2018 Karavanla Orta Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,522

Etiketler
Kurallara uydum, polisle sınırlar hariç karşılaşmadım. Hırvatistan es geçmekle fazla bir şey kaybetmedin. Gezdiğim yerlerin içinde en pahalısı Hırvatistan'dı. (Sahil şehirlerinde konaklamayacaksan).
Ben kamp alanında kalmayı düşünmedim ve kalmadım. Güvenlik nedeniyle kapıları pencereleri kapalı tutmak için içerisinin uyuyacak kadar serin olması gerektiğini düşündüm. 28-29 derecelerde klimayı sabaha kadar çalıştırdım. Hava serin olduğu için bir saatte tahmini ancak 20-25 dakika çalışıyordu. Akü kapasitesini biraz yüksek tutunca sıkıntı sıkıntı olmadı. Budapeşte ve Viyana hariç her gün az ya da çok yok arabayla yol yaptık. Araç alternatörü güneş paneline destek oldu.
 






Gezi yazınızı yeni okudum. Çok güzel paylaşımlarınız olmuş, Siz hızlı davranmışsınız ben dönüşümde bir kısmını yazmış sonra ara vermek zorunda kalmıştım
İlk defa bana gönderdiğiniz TOMTOM cihaz ile ilgili bir soru ile yazışmıştık. Gezilerimizin bazı kısımları aynı yerlerde geçmiş. Sadece biz sizden biraz önce yollardaymışız.
Foruma devamlı katılımlar oluyor, bu tür yazılar çok olsada yazınızda olduğu gibi güncel bilgileri yakalamak ve paylaşmak önemli.

Teşekkürler.

2006 Vw Caravelle Ile Avrupa Da 50 Gün ( 13.06 / 03.08 .2018 )
bağlantısı ile şimdi devam ediyorum ve sona yaklaşıyorum. Arkasından vakit bulup ayarlarını yapabilirsem bir kaç videoyuda sizin gibi paylaşacağım.
 

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Sizinle tomtom cihazı ve internet için yazışmıştık. Sizin gezi yazınızı okumayı dört gözle bekliyordum. Gezi yazınızı okudum. Sizin de belirtiğiniz gibi bazı yerleri faklı tarihlerde gezmişiz. Kamp alanına girmeyi fazla düşünmedik ve uyguladık. Gezinizin geri kalan kısmını da sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Çok güzel gezmişsiniz , harika bir rota olmuş ..:smiley:
İzlediğim kadarıyla , zaman olarak da pek fazla sıkışıklık yaşamamışsınız .
Kaçırdıysam tekrar olacak , toplam kaç gün sürdü (Edirne'den -Edirne'ye) seyahatiniz ?
Bir de arka bagajdaki bisikletle ilgili pek foto göremedim , kullan(ma?)dınız mı yoksa???:worried:
Ben kick-scooter ile şehir içi ulaşımdan çok memnunum .
Hatta bu sene scooter sayısını 3 'ledim (!!!):smileycat:o_O:smileycat:
Şehir merkezlerinde hem çocuklara eğlence , hem de boş-yürüyüş mesafelerini hızlı geçmek için bir-e-bir ...
Konaklamak için Camping vb ihtiyacının ortadan kalkabildiğini teorik olarak düşünürdüm , ama sizin pratiğe dökmüş olmanız çok kıymetli bir bilgi oldu benim için .:wink:
Resimler-Videolar-Detaylı paylaşımınız için teşekkürler .
Yolunuz bundan sonra da açık olsun , kazasız belasız keyifli nice gezilere inşallah ...:smiley::smiley::smiley:
 

Sayın İklil konyalilar, gezi yazımı okuduğunuz, beğendiğiniz ve övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
Budapeşte, Viyana ve Venedik asıl gezilmesi gereken yerler olarak belirledik. Buraları es geçmedik. Yol üzerindeki diğer yerlere biraz daha zaman ayırabilsek gezi tam olacaktı ama zaman ve para sıkıntısı oldu. Avusturya'dayken müdürüm artık dün diye telefon etti.
Zamanı tam bilmiyorum ama 24 gün diye hatırlıyorum.
Arabada bir bisiklet var. Çevreyi kısa keşifler için kullandım. Şehri gezmek için kullanmadım. Ben hariç diğer aile bireyleri uzun süre bisiklet sürmeye dayanıklı değiller. Bisikleti asıl arabaya alma sebebim: Araba arıza yaparsa tamirciye ya da servise kadar bisikletle gitmek içindi. Bu amaç için kullanmadım.
Geçen yıl 12 gün Prag'ta bulunmuştum. Prag'ta kick scooter kullanımı çok yaygın Hatta bisiklet tekeri gibi büyük olanlar da vardı. Türkiye'ye dönünce bir tane alırım, diye düşündüm ama Adana'da kaliteli bir scooter göremedim.
Allah nasip ederse gezilere devam edeceğiz.
Sizin de yolunuz açık olsun, tüm gezginlere güzel ve keyifli geziler diliyorum
 

Hırvatistan Plitvice göllerine gitmek üzere Venedik'ten saat 11.00 gibi ayrılıyoruz. Bugün 400 km civarı yol alacağım. Dikkatim azaldığı zaman uygun yere arabayı çekip dinleniyor, çayımı kahvemi içip yoluma devam ediyorum. Benim için 400 km fazla değil. Sınır geçişlerinde kontrol yok.
Hırvatintan'da bir alışveriş merkezinden ekmek aldık. Ekmek 7 kuna 6 TL. Lazım olur diye bankamatikten 600 Kuna çektim (103 dolar). Hırvatistan gezdiğim ülkelerin içinde en pahalısı. Gözlerini turistlere dikmişler.
Beni asıl düşündüren Plitvice göllerine (bu gece varabilirsem) varınca nerede geceleyeceğim konusu. 24.00 civarı göllerin olduğu bölgeye ulaştım. Önceden belirlediğim park alanına gittim. Daha arabayı bile söndürmeden arkamdan gelen arabadan gidin işareti yaptılar. Sanki orada beni gelmemi bekliyorlarmış gibi. Yolda gelirken gözüm gecelemek için birkaç nokta kestirmişti. Daha önceden gözüme kestirdiğim noktaların birisine gidip geceledim. Nerede gecelediğimi ben de hatırlamıyorum. Hava çok serindi hatta soğuktu.
Plitvice göllerinin birkaç giriş kapısı var. Hangi kapıdan gireceğimizi de bilmiyoruz. Göllere doğru giderken 3. kapıyı kaçırdım. Dönecek yer ararken ikinci kapıyı da kaçırdım.
1. Kapının olduğu yere gelince park alanına girdim. Park alanını arabayla dolaştım araba koyacak yer yok. En sona gidip orada park edecek yer buldum. Park alanına girişte makineden bilet aldık para çıkışta ödenecek.
Plitvice göllerine sabah erken gitmek gerekiyor. Bunu biliyorum ama bizim çocukları erkenden yola hazırlamak mümkün değil.
Yiyecek ve içeceklerimizi alıp saat 11.00 gibi giriş yerine geldik. Giriş kuyruğu birkaç tur atmış 300-400 kişi sırada bekliyor. Biz de girdik sıraya. Girişte yetişkinler için 250 öğrenciler için 110 kuna toplam 720 kuna (650TL) ödedik. (Turist kazığından nasiplendik.) Kredi kartı geçiyor.
Göl çok güzel. Ama adam başı 230-240 TL günlük ödenir mi o güzelliği görmek için orası tartışılır. Ben o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Bilseydim görülecek gezilecek yer listesine almazdım diye düşünüyorum.
Bizim gittiğimiz de çok kalabalıktı. Gelenlerin neredeyse %90'ı uzak doğuluydu. Giriş yaptıktan sonra patika yollardan geçiyorsunuz. Biraz ilerledikten sonra kalabalık nispeten azalıyor.
Hırvatistan'ta campinge autocamp diyorlar. Birçok yerde autocamp yazısını gördüm.

Ekli dosyayı görüntüle 505211

Ekli dosyayı görüntüle 505212

Ekli dosyayı görüntüle 505213

Ekli dosyayı görüntüle 505214

Ekli dosyayı görüntüle 505215

Ekli dosyayı görüntüle 505216
Ucuza tatil yapıyım diye 50 avro kampa verme göl görmek için 650 tl ver seninkiside işmi? O parayla 3 kez giderdin yedigöllere:smiley:
 



Sayın Adigekuzeyli, Türkiye'den çıkmadan göl, görülecek yerler arasına alınmıştı. Gezi programı çerçevesinde göle de gittik, göl gerçekten güzeldi. Kampa girmeme meselesine gelince ucuzluk elbette önemli. Ben kampa girsem gündüz hatta akşam belli bir süre dışarıdayım kapın olanaklarından yararlanamayacağım bu nedenle güvenli bulduğum yerlerde konakladım. İtalya'da kampa 50 avro ödedim arabayı içeri bıraktık çıktık, ertesi gün de yola koyulduk. Gezi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
 

Sayın Adigekuzeyli, Türkiye'den çıkmadan göl, görülecek yerler arasına alınmıştı. Gezi programı çerçevesinde göle de gittik, göl gerçekten güzeldi. Kampa girmeme meselesine gelince ucuzluk elbette önemli. Ben kampa girsem gündüz hatta akşam belli bir süre dışarıdayım kapın olanaklarından yararlanamayacağım bu nedenle güvenli bulduğum yerlerde konakladım. İtalya'da kampa 50 avro ödedim arabayı içeri bıraktık çıktık, ertesi gün de yola koyulduk. Gezi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Evet gerek karavan yapım aşamanızı gerkk konya gezinizi ve bütün yazı dizinizi zevkle okudum ve cesaret aldım.
Yanlış anlama benim- Kango kamperimle gezi deneyimim- yazı dizimi okuduysanız bende sizin gibi ekonomik geziciyim kamp alanlarını tercih etmem. Ben orada göle giriş anında istemeyerek (yanlış tabir değilse) kazık yemenizi belirtmek istedim. Ayrıca hiç dil bilmeden avrupa gezi cesaretinize hayran kaldım. Allah izin verirse ben de ilk yurt dışı (sayılırsa) gezimi bu sene Batum la deneyeceğim. Yakın zamanda sizden Batum agiriş hakkında bilgi isteyebilirim.
 

Yediğimin farkındayım ama yapacak bir şey yok. Batum'a giderken Samsun'da sahilde gecelerken Amasya'dan bir amca ve teyze yanımızda gecelemişti. Amaç gezmekse bir şekilde geziliyor. Batum konusunda da bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.
 
Son düzenleme:

Merhabalar, bilgilendirmeleriniz harika. Çok teşekkürler keyifle okudum. Biz de Balkan ve orta Avrupa turu planı yapmaktayız. Merak ettiğim şu ki ücretli yollar için ödeme noktaları var mı yoksa bizdeki gibi bir HGS sistemi mi var. Zira İtalya Hırvatistan gibi ülkelerde haritada pek çok paralı yol bilgisi var. Bir sorum daha olacak; sınır geçişlerinde nelere dikkat ediliyor?
 

Gezi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bulgaristan, Macaristan ve Avusturya paralı yollar için vinyet var. O ülkede kaç gün kalacaksanız 7 gün 10 gün gibi. Yunanistan, Makedonya, Sırbistan otoyolda para toplama noktaları var. Avro aldıkları gibi kendi ülke paralarını da alıyorlar. Hırvatistan ve İtalya otoyollar pahalı olduğunu birkaç gezi yazısından okumuştum. Ben Macaristan, Avusturya, İtalya ve Hırvatistan'da paralı yol kullanmadım. 2016 yılı Yunanistan gezisinde Selanik'ten sonra her 30-35 km de bir 3-4 avro arasında otoyol parası ödeyince navigasyonu parasız yollara işaretledim. Atina'ya yakın bir yerde 10 km otoyoldan gitmeden 9,5 avro ödeyince kesinlikle otoyola girmedim. Almanya'da otoyollar ücretsiz.
Sınır geçişlerinde alkol ve tütün ürünlerine bakıyorlar. AB ülkerine girişte aracı dikkatli arıyorlar ama sıkıntı çıkartmıyorlar. Normalde et ve ürünlerinin belli bir miktarın üzeri sınır geçişi yasak ama bakan olmuyor.
Karavanla gezim sırasında Türkiye içinde ve dışında sınır geçişleri haricinde polisle karşılaşmadım. Karşılaştığım kişiler son derece yardımsever ve iyi insanlardı.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst