosyayı görüntüle 502128

Emek verilerek ,iyi bir tasarım ile hazırlanmıış bilgiler, Yakın zamanda çıkacağımız gezimzde faydası da olacak. Tüm paylaşımınızı kendi haritalarıma kopyaladım. Teşekkürler . Paylaşımınızı takip ediyoruz...
 

Çok güzel bir gezi . Konaklama noktaları harika seçilmiş .:smileycat: Google-harita eşliğinde paylaşım da bilgilendirici olmuş . Bled ve Ljubliana -benim için- geçen seneki seyahatimizin en hayran kaldığım bölümüydü ,siz biraz hızlı geçmek zorunda kalmışsınız . Bir dahakine inşallah :smiley:

Keyifle izliyoruz , devamını geciktirmeyin pls ....:smiley:
 






Ekli dosyayı görüntüle 502390 Güzel gezinizin yanında çok yararlı bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.ara sıra kamp dışı konaklamayı güvenlik gerekçesiylemi tercih etmediniz.
Bu arada tesadüfen kotorda aynı kampta kalmışız:smiley:
Ekli dosyayı görüntüle 502390 Güzel gezinizin yanında çok yararlı bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.ara sıra kamp dışı konaklamayı güvenlik gerekçesiylemi tercih etmediniz.
Bu arada tesadüfen kotorda aynı kampta kalmışız:smiley:

Ben teşekkür ederim.
Güvenliğin yanında
duş wc vb. ihtiyaçlar için kamplarda kaldık. Ama güvenlik de önemli, bir çok ülkede karavanlardan hırsızlık öyküleri okumuştum.
 


Hepinize uzun bir aradan sonra merhaba,
Gezi anılarına Avusturya Graz sonrası Viyana'dan devam.
Gidiş ve dönüşte Reisemobil Stellplatz Viyana'da kaldık. Stellplatz konsepti; Avrupa'nın bir çok şehrinde bulunan, aracınızı koyduğunuz parsellerin ufak, yemek yapma/bulaşık yıkama yeri olmayan, ama diğer tesisleri bakımlı ve temiz olan ve insanların bir iki gece kalıp devam ettikleri konaklama tesisleri.
Viyana gezip görülecek; çok fazla saray/müze/tarihi eserin yanında, modern ve özel yapıları ile de görülmeye değer bir şehir.
Bunların arasından özellikle Schönbrunn Sarayı ile Hundertwasser Evlerini tavsiye ederim.
Viyana 89


Viyana 366


Viyana 62


Viyana 54


Ve tabi ki, harika dondurma ve pastaları da. :smiley:
Viyana 94
 
Son düzenleme:



AVUSTURYA SALZBURG
Çok güzel, düzenli, temiz, yaşanılası bir şehir, ama pahalı. Gecesi 39 euro+ 2 euro elektrik+3 euro internet olan kamping fiyatı da bunu gösteriyor.
Kale, şato, müze, kilise vb yanında özellikle nehrin iki yanında yer alan eski/yeni mimari harikası binalarıyla keyifle gezilecek bir şehir.
Scoterimizin hakkını verdiğimiz şehirlerden biri idi, tepedeki kaleden, şehrin dış mahalelerine kadar her yerini gezdik.
Salzburg 66
Salzburg 78
Salzburg 76
Salzburg 102
Salzburg 173
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,432
Mesajlar
1,517,897
Kayıtlı Üye Sayımız
172,078
Kaydolan Son Üyemiz
zaferguloz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst