2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 148,092

Goldwingerr

Zirve
Mesajlar
1,210
Tepkime Puanı
1,424
Yer
İzmir
Merhaba,
Daha önce Efsane ile annemle yaptığım Avrupa gezi yazısını ve ilk yaptırdığımda çıktığım Balkanlar gezisini Nordcapp a yaptığım geziyi kaleme almıştım.
Bu sefer yeni bir sistem deneyeceğim ve tecrübelerimi yaşadıklarımı paylaşmaya çalışacağım.
 

Etiketler
IMG 1081
Öncelikle bu fikirli hayata geçirmek istediğimde önce karayolunu kullanmak istemediğimden hemen İgomenitsa - Venedik gidiş geliş biletlerini aldım.Çok da uygun oldu.gidiş dönüş 436 Euro.Dönüşü de Eylül sonuna denk getirdim ki Düsseldorf daki karavan fuarını gezip dönmek için
 

IMG 1811
IMG 1819
IMG 1813
IMG 1812
Sonrasında Efsane yi 2013 yılında doğduğu İmaj Karavan Aydın Bey e götürdüm.Bir iki yerini sürtmiştüm.Ve boyaları çıkmıştı.Ön konsuldan da kuş ciklemesi gibi ses geliyordu.Hepsini hallettiler ilk yaptırdığım günkü gibi oldu.Haftaya gidip inşallah alacağım ve bu kez yükleme hazırlıklarına başlayacağım.
 

IMG 8759
Image
IMG 8762
IMG 8763
IMG 8764
IMG 8769
Bu arada feribot kullanma isteğim iki sene önce Üsküp merkezde kayar kapı camını kırıp karavana girmek istemeleri idi.Kendi kendime karar aldım bir daha Balkan Ülkelerinden geçmeyeceğim diye.Allahtan o zaman için Thule nin kapılara taktığım sürgüleri vardı.Gezinin üçüncü gününde herşeyi çaldıracaktım yoksa.Yan cam da yenisi ile değiştirildi tabi bu arada.Uzun süre Zagrep ye yaptırdığım yama ile kullanmıştım.Aksilik bir yana yan camı kırdıktan Sonra ertesi gün de arka cam patlamıştı.Resimlerde sürgülü kilit de gözükmekte merak edenler için.
 

burak bey yeni gezi yazılarınızı merak ve ilgi ile beklemekteyim.karavanınız efsaneyi zaten gezenbilirden resimlerinden tanıyordum ve görmüştüm.bende yaklaşık iki hafta önce imaj karavan göğüs kliması taktırmak ve karavanımın ufak tefek eksiklerini gidermek gitmiştim.efsane yapılmış sizi bekliyordu.gerçekten güzel bir karanınız var güle güle kullanın.
 



İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Ben bu hafta sonu almaya gideceğim.Misi de kalacağım.Orada olursanız görüşürüz.Çok selamlar.
 

bende orada olsam tanışmayı isterdim. ama klima takıldıktan sonra işler dolayısı ile döndüm. iki gün misi karavan kampında kaldım güzeldi.selamlar.
 

Burak mantıklı bir hareket planı seçmişsin. Detaylarını merak ediyorum :smiley:
Bu arada karavanının başına gelenler de şaşırtıcı ???
 

Burak mantıklı bir hareket planı seçmişsin. Detaylarını merak ediyorum :smiley:
Bu arada karavanının başına gelenler de şaşırtıcı ???
Evet iki sene önce gezi başında talihsizliklerle karşılaştım ama sonrasında güzel bir kısa Avrupa Turu yapmıştım.Bu sefer gidip gelip tur yapacağım.Tek emin olamadığım karavanın kesintisiz Avrupa da ne kadar kalabileceği.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
 




Evet iki sene önce gezi başında talihsizliklerle karşılaştım ama sonrasında güzel bir kısa Avrupa Turu yapmıştım.Bu sefer gidip gelip tur yapacağım.Tek emin olamadığım karavanın kesintisiz Avrupa da ne kadar kalabileceği.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Biraz evvel sordum Almanya için 12 ay :smiley:

Emin olmak istereniz aşağıdaki adresten bilgi alabilirsiniz.
Customs online - Enquiries
 



IMG 1917
Bu arada hazır Efsane'yi çıkarmışken İngiltere - İskoçya - İrlanda yapayım diyorum.Hatta meşhur Mann adasındaki TT yarışlarına denk gelirsem süper olacak.İlk önce Vize araştırması yaptım.C tipi çoklu girişli İngiltere Vizesi alınıp ilk İngiltere ye giriş yapılır ise İrlanda vize istemiyor Türkiye den genelge var.İnşallah değişmez​
 

IMG 1918
İngiltere ye de Fransa dan geçmeye karar verdim.Şimdiden bileti alacağım.6.5 mt uzunluk 3.5 mt yükseklik 2 kişi calais - Dover gidiş dönüş 150 € Haziran da.1.5 saat sürüyor.Bilet bu siteden alınabiliyor.
 



Aracınız nerede demiyorlar.Ancak kalış süresine dikkat etmek gerekiyor.Motorla gidip bırakıp dönen Sonra gezilerine devam eden arkadaşlarım var.Ama tabi yaşayıp göreceğiz.
Benim aklıma takılan detay şu: Şayet Türkiyeden kendi arabanız ile şıkış yaparsanız pasaportunuza vurdukları çıkış damgasında araba sembolüde oluyor yani arabanızla çıktığınız damgadan belli oluyor,dönüşte araba nerede demezlermi acaba? Ayrıca zaten çıkışta bigisayara da ruhsat kaydını da yapıyorlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,882
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst