750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 440,190
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
@s.bulbul54

Mobilya farkı tam olarak nedir onu anlamadım. Kavak değil mi? Daha mı fazla mobilya var, onun için mi O2 oluyor?

pasolvon'un dediği gibi yatak düzeneği halledilemeyecek sorun gibi ama 2 kişiyseniz zaten kullanmazsınız da, hatırladığım kadarıyla Banyo'da havalandırma yoktu, lumboz takmayı düşünüyordunuz, takmayacak mısınız?

Beni küçük alan havasızlık çok sıkıyor.
Demirak
720 kg olan 01 belgeli modelde hafif olması için dolap kapaklarını,kapıyı,ortası strafor tarzı sandviç panel gibi hafif malzemeden yapılmış
850 kg olanda ise sunta kullanılmış mobilya anlamında fark o.
Oturma grubunu sabit masalı olarak kullanıcaz ranza kısmını yatak olarak kullanmayı planlıyoruz geirine gerine yatarız 100x200 tek kişilik yatak ölçüsü.
Lumbozsuz olmaz banyo tuvalet sonuçta koku nem sıkıntı olur camda büyük olacak lumboz takmak daha mantıklı lumboz takıcam


VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:


Bugün Erbaya uğradım . 410 td karavanı inceledim . Mobilyalar iç kısım ince kontraplak dış kısım içi köpük kaplanmış malzeme . Banyoda pencere havalandırma vardı. İç yükseklik (1,90) bana göre yeterliydi Boyum 1,83. Ağırlık 720 kg kantar fişi vereceklerini söylediler . Ekstra güneş panelli 90 lt 12 v buzdolaplı alabiliyorsunuz. 3500 tl gibi ekstra fiyat çıkıyor. Ayrıca yeni dönemde fiber camlar gibi yukarı açılan normal cam takacaklarını söyledi Onur bey.
 
Son düzenleme:

Beyler, NK 3.90 için yorum alabilir miyim? İç genişliği çok hoşuma gitti. Kullanan var mı acaba? Ya da gidip yerinde gören.
 



@s.bulbul54

Mobilya farkı tam olarak nedir onu anlamadım. Kavak değil mi? Daha mı fazla mobilya var, onun için mi O2 oluyor?

pasolvon'un dediği gibi yatak düzeneği halledilemeyecek sorun gibi ama 2 kişiyseniz zaten kullanmazsınız da, hatırladığım kadarıyla Banyo'da havalandırma yoktu, lumboz takmayı düşünüyordunuz, takmayacak mısınız?

Beni küçük alan havasızlık çok sıkıyor.

Forumdan alıntı yaptım ağırlıktan dolayı oluyor.

Bu römork karavan sistemleri;
0 1 750 kg ağırlık ve altı

0 2 750 üzeri 3500 kg sınırı

0 3 3500 - 10 ton

0 4 10 ton üzeri
burada çekme karavan için 0 1 ve 0 2 genel bilgi alanı içinde yer alıyor.

takip eden arkadaşlara da faydası olur.
 

@s.bulbul54
Hocam o halde söylediğinize göre O2 Erba almakla çok iyi yapmışsınız. O1 olanı mobilyaları enterasanmış. Bence herkes O2 tercih etsin...

@Alterno
Erba ile ilgili Banyoda havalandırma olduğunu biliyorum ama pencerede takmışlar mıydı? Bana pencere sonradan takılır demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam...
Cam olayında tam açılan amortisörlü cam havalandırma açısından iyi bir gelişmeydi, bana da söylemişlerdi. Ama işte plexi cam gibi olur mu, bilemiyorum...

@BISMARCK
NK Yeni 3.90 hakkında yazımı bir önceki sayfada paylaşmıştım. Şuan daha alan yok sanırım. Karavan genel olarak daha kaliteli olmuş. Daha çok karavana benzemiş fakat, 2 tane açılan camı olması, kocaman açılmayan yalıtım anlamında düşündüren ön ve tavan camı olması, aliminyum gövdesi özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında bana göre sıkıntılı olacak gibi. En azından ranza bölümünde 2 ufak cam ekleyebilirlerdi. Birde tavan camı ile ön camı bence biraz küçültmesi gerekiyor...
Yerinde görmeyi bu yıl Orhan ustaya giderken, Ona'da uğrayarak yapmayı düşünüyorum. Herhalde Şubat ayında olur.
 

@bartek

@neroarkan

Ben sana dedim :smiley: Tuvalet hanımlar için özellikle çok önemli. Duş bile bir yere kadar idare edersin. Yazın, mayo ile dışarıda duş alırsın, kışında zaten hava gereği karavanda almazsın diyelim. Ama tuvalet öyle değil. Ben çadır kampı yaparken bir erkek olarak kamp yerinde hiçbir tuvalete giremedim. İstisnalar, iyi tesisler vardır ama yinede giremiyorum. Çocuk varsa onu geçtim, hanımları düşünemiyorum bile...

Havalandırma konusunda, karavanı kullanacağın yerde gerçekten gölge yoksa ve çok sıcak olacaksa, dediğim gibi seçici olmanı öneririm:

1- Mutlaka fiber karavan bakabilirsin. (Alüminyum değil.)
2- Mutlaka plexi tam açılık orjinal camlı(yalıtımlı) karavan bakabilirsin. (Bu maliyetleri arttırsa da vaz geçme bence.)
3- Mutlaka min 1 hatta 2 tane tavan havalandırmalı(Hekili) karavan tercih etmelisin. Ve mümkünse 1 tanesine 12 V havalandırma fanı takabilirsin.
4-Karavanın yatma noktalarına küçük 12 V havalandırmalar takabilirsin. Bu havalandırmalar az enerji harcar ama yinede güneş paneli enerji kesintisini önler senin için. Zaten başka alternatifin olmayarak, hep güneşte duracağın için panellerde verimli çalışır diye düşünüyorum.
5- Yazın genelde sadece yatmak için karavan içinde olursun, oturmak ve yemek yemek için dışarıda olursun. Bu yüzden karavan yanına çadır/tente uygulamasıın yaptığında dışarıda gölgede kalmış olursun. Birde dış masa portatif ocak ile yemeklerini dışarıda yapar/yersin dolayısıyla karavanın içi hariçten ısınmamış olur.
6- Dış duş olayını da yaparsan dediğim gibi çok sıcaktan etkilenmeden birçok şeyini halledersin...

Fuar konusunda kafamda şöyle birşey var: Ocak ayında katılımcı firmalar belli olacakmış. Onları bir görelim. Ben ailemle hem İstanbul gezisi hem de Fuar gezisi planlıyorum. İzmir'den araçla gideceğim.

Buradan tam gideceğim tarih/saati paylaşırım. Benimle tanışmak/konuşmak isteyen beraber gezelim diyen arkadaşlarla buluşuruz.

Ben birçok kişi gibi video vb çekmeyeceğim. Sadece belki resim çekerim... Amacım Fenomen olmak değil, karavan almak ve benim gibi düşünen insanlar ile tanışıp belki karavan sahibi olduktan sonra bir araya gelmekten ileri gitmeyecek....

BEn bu yazı dizinini okumaya başladığımda kesinlikle niewiadow N126 ET modelini alacaktım. Baktım ki çok küçük abi,ekonomik çözümler benim işimi görmeyecek. Halbuki ehliyet bile almadan 90 beygir arabamın arkasına çekme aparatı yaptırıp işi çözecektim sözde.
:smiley:) WC nin önemini ,Evet söylemiştin, WC ve BANYOYA sığmamak ,ısı yalıtımı, ağırlık merkezi,içerideki hava akımı hesaplamaları Nem önleme sistemleri oluşu beni yabancı markalara ve 750 kg üzerine yöneltiyor.
Burayı bir ümit takip ediyorum.Yabancı markaların sığabilirsem öncelikle 750kg ve altı olmadı max 1 t hedefim. Oda olmadı Battı balık yan gider arabayıda değiştirerek bu sene olmaz öbür sene olur ben bu karavanı alırım.
Karavana güneş panelini sadece seyyar düşünüyorum.Şarj etmek istediğimde bağlarım.Genelde 220V olan yerlerde ikamet etmek istiyorum.
Ben kesin karar verdim bu fuara katılacağım özelden telefonu atarım olmadı whatsappdan filan konuşuruz. Bende Mersin den gelecem. İstanbul gezisi yapıcam ama benim düşündüğüm 4 marka o fuara katılmayacaklarını söyledi bakalım göreceğiz.Fuar katılım listesinde gerçekten isimleri yok.
 

Merhaba arkadaşlar.. @Demirak arkadaşımız çok güzel açıklamış. 50 litre su tankı çok az geldi banada. Kamp yaptıgım zaman 20 lt su depom bile yarım gün yetmiyor. Güneş panelide uzun vadede şart. Adria görünüm kalite olarak güzel ama kullanıslımı bilemedim... Kendi adıma wc elektrik su buzdolabı ve ısıtma önemli.. O2 belgeli karavan almak benim için sıkıntı değil lakin her sene muayene vs uğraşmayada gerek yok gibi..
May karavanın 3800 modeli ağır basıyor bana..

Muayene 2 senede bir diye biliyorum Yanılıyorsam düzeltin.
 

Israrla, karavan dünyası şöyle, temizlersin, depo boşaltırsın, yorulursun yorumlarını okumak artık beni güldürüyor...

Her sahip olunan şeyin bir sorumluluğu vardır. Eğer bu dünyada işlerinizi yardımcılarınıza/uşaklarınıza yaptırmıyorsanız, tek başınıza münferit bir hayat yaşıyorsanız, bir aileniz varsa sahip olduğunuz herşey ile siz ilgilenirsiniz.

Yeni araba alırsınız, vergisini siz ödersiniz, temizliiğini siz yaparsınız. Bakımına, servisine siz götürürsünüz. Yolda kalınca lastiğini siz değiştirirsiniz. Ev alırsınız, tuvaleti siz temizlersiniz. Temizliği siz yaparsınız, musluk bozulur tamir etmeye çalışırsınız. Hatta yeni baba olursunuz, çocuğunuzun altını siz değiştirirsiniz. Gece yarısı ateşlenirse onu doktora siz götürürsünüz. Büyür mamasını siz yedirirsiniz. Düşmesin diye 3. gözünüzü siz çıkarırsınız.

Ne kadar zor değil mi herşey...

Bence bir hiçbir şey yapmayalım. Araba almayalım, karavan almayalım, aile kurmayalım, evde kalmayalım, çocuğumuzda olmasın...

Bir konuda bilginiz vardır. Zorluğunu 1 kez söylersiniz. Burada hiçbir arkadaşım anaokulu çağında hiçbir şeyden anlamayan insanlar değil. 40-50.000 TL verip, bir karavan alıp, bunun tuvaletini biz mi temizliyorduk diyecek insanlar hiç değil...

Artık karavan Dünyası zor, o, bu vs demek yerine, insanların şevkini kırmaya yönelik yorumlar yerine faydalı şeyler paylaşalım. Aksini düşünüyorsanız lütfen kendinize bir başlık açıp, bunları orada paylaşın.

Bu başlığı açan kişi olarak, bu başlığı amacından saptırmayacağımı bilmenizi isterim...

@omnitemporal

Geçmiş yazılarda Carabinata'nın fiyatını konuşmuştuk. Hatta bu fiyata göre bazı arkadaşlar gidip bakmıştı. Şimdi değişen şey nedir? Sanki yeni birşey varmış gibi paylaşmışsınız... (4-5 sayfa öncesinde yazılar hala duruyor.)

@Demirak Çok sert yazmışsın üstat.
 



@mustafaatk

Kankalar toplanmaya başladı sanırım :smiley:

Aksine çok gerekli birşey yazdım. Çükü bu yazıyı kendisinden 10 kez okudum. Bir insan birşeyi biliyorsa bunu her fırsatta "ben biliyorum" demesine gerek yoktur. Bu anlamda bende şimdi sizin düşüncenizle sizin yazınızı gereksiz buldum...

Gereksiz bulduğunuz yazımda da belirttim. Her sahip olunan şey bir sorumluluktur. Alıp, bu konulardan dolayı karavanını satan varsa 1 kez ben böyle birşey gözlemledim, bakın dikkat edin dersiniz. Bizlerde bunu anlarız. Ama bunu sürekli tekrarlamanın anlamı çok bilmişlik taslamaktan ileri gitmez...

Akmühendis vb kişilerin konuya dahil olup olmamaları da kendilerini ilgilendirir. Aksine onların yazılarından ban rahatsız olmuş birisiyim ve onların başlıklrına yazmayanlardanım.

Yani yaptığınız gözlemler ve bu yazınız taraflı ve arkadaşlarınızı korumaya yönelik söylemler.
Burada böyle bir devre var. Beli bir arkadaş grubu var. Biz eskiyiz, biz en iyisini biliriz diyip sürekli her gelen insanı eziyorlar. Faydalı bir bilgi paylaşımndan ziyade sadece kendilerini yüceltmekten ileri gitmiyor paylaşımları...

Burada herkes istediğini paylaşır dediğinizi gbi ama bu ezenlere karşı ben ezilmeyip dik duracağım. Ve her fırsatta karşılarında olacağım, ister arkadaşınız olsun, ister olmasın...

Facebook konusunda hafızanız çok iyi ama konu sonunda satan kişi ile konuşmalarımızı ne hikmetse hatırlammışsınız. Kendisi ile iyi bir şekilde dialoğumuz oldu ve iyi dileklerimizle ayrılmştık.

Ama doğru, hafızamız bize, nasıl işimize gelirse olayları öyle hatırlatır değil mi...

Bu arada son tümcenize istinaden: "Ben ne yazacağımı, ne yapacağımı size sormam :smiley:"

Başka sözüm yok...

Ben yeni bir üyeyim kimseyi tanımam, her iki sürtüşen arkadaşın yazdıkları konu olarak ilgimi çeken şeyler çünkü herkes bana bir kere kirala çok zor diyor. Bende umrumda değil diyorum. Ve umrumda olmayacak şekil bir karavan almayı planlıyorum.Temizliği kolay bol kokusuz olsun mümkünse öyle bir önerisi olan tecrübeli tecrübesiz arkadaşlardan dinlemek isterim. Temizliği kolay karavan hangi tip WC ye sahip karavandır bu işin kolay yöntemleri varmıdır , Tartışacaksak bunu tartışalım.
 

Ben yeni bir üyeyim kimseyi tanımam, her iki sürtüşen arkadaşın yazdıkları konu olarak ilgimi çeken şeyler çünkü herkes bana bir kere kirala çok zor diyor. Bende umrumda değil diyorum. Ve umrumda olmayacak şekil bir karavan almayı planlıyorum.Temizliği kolay bol kokusuz olsun mümkünse öyle bir önerisi olan tecrübeli tecrübesiz arkadaşlardan dinlemek isterim. Temizliği kolay karavan hangi tip WC ye sahip karavandır bu işin kolay yöntemleri varmıdır , Tartışacaksak bunu tartışalım.
Bunu karavan alt başlığında WC ile ilgili bölümde sayfalarca tartıştık
Herkes deneyimlerini ve önerilerini belirtti
İncelemenizi öneririm

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@s.bulbul54
Hocam o halde söylediğinize göre O2 Erba almakla çok iyi yapmışsınız. O1 olanı mobilyaları enterasanmış. Bence herkes O2 tercih etsin...

@Alterno
Erba ile ilgili Banyoda havalandırma olduğunu biliyorum ama pencerede takmışlar mıydı? Bana pencere sonradan takılır demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam...
Cam olayında tam açılan amortisörlü cam havalandırma açısından iyi bir gelişmeydi, bana da söylemişlerdi. Ama işte plexi cam gibi olur mu, bilemiyorum...

@BISMARCK
NK Yeni 3.90 hakkında yazımı bir önceki sayfada paylaşmıştım. Şuan daha alan yok sanırım. Karavan genel olarak daha kaliteli olmuş. Daha çok karavana benzemiş fakat, 2 tane açılan camı olması, kocaman açılmayan yalıtım anlamında düşündüren ön ve tavan camı olması, aliminyum gövdesi özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında bana göre sıkıntılı olacak gibi. En azından ranza bölümünde 2 ufak cam ekleyebilirlerdi. Birde tavan camı ile ön camı bence biraz küçültmesi gerekiyor...
Yerinde görmeyi bu yıl Orhan ustaya giderken, Ona'da uğrayarak yapmayı düşünüyorum. Herhalde Şubat ayında olur.
Banyoda normal pencere vardı. Mobilya kalitesine bende güvenemedim. Kapıya sineklik takılamıyormuş. Basamak yoktu . Lastiklerine pek güvenemedim.. 3500 tl ye 12 volt bızdolaplı güneş enerji sistemi olumlu gelişme . Fiyatı uygun herşeye rağmen . Yakın zamanda Orhan ustaya ve ortize ziyaret planlıyorum. Sonrasında net kararımı vereceğim
 





merhaba ben may yada ortiz 750 kg altı karavan düşünüyorum. bir de 750kg altı 2. el avrupa karavanlar var malum sitede. 750kg avrupa karavan alsak işimizi görmez mi.?

AVRUPA KARAVAN 730kg Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 776157053
O1 belgesi ve sahiplik belgesi mevcut ise trafikte bir sıkıntı yaşamazsınız ama bildiğim kadarıyla ülkemizde malum sitede satışa sunulan karavanların çok büyük kısmında O1 belgesi mevcut değil.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst