2019 Güncel - Karavancılığa Ve Size Merhaba

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmeteal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,608

mehmeteal

Ana Kamp
Mesajlar
35
Tepkime Puanı
4
Telsiz Çağrı Kodu
TA2MSP
Merhaba değerli gezi,kamp,doğa severler bir süredir bu formu dikkatle takip ediyorum. Artık üye olup sizlerle tanışmak ve sizlere danışmak istedim.

Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Mehmet, psikolojik danışman rehber öğretmenim, evliyim çocuğum yok,2008 model 250.000 km 1.3 dizel bir lineam var.

eşimle 3 yıldır kah arabamızda konaklayarak kah çadır kurarak,çok sıkıştığımızda öğretmen evlerinde kalarak gezmeye çalışıyoruz.

Hayalimiz 18m3 ducata bir campervan gel gelelim gerçekler 750kg altı çekme karavan :smiley:

epey zamandır araştırıyor,inceliyoruz. Bu forumdaki konuları da büyük ölçüde okudum. öncelikle başlıkların üstünden epey zaman geçmiş onun için rica ediyorum şu konuyu okuyun diye link atmaktansa kıymetli bilgilerinizi veya yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Şuan netice olarak kullandığımız arabanın 1000 kg yüke kadar rahatlıkla çekebileceğine güvenerek arkasına çeki bağlantılarını yaptırmaya ve 750 kg altı uygun bir karavan almaya karar verdik.

açıkçası bütçemiz 15.000 lira civarı -hatta daha açıkçası bir tane klasik arabamız var onu 15bin civarında satarız diye umuyoruz-

içinde duş-wc,mutfak oturma ve uyuma alanı barındıran NK3500-güney falan gibi modeller tam aradığımız modeller.

elektrik tesisatında ilk etapta tek panel tek akü olsun, buzdolabı tv olmasın sonra peyderpey eksikleri tamamlarım diye hesap kitap ediyorum.

bu bütçem ile bu düşüncelerim ile alakalı siz bu işin erbabları ne dersiniz?
 

Etiketler

Merhaba, öncelikle foruma hoşgeldiniz. 1.3 multijet motorlu Fiorino ile Güney Karavan yapımı maxi modelini (4 mt boy, 750 kg ağırlık) hiç problem yaşamadan çektim. Sakar geçidi dahil sağlam rampalarda problem yaşamadım. Karavan satın alındığı anda ihtiyacınızı karşılayacak donanım ile geliyor. Yol tutuşu mükemmel. Savrulma ya da gezme yapmıyor. İki yetişkin, iki çocuk ve bir Beagle köpek ile (avatarımdır) keyifli konaklamalar yaptık. Bence bütçenize uygun bir karavan ve O1 belgesi var. Reklâm amaçlı yazmadığımı, sadece deneyimimi paylaştığımı bilmenizi isterim.

Umarım en kısa sürede karavanınıza kavuşursunuz.

Sevgilerimle,
 

Merhaba Mehmet Bey,

Aramıza hoş geldiniz. Konuda tecrübeli üyelerimizin de söylediği gibi aracınız düşündüğünüz ağırlıktaki karavanları çekebilecek limitlere sahip görünüyor.

İhtiyaçlarınıza yönelik şahsi tavsiyem bir çoklarının da tavsiye edebileceği Güney midi ya da biraz daha büyüğünü düşünüyorsanız maxi modeli olacaktır. Benim karavanın yattığı kampingte bir komşumda var midi modeli. 2 kişi için 650kg ağırlığında gayet yeterli bir karavan. Gayette hakkını veriyorlar karavanın.
 

Gelen cevaplar için teşekkür ederim, formun aktif kullanılması da gerçekten sevindirici.
güney karavan maxi model gerçekten tam bir karavan 0 fiyatı da uygun. düşündüğüm fiyat aralığında temiz bir ikinci el bulma konusunda da umut veriyor.

kyenipazar41 yok hacettepe mezunu değilim :smiley:
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,917
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

SON KONULAR



Geri
Üst