4.7 Hararet Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÖZELEĞİTİM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,552

ÖZELEĞİTİM

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
0
iyi günler arkadaşlar 2004 model grand cherokee 4.7 aracım rampa çıkarken hararet göstergesi 100 çıkıyor bu durum normal midir?
 

Etiketler
Hararet göstergenizde 100 derece kırmızı bölgeye denk gelmiyorsa sıkıntı olmaz. Kırmızı bölgeye çok yakınsa soğutma sıvısı ve termostatınızı gözden geçirin derim.
 



kesinlikle katılıyorum. 1 sene boyunca sahip olmuştuk. çok bakımılı bir araç idi ve 112 binkm deydi aldığımda. hiçbir hararet sorunu ile karşılaşmadım antalya iklimi dahil. 1 milimetre oynamaz hararet göstergesi. bence soğutma sistemi gözden geçirilmeli.

sadece istisna, dur kalk trafikte hava sıcaksa ve klima açık ise olabilir.
 




45341a6bcd08224c21eec96583832438

arazide rampa cikarken zorladigimda ulastigim maximum hararet sizce bi anormallik varmidir


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

arazide rampa cikarken zorladigimda ulastigim maximum hararet sizce bi anormallik varmidir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba, benim 2001 model 4.7'de de ortadaki çizginin sol yanında duruyor genelde. Bazen dur kalk yapınca ortadaki çizgi ile düz oluyor. OBD'den okuyan dijital gösterde var, genelde 90 95 arasında geziyor. Düz olduğunda ise 102 103 civarına geliyor ve 1 dk geçmeden hemen geri 100 altına düşüyor. Jeep Garaj'a sorduğumda normal olan budur demişlerdi. 100'ün üzerinde kaç dk kadar kaldığı da önemli.
 

Ilk resimde gorundugu gibi surekli, orta cizginin sol yaninda. Bazen nadiren duz oluyor duz olunca obd 100 103 arasi sicaklik olcuyor ve kisa surede geri dusuyor.
A791b715e8bee352234337ebb67840e4
34a4706c9fbbf620be1a2421b51a2f8e
B9abb2191207170ab03eaf8a8484294a
 




Zaten göstergede görüldüğü gibi kırmızı bölgeye daha çok var.Sıkışık trafik,klima açık bende de yükseldiği oluyor.Artık bir çok araçta hararet göstergesi yok.sınıra gelince uyarıyor.
 

benim trafikte 100 e bile gelmez sadece yokusa arabayi zorladigim zaman buraya kadar geliyo sonra termik acip 80 e kadar dusuruyo harareti


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

arkadaşlar bu konu daha öncesinde açılmış konuşulmuş başımdan geçen bi hadise anlatıcam size...

bu sabah dağ başında bi yere arkadaslarımla kahvaltıya gidecektik sabah yola çıktım yol biraz rampaydı aracı 10 dk rampa dan yukarı sürdüm tam virajı dönecekkken kaputun altından bi sis bulutu görüşümü kapattı direk anladım zaten ya hortum patladı yada yerinden çıktı bi süre bekledim aracın soğumasını kaputu kaldırdık baktım radyatöre giren hava filitresi tarafındaki boru yerinden çıkmış. bi pense yardımıyla yerine taktık gerisine 5 litre su ilave ettim yoluma devam ettim 5 dk daha aracı böyle kullandım ama arabamda bi tuhaflık vardı devir sesiyle doğru orantılı bi vızıldama geliyordu araçtan tam müsait bi yer gördüm oraya doğru çevirdim arabayı girdim elimi kapıya götürdüm araç kendisi stop etti kaputun altından dumanlar çıkıyordu böyle plastik yanık kokusu vs aracı çalıştırmaya zorlamadım bekledim biraz daha soğumasını bi marş çevireyim dedim baktım motor çalışmıyor ve içinden enteresan metal sesleri geliyor daha da zorlamadım çekici çağırdık aracı sanayiye çektirdim hararet etmiş olabileceğini düşünüyordum fakat ekteki resimde görüldüğü üzere aracım her zamanki hararet sıcaklığında çalışıyordu.. kaputun altından müthiş plastik kokusu geliyordu aracı sanayiye çektik ustayla arabanın başına incelemeye başladık
adam koltuğa oturdu marş a bastı araba çalıştı oldukça normal bi şekilde çalıştı üstelik bana bu araba conta yakmış dedi çunkü radyatörden motora giren hortum aşırı derecede şişiyormuş aracın termostatını söktük üzerine 2 tane delik açtık geri yerine koyduk su teste çıktık araçla ve hiç olmadığı kadar arabayı zorladık o yerinden çıkan şişen boru normale dönmüştü hararetim de artık eskiye nazaran o kadar yükselmiyor bugun kendime bi 20 bin tl toka ediyordum son anda yırttım..

Proxy
 

1 yılı aşkındır bu araca sahibim belkide 30 tane işin ehline sordum bir türlü bunun hararetini yokuş çıkarken 90 ın altına düşüremedik öyle bi yapmış ki adamlar bizim araçta mı bi sıkıntı var anlamadım doğrusu yolum ıstanbula düşecek 3-4 ay sonra orda değiştirecem bunun contasını sanırım ufaktan contayı okşadık..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,917
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst