750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 441,977
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne aldınız diye kimse sormamış tek meraklı ben miyim.
Beyerland sprinter 3.90 şöyle birşey

IMG 20200224 WA0022


IMG 20200224 WA0008
 

Etiketler

Selamlar,

15 gün önce gittiğim Kamp&Karavan Fuarı ile ilgili 4. yazımı Carvan Karavan üzerine yazmak istiyorum.

4.Carvan Karavan

Genç girişimciler. Önlerinde elbette çok yol var. Mottoları: "750 kg altı gerçek bir karavan yapmak." Tasarım konusunda yetenekliler. Karavanda, karavan aksesuarı kullanılması gerektiğini savunuyorlar.

Fuara getirdikleri ancak aksaklıklar yaşamış&yetişmemiş karavanları hakkında bazı detayları paylaşayım:

* Karavanları Monobolok, fiber ve cam yünü kullanarak yalıtım yapmışlar. Evet yanlış duymadınız cam yünü... Bazı arkadaşlarımız "Cam yünü yalıtımda kullanan var mı? Varsa hemen alalım" diyorlardı. Daha önce resmi olarak 1 markada gördüğümüz (Gündoğdu Karavan) cam yünlü yalıtım artık resmi olarak Carvan Karavanda da var.

* Karavanda 100 su deposu, 60 litre atık tankı standart.

* Karavan 4 metre uzunlukta, 2 metre geinşlikte, 1.88 metrede iç uzunluğa sahip. Bu oranlarla 750 kg altı ideal karavan ölçülerinde diyebiliriz.

* Fuara getirdikdikleri daha hazır olmayan karavanları 680 kg. Ancak bu ağırlık frensiz modeli... Frenli şase ile 710 kg olarak düşünebiliriz.

* O1 kategorisinde Tip Onay belgesini almak üzerelermiş. Şase scholer isteğe bağlı olarak sunabiliyorlarmış.

* İç dizaynda istenilen tüm değişimlerden ücret talep etmiyorlarmış. (Yer değişimleri, boyut değişimleri vb.) Ama örneğin dış sürgülü mutfak vb tarzında şeylerde ücret talep ediyorlar.

* İç mobilya masif meşe, marin kavak kontra.

* Ve bana göre bomba: 710 kg frenli şase ağırlığın içinde 105 amper X 2 adet aküde var. Yani akü ağırlığı da bu kg içinde. Dolayısıyla 30 kg poli. sabit güneş paneli bile taksanız 750 kg ağırlık altında kalıyorsunuz. Bu oranla gerçek 750 kg altı karavanlarımız arasına direk giriyor, bu model/marka.

* Ön Tüplük bölümü metalimsi bir malzemeydi. Onu fiber yapma konusunda çalışıyorlarmış. Fiber olursa yaklaşık 50 kg daha ağırlığımız düşer, dediler.

* 5 sene garanti verdiklerini belirttiler. (Carpento'da 5 sene garanti konusunda çalıştığını söylemişti.)

* Üretim yerleri Kocaeli, Showroomları İstanbul olacakmış. (Kocaelindede showroom olacak gibi anladım.)

* Karavanda standart olarak yok yok. Can ocak, evye, su ve ortam ısıtıcıları, akü, potti portatif tuvalet. Yani standart aldığınız karavanla direk yola çıkabilirsiniz.

* Camlar çift kat yerli plexi cam.

* Bu haldeki karavanı vergiler dahil 67.850 TL ye satıyorlar. Yani 70.000 TL altında gerçek 750 kg altı bir karavana sahip olabilirsiniz. Sabit tuvalet de isterseniz 75.000 TL sınırını aşmadan full + full bir karavanınız olabilir.

Sonuç:

Getirdikleri karavan hazır olmadığı/yetiştiremedikleri/talihsizlikler yaşadıkları için kalite anlamında evet eksikleri vardı. Ama firma sahipleri zaten bunların bilincinde ve yapacaklarını söylediler.
Karavanın donanım/ağırlık durumu çok çok iyi. 4 metrede 2 akü ile 710 kg yakalamak bence başarıdır.
Karavan donanımlarının standart olması da bu işten anlamayan, alıp gideyim diyen herkes için iyi bir avantaj.
5 yıllık resmi garantide bence iyi bir giriş olmuş.

Belirttikleri aksaklıkları giderip, tam bir karavan ortaya çıkardıklarında, herşey söyledikleri ve gösterdikleri gibi olursa, fiyatına göre bence başarılı bir karavan. 70.000 TL civarına full donanımda almakta özellikle kendi adıma iyi bir seçenek.
Ben kendilerini takip ediyorum, umarım herşey Onlar için iyi olurda, gerçekten rekabet yaratan başarılı bir firma görürüz.

IMG 2212
IMG 2214
IMG 2215
IMG 2219
IMG 2220
 
Son düzenleme:

Güzel bir karavan yapmışlar
Carvan karavanı takip etmek lazım

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Bu arada Gündoğdu karavan firmasından uzak durun,bir sürü şikayet var


CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Fuarlar etkinlikten minimum da 3-6 ay arasında bir zaman diliminde belli olan organizasyonlar, o yüzden eksik bitmemiş ve yarım bir ürün ile gelinmesini ciddiyetsiz buluyorum. Bu firmanın ön camı vinçten inerken kırılmış tamam ama diğer eksikler, anlaşılır gibi değil. Bu sözüm fuara katılan tüm kurumlara, amatörsünüz.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Antalya karavan fuarı iptal edilmiş.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. olarak 18-22 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan BOAT ANTALYA 3.Yelkenli, Motorlu, Motorsuz Tekneler, Balıkçılık ve Su Sporları Fuarı ve KARAVANTALYA Kamp, Karavan, Doğa Sporları ve Ekipmanları Fuar’ını Yeni Tip Corona Virüs salgını kapsamında alınan önlemler ve yaşanan seyahat engelleri sebebiyle ileri bir tarihte gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz.


Anasayfa
 

merhaba arkadaşlar, karavan siparişi vereceğim ancak ortiz 3.90 ve saly carabinata arasında kaldım. ortiz bir tık daha pahalı ve açıkçası daha kaliteli duruyor. fikirleriniz nelerdir ?
 

merhaba arkadaşlar, karavan siparişi vereceğim ancak ortiz 3.90 ve saly carabinata arasında kaldım. ortiz bir tık daha pahalı ve açıkçası daha kaliteli duruyor. fikirleriniz nelerdir ?
İhtiyaçlarınız nelerdir bence önemli nokta orası. Keşke ikisininde birer hafta sonu kiralayabilseniz böylece hangisini tercih edeceğinize daha kolay karar verirdiniz.



GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

İhtiyaçlarınız nelerdir bence önemli nokta orası. Keşke ikisininde birer hafta sonu kiralayabilseniz böylece hangisini tercih edeceğinize daha kolay karar verirdiniz.



GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba, keşke kiralama imkanım olsa ancak imkansız :smiley: aslında ikiside ihtiyaçlarımı karşılıyor ve standart paketleri neredeyse aynı. sadece saly daha güvenilir geliyor, uzun zamandır bu işi yaptıkları için.
 



merhaba arkadaşlar, karavan siparişi vereceğim ancak ortiz 3.90 ve saly carabinata arasında kaldım. ortiz bir tık daha pahalı ve açıkçası daha kaliteli duruyor. fikirleriniz nelerdir ?
Saly carabinata 3.25
Ortiz 3.90
Bu boyutta olan karavanlarda 65 cm daha uzun olması çok önemlidir rahatlık için
ağırlık olarak saly daha hafif
Aman da özel eşyalarım akü,tüp vs 750 kg yi geçer, rahatsız olurum, polisler çevirip kantara götürür tartar ve ceza verir gibi obsesyon varsa saly
Değilse ortiz
Sonuçta ikisinin de O1 belgesi var
Ben yerinizde olsam
Gereksiz takıntı yapmam ve ortiz tercih ederdim
Saly de camlar plexiglas
Ortizde minibüs camı

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


@fbugra1907

Ortiz'in en büyük sıkıntısı ağırlıktır. 3.90 modeli camı ile aslında 750 kg üstüdür. Camsız ve ek donanımsız O1 kategorisinde satılır.

Carabinata ise, 3.25 olması sebebiyle 700 kg dan az ağırlığı ile tam O1 dir. Alıp, bazı ek donanımları ekleyip, kişisel yükünüzle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Marka olarak daha eski olabilir. Ama Ortiz'de işçilik ve kurumsallık anlamında Saly'ye yakındır.
 

Ben de carabinata xl a kesin gözü ile bakarken bi kamp alanında ortiz 3,90 gördüm sahibi yanında olmadığı için görüşemedim ancak fotolarından baktığımda daha güzel geldi bana iç dizayn olarak baş üstü dolapları ekstra mı sabit mi bilen var mı acaba çocuklu bir aile olarak fazla dolap daha çok işimize yarayabilir diye düşünüyorum ağırlık olarak da saly daha mantıklı görünüyor çok kararsızım
 

@Zynpp

Baş üstü dolapları standart. Eski versiyonda kapaksızdı, yeni versiyonlarda kapak koydular.

Ancak buzdolabı üstü gardrop yok. Bana göre işlevsiz raflar var.

Buna karşın Carabinata'da baş üstü dolaplar(Sağ ve soldaki dolaplar) dışında hiç dolap yok. Küçük olması sebebiyle ufak buzdolabı tezgah altında, büyük buzdolabı isterseniz, yatağı küçültüp, kapı yanına alıyorlar.

Ortiz 3.90 olması sebebiyle elbette daha ferah ama bunun bedelini ağırlığı ile ödüyor...
 



@Demirak
Çok teşekkür ederim cevabınız için. carabinata da açık ve kullanışsız raf sistemi var şimdi ortizin bir videosunda bahsettiniz dolap üstü rafı gördüm bence de gereksiz olmuş ama diğer kapaklı raflar çok iyi görünüyor. O zaman üst cam ve ekstralarla ruhsat alınması gereken bir karavan olacak bizim için onu da istemiyoruz şimdilik kıyaslamaya fiyat da eklersek yine işin içinden çıkamayacağız sanırım
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst