2018 Kuzey Kafkasya Ve Gürcistan Vw Caravelle

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,007
Mesajlar
1,148
Tepkime Puanı
1,639
Yer
İstanbul
2018 yılı güzel geziler yaptığımız bir yıl oldu. Ekim ayında katılacağımız bir program için uçak bileti ararken, yine aracımız ile gitmeye karar verdik. 29 Eylül günü Düzce ye gelerek aracın koltuklarını çıkarıp yatak ve kamp malzemelerini yükledik. O gün araç ses sistemimiz de bir problem çıkınca ertesi gün sabah erkenden yeni Multimedia sistemimizi kurdurduk. Pazar günü sabahını bize ayıran Murat kardeşimize teşekkürler. Montaj işlemi bittikten sonra öğleden sonra yola çıktık. Yolda Amasya da arkadaşlarımız ile buluştuk . Kendilerinden Rusya da okuyan oğullarına götürülecek emanetleri alarak yola devam ettik.
Yolculuğun ilk gününde Gerede den Ilgaz'a kadar Polonyalı Artur ile beraber olduk. Dört gün önce Polonyadan yola çıkıp Geredeye ulaştığını öğrenince hayret ettik. Kendisi Avusturalya ya gidiyor. Biz ilk gün kendi arabamız ile Samsun'a gidebiliriz ancak dediğimizde biraz utandık ama yapacak bir şey yok. İlk gece konaklama yeri olarak seçtiğimiz Samsun Karavan Parka giriş yaptık.
Kamp'ta da kendi karavanlarını yapan dört Danimarkalı genç erken dinlenmeye çekilmeseydi güzel sohbet olacaktı ama biz kampa geç ulaştık.Tabiki kendi aracımız ile yanyana görüntü vermemek için biraz uzak bir konuma yerleştik. Yanımız da daha sonra Aralık 2018 maltepe Gezenbilir buluşmasında da karşılaştığımız Ordulu Cemal abimiz ve eşi vardı.
Samsun Karavan Parkı bölgedeki en donanımlı yerlerden biri. İmkanları, temizliği çok iyi. Park sahaları karavan parkı olarak düşünüldüğünden çok büyük değil fakat araç arkası alanlara çadır kurma izni verildiği için kullanışlı. Toplu taşımaya yakınlığından, kurulu düzeni bozmadan Samsun da gezmek de mümkün.
GPS: N41.2706 E 3637282



Samsun Karavan Park 3



Samsun Karavan Park 1




Samsun Karavan Park 4




Samsun Karavan Park 5




Samsun Karavan Park 8




Samsun Karavan Park 2







 

Etiketler

Sabah kahvaltı sonrası yola çıktık. Giresun Bulancak ve Trabzon Sürmene sahil kesiminde ufak molalardan sonra

Giresun Bulacak


Sarp sınır kapısının olduğu yere ulaştık.
28 yıl sonra aynı yerdeyiz...
1990 yılında da yine 1 Ekim akşamı geçiş yapmışız. O zaman Sovyetler Birliğine giriş yapmıştık.
Sarp da yeni sınır kapısının binalarının inşaatı devam ediyor. Alan dağ ve deniz arasına sıkıştığı için sıkıntılı. Yıllar öncesinden bu yana değişmeyen etrafın çok düzensiz ve bakımsız olması. Karşı tarafı gece gezme imkanımız olmadığı için Türkiye tarafını tercih ettik ve uygun bir yere aracımızı çekerek geceyi orada geçirdik.



Upload 2019 1 11 13 34 15



Sabah 06.30 gibi Gürcistan'a giriş yaptık.
Sınır kapıları tenha olduğundan geçişimiz çok hızlı oldu.
İki sınırı on dakika gibi kısa sürede geçtik. Özel araba olduğu halde şöför harici olanları arabadan indirerek yayan geçiş bölgesinden geçirmeleri garip bir durum. Gürcistan alanı yeni ve çok düzenlii Avrupa Birliği fonları kullanılarak yapıldığı belli olan tesisler. Gümrüklü alandan çıkınca orada da biraz düzensiz görüntü var. Gürcistan girişlerinde araçlarda normal Yeşil kart sigortası geçerli değil, geçtikten sonra ayrı bir sigorta yapılıyor . 15 günlüğü 30 Lari. Bu arada 1 Lari / 2,37 Tl.




42950849_10156531383717092_4736909539448717312_o.jpg




43035543_10156531383792092_5688484931429203968_o.jpg




42972022_10156531383517092_3001410858266918912_o.jpg



Gürcistan Tourism İnfo merkezinden bulduğumuz kitapçık ve haritaları aldık. Turizm konusunda beklentileri ve hazırlıkları yüksek.
Yol üzeri tüm idari binalarda Avrupa Birliği bayrakları asılı.Türkiye tarafında tüm karadeniz sahili boyunca yapılaşmaya bakınca insan, 1970'li yıllar öncesinde bölgede hiç bir medeniyet yaşamamış gibi hissediyor. Batumun içinden geçerken nihayet güzel yapılar görmeye başladık.
Batum ve Acarya bölgesini gezmeyi dönüş yoluna bıraktık.
Batum'dan çıkınca yol köylerin ve kasabaların arasından tek şeritli olarak devam ediyor. Birçok köy ve kasabanın içlerinden geçerek 180km yol gittikten sonra yapımı devam eden Tiflis Batum otoyoluna vardık. Gori şehrine doğru yaklaşırken otoyoldaki Goodwill Dinlenme Tesislerini gördünce yakıt almak ve yemek için girdik.
Akşam Tifliste kalmayı planlasak da programımıza yetişmek ve Tiflisi hızlı gezmek istemediğimizden bundan vazgeçerek bugün Rusya ya giriş yapmaya ve Nalchik şehrine ulaşmayı seçiyoruz.


42917431_10156531703562092_31843574727311360_o.jpg


42.016987, 44.025736 Goodwill Gori Dinlenme Tesisi

Batum Tiflis yolunun 348 km. sinde Tiflis'e 25km kala Vladikavkaz yoluna girerek Kazbek dağına doğru tırmanıyoruz.
 
Son düzenleme:

Tiflisten, Rusyanın Vladikavkaz şehrine kadar uzanan yola Sovyetler Birliği zamanında Gürcü Askeri Yolu adı verilirdi. 208km dir. Kazbek dağının (5033m) eteği ve Daryal geçidinden geçer ilk kez 1768 - 1774 yılları arasında açılmıştır. Yıllar önce geçtiğimizde daha sıkıntılı olan yol şu anda tünellerin yeniden yapılmaya başlanmasıve yol genişletme çalışmaları ile daha güvenli hale gelmiştir. Yukarı çıkıldıkça güzelleşen bir manzarası olduğu gibi son yıllarda birçok dinlenme ve turistik alanlar inşa edilmiştir. Dönüş yolunda çekilen fotolar daha sonra paylaşılacaktır. Sınıra yakın Stepantsminda adlı yerleşimde mutlaka kuzu etinin tadına bakınız...


Daryal Geidi ve Yol 1




Daryal Geidi ve Yol 2




Daryal Geidi ve Yol 3




Daryal Geidi ve Yol 4




Daryal Geidi ve Yol 5


Hava kararmadan Rusların Verhniy Lars dediği sınır kapısına geldik. Gürcü sınırı yine aynı şekilde çok temiz ve düzenli, Rusya tarafı ise klasik soğukluğunu hemen gösteriyor. Binalar ve sıhhi bölümler çok bakımsız.

Rusya Federasyonuna kendi araçları ile gidenler, sınır geçişi yaparken ilk olarak Migration Card formunu doldurarak pasaport kontrol ve giriş işlemini yapıyorlar. Bu formun bir nüshası dönüşte tekrar geri verilmek üzere tarafınıza verilir. (Kaybedilmemesi önemlidir.) Pasaport giriş işlemi tamamlandıktan sonra araç gümrüklü alanda işleme tabi tutulur. Araçlar ve eşyalar kontrol edilir genelde çok uzun ve kapsamlı bir işlem olmaz. Sonrasında araçın Rusyaya giriş yapabilmesi için Yolcu Gümrük Beyannamesi formu doldurulur. Form Rusça ve İngilizce dillerinde mevcuttur. Rusça verilen form soruları anlarsanız İngilizcede doldurulabilir. Bu form alanda bulunan gişeden onaylatılır, arkasına araç bilgilerini içeren bir stiker yapıştırılarak bir sayfası, geri çıkış yaparken alınmak üzere tarafınıza geri verilir. Verilen form üzerinde araçın Rusya Federasyonunda hangi tarihe kadar kalabileceği bilgiside yer alır.( Oturma izni vs. olup, daha uzun süreli orada kalacaklar için önemlidir) Bu formları seyehate çıkmadan hazırlarsanız zaman kaybınız olmaz.

Formları indirip basabileceğiniz linkler aşağıdadır.

Rusça http://fl.customs.ru/im…/articles/…/customs_declaration7.pdf

İngilizce http://fl.customs.ru/images/articles/fl/english.pdf

Biz yanımıza almadığımız ve bu bilgiyi atladığımız için bir saat kadar vakit kaybettik.

Gümrüğü geçtikten sonra hızlı bir şekilde Vladikavkaz şehrine girmeden iki saat sürecek yolumuza devam ettik.
Saat 22:00 gibi 8 yıl yaşadığımız ve daha sonrasında da defalarca gitmeye devam etiğimiz Nalchik şehrine vardık. Yılların getirdiği dostlar olduğu için burada arabada geceleme gibi bir imkan bize hiçbir şekilde tanınmadı.



3 gn rota
 

Nalchik...

Rusya Federasyonuna bağlı Kabardey Balkar Cumhuriyetinin başkentidir. . Esas olarak Adige ( Kendi dillerinde Çerkeslerin adı) %57 - Balkar %12 - Rus % 22 halklarından oluşur.

Sovyetler Birliği döneminde Sağlık ve Kış turizminde çok hareketliydi. Sovyetler Birliğinin her bölgesinden sanatoryum adı verilen bu şifalı su , kaplıca , fizyo terapi ve daha bir çok farklı tedavileri içeren merkezlere turist yağıyordu. Şehir içinde parkın bulunduğu alanda ve çevresinde toplamda 16000 yatak kapasiteli tesisler vardı. Ayrıca Avrupanın en yüksek dağı olan Elbruz ( Oşhamafe ) önemli bir kayak merkeziydi.
1992 - 1997 yılları arası bölge için çok zor geçti. Yıkılan Sovyetler Birliği sonrası işletmelerin hepsi çöktü. İşsizlik had safhaya ulaştı , ulaşım, yollar, binalar bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi. 1995 yılında Çeçenistan dan gelen mülteciler eklenince bölgeden dışa göç de arttı.
1997 yılı dönüm noktası oldu ilk olarak şehri güzelleştirmek için yeniden yapılanma başlatıldı. Sanayi ve üretimin yapılandırılmasına hız verildi. 2007 yılında Rusyanın en rahat şehri değerlendirmesinde üçüncü oldu ve federal öneme sahip bir şehir ilan edilerek daha çok fon almaya başladı.
Kentte iki adet eğlence parkı, dört yapay göl, iki teleferik (bir tanesi 1993'ten beri çalışmıyor) , Maden suları, Atajukinsky adlı çok büyük bir park (Avrupa'nın en büyüklerinden biri), hayvanat bahçesi, hipodrom bulunuyor.

Nalchik 3



Nalchik 2




Nalchik 1



Nalchik 6




Nalchik 4



Nalchik 5


Yaşadığımız dönemde birçok kez geldiğimiz yerde yine bir kahvaltı yaparak geçmiş günlerimizi hatırladık.
 




.

Janberk bey,
Sanırım çocukluğunuzu unuttuğunuzdan yanlış yapıyorsunuz.
Biliyorsunuz çocuklara tatlıların hepsini birden vermemek, onları birkaç kere sevindirdiği gibi mide fesatına uğramamalarını da sağlamakta.

Yazılarınızı aralıklı yazmanız bence gerilimi arttırır, göreceli de olsa keyfimizi uzatabilir ve sindirimini kolaylaştırır diye düşünüyorum. :yum:

.
 






Nalchik - Maykop arası yaklaşık 400km. Bu şehre ulaşım için uçak ile Krasnodar şehrinin havalimanına İstanbuldan THY, Pegasus ve Atlas Global firmasının uçuşları mevcut. Uçuşlar gece uçuşları olduğundan biraz yorucu oluyor. Uçuş sonrası Krasnodar dan Maykop şehrine ulaşımda 120km 'lik bir yol.

Rotamızda uğramadan geçtiğimiz ( Önceki yıllarda defalarca gittiğimizden ) fakat görülmeye değer Piatygorsk şehri. Ana yoldan sapmalar yaparak girilebilecek Kislovodsk , Essentuky gibi termal ve sağlık turizminin aynı zamanda doğal güzelliklerin olduğu şehirler var. Biraz daha uzaklaştığımızda kış turizminin olduğu Dombay adı verilen Kafkas sıradağlarındaki zirvelerden biri bulunuyor. Bölgeye gitmek için ilgi duyanların internet ortamında bu yerler hakkında bilgi alarak proğram yapmaları uygun olur.
Yola geç çıktığımız için benzin ve kahve molaları dışında durmadan ilerledik. Yolda bir kez iki idari bölge arasında geçiş yaparken bir kayıt işlemi yaptık. Onun dışında şu anda yol iyileştirme çalışmaları bazı bölgelerde devam ediyor. Kurallara uyduktan sonra yollarda bir problem yok. Eskiden olan sık trafik kontrol ve durdurmaları ortadan kalkmış. Rusya yollarında radar uygulaması fazla genelde uyarılar da yapılmış. Rusya yolarında telefonlarda iyi çalışan Radar beep uygulamasının faydası görülüyor.
Maykop'a yaklaştıkça programa katılmak için uçakla Türkiyeden gelmiş arkadaşlarımızın çağrıları yoğunlaşıyor. Sonunda saat 21:30 civarı şehre ulaştık.
İlk durak Maykopskiy Pivo Zavod ( Maykop Bira Fabrikası ) adlı güzel mekan da oturan arkadaşlarımızın yanına gidiyoruz. Bu ne acele diyen okurlara söyliyeceğim ise esasında hiç alkol kullanmadığım.. Ama mekan ve restaurantın yemekleri çok güzel . Ayrıca 50 yaşından sonra sağlık için hergün sabah küçük bir çay bardağı kırmızı şarap içme sözüne de hala başlıyamadım. Tatlar benim ağzıma çok uzak geliyor. Bu yazı vesilesi ile sözümü yine hatırladım evde çok güzel olduğu söylenen Abhazya'dan ( Karadeniz kıyısında yine bir Çerkes Bölgesi ) gelmiş ev yapımı şarapta başlamam için vitrinde duruyor...


4 gn rota




Maykop Pivo 1




Maykop Pivo 2




Maykop Pivo 3




Maykop Pivo 4




Maykop Pivo 6



Geç vakitlere kadar oturmamız devam etti fakat bizi misafirhanemizde bekleyen diğer arkadaşlarımız var.. Ayrılıyoruz ve misafirhanemize gidiyoruz...
 

Adigey Cumhuriyeti ve Maykop

Gece, iki gün sonra açılışı yapılacak misafirhanede kaldık.
Misafirhanenin hikayesini de anlatmak isterim. 1990 lı yıllardan itibaren Türkiyede yaşıyan Çerkeslerin bölge ile sıcak ilişkileri arttı aslında bu ilişki 1864 yılında yaşana sürgün sonrasında hiç eksilmedi fakat dünya siyasetinin getirdiği politik durum ve Türkiye ve Sovyetler Birliği arasındaki ilişkiden dolayı hep buzdolabında beklemiş gibi oldu. Birçok Çerkes aynı zamanda vatanları olarak gördükleri bu coğrafyaya geri dönüş yaptı ve yaşamaya devam ediyor. Dönüş yapma niyeti ile orada bulunan arkadaşlarımızdan bir tanesi burada yaşadığı bir trafik kazası sonucu vefat ettiğinde, arkadaşları onun adını yaşatmak için bir proje başlatmak istediler.
Maykop Tıj İlkay Dönüş Yolu Misafirhanesi adı verildi , Adigey’ e yerleşim ve vatandaşlık işlemleri yürütenlerin zorunlu "adres kaydı" ve uygun fiyatlı konaklama ihtiyacını karşılamak, yerleşimcilere dil ögrenimi, sosyal ve kültürel faaliyetlerle adaptasyonlarında destek olmak ve Maykop’ u ziyaret eden Kafkasyalılar için nezih ve sosyal bir konaklama ortamı sunmak için hayata geçirilmesi planlandı. Proje, başlangıcından bitimine kadar tamamıyla gönüllülerin maddi ve manevi katkıları ile yürütüldü.
Bu açılış ile ilgili iki gün bir koşturmaca yaşadık. Açılışın olduğu gün aynı zamanda Cumhuriyetin kuruluş bayramı ve festivalde olduğundan şehir çok hareketli ve renkliydi.

Maykop 8





Maykop 1




Maykop 2




Maykop 6




Maykop 3




Maykop 7




Aşagıdaki linklerde Adigey cumhuriyeti gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Biz bu sefer turistik noktalara gezi yapmadığımız için daha güzel foto ve turistik bilgilere ulaşabilirsniz.

Adıge Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Maykop Gezi Rehberi

https://eng.russia.travel/adygeja/


Bu linkte de daha çok Adigey Cumhuriyeti ve Çerkeslerin tarihi ile ilgili kısa bilgilere ve tanımaya başlangıç yapmak isteyenlere olsun...

Adıge Cumhuriyeti - Vikipedi
 

5 gün Maykop sonrası 3 gün tekrar Nalchik da bulunuyoruz. Bu sekiz günde geçtiğimiz her yerleşim de görüştüğümüz, aradığımız dostlarımız bizi en iyi şekilde misafir etmek istediklerinden gezi moduna girme imkanımız olmuyor. Bazılarını kibarca reddettiğimizde biraz sitem etselerde aksi durumda aylarca coğrafyadan çıkma durumumuz olmaz.
Gezinin başında anlatırken paylaşmadığım Kabardino Balkar Cumhuriyeti ve Nalchik şehri ile ilgili aşağıdaki gezi linkini ekleyerek Kuzey Kafkasya coğrafyasından çıkma zamanımız geldi ve en son Kuzey Osetya Alania Cumhuriyeti , Vladikavkaz şehrine uğrayarak . Tiflis yoluna çıktık.

Kabardino Balkaria

https://eng.russia.travel/kbr/

Kuzey Osetya Alania

https://eng.russia.travel/sevosetija/

Vladikavkaz 3




Vladikavkaz 1




Vladikavkaz 2


Rusya Gürcistan sınır geçişi...


Sınır geçişi sonrası Tiflise kadar olan yoldan bir kaç paylaşım daha yapalım.


Vladikavkaz Tiflis Yolu  1




Vladikavkaz Tiflis Yolu  3




Vladikavkaz Tiflis Yolu  2
 


Kafkas ve ötesi geziler arka arkaya gelince , bir masal alemine dalmış gibi oldum :smiley:

Belleğimize 'Korkulacak Rotalar' olarak kalmış yerler , bir bir seyahatnamelerinizle aydınlanıyor , teşekkür ederiz .

Vladikavkaz ile Tiflis arasında sözünü ettiğiniz 'Gürcü-Asker Yolu' beni SARIKAMIŞ faciası ile ilgili düşündürdü : Acaba Enver Paşa 90 bin(?) askerimizi DONMAK pahasına o cepheye sürerken , öte yanda Ruslar o zorlu yollardan NASIL bir lojistik sağladılar ? Nasıl bir çaba bu ? Kafkaslarda 2000'li yıllara girerken yaşananlar da cabası :triumph::weary:İnsan hayatına kastetmek uğruna girişilen bu inanılmaz çabalar YAŞAMAK ve YAŞATMAK için yapılıyor olsa(ydı)lar , dünya daha güzel olabilir miydi ?:unamused::confused::eek:

Bir de , yollarda FAZLA oyalanmadan -ve de 2 kişi?- gidip geldiğinize göre???????
NEDEN(?) bahsettiğiniz gibi UÇAK değil de karayolu tercih ettiğinizi merak ettim .
Karadeniz çevresini hemen hemen %80 turlamış olmuşsunuz çünkü...o_O
Bizim için seyahatiniz öğretici oldu , ama sizin için macera dışında(???) yeni bir KEŞiF heyecanı (yollar için?) mı vardı acaba?:rolleyes:
 



Kafkas ve ötesi geziler arka arkaya gelince , bir masal alemine dalmış gibi oldum :smiley:

Belleğimize 'Korkulacak Rotalar' olarak kalmış yerler , bir bir seyahatnamelerinizle aydınlanıyor , teşekkür ederiz .

Vladikavkaz ile Tiflis arasında sözünü ettiğiniz 'Gürcü-Asker Yolu' beni SARIKAMIŞ faciası ile ilgili düşündürdü : Acaba Enver Paşa 90 bin(?) askerimizi DONMAK pahasına o cepheye sürerken , öte yanda Ruslar o zorlu yollardan NASIL bir lojistik sağladılar ? Nasıl bir çaba bu ? Kafkaslarda 2000'li yıllara girerken yaşananlar da cabası :triumph::weary:İnsan hayatına kastetmek uğruna girişilen bu inanılmaz çabalar YAŞAMAK ve YAŞATMAK için yapılıyor olsa(ydı)lar , dünya daha güzel olabilir miydi ?:unamused::confused::eek:

Bir de , yollarda FAZLA oyalanmadan -ve de 2 kişi?- gidip geldiğinize göre???????
NEDEN(?) bahsettiğiniz gibi UÇAK değil de karayolu tercih ettiğinizi merak ettim .
Karadeniz çevresini hemen hemen %80 turlamış olmuşsunuz çünkü...o_O
Bizim için seyahatiniz öğretici oldu , ama sizin için macera dışında(???) yeni bir KEŞiF heyecanı (yollar için?) mı vardı acaba?:rolleyes:
Araç ile gitmemizin tek sebebi "Korkulacak Rotalar" olmadığını göstermek ve Tiflis'i de görmek diyerek başlıyayım.
İş hayatıma bu bölgede başladığım ve turizm - havacılık konusu olduğu için vakit problemim olmadığı zaman farklı yerleri görmeyi ve araçla gezmeyi tercih ederim.
22 yıllık bu coğrafya ile çalışmam sırasında sayısını hatırlamadığım uçak yolculuğu yaptım. 1993 , 1994 yıllarında hemen hemen haftada iki gün sabah ve akşam yemeklerimi Nalchik şehrinde, öğlen yemeğimi İstanbul da yedim. Bu yüzden bir haftadan fazla sürecek ve araçla gidilecek yerlerde karayolu tercihim olur.
Esas önemli diğer noktada Türkiye de 3 milyon civarında Kafkasya kökenli Çerkes yaşıyor. Bunların büyük özlemlerinden biri de bu coğrafyayı görmek ve gezmek. Farklı maddi imkanlar, kalabalık aileler, vize uygulamasının maddi boyutu uçak ile gezmeyi zorlaştırıyor. Tek sebeb olan geçmiş hafızadaki korkudan araba ile gitmeye de cesaret edemiyorlar. Umarım bu hafıza ortadan kalkar da hem onlar hem de tüm gezginler bu coğrafyayı gezmeye başlarlar...

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,770
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst