4-5 Kişilik 4.25 Veya 4.60 Çekme Karavan Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanpinar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,637

ozanpinar

Ana Kamp
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
8
sevgili dostlar,
ben 3 çocuklu (6-10-18 yaşlarında) 47 yaşında bir inşaat mühendisiyim. en son 1000 yataklı Kartal Eğitim Araştırma Hastanesini bitirdim. şimdi bir liman yapıyoruz. tekniğim iyidir ama karavan deneyimim yok. çok yakın zamanda B sınıfı ile hemen alıp kullanabileceğim en pratik çözüm olarak 2019 teslimi kullanılmamış boş bir Erba 410 satın alarak ehil bir arkadaş ile iç donanımını kurmaya başladım.

ancak benim ideal karavanım eşimle çıktığımda oturma grubunu bozmayacak şekilde altı iki üstü tek kişilik açılr bir ranzası olan, oturma grubunda da koltuklarını kaydırmadan misafirlerle 6 kişi oturabilecek, hem 1-2 günlük kısa etkinlikler için hafif ve altı yüksek (Nissan Pathfinder kullanıyorum), hem de 8-10 günlük yaz tatillerimiz için yeterli alana sahip bir karavan. ayrıca bu karavan, seneye yeşil pasaportumuzu aldığımızda Avrupa'ya da çıkabilmeli.

benim bu şartlarımı optimum sağlayan karavan 4,25 ya da 4,60 olmak zorunda diye düşünüyorum. 4 metre modeller (Erba, Saly 4 kişi için ok ama 5. kişiye sıkışa sıkışa yer var, uncle XL vs de zaten 4 kişi ancak sığıyor)

ben tercihan boş alıp, enerji, ısıtma, güvenlik, vs donanımı kendi seçimlerime göre istanbulda yaptıracağım

şimdi geldik üstadlara soruya;
1- 425 - 460 arası karavan kullananlarımız benimle hemfikir midir?
2- 525 ile kısa tatillerde, yaylaya dağa bayıra çıkabilir miyim?
3- elinde hazır 4.60 O2 tip onay belgesi olan Akçelik / WhitePigeon bu proje için uygun bir iş ortağı mıdır? (kavak kontraplak üzerine formika kaplıyor, ocak, WC, işçilik kalitesi vs fabrikadaki yarım ürünlerden gördüğüm kadarıyla güzel. baş ustaları 4-5 sene önce Saly'den transfer olmuş)
4- Güney Maxi 4.40 O1 belgeli olarak bu projeye uygun bir iş ortağı mıdır. (pamuk gibi insanlar ama ince dış duvar ve kutu profil ile zayıf mobilya malzemesi bence uygun değil)
5- alternatif öneriniz varsa başım üstüne.

Saygılarımla
 

Etiketler


Karavanı büyük alayım misafir de kabul ederim gibi bir yaklaşım yanlış bence
Karavanda yatılı misafir kabul ettiğinizde ne o rahat edebilir,ne de siz..
18 yaş ve üzeri gençler için genelde anne baba ve kardeşleri ile karavan tatili cazip gelmiyor
Karavana adapte edilebilen karavan yan çadırları var
Bunlar yazın pekala kullanılabilir
Karavan boyutu arttıkça özgürlük azalır,masraf artar, kullanım zorlaşır
 

Hocam sorumu anlatamadim belki de.

Kısaca; 5 kişilik bir aile için hem kısa tatiller hem de uzun tatiller için optimum karavan boyu sizce nedir diye fikirlerinize başvurmak isterim
 




karavanlar maalesef aynı anda tüm isteklere cevap veremez. mutlaka bir şeylerden feragat etmek gerekiyor ya da karavanın bize değil bizim karavana uygun olmamız gerekiyor. murat bey' in de belirttiği gibi çocuklar sizi düşündüğünüzden önce yalnız bırakacak , bu konuda tecrübeye güvenin. karavanda misafir ağırlamak da beklediğiniz gibi olmayabilir. işiniz gereği şantiye konteynerlerinden bazı tecrübeler edinmiş olabilirsiniz beklentileriniz de o yönde olabilir ancak karavan daha farklı. inşallah arzuladığınız gibi bir karavana kavuşursunuz
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,434
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst