4x4 Kamyonet İçin At Lastik Yorumları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MuzafferK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,033

MuzafferK

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Herkese merhaba foruma yeni üye oldum tüm abilerimi kardeşlerimi selamlıyorum güvenli sürüşler diliyorum.
4x4 ford ranger ile aranıza katıldım çifçilik yapıyorum bir hafta sonra muayeneye gireceğim için aracıma 245/70-16 lastik almam gerekiyor.
Kumho at51 ile general grabber at3 arasında kaldım fiyat/performans olarak bana mantıklı geldi.Fakat ben genel olarak asfaltta (çoğunlukla stabilize yol) kullanıyorum köye ve tarlalara gidip geliyoruz tabiki çamurada giriyoruz o nedenle hafif offroadda üzmeyecek at lastik önerinize ihtiyacım var sayın forum sakinleri.Bu iki seçenekteki lastikler asffatta çok ses yapar mı?(ses takıntım yok ama mt gibi uğuldarsa beni üzer)
Birde orjinal ölçüde dişli lastik yakıtı etkiler mi? Önümüzdeki kış için daha geniş mt jant lastik takımı yapmayı düşünüyorum bu sene pek çamur kalmadı o nedenle normal yol lastiği mi almalıyım?
Çok soru sordum ama değerli bilgilerinize ihtiyacım var hatam varsa affola,saygılar..
 

Etiketler
Merhaba, bildigim kadariyla yanitlamaya calisayim. A/T lastik dogru secim sizin durumunuz icin. A/T ile normal asfalt lastigi arasinda ses ve titresim olarak cok farkedilmeyecek mitarda az bir artis olur normaldir. Bu tahmin edilmeyecek kadar azdir. Yakit artisi ise ses ve titresime gore cok daha az olur. Buyutme yonunde ebat degisikligine giderseniz o zaman yakit ne yazikki artar.

Normal lastik alayim da seneye camur lastigi alirim dusuncesinden vazgeciniz. Ne kadar yol yaptiginizi bilmiyorum ama seneye kadar simdi alacaginiz lastikleri eskitemeyecekseniz bu sefer iki takim lastik yapmis olacaksiniz. A/T olduktan sonra hic gerek yok. M/T alirsaniz ugultu, titresim ve gerek fren gerekse viraj emniyetini de dusurmus olursunuz bilginize.

Gelelim bahsettiginiz markalara, sahsen o markalari kullanmadim ancak kullanan arkadaslarimdan memnun olan var begenmeyen var. O markalar hakkinda yorum yapamam. Memnuniyeti olan bir iki kisiyse begenmeyip degistiren arkadaslar dort bes kisi. Nedir sikayetleri, genelde yeniyken iyi ancak kisa surede performansi dusuyor seklinde. Bu olcu kime gore degisiyor o da onemli. Aracini cok zorlu kullananlar pek memnun olmuyor.

Bu islerde butce onemli elbette. Ancak iyi mal iyi para burada devreye giriyor. Pahali buldugumuz o yabanci markalar gercekten uzun sure performansi dusmeden ve digerlerinin hirpalandigi yerlerde daha fazla dayanarak hizmet vermeye devam ediyorlar. Marka isterseniz Good Year, BF Goodrich, Cooper ve Bridgestone. Ancak Lassa Competus kullanip memnun olanlarda var. Cok sertlesip kayma yapiyor diyen de var.
Bizi soracak olursaniz bir kac aracimiz var. Agirlikli olarak asfaltta, nadiren araziye cikan aracimizda A/T Bridgestone, Genelde arazide kullanilanlarda ise BF A/T kullaniyoruz. BF leri yipransa bile 80 bin km lere kadar kullanabildigimiz icin tercih ediyoruz. Cooper son gunlerde ST modeliyle dusundugumuz ucuncu bir markadir.

Sahsi bilgi ve tecrubelerimden bazilaridir. Faydali olmasini umarim.
 

Merhabalar
Konulara bakar İken benim de aradığım konuyu buldum sanırım . Navara 4x4 için AT lastik bakıyorum BF ciddi pahalı bi arkadaşım general grabber at3 modelini önerdi conti yapımıymış. Pick up ta Grabber Kullanan arkadaşlar var ise bizi aydınlatır ise sevinirim

teşekkürler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst