4x4 Sprinterlar Hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nasah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,749

nasah

Kamp III
Mesajlar
576
Tepkime Puanı
111
Yer
Söke
İyi Gunler;

Uzun bir süre Defender ambulans kasaları takip ettikten sonra; fikrim genişliği ve yolda daha başarılı performansından ötürü Sprinter 4x4 araçlara kaydı. FAkat bu araçlar ile ilgili türkçe pek kaynak bulamadım. Yabancılarda cok sınırlı.
Ozellikle tt çıkışlı 4x4 sprinterlar nasıldır? Bu araçlarda dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? Bu araclar devamlı dört ceker mi? Yoksa bir dügme vasıtası ile dört çekere alınıyor? Arazi performansı nasıldır? Cok agır yollarda kullanılmayacak ama standart bir araçtan çok daha iyi olacagını düsünüyorum. %95 asfalt %4,5 toprak yol ve %0,5 kadar arazide kullanılacak.
Arastırmalarımdan edindiğim izlenim Mercedesin bu 2000lerinb başındaki commonrail motorları saglamlık konusunda bir une sahip değiller. Eger Mercedes sorun cıkarmaya basladıgı andan itibaren sorunlar pek bitmiyor anladıgım. Normal çekiş sisteminden farklı oldugu için ustalar tarafından tam olarak bilinmiyor da olabilir.
Bu aracı kullanan veya bilen arkadasların veya elinde bu araçlarla ilgili döküman olan arkadasların yardımını rica ediyorum.

Hasan
 

Etiketler
Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Hasan Bey Merhaba;

Konu karavancıları doğrudan ilgilendirdiği için (bu araçlardan kamper ve motokaravan yapanlar var), orada da konuyu açarsanız uygun olur bence. Neden derseniz, karavancı arkadaşların çoğu, başka bölümleri genellikle okumuyorlar. ::smiley:
(Karavan bölümündeki katılım ve katkılarınızı bilerek yazdım.)

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0

Esen kalın.
Cavid Sezen
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Sprinter 413cdı 4x4 sahibi olarak kısaca açıklamaya çalışayım.
Öncelikle panelvan üreten markaların bazılarında opsiyonel olarak 4x4 özelliği eklenebilmekte bunlardan bazıları fiat-iveco grubu, vw transporter ford transitler (son zamanlarda gebze fabrikasında eklenmeye başlandı diye biliyorum ambulanslara ) ve mercedes sprinterlar . 4x4 e geçme şekli ise elektronik olarak kontrol edilebilen bir tuş ile arkadan çeker aracın bir şaft yardımıyla ön tarafa güc aktarılması şeklinde gerçekleşiyor.
Mercedes için konuşmam gerekirse bu araçlar içerisinde bütün yönleriyle 4x4 gibi hazırlanan bir araç olduğunu söylemem gerekiyor . Aracın diğer sprinterlara göre yerden yüksekliği %30 daha daha fazla bu da diğer araçlara göre büyük bir avantaj sağlamakta ve aracın süspansiyonu standart bir sprinter a göre farklı fakat konforlu olduğunu söyleyebilirim. Sprinterlarda motor konusunda kronik bir sorun olduğunu duymadım ortalama bakımları düzenli yapılan bir araç (bakım aralıkları normal kullanım şartlarında 30.000km de bir ağır şartlarda ise 20.000 km de bir yapılmakta ) 750.000 km leri rahatlıkla devirebilmekte burada önemli olan konu ise defransiyel . Türk telekomdan çıkan araçlarda (benim 2 adet aracım oldu geçen sene birini satmak zorunda kaldım ) arka defransiyelde telekom çalışanlarının bilgisizliğinden dolayı arızalar olabiliyor bu arıza şöyle gerçekleşiyor
- bu araçlarda 4x4 özelliği şu şekilde gerçekleşiyor arabanın ön panelindeki 4x4 tuşu 2 aşamalı ilk aşama aracı 4x4 olarak kullanabilme imkanı sağlıyo 2. aşama ise çamur takviyesini devreye sokuyor ve 4x4 te 50 km hızı aşmamak çamur takviyesinde ise direksiyon düz tutmak gerekiyo ve sadece çamurdan kurtarıp iptal etmek gerekiyor.
- türk telekomdaki araçlardaki problem burada kaynaklanıyor çalışanlar tuşa bastıktan sonra tuşu açık unutup 100 km hızlara bile ulaşmaları ve çamur takviyesi açıkken park etmek gibi çeşitli hareketler sonucu ayna mahruti bozuluyor ve bu takımlar değişmesi gerekiyor (ilk aracımda böyle bir problem vardı ve bunu değiştikten sonra hiç bir problem yoktu )
- peki bu sorunun önüne geçmek için ne yapmalı ?
ben aracı bilgisayara bağlıyarak 4x4 özelliğini 60km üstü hızlarda devre dışına çıkaran özelliği devreye soktum. çamur takviyesi içinde 20 km sonrası devre dışına çıkmaktaydı.bunun dışında aracın 4x4 özelliğini kullanmadan mümkünse durup 4x4 ü devreye alıp yavaş yavaş hızlanarak 4x4 ün devreye girmesini sağlamak bu işlem max 15 saniye sürmekte ve bundan sonra her türlü zeminde 4x4 ün zevkini çıkarabilirsiniz ;D
-aracın belki negatif yönlerinden birisi ''en'' olarak fiat grubu kadar geniş olmaması bunun içinde sportsmobile (googledan ararsanız planları bulabilirsiniz) aracla ilgili karavan planları bulunmakta bunun dışında telekom araçları için konuşmam gerekirse şu andaki aracımda elektrolüx 220v la kullanılabilen tavan kliması bunun dışında motorda bulunan klima
marşlı dizel jeneratör ( yakıtı aracın deposundan alabilen alman malı kaliteli bir jeneratör )
bir adet buz dolabı üstten kapaklı aracın radyatöründen su alarak ısıtma yapan bir kalorifer tavan aspiratörü
el yüz yıkayabileceğiniz elektrikli lavabo , dolaplar , tavan lambaları çalışma lambaları ,büyük bir masa (aşırı ağır bir masa) iki adet grammer 360derece dönerli ve ağrılık ayarlı koltuk aracın dışında 3 tarafında (sağ -sol ve arkada ) bulunan projektör lambaları gibi bir çok özellik bulunmakta :smiley:
özetlemek gerekirse bence 4x4 karavan projeleri standart bir karavandan daha çok işlevli olacaktır.bunun içinse kullanabilecek en iyi araç mercedes sprinterdır. bunun dışında ford transit i düşünebiliriz fakat 4x4 performansının nasıl olduğunu bilmiyorum bir adet 2009 model gördüm o araçtada 4x4 arızalıydı onarım için gebze fabrikasına gidecekti o araç.
Merak ettiğiniz başka bir konu var ise tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Cavid Hocam;
mesajınız için sagolun, bu araçlardan motokaravan yapanların farkında değildim. Aynı konudan motokaravan bölümünede açıyorum. Amacım biraz daha bu araçların yol dışı performansı nasıldır oldugu için bu bolume actım. Sonucta bunu en iyi offroad yapan arkadaslar karsılastırabilir diye düşündüm.

İlginize teşekkürler.

Hasan
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Hakan Bey detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.
Bu araçaların PSA araçlara göre dar olması ; iç genişliği olarak bir dezavantaj olabilir ama; şehir içi kullanım açısından büyük kolaylık. Yollarımız ne yazık ki çok dar ve bilinçsizce park eden araçlar sayesinde içinden çıkılamayacak hal alabiliyor.
Mesajınızdan anladıgım kadarıyla bu araçlar normalde arkadan çekişli bir dügme yardımıyla 4 tekerlekten çekişli hale geliyorlar; yine ikinci bir dügme arka diferansiyeli kilitliyor. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Bu aracın normalden yüksek olması yol tutuşa negatif bir etkisi oluyor mu? Yoksa önemsenemeyecek kadar az mıdır?
Arazide kullanma şansınız oldu mu? Performansı nasıldır? Ortalama yakıt tüketimi nedir? Bir önyargı olarak düşünebilirsiniz , bu araçların bakımları, işletme maliyetleri gerçekten yüksek midir? Malum üç köşeli yıldız. :smiley:) Servisleri bu araçları ;az sayıda oldugu için; tam olarak bilmiyor diye bir şikayette okumuştum bir yerlerde.
Son olarak bu aracın içinin fotograflarını ekleyebilir misiniz? Sizin için bir mahsuru yoksa eğer İstanbul ve civarında oturuyorsanız aracınızı görmek isterim.

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hasan
 




Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Şükrü bey;

arka diferansiyel ses yapıyor dendi. Ayrıca bircok arazi taşıtında ön diferansiyel kilidi yokken sprinterda varsa şaşırtıcı olur. Ama benimkisi de tahminden başka birşey değil acıkcası.

Hasan
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

öncelikle hasan bey araç standart bir sprinter gibi arkadan çekişli burayla ilgili bir problem yok içerden kontrol edebildiğiniz sistem ile şanzumandan sonra aktarmayı önede verebilen bir sistemle (internette bu parçanın resmi vardı fakat şimdi bulamadım ) ön kısma güç veriyor ve aracımız 4x4 oluyor . aracı arazide kullandım.Şöyle açıkmam gerekirse malatyanın yeşilyurt ilçesinde bahçemize giderken kullandık 30-40 cm arası kar vardı ve bahçemize giden yol hafif bir yağmurda bile ulaşamadığımız bir yer( dağ yolu olduğu için ) ve aracımız kendi orjinal lastikleriyle çok rahat bir şekilde bizi bahçemize ulaştırdı dönüşde bir noktada takıldık orada da zeminde buzlanma olmuştu ve yaklaşık 30 derecelik bir yokuştu zincirimiz olsaydı rahatlıkla çıkardık diye düşünüyorum. Sadece benim arazide kullanmam size fikir vermesin videoları internette mevcut. Önceki mesajımda bu yüzden ford veya fiat grubunu önermedim çünkü o araçlar sadece 4x4 özelliği barındırıyor yüksekliği standart bide sprinterın defransiyel seti diğer sprinterlardan oranları farklı kısaca araç özel olarak 4x4 olarak tasarlanmış bir araç.
Aracın yakıtı bir kere test ettim fakat araçta ağırlık çoktu (aracım ttkom çıkışlı olduğundan içindeki teferruatlarla 3100kg ağırlığı vardı ve lastikler kar tipi basınçlarıda biraz düşüktü ) uzun yolda yaklaşık 11/100 km olarak gerçekleşti şu anda içerisindeki masa ve yan dolaplar çıkartıldı şu anda aracı kantara çıkarmadım fakat 2800kg gibi bir ağırlık bekliyorum. bu da aracın orjinalinin yakalaması gereken 8,5litreyi yakalaması mümkündür. diye düşünüyorum aslında 11 litre bile 3 ton ağırlığı olan ve 6 teker olan bir araca göre gayet normal bence..
Aracın yüksekliği bence yol tutuşuna pek engel olmuyor. (emin olun türk telekomda bir çok takla açan araç olurdu ki bildiğim kadarıyla yok öyle bir araç ) tabi altınızdaki araç yerden yüksek olmasa bile bir minübüs tabiki bu araçla 100km hızla sert virajlara giremezsiniz. geçen aracımın temizliğini yaptıktan yola çıktım diğer aracım olan honda civicle 100km de savuran bir virajdan 70km hızla geçtim ve savurma yapmadı tabiki süspansiyon çok yumuşak olduğundan dolayı biraz yatma oldu. Kesinlikle tehlike yaratacak bir seviyede değildi :smiley: araç yüksek fakat 6 teker olduğu için devrilmeye karşı faydası olduğunu düşünüyorum.
Aracın iç hacmi belki biraz dar olabilir ama önceki mesajımda söylediğim sitedeki tasarımlara baktıysanız (bende yapmayı düşünüyorum fakat şu anda maddi olarak müsait değilim. ) oradaki projeler gayet pratik ve güzel geldi bana tabi kendi karavanını yapan abilerim daha iyi bilirler onlara danışmakta fayda var. aracın yüksekliği ise tabanda kalın bir sunta olmasına rağmen araç içinde rahat gezebilmemi sağlıyor ( benim boyumda 1.87cm ). sadece tavan klimasının bulunduğu yerde biraz kafamı eğmem gerekiyor. ;D .Aracın işletim maliyetlerinde son konular motorlu taşıtlar vergisi ve servis bakımları kalıyor. aracın vergisi 6 aylık 384 TL sigortası 180TL aracın servis bakımı için çok birşey söyleyemiyeceğim benim aracım 148.binde servis bakımına girmiş şu anda 151binde daha 168bin e kadar binmem gerekiyor. bu araçlarda servis bakım süreleri daha uzun belkide bunda mercedes olmasının etkisi var ;D yedek parça konusunda ise emsal olarak sayamayız fakat elimde 2 adet araç olduğu için söylüyorum mercedes parçalarını her kalitede her markada ve daha kolay temin edebiliyorsunuz . diğer aracım olan honda civic içinse aynı şeyi söyleyemiyeceğim binek bir araç olmasına rağmen.Ne yazıkki aracım malatyada eğer yolunuz bu taraflara düşerse beklerim.


Şükrü bey; aracta ön defransiyel kilidi yok çünkü 2. kademeye aldığımızda ön çekerler kapanıyor sadece arkadan çekiş çalışıyor. önceki aracımın defransiyelini yapan ustam çamur takviyesi olarak kullanılyor diyodu. sanırım arka lastikler aynı oranda dönüyor ve araç çamurdan kurtuluyor .Bu yüzden test etmek için bir kaç kez kullandım ve önceki mesajımda belirtiğim gibi amacı dışında kullanmayınca olası defransiyel arızaların tamamen önüne geçilebilir.
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Hakan Bey verdiğiniz değerli bilgileriniz için teşekkürler.
Aracın kasasının ölçüleri bulabildiğim kadarıyla uzunlık: 335 cm Yükseklik: 188 cm Genişlik Taban:177 cm Tavan: 154 cm oldugu için karavandan ziyade ailece kampa pikniğe gidebileceğim masa ; sandalye cocukların bisikletleri vs rahatca sıgabileceği kadar geniş; elimizi yüzümüzü yıkayabileceğimiz bir lavabosu olan ;içinde bir buzdolabı olan ; hava bozdugunda veya kotu havalarda içerisinde oturabilecegimiz kadar rahat; toprak yollara agır olmayan arizelere girebilecek kadar 4 tekerden çekişe sahip bir arac aramaktayım. Araç içerisinde boyutlardan dolayı çok zorunlu olmadıkca kalmayı düşünmüyorum . Bundan önce ; defender ambulans kasalara da cok baktım fakat benzinli bir tanesini deneyince benim aradıgım aracın bu olmadıgını anladım.
Mercedes aracların en buyuk dezavantajı markasının "Mercedes" olması :smiley:).
Birde bu aracların motorları anladıgım kadarıyla cok basit motorlar değil; ehil olmayan kişilere teslim edilmemesi gerekiyor.

Peki arka lastiklerin çiftolması, arazi kullanımında bir dezavantaj oluşturuyor mu?

Hasan
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Aynen tarif ettiğiniz gibi içerisinde duşu olmadan çok rahat bir şekilde 3-4 kişi konaklayabilir karavan projesine göre bu aracın içerisinde zaten elektirikli lavabo bulunmakta aracın 6 lastikli olması arazide belki aşırı çamur olduğunda problem çıkarabilir onun içinde çamur takviyesi sistemi bulunmakta ve arazi performansı için seçilen lastiğin büyük önemi var ama test ettiğim için şunu rahatlıkla söyleyebilirim şehirde gezinen çoğu suv den iyidir.
Bence mercedes olması büyük bir avantaj ülkemizde nereye giderseniz gidin bir mercedes parçasını bulabilirsiniz ve tamir konusunda ise mercedes bineğe göre durum çok farklı türkiyedeki hafif ticari araçların büyük bir çoğunluğunu sprinterlar oluşturmakta ve bu araçlar sürekli arıza çıkaracak araçlar değil bunu piyasada dolaşan ve 600.000 km leri devirmiş araçlardan anlayabilirsiniz.
 



Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Merhaba herkeze ,
Hakan bey benim aklıma gelen soruların birçoğuna cevap vermiş sağolsun . Bende bulmuşken iyice abartıp kendisine kitap yazdırayım diye bir kaç ahret sorusu daha sorayım . Bu araçların ekstrem yollarda , aşırı hor kullanılmasında en önce dağılan bölümü neresi oluyor ? Ben daha motor aksamını pek inceleyemedim ancak broşüründe okuduğum kadarı ile birçok şey elektronik , buda aman sakın bana dokunma demeye geliyor . Arıza durumunda ortalama yada biraz üstü tamirat becerisine sahip biri birkaç yedek parça stoğu ile müdahele edebilirmi . Ben daha önce son model 2 araba kullandım , bu araçlarda kaputu açtığınızda altına müdahele edilmesin diye ciddi bir barikat koyulmuş , dümdüz bir ekstra kapakla karşılaşıyorsunuz . Bilgiler için tekrar teşekkürler .
Selam ve Saygılar
Saltuk
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

anladığım ve tahmin ettiğim kadarıyla, ortada, ön şafta 4x4 modda tahrik veren (defransiyel olduğunu zannetmiyorum) aktarma kutusu (transfer case) var.
Bu iki çekiş modunda sadece arka şafta tahrik veriyor.
4X4 moda aldığınızda gerektiğinde ön şaftada tahrik vermeye başlıyor, ama bunuda devamlı yapmaz,

[.....ön tekerlerde porya kilidi olmadığını düşünelim, aracın ön tekeri döndükçe ön şaft döner ama avare döner... Yani iki çekerde bile ön şaft döner porya kilidi yoksa...
Yani aktarma şanzmanı ona güç bastığı için dönmez. Teker döndüğü için aks döner, aks ıstvroz kutusunu döndürür, ıstavroz kutusu dönünce ayna mahruti ve şaft döner...
bunu 2çekişte veya 4x4 modda ön şaftı döndürmeyen durumlarda da ön şaftı döner görürseniz yanılmayın diye yazdım.
*otomatik porya kilidi varsa 2çeker modda ön şaft dönmez,zaten aks maksta dönmez...
*4x4 moda aldığınızda porya kilitleri kitlenir, ön şaft averede olsa hep döner]

1.
İki çekiş modunda sadece arka şafta tahrik veriyor.

2.
4X4 moda aldığınızda ön şaftada tahrik vermeye başlıyor **devamlı değil, gerektiğinde güç verir**
(Ama, Ön şafta güç basılmadığı durumlarda bile hep döner görürsünüz ön şaftı..., yukarda Parantez içinde yazdığım gibi porya kilitleri yüzünden )

Ön ile arka, İki şaftın dönüş tork gücü veya hızlarındaki FARK BELİRLİ BİR ORANI AŞTIĞINDA, (yani ön veya arkadan biri patinaj yaptı veya patinaja kalmak üzere) aktarma şanzmanı zayıf şafta daha fazla güç aktarmaya başlar....

Yani kaygan olmayan, off road şartı olmayan zeminde 4x4modda gidiyorsunuz, aracın sadece önüne veya arkasına güç gider...
Gaza asıldınız veya bi teker kaygana düştü... hemen diğer şafta güç basar.....

3.
ORTAYI KİTLEYEN MODDUR
Ortada aktarma kutusu (viskozlu miskozlu herneyse) değilde,
defransiyel olan 4X4 araçlardaki Orta Defransiyel kilidi gibi "ORTAYI KİTLEYEN MODDUR"

İki şaftın dönüşleri birbirine kitlenir, ikisi hep aynı döner...
Normalde Dönüşlerde (tıpkı sağ sol teker dönüş farkı gibi) iki şaftta farklı hızlarda dönmek ister...


BU 3. modda iki şaft aktarma şanzmanı tarafından birbirine kilitlendiği için:
KAygan çamur gibi şartlarda, bi ön şafta güç vereyim bi arkaya güç vereyim v.s. diye uğraşmaz aktarma kutusu... İkisine birden aynı gücü basar... Dolayısı ile yolu devamlı tırmalayan tekeriniz hem önde hem arkada her daim vardır... (bundan sonra çekiş olan teker SayıSI def kilitlerine veya esp varlığına göre değişir. Ama hem önde en az bi tekerde %50 hem arkada en az bi tekerde %50 kesin güç vardır.

Eğer iki şaft birbirine kilitliyken kaygan olmayan zeminde dönüş yaparsanız,
sadece önün veya arkanın çok kaygan olduğu yerde aşırı gaz basarak birbirini yenmelerine zorlarsanız,
ön veya arka havaya kaltığında gaz basarsanız...
aktarma şanzmanını veya ayna mahrutiyi beya aksı kırarsınız. Hangisi zayıfsa...

Belkide külliyen yanlış biliyorum.. Aracı tanımıyorum, ama temel prensipte hepsi aynı... Konu ilgimi çekti... Teşekkürler...
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Okuyum dedimde yazdığımı;

Amma kargacık burgacık yazmışım yav... Ben bile beyin şeysimesi oldum... ;D

;D ;D Pardon ;D ;D sayfayı bozuyor diye sil derseniz silerim, çünkü DüzelmiyoR ;D
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

Sayın Alfonse verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. ( keşke sizin kadar 4x4 bilgim olsa ) pratikte çalışma şekli şanzumandan bir şaft 4x4 özelliği verebileceğimiz aktarmaya gidiyor ve burada elektronik olarak 4x4 özelliğini seçtiğimizde öne giden ayrı bir şaftla güç aktarılıyor aynı anda arkaya giden şaftada güç gidiyo böylece 4x4 oluyor. sayın Alfonse nın da belirttiği gibi ön akslar 4x4 özelliği çalışmadığında da dönüyor.
Saltuk bey aracın altında üstede belirtiğim gibi sadece ön ve arkaya güç aktaran parçada elektronik var onun dışında öndeki mekanizma mekanik öyle kolay sorun çıkaracak bişeye benzemiyor altı demir korumalı zaten araç normal sprinterlara göre yüksek olduğu için ( 195/70/15 lastikle bile ) sorun çıkacağını sanmıyorum ben aracı karda kullandım. kullanımı zevkliydi.
 

Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında


bey demenize gerek yok. Teşekkür ederim...

hakan_444' Alıntı:
...................... pratikte çalışma şekli şanzumandan bir şaft 4x4 özelliği verebileceğimiz aktarmaya gidiyor ve burada elektronik olarak 4x4 özelliğini seçtiğimizde öne giden ayrı bir şaftla güç aktarılıyor aynı anda arkaya giden şaftada güç gidiyo böylece 4x4 oluyor.......................
...........

motora şanzman bağlı,
şanzmana aktarma kutusu bağlı (aralarında şaft yok üpüyorlar birbirlerini, yan yanalar),
ön ve arka şaft aktarma kutusundan çıkıyor, defransiyele giriyor.
Karpuza gelen moment 90derece açı yapıp aksları döndürüyor
dönen aksların ucunda, disklerin arkasıında porya var. (sizde porya klidi açma yok, hep kilitli, sorun diil, bence daha iyi)
porya janta bağlı, jantta iş bitiyor :smiley:

motor şanzmanın içini döndürüyor
şanzman aktarma kutusunun içini döndürüyor (arada şaft yok)
aktarma kutusu şaftları döndürüyor
şaftlar defransiyellerin içindeki ıstavroz kutusunu döndürerek aksları döndürüyor kabaca
aks, poryaları döndürüyor, poryalar janta bağlı...

elektronik 4x4 aktarımı yok...
Aktarma kutusunun içindeki mekanizma elektrik gücüyle 1 kere hareket edip kitleniyor, gerisi mekanik...
Elektrikli mekanizmayıda elektronik kontrol ediyor...

Yani mekanik 4x4ü kilitleyen veya açan sistem elektrikle çalışıyor, kontrol-ölçme-değerlendirme elektronik...

hakan_444' Alıntı:
.......................sayın Alfonse nın da belirttiği gibi ön akslar 4x4 özelliği çalışmadığında da dönüyor.........
........
porya kilidi yok yani... daha doğrusu "porya kilit açma" sistemi yok...
poryalar hep bağlı, poryolar hep kilitli


çok çok kabaca ve eksik bi anlatım bu...
;D ;D dahada kabası vardır ben bilmiyorum ;D ;D

Selamlar...
 



Ynt: 4x4 Sprinterlar Hakkında

araçlardan bende var iki tane var ikiside satılık telekomdan aldım
inçelemek isteyen olusa ankara -şaşmaz da
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,912
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

SON KONULAR



Geri
Üst