2017 Nisan Itibariyle Sırt Çantasıyla Güney Çin Denizine Ulaşmak~

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gökkubbeninaltinda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,853

Gökkubbeninaltinda

İki kadın, iki sırt çantası~
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
2
Yer
İzmir
Web
www.gokkubbeninaltinda.com
Herkese merhaba..
Haziran 2017 gibi iki kadın, sırt çantalarımızı alarak yollara düşmeyi planladık. İşimizi gücümüzü bırakmmmız, üzerimize kayıtlı ev-barkımız olmaması ve sadece bankada cüz-i miktar bir parayla seyahat edeceğimiz için vize konusunda neler yaşayabileceğimizi bilemiyoruz. Formlarda bu yıl itibariyle konu hakkında aktif bir başlık bulamadığım için, bu veya benzer yollarla/koşullarla seyahat eden arkadaşların tavsiye, fikir ve tecrübelerine ihtiyacımız var.

İlk rotamız İran-Pakistan-Hindistan üzerinden malum ipekyolu rotası idi.. "Başımızı bağlamayalım şort giyelim" gibi bir tercihle, 'yukarıdan dolanalım en iyisi' şeklinde bir karara dönüştü sonra..))
Akabinde, Gürcistan üzerinden Rusyaya, oradan Kazakistan, Çin ve direk aşağı Nepal-Hindistan diye yol alırız planları yaptık.. Araştırma derinleştikçe, yaya olarak Ve bankada bilmem kaç yüz $ olmazsa, Rusya ve Çin'den vize alamayacağımız gerçeğiyle yüzleştik :( Hayır, başvuru yapmadık, şansımızı denemek için sınıra kadar gitmeye de cesaret edemiyoruz açıkçası ve bu plan da geri tepti.

Bugünlerde yeniden aşağıya yöneldik ve İran üzerinden Pakistan ve Hindistan vizelerini daha kolay alabileceğimizi düşünüyoruz. Sonrasında Arakan olayları yüzünden Myanmar sınırında takılır kalır mıyız? Yoksa bir yolla Thailand yada Laos tarafına atlayabilir miyiz yaşamadan göremeyeceğiz gibi.. Bangladeş'e daha sıra gelmedi bile :/

Durumumuz budur ve özellikle "vize" ve yaya sınır geçişleri hakkında bilgisi olanaların paylaşımlarını bekliyoruz.

herkese sevgiler, yollarınız açık olsun~
 








Uzun yazmaya gerek yok, durumunuz için Myanmar'ı unutun !
Kalküta'dan Bangkok'a 100 € altı uçmak alternatif olabilir...

Benim sorum " sorularınız için bu forum ne kadar uygun ? " :confused:

Not
Seyahat çantanız için altda imzamdaki "Hangi çanta ?" belki faydalı olabilir ? :smiley:
 
Son düzenleme:

Cevap için teşekkürler. Gezen herkesin fikri önemlidir düşüncesiyle burada ve birçok yerde araştırma yapıyoruz.. şu ana kadar durum pek iç açıcı değil . Konuyu duyan önümğze atlayıp asla olmaz halinde bakalım bu gidişat neyi gösterecek..? Her kelime için tekrar teşekkürler, sevgi ve saygılar
 

arkadaşlar şuanda benimde rotamda iran pakistan hindistan nepal srilanka mymnar daha eklenerek bir güzergah için hazırlık yapmaktayım. pakistan vizesi biraz zorladıgını duydum hindistan kolaymış. önce pakistan alın sonra hindistan deniliyor. bakalım gidişat nolcak.
 

arkadaşlar şuanda benimde rotamda iran pakistan hindistan nepal srilanka mymnar daha eklenerek bir güzergah için hazırlık yapmaktayım. pakistan vizesi biraz zorladıgını duydum hindistan kolaymış. önce pakistan alın sonra hindistan deniliyor. bakalım gidişat nolcak.
Hepimize kolay gelsin )) Biz ruhumuzu kırtaralım derken canımızdan olmamak niyetiyle farklı alternatifleri de araştırmaya başladık bakalım gelişmeler nereye götürecek..? zaman azaldı, yol uzun ve zorlu..Araştırıp öğrendikçe, belki de kestirmelere sapmak lazım huzur ararken riske girmek çok gereksiz diye düşünmeye başlıyorsun ;) hepimize kolay gelsin~
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,443
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst