6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kobold Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,137

kobold

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
1
Yer
Ankara
Merhaba,

Geçtiğimiz bayram tatilinde 6 günlüğüne motosiklet biraz (2750 km) gezdim ve bunu bir gezi raporu haline getirdim.

1. Gün
Bu gezi tamamen plansız bir gezi. Sabah nereye gitmek istediğime karar verdim ve yol üzerinde keyifime göre rotamı değiştirdim.

IMG 1749


İlk olarak yönümü güneye çevirdim. Konya sapağını geçip Aksaray'a doğru devam ederken her zaman hayran kaldığım (şimdi ise tehlike altında olan) tuz gölü tarafından karşılandım.

IMG 1753


Benim gibi yolun kenarında durmuş fotoğraf çeken çok insan vardı. Bu güzelliğin en azından yanında durup izlemeden geçmek olur mu?

IMG 1760


Tuz gölünden uzaklaştıkdan sonra Aksaray yolundan gitmek pek eğlenceli gelmediğinden, yol üzerinde Kırşehir tabelasını görünce o yöne saptım ve Hirfanlı barajının bu güzel görüntüsü ile ödüllendirildim.

IMG 1771


Kırşehir'den Avanos'a doğru giden yol bomboştu. Bu yüzden motosiklet kullanmanın keyfi benim için bir kat daha arttı.

IMG 1775


Manzarayıda sonbaharın kendi has bulutları oluşturunca kilometrelerin nasıl geçtiğinin farkında bile değildim

IMG 1778


ve birden Kızıl Irmak beni karşıladı. Birçok medeniyete sınır oluşturmuş, kıyılarında bir çok ordu yürümüş ve bir çok savaşa tanık olmuş Kızıl Irmak.

IMG 1783


Bir süre Kızıl Irmak bana yoldaşlık ettikten sonra yönümü Göreme'ye doğru çevirdim. Yolda Zelve tabelasını görünce içimden bir ses oraya gitmelisin dedi. Bende gittim.

IMG 1789


Daha tam günbatımı saati olmasada günbatımın bazı renkleri gökyüzünde mevcuttu.

IMG 1792


Zelvenin son bir fotoğrafını çektim ve Göremeye doğru devam ettim.

IMG 1795


1. günüm Göreme'nin kaya otellerinin birinde son buldu.
 

Etiketler

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

2. Gün

2. gün erkenden kalkıp kahvaltımı ettikten sonra yola koyuldum. Daha önceden Kapadokya'yı gezdiğim için yönümü yine güneye çevirdim.

IMG 1802


Güle güle Kapadokya

IMG 1812


Yollar yine boş. Sürüş yine çok keyifli.

IMG 1813


Yön Niğde olunca yoldaToroslar kaşılıyor.

IMG 1819


Aladağlar Selam verirde ben almam mı selamı. Motor ağır, yollar çamurlu olsada bir miktar tırmanmak lazım. Çamurdan korkum motosiklet kirlenecek diye değil. İçine saplandım mı çıkması büyük dert ağır motorla.

IMG 1826


Aladağlar'da manzaralı bir öğle yemeğinden sonra Hatıra fotoğrafı çektim. (Esasında yanımda çadırım ve kamp için gerekli malzemede olsa kamp kurmak için saat biraz erkendi.)

IMG 1835


Yolda dağlar bana biraz daha eşlik ettikten sonra yerlerini yağmura bıraktılar. O yüzden 2. günün son fotoğrafıda bu oldu. Gün Mersin'de bitti ama arada Çamlıyayla'da bir göz attım. Malesef fotoğraf çekmedim. Bazen basiretim bağlanıyor.
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

3. Gün

Mersin'de dünya tatlısı ve çok kafa dengi Bandırma'dan motosikletle yola çıkmış benim gibi dolaşan bir çiftle tanıştım. Hatay'a gitmeye karar vermiştim. (Amacım Hatay'ın meşhur mezelerini rakı ile tatmakdı.) Onlarda Hatay'a gidiyorlarmış. Hatay yolunu beraber almaya karar verdik.

IMG 1841


Ama önce Tarsus'a uğradık. Bu Kleopatra kapısı. Mark Antony ile Kleopatra'nın ilk kez buluştuğu yer olarak geçiyor. (yada öpüştüğü yada balayı yaptıkları. Rivayetler çok yani). Tarsus'da resmini çekmeye fırsat bulamadığım Nusret mayın gemisi ve St. Pual kiliseside çok güzel.

IMG 1843


Yolda bizimle aynı yöne giden bir Alman çift ile karşılaştık ve grubumuz büyüdü. 3 motor 5 kişi olduk. Motoru kullanan Alman amca (amca diyorum çünkü yaşı 70 üzeri) 25 senelik bir BMW R100RT kullanıyordu.

IMG 1849


Otoyoldan gittiğimiz için çok fazla fotoğraf çekemedim. Taa ki yerleşip Samadağına bir keşif gezisi yapana kadar. Samandağı yolları çok kötü idi ve bolca 125 cc'lik motosikletli bıçkın gençlerin tacizine uğradık ama bu manzaraya değerdi benim için.

IMG 1855


Samandağından başka bir manzara

IMG 1857


ve başka bir manzara. :smiley:

IMG 1847


Tabii buraya yemek yemeğe geldik. Samandağına gitmeden önce lokantalar ile ilgi bir keşif yaptık. Bu masalarda yazın sıcağında Rakı, Mezeler ve Et ne güzel olur diye içimden geçirdim ama söylemeliyim ki herhalikarda Hatay'ın mezeleri çok güzel o yüzden masalar pek farketmiyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi akşam bolca Rakı ile sonlandı... :smiley:
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

4. Gün

4. gün benim için sıcak diyarlara göçme zamanı idi. Grubdan ayrılıp batıya doğru yöneldim.

IMG 1872


Yolda rastladığım kahverengi Kanlıdivane tabelasını takip ederek antik bir şehre vardım. Duvarında kabartmalar olan bir obruk karşıladı beni.

IMG 1880


Obruğun hemen kenarına kurulmuş bir Bazalika. (Vikipedia'dan baktım. Bazalika = Roma Adalet Sarayı, Saray veya Kilise demekmiş.)

IMG 1884


Bazalikanın bir sutunu.

IMG 1889


Kanlıdivaneyi gezdikden sonra sahil yolundan devam ettim ve meşhur Kızkalesine vardım. Herkesin bildiği hikayesini bir kez daha anlatayım. Kahin, Kral'ın kızını yılan ısıracak demiş ve Kral'da denize bir kale inaş ettirmiş ama bir üzüm sepetinde Kızkalesine yılan gitmiş ve kızı ısırmış.

IMG 1891


Gerçek hikayesi ise daha güzel. Esasında bir denizde bir de kara da kale var. Bu kaleler Korykos şehrini korumak için yapılmış. Kara kalesinin yapımıda ise eski şehrin kalıntıları kullanılmış. Şu anda ise eski şehirden kalıntı kalmamış sadece kaleler var. :smiley:

IMG 1897


Kızkalesinden çok kısa bir yolculukla Cennet-Cehennem obruğuna vardım. Hep görmek istediğim yerlerdi. Burası Cennet Obruğu.

IMG 1899


Bu da Cennet obruğunun dibine yakın bri yerde bulunan Meryem ana kilisesi.

IMG 1900


Daha devam ediyor ve aşağılara indikçe kaygan bir çamurla kaplanıyor merdivenler. Ki, bu yüzden düştüm ama motosiklet kıyafetleri sağolsun.. :smiley:

3. günde taşucunda son buldu. Ucuz bir otele yerleştikden Taş ucunu gezdim ve akşam yemeği olarakda güzel bir Tantuni yedim. Gece için hesaba katmadığım şey ise sivrisinekler idi. Tahmin edeceğiniz gibi uzun bir gece oldu.
 



Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

5. Gün

Sabah erkenden yola çıktım ve iyi ki erken çıkmışım. Sahil yolu kıvrıldıkça kıvrıldı. Tırmandı indi ve bende yol çabuk bitsin diye devam ettikçe ettim.

IMG 1915


Taa ki Anamur'a varıp Mamure kalesini görünceye kadar. Şu an Akdeniz de bulunan en sağlam kale. Bütün burçları ve kuleleri sapasağlam duruyor.

IMG 1927


Bir kaleyi feth etmek için en yüksek yerine tırmanmak gerekir. Bu da feth ettiğimin kanıtı.

IMG 1932


Surlardan bir görüntü

IMG 1936


Akşamı Side'de geçirecektim ama yerleşmeden önce bir Manavgata uğradım. Çok küçükken görmüştüm. Şelale aynı, çevresi bambaşka.

5. Gün Side'deson buldu. Tabii Side'de keşfettiğim Roma Dondurmacısından dondurma yemeden son bulmadı. :smiley:
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

6. ve Son Gün

IMG 1939


Babamın tavsiyesi üzerine Sagalassos'a gitmek yola çıktım. İsmini unuttum bir tünel ve geçitten geçerken bir mola verdim.

IMG 1948


Sagalassos... Efes'den Bergama'dan daha çok beğendiğim bir yer. 1400-1700 m arasında kurulmuş bir antik şehir. Çevresinde M.Ö. 12000'den başlayan yerleşim söz konusu. Yani bu civarlarda yerleşim avcı - toplayıcı toplumlara kadar uzanıyor. Şehir ise Hititlerin, Perslerin, İskenderin, Romalıların istilasını görmüş ve M.S. 6. yüzyılda deprem ve veba yüzünden terk edilmiş. Çok yüksekde olduğu için hırsızlar tarafından soyulmamış veya kalıntıları ev yapımında kullanılmamış. Bu yüzden yapılar eskine uygun yeniden inşa edilirken yapıların gerçekde yapılmış olduğu malzemeler kullanılıyor.

IMG 1956


Bu yeniden yapılmış bir çeşme, hemde suyunda kadar. ARkasında da Neon Kütüphanesi

IMG 1972


Neon kütüphanesinin içi. Neon soyadına sahip bir adam kütüphaneyi atalarının anısına yaptırmış.

IMG 1964


Amfi-tiyatronun sahnesi.

IMG 1974


Amfi-tiyatronun uzaktan görünümü

IMG 2002


Antonine nymphaeum. Nymphaeum Nymphleri (Nymph - Çok çok güzel bir kadın biçiminde mitolojik bir varlık) kutsamak için inşa edilmiş bir yapı.

IMG 2007


Başka açıdan bir görüntüsü.

IMG 2010


Yukarı agoranın bir görüntüsü.

IMG 2018


Aşağı agoranın bir görüntüsü.

Bu arada Sagalassos'a gelirken şiddetli yağmura yakalandım. Şansıma Sagalassos'da kuvvetli rüzgar yağmur bulutlarını dağıtı ama Sagalassos'u gezmem bitene kadar ve Motosiklete binecekken yeniden yağmur başladı.

IMG 2021


Dönerken Eğridir gölünü ve Beyşehir gölünü göreyim dedim. Bu Eğridir gölü

IMG 2022


Bu da Eğridir gölü

IMG 2023


Nerede ise Konya'ya kadar yağmur bana eşlik etti. Uzun ve yağmurlu bir dönüş yolu oldu benim için..

Benim 6 Günlük gezim bu kadar. Ben gezerken çok keyif aldım. Umarım sizde okurken ve fotoğraflara bakarken keyif alırsınız.

Selamlar,
Özgür
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

dostum süpersin, birçoğumuzun yapmayı düşündüğü ancak çeşitli nedenlerle yapamadığını yapmışsın, paylaşım için teşekkür ederim.

selamlar.
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Paylaştığınız için teşekkürler. Hem yaptığınız şey, hem de motorunuz içimin erimesine neden oldu. Belki bir gün ben de...
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Çok keyif aldım, paylaştığın için teşekkürler kobold arkadaşım... Fotoğraf kadrajları ve kompozisyonlar cok başarılı, kalitesi için de tebrik ederim.
 



Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Hepinize güzel yorumlarınız teşekkür ederim.

Yasarergun, Felice, Boğaç Erkan, bence böyle bir gezi yapmalısınız.

Ben plansız gezilere çıkana kadar çok gezi planladım. Zararın neresinden dönersem kar.:smiley:

MK51, Sağol. :smiley:
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

elinize sağlık kısmetse ben de ankaradan cumartesi orta toroslara gaz açacağım (taşkale ermenek mut silifke gülnar anamur akören) bu rota ile ilgili uyarınız var ve paylaşırsanız sevinrim.
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Gülnar - Manavgat arasında tomruk taşıyan kamyonlar virajlarda devrilmemek için yolun ters şeridine geçebiliyorlar. Ben arabayla bir iki kez karşılaştım, rastlarsanız şaşırmayın ve tavsiyem, bu yolu oldukça dikkatli bir şekilde kat edin. İyi yolculuklar.
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

özelllikle kaya oteline bayıldım,güzel fotoğraflar çekmişsiniz ..tebrikler
 

Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Muratsahin, Genel olarak Orta Torosların köy yolları dar (gidiş-geliş) ve virajlı. Bu yüzden saate 40-60 km/s ile gideceğiniz çok yer olacaktır. Boğaç'ın dediği gibi çoğu yerde virajı çok içten veya dıştan alıp sizin şeridinizi ihlal ediyorlar. O yüzden ben husursuz hissetiğim virajlarda iyice yavaşlıyor, içe veya dışa kaçıyordum ve yol çok darsa korna çalıp giriyordum. Tabii tüm bunlar yorulucu olabiliyor. Bu yüzden sık sık mola verin. Mevsim itibari ile yağmurun ne zaman yağacağı belli olmuyor. Bu yüzden yağmurluk vs. kolay erişilebilir bir yerde tutun. Eğer toprak dağ yollarına girecekseniz yağmurda çok heyelan vs olduğunu, bu mevsimde dağ yollarına girmemek gerektiğini söyledi yörenin ahalisi. Eğer motorum ağır olmasa pek aldırmaz devam ederdim ama yine de uyanık olmak lazım. Her 100 m yükseldikçe hava sıcaklığının 0,5-1 derece düşeceğini hesaba katın ve yanınıza su, enerji verecek birşeyler alın ve yedekde bir polar, yün kazak bulundurun. (Ben yanıma muz alıyorum.) Aklıma gelen bu kadar. Bir de bizim için bol bol fotoğraf çekin. (ama bunları molalardan ayrı tutun. Normal molalardan hariç Fotoğraf molası diyorum bunlara.)

Gökkır, Göremede nerede ise bütün oteller kaya oteli. Benim kaldığım oda 20 YTL tuvalet, banyo dışarıda kahvaltı dahil bir otel idi. 30 YTL tuvalet, banyosu içinde olan odalar var ama ben gittiğimde yer yoktu. Eğer Göreme - Ürgüp civarında ucuz pansiyon-otel arası yerlerde kalırsanız, birçok yabancı turist ile de tanışıyorsunuz.

Selamlar,
Özgür
 



Ynt: 6 Günlük Plansız - Programsız Gezi

Boğaç çok teşekkür ederim

Özgür off road yapmayacağız. bende varadero diğer arkadaşlarımda KTM 950 Adv. ve üç Shadow var, ekip 5 kişi; Shadowlardan 1300lük olanın sürücüsü bayan. Niyetimiz asfaltta viraj yapıp makul yerlerde kamp yapmak. Motor gezisinden çok doğa gezisi olacak sanırım çünkü çoğu yolda virajda yatmak pek mümkün değil gibi görünüyor. Uyarıların çok yararlı oldu sağol. Dönüşte yol notlarını paylaşırım. Selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst