2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 148,068

Etiketler
Geçmiş olsun Burak , üzüldük gerçekten de ... Neyse ki az hasarla atlatılmış ''cana değil-mala'' tür bir kaza:oops: İnşallah nazarlık olur bu da bu seyahate...
Bu arada alışveriş listesi iyice kabarık !..
Keşke İzmirden ''Yolluk'' götürseymişsin dedirtir adama :sweatsmile:
Bu arada ''Duisburg bir liman şehri'' sözünü duyunca şaşırdım !..:(:confused:
Baktım GUGL Abi dedi ki ; '' En yakın denize 140 km '' o da ancak kuş uçuşu !..:smiley:o_O
Yani , REN Nehri'nin ekonomiye ne biçim bir katkısı var , bu ufacık bilgi bile şaşırtıcı !...
Az ötede Amsterdam ve Rotterdam Limanları , ki ikisi de Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alıyor ...

Ekli dosyayı görüntüle 62732
Evet şimdi fark ettim liman şehri tabiri yanlış oldu nehir liman şehri.Ama sanki deniz varmış gibi.O kadar deniz ticaretine yoğunlaşmış ki şehir.
Valla Aldi candır gerisi heyecandır :smiley: Bir lokantada normal yemek kişi başı 20 euro dan başladığını düşününce bu alışveriş beni kırallar gibi beş altı gün götürür.
 


* 2 senemin geçtiği Duisburg, Avrupa'nın değil, dünyanın en büyük nehir liman şehridir.

* AB ülkelerinin her birinde, AB dahil yabancı ülke araçları için maksimal kalım düzenlenmiş olsa da , Schengen ülkeleri arası çoğunlukla gümrük kontrolsüz geçim dolayısı ile ülkelerden birinde geçici olsa da ikamet ettiğiniz bir adresiniz olmadığı müddetçe o ülkede aracınızın kalış şüresinin pratikte kontrolü imkansız bulunmakta. Kısaca teorikte toplam AB de daha fazla kalmak mümkün olmalı. Bu durumda gerektiğinde 6 ayı geçmeden komşu bir ülkede aracınızın plakası da işlenmiş, örneğin vignette benzeri bir makbuzla, başka ülkelere geçiş ispat edilebilir. ( Seyahat sağlık sigortalarında olduğu gibi) Fakat son bir sene içinde toplam 6 ayı ayni ülkede geçirmemeye dikkat edilmeli. ( Umarım yine karışık anlatmadım :yum: )

Bütün AB ülkeleri için Brüksel tarafından düzenlenmiş tek bir kanun olduğunu ise asla tahmin bile etmiyorum.
Köftehorların hala ortak bütçe ve ortak orduları olmadığı gibi, polis teşkilatlarını bile daha birkaç sene evvel az çok kombineli hale getirebildiler. Başlarını kaldırıp sizin araçlarla nasıl uğraşsınlar düşünün artık...;)

Fakat aşağıdaki iki nokta yine de göz önünde bulundurulmalı;
a. Aracın sigorta ve TÜV durumu ile,
b. Schengen bölgesi ülkelerle karasal sınırı olmayan Yunanistan'ın durumu. Gemi ile İtalya'ya geçişte mülteci sorunu dolayısı ile kontrol olsa da, araçların kayda alıp alınmadığına dair hatırlıyabildiğim bir bilgiye sahip değilim. Duruma göre, 6 ayda bir Türkiye veya İtalya'ya geçilebilir.

Sadece çekme karavan çözümlerine ise başka başlıkta girmek daha uygun olmalı.

* Mosel' i hala rotanıza almamanız notunuzu düşürecek, haberiniz olsun :yum:
Ben geçen bir dava ile ilgili araç ve kişi kontrolünün Sakız Yunan gümrüğüne global bir sistem olup olmadığını sordurdum.Sakız gümrüğü bizde sistem yok sadece pasaporttaki damgalara bakıyoruz dediler.

Valla Mosel i yazdım ve aldım sıralamaya :smiley:
 

Bazı üst pencerenin kapağını değiştirmek zor değil. Ben her yıl temizlemek için bu kapağı söker temizler yeniden takarım. Kamping malzemesi satan yerlerde gerekli parçayı bulmak mümkün. Belki siz tamiri yapmış olabilirsiniz ama ben genede bir internet adresi vereyim. Bu linkte en azından bozulan parçanın Almancasını görmek mümkün.
Dachhauben-Ersatzteile
Çok teşekkürler.Bende üst pencere sağlam da onun kolunun tırnakları kırılmış.Zorla kapandığı için allahtan kolun tırnakları kırılıp cama zarar vermemiş.Yeni bir kol alırsam işi kurtarırım diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi çıkıp baktığımda sökmesi çok kolay camı.Tamirini açılmasın diye iki ucundan içeriden lastikle bağlayarak yaptım.
 



Valla dönünce hemen kızıma gittim.Arkadaşları da topladım bir gece kalmalı gezi yaptık.Deniz ayrı bir tutku.Geçen sene Efsane yi hiç yerinden kıpırdatmamıştım.Bu sene gönlünü alıyorum
IMG 5443
IMG 5444
IMG 5463
IMG 5469
 

IMG 4303
IMG 4304
IMG 4305
IMG 4307
IMG 4308
IMG 4310
Bu mavna müzesi Rhen Nehrin deki taşımacılığın aşamalarını ve geçirdiği evreleri göstermesi açısından güzel.Giriş nehirde demirli buharlı gemiyi de gezerseniz 10 Euro.Yanında çay kahve var mı diye espri yaptım.Kimse olmadığından biletçi teyze sıkılmış olacak ki bana nescafe ikram etti.
 


IMG 4319
IMG 4320
IMG 4321
IMG 4322
IMG 4323
IMG 4324
Merak ettiğim bir konuda da aydınlandım.Şöyle ki,bu mavnalar Rhen de akıntı ile rahat gider sorun yok da akıntıya karşı nasıl gider kürek le mi diye düşünürken bunu eşekli kişilerin belirli bölümlerde hizmet verdiğini görerek anladım.Resimlerden de görülüyor.Karakaçanları kullanmışlar
 











IMG 4362
IMG 4363
IMG 4364
IMG 4366
IMG 4367
IMG 4369
Bir eksiğim var diyorum ama ne ? Buldum benim bir selfi çubuğu almam lazım.Yoldaş da istiyordu.Ona sürpriz olsun.Onunki telefona bağlayınca ya çok kaliteli Ya çok dandik ama ona diyemedim tabi bunu,olduğundan resim çekeceğine Google a bağlanıyordu.Valla deli oldu geçen turda ben sesimi çıkarmadan karşı tatlıcı dükkanına girmiştim.Ben de alacağım bir tane zira kol boyum kısa geliyor :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,793
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst