2018 Karavanla Orta Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,686

KIPÇAK70

Kamp II
Mesajlar
391
Tepkime Puanı
351
Yaş
54
Yer
ADANA
Herkese merhaba, Pejo Boxer 1998 model içini kendi düzenlediğim aracımla eşim ve iki kızımla plan yapmadan 15/07/2018-12/08/2018 tarihleri arasında Adana çıkışlı ağırlıklı olarak Budapeşte ve Viyana olmak üzere gezdik.
Rota Adana-Niş-Belgrad-Novi Sad-Mohaç-Peç-Balaton Gölü- Budapeşte-Estengon-Bratislava- Viyana-Halstat-Salzbusg-Münih (ama Münih'i gezemedik)- Garda Gölü-Verona-Venedik- Saraybosna- Niş-Adana) 7310 yol yapıp 640 litre dizel harcandı.
Adana'dan Niş'e ve dönüşte tekrar Niş'ten Adana'ya kadar ücretli yolları kullandım. Onun haricinde ücretli yol kullanmadım. Truansee gölü kıyında (bir gece 15 avro ) ve Venedik'te (bir gece 52 avro ) kampingde geceledim. Belgrad da bir otoparka 1-2 avro, Garda Gölünde gün boyu 6 avro, Verona'da iki saat için 2 avro ücret ödedim. Bunlardan başka oto park parası ödemedim.
İnternet için Türkcel ve Telekom'dan kontörlü hat aldım. Türksel 500 dak. 500 sms 2 gb internet bir ay geçerli 145 Tl, Telekom hat 60 Tl bir hafta geçerli 2 gb internet 35 Tl bittikçe tekrar yüklenebilir. Telekom bazı ülkelerde geçeli değil onun için ikinci hat aldım. 3*35 Tl yükledim. 310 Tl telefon ve internete para ödedim.
Kampinge girmek istemedim için bir kez Sırbıstan'da bir kez de Macaristan'da marketten su almak zorunda kaldık Bulduğumuz çeşmelerden suyumuzu doldurduk.
Bir aylık yeşil sigortayı 1041 Tl (183 avro) yaptırdık (16/07/2018 de)
Avro nun geçitği yerlerde yakıtı nakit aldım. Diğer yerlerde kredi kartını kullandım.
Hiç bir ülkede döviz bürosunda para bozdurmadım. Bankamatikten çektim. Banka kartımı yola çıkmadan önce yurt dışı kullanıma açtırdım.
Giderken özellikle Budapeşte ve Viyana'da kalacağım bir miktar hazırlık yaptım. Yer bulamasaydım mecburen kampinge gidecektim. Kaldığım yerler Venedik hariç dışarı masa sandalye çıkarmadık. Zaten çıkarma imkanımızda neredeyse yoktu. İtalya'ya kadar hava yağmurluydu.
Niş ve Belgrad'a forum üyesi Gürkan Bey'in yazıları yararlı oldu ve geceleme yardımcı oldu.
Tomtom 135 via navigayon cihazı iyi olmakla İtalya'nın kuzeyinde alplarde kısa süreli, Saraybosna'dan dönüşte ise kapalı yola yönlendirdi. Cep telefonları da aynı kapalı yola yönlendirdi.
Araçta herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Lastikleri 2014 yılında almıştım. yola çıkmadan önce değiştirsem mi diye düşündüm ama değiştirmedim. Yolda arabanın içindeki eşyaların gereğinden fazla titrediğin gördüm ve hız yapmadım. İstanbul'a gelince lastiklerinin dördünü de değiştirdim. Yola çıktığımda arabanın yedek lastiği de yoktu. Çıkan lastiklerinden biri yedek oldu.
Yola çıkmadan önce aracın üzerindeki güneş paneli miktarını arttırdım. (520 watt güneş + paneli 3000 watt sıfır orbus inverter+540 amper akü+ çocuğun odasındaki split klima araca takıldı.)
Havalar serin olmakla birlikte hem güvenlik hem de haşere nedeniyle klima 28-30 derecede gece çalıştı. Sıcak günlerde gündüzde çalıştırdık. Dışarıdan hiç elektrik almadık. Klima çalışırken bazen 12 voltun altına düştüğü oldu. Klima durunca voltaj tekrar 12 voltun üstüne çıkıyordu.
Diğer bilgileri ve fotoları bayram tatili süresince yüklemeye çalışacağım.
 

Etiketler
İlk durağımız Niş'ti Foto google dan alıntı. Kırmızı arabanın durduğu yerde geceledik. Güvenli mi diye sormayın arabanın anahtarını kapının üzerinde bıraktığımı sabah fark ettim. Spor kompleksinin otoparkı.
Upload 2018 8 18 15 20 26
 







Niş'e akşam üzeri varmıştık. Niş küçük bir şehir akşam dolaştık. Sivrisinekler rahatsız etmeye başlayınca karavana dönmek zorunda kaldık. Ben sabah erkenden kalkıp bisikletle biraz dolaştım. Kahvaltımızı yaptıktan sonra Belgrad'a gitmek üzere yola çıktık.
Gürkan Beylerin gecelediği Vinca kasabasında geceledik.
Koordinatı.
44°45'39.5"N 20°37'26.8"E

44.760984, 20.624118

VNCA KASABASINDA KONAKLADIIMIZ YER 1 2
 

Vinca kasabası Belgrad'a 15-20 km uzaklıkta bir kasaba. Geceyi Vinca'da geçirdikten sonra Belgrad'a doğru yola koyulduk. Yağmur yağıyor. Yağmurda gezilecek gibi değil. Alışveriş merkezine gidip vakit geçirmeyi düşündük ama park yeri bulamadık. Her taraf araba araba koyacak yer yok. Gezerken bir yer bulup arabayı park ettik. Parktan çıkarken levhadaki yazılanları telefondaki çeviri programıyla Türkçe'ye çevirmeye çalıştık. Park yeri resmi hizmet için gelenlere ayrılmış. İçime sinmedi arabanın yanına gittim. Arabayı tam polis kulübesinin önüne park etmişim. Polis gitmem için bir şeyler söyledi ama ben anlamadım. Arabaya binim parkın girişine park etmek isterken havanın açıldığını görüp Belgrad kalesine doğru yola koyulduk.
Arabayı Luka Belgrad denen otoparka bıraktık. büyük bir otopark araba 4-5 saat kaldı hatılamıyorum ama 2 avro gibi bir ücret ödedik. sanırım gece de kalınabilirdi ama biz kalmadık Novi Sad'a gitmek için yola çıktık.
1. Foto resmi binanın önü
2. Foto Belgrad Kalesi'nden Tuna ve Sava Nehirlerinin birleşmesi
Diğer fotolar Belgrad'an

BELGRAT 20 07 2018 1


KALEDEN TUNA VE SAVA NEHRLERNN BRLEMES


BELGRAT 20 07 2018 25


BELGRAT 20 07 2018 27
 
Son düzenleme:


Belgrad'da Kaleyi gezip biraz çarşıda dolaştıktan sonra Novi Sad'a gitmek üzere yola koyulduk. Navigasyona Ücretsiz yolları işaretledim. Navi Sad'a 25 km kala yol çalışma nedeniyle kapalıydı. Biraz dolaştıktan sonra mecburen otoyola girdik.
Novi Sad'a girişte Tempo Marketin önünde durup marketten alışveriş yaptık. 48 litre de su aldım. Marketin karşısındaki nehrin kenarına arabayı çekip biraz dinlendikten ve plan yaptıktan sonra şehri arabayla gezdik. Zaten akşam olmuştu. Gecelemek için Tempo Marketin önünün uygun olacağı kararı verip geceyi burada geçirdik. Sabah Kaleye arabayla gittik.
Geceyi geçirdiğimiz yerin koordinatı.
45°16'28.1"N 19°50'38.6"E

45.274459, 19.844048

Görüntü googledan alıntı beyaz arabanın yan tarafındaki yerde geçirdik.
Ekli dosyayı görüntüle 504917

Upload 2018 8 19 22 56 13
 
Son düzenleme:





Kalede dolaştıktan sonra (Fazla bir şey yok. Sadece eski ve yeni şehri yüksekten izleme imkanı var.)
Navigasyona Mohaç'ı işaretledikten sonra düştük yollara. Gözüm hep yolda hem de yol kenarında çeşmede. Küçük bir köyden geçerken pazar yerinin kenarında çeşmeyi bulduk. Depoları ve bidonların tamamını doldurduk. Biz Sırbistan'dan Macaristan'a geçeceğimizi düşünürken navigasyon bizi Hırvatistan'dan Macarsitan'a götürdü. Hırvat polisi En az yarım saat arabayı aradı. 20 dakika kadar da evrak işleriyle uğraştı. Sonunda AB ülkelerine giriş yapmış olduk.
Srıbistan ile Hırvatistan arasındaki sınır google alıntı.
Upload 2018 8 20 0 6 35
 

Bir saat kadar sonra da Macaristan sınır kapısına vardık. Sınırda Hırvat polisi yok sadece Macar polisi vardı. Evraklara baktı ve sorunsuz sınırı geçtik.
Mohaç'ı arabayla dolaştık. LDL marketten alışverişmizi yaptık. Biraz Dinlendikten sonra Peç Şehrine doğru yola koyuduk. Karanlık çöktükten sonra şehre vardık. Girişte İnterspar markettin park yerinde geceledik. Akşam biraz dolaşmayı düşündük ama sivrisinek olunca kısa kesmek zorunda kaldık.
 




Marketin otoparkında sabah kalvaltısını yaptıktan sonra Peç şehrini araba ile dolaştık. Siz de dolaşmak isterseniz buyrun:
Video: https://youtu.be/8m2nYysLmkk?t=6

Video: https://youtu.be/NXWUnxPkwZs?t=1


Navigasyonu Balaton gölü kıyısında rast gele bir yere ayarladık. Akşam üzeri Balaton Gölü kıyısına ulaştık. Bir marketin (sanırım LDL) otoparkına arabayı bırakıp gölün kıyısına kadar yürüdük. Gölün kıyısı çok kalabalıktı iğne atsan yere düşmeyecek şekilde. Kendimize daha uygun bir yer arayıp bulduk, göle girip geceyi de orada geçirdik. Yazımın başında Venedik hariç masa sandalye çıkarmadık diye yazmıştım ama burada da masa sandalyeyi dışarı çıkardık.
Kalabalık olan yerin koordinatı
46°47'21.5"N 17°41'06.3"E

46.789305, 17.685071

Kaldığımız yere sadece orayı bilen yerliler geliyordu. Biz de tesadüfen bulduk. Kapalı bir iş yerinin önünden geçtik. Dam Otel'in yanında. Ayrıca göl kıyısında kuğuları ve ördekleri besledik.
Koordinatı:
46°45'45.1"N 17°35'56.4"E

46.762515, 17.599004

BALATON GL MACARSTAN 3


BALATON GL MACARSTAN 7


BALATON GL MACARSTAN 49
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,725
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst