2019 Yili İki̇nci̇ Dönem Amatör Telsi̇zci̇li̇k Sinavi (27 Ekim 2019 Pazar)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onkal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,912

onkal

TA3ONK
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
6
Yer
Çanakkale
2019 YILI İKİNCİ DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.

2019 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavı ikinci dönemi 27 Ekim 2019 Pazar günü Saat 14.00-15.00’de yapılacaktır.

Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 11 Ekim 2019 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurusu kabul edilen adayların sınav giriş belgeleri sınav tarihinde salon girişlerinde verilecektir.

2019 YILI İKİNCİ DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR. | Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
 

Etiketler

Sinav hangi konulardan yapiliyor?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de yeniyim bu konuda ama yönetmelikte şöyle geçiyor;

Sınav konuları
MADDE 14 – (1) Sınav müfredatının genel özellikleri şunlardır:
a) A ve B sınıfı: Bütün ilgili amatör radyo düzenlemeleri, haberleşme teknolojileri işletim prosedürlerini ve Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinde belirtilen amatör telsizcilerin kullanacakları frekans bandları ve teknik kriterleri kapsar.
b) C Sınıfı: Pratik ve temel haberleşme teknikleri ve ilgili ulusal ve uluslararası işletim düzenlemeleri ve ekipman kullanımı ile birlikte Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinde belirtilen bu sınıf amatör telsizcilerin kullanacakları frekans bandları ve teknik kriterleri kapsar.

İlk mesajımdaki linkten soru bankasını indirip inceleyebilirsiniz örnek sorular mevcut.
 


Herkese merhaba ismim Burak. amatör telsiz sınavına gireceğim. telsiz konusunu öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana önereceğiniz kitaplar varmıdır. Şimdiden teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk
 



Herkese merhaba ismim Burak. amatör telsiz sınavına gireceğim. telsiz konusunu öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana önereceğiniz kitaplar varmıdır. Şimdiden teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sizin mesajınızdan önce paylaştığım link işinize yarar. Sınavda başarılar.
 

Sizin mesajınızdan önce paylaştığım link işinize yarar. Sınavda başarılar.

Arastirdigim kadari ile cok fazla turkce kitap yok bu konuda. Deprem gibi afetlerde haberlesmenin bir kere daha ne kadar onemli oldugu ortaya cikti. Toplumun amator telsiz konusunda bilinclendirmek kesinlikle gerekiyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Türkiye'de radyoculuk Nisan 1983 yılında yasa değişikliği neticesinde bir takım sivil özgürlüklere kavuşmuş olmasına karşın, dünya çapında ilgili sayımız fazlaca değildir.

Dünyada teknoloji, araştırma geliştirme ve amatör sayısı olarak bir kaç Baba ülke başı çekerler.

Bu işlere heves ile başlayacak arkadaşlara; bitmeyecek uzun soluklu bir yoldur. alınacak belge sadece bu işin yasal izni olup, kişisel olarak bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile yaşam sonuna kadar devam edecektir.

Öğrenilmesi, bilinmesi,uygulanması gereken bitmeyen bir uğraştır.
Amatörler ülkemize barışta savaşta ve doğal afetlerde gerekli olacak sivil haberleşme konularında görev bekleyen,yetişmiş bilgili bireylerden oluşan topluluklar olmalıdır.

Konunun tarihi,zaman içinde aldığı mesafe, insanlığa kattığı buluşlar ve bugünü gelişmeleri öncelikle öğrenilmesi ve bilinmesidir.

Temel elektronik elektrik bilgisi
Atmosfer coğrafya bilgileri
Temel Fizik Elektromanyetik bilgileri
Yabancı dil
Kısaca kişisel donanımlı amatörler

Bilgi kaynağı için dünyanın bu konularda liste başlarındaki ülkelerin amatör dernek ve kuruluşların sayfaları olabilir. Bilgi , ekipman cihaz konularında vb.


Sınava hazırlanan ve girecek adaylara başarılar dilerim.
73
 


Sınav sonuçları açıklandı.
Sınavda başarılı olan arkadaşlara hayırlı olsun.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,928
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst