750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 441,437
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayfalar dolusu yazıyı okudum, almak isteyen arkadaşlara çıkarımım, bu işin ipin ucunu kaçırmadan en mantıklısı may 3600 ya da saly carabinata modeli oluyor sanırsam.
 

Etiketler
@Ali Alper

hangi sayfalara baktınız bilmiyorum :smiley:

Kendi görüşümü paylaşacak olursam:

750 kg altı karavanlarda bana göre en çok bakılması gereken değer kilogramdır. Çünkü şuan özellikle eski karavanların hepsi 750 kg altı diye geçiyor. Hatta fabrika çıkış 750 kg altı olan karavanlara bile 750 altı deniyor. Yakın gelecekte olur mu bilmem ama 750 kg altı karavanlar arttıkça ben bir mevzuat değişikliği ile Ulaştırma Bakanlığı'nın yol kenara kontrol noktalarında yer alan tartıya alınabileceğini ve aşımlarda cezi işlem uygulanacağını düşünüyorum.

Mevzuatta tartı toleransı vb var. Ama yine bir değişiklik ile Avrupa'ya benzer %5 sınırın gelmesi en büyük referans değer olur.

Yani uzun lafın kısası, Fabrika çıkış alınan karavanda, her türlü opsiyon ile (ısıtıcısı, tentesi, istenirse güneş paneli vb.) 750 kg'ı aşmaması, konulacak şahsi eşyalar ile (tüp, kıyafet vb.) 790 kg'ı aşmaması önemli hale gelecek.

Ben bunun olacağını düşünüyorum. ve bunu sağlayamayan firmalar kanuni olarak mecburen müşterilerine O2 belgesi verecekler. Ve bir anda ortalık karışacak.

Ben BE ehliyeti alamadığım için böyle bir riske girmek istemiyorum. Zaten Avrupa'ya çıkmayı düşüüyorsam şuanda girmek istemiyorum.

Bu noktada 4 kişilik 750 kg altı en hafif karavanlar(700 kg ve altı), dediğiniz gibi Carabinata, MAY 3600 ve Carpento...

MAY ve Carpento 3.60 metre olmalarına rağmen Carabinata 3.25 metre yani daha küçük. Resmi fabrika verilerinde MAY 680-700 kg, Carpento 680 kg, Carabinata ise 650 kg veriliyor. Dolayısıyla bu 3 karavan ek donanımlarla bile 750 kg'ı aşmıyor gibi gözüküyor. Bu yüzden bana göre en sıkıntısız ve en amaca uygun modeller olarak karşımıza çıkıyor.

MAY 3600: Firma kendi adına O1 belgesi veremiyor. Ancak yakın zamanda verebileceğini bekliyoruz. Camları, iç dizaynı ve donanımları tam "karavan" kültürüne uymuyor. Ancak fiyatı en cazip markalardan...
Müşteri memnuniyeti konusunda iyi oldukları söyleniyor. Şikayet eden 1 kişiye rastlamadık. Aktif kullananlarda firma sahibi ve firmadan memnunlar.
İç donanımlarında Marin Kavak kullanıyorlar. Yani iç mobilyaları sağlıklı. Yalıtım konusunda da başarılı olduğu söyleniyor. Bana göre şuanda en büyük sıkıntısı kendi adına O1 verememesi...

Carpento 360: Yeni firma, karavanı kullanan kişi az. Genel kanı, havalandırma problemi var. Ek pencere vb opsiyonları ekletmiyorlar. Sadece tavan hekilerinin boyutlarını büyütebiliyorsunuz, ya da güneş paneli taktırmayacaksanız mutfak üstüne ek heki yaptırabiliyorsunuz. bunlarda maliyeti arttırıyor.
Şuan 3 karavan modelinden lüks olmayan olması gereken donanımları eklettiğinizde en pahalı karavan diyebiliyorsunuz. Ancak tasarımı farklı ve ilgi uyandırıyor.
Satış sonrası hizmetlerinin yeni olması sebebiyle belirsizliği ve rakiplerine göre pahalı oluşu eksi yönleri diyebiliriz.
Artı yönlerinde de, "Karavan" kültürüne uygun opsiyonlar ve donanımları, O1 belgesi ve tasarım farkı ile öne çıkıyor.

Saly Carabinata: Diğer 2 markaya göre en eski karavan markalarından. Tecrübesine diyecek söz yok. Karavanın donanımları ve opsiyonları "karavan kültürüne" uygun. Fiyatı ne ucuz ne pahalı yani orta seviyede... Ancak 3.25 metrenin verdiği iç hacim darlığı, karavanın dizaynında arka kapıya dönüşmesini sağlamış. Özellikle mutfak bölümünde mutlaka dolap ekletmeniz öneriliyor. Yani Carpento gibi alırken ek maliyetlerinizde çıkıyor. Ayrıca yine Carpento gibi standart donanımı frensiz satıldığı için mutlaka frenli alt yapı tercih etmeniz öneriliyor.
Sonuç olarak fiyatı ve karavan gibi karavan olmasıyla öne çıksa da rakiplerine göre daha ufak oluşu ve kapısının arkada olması olumsuz yönleri denebilir.

Sonuç olarak, şu dönemde illaki karavan alacaksam kendi O1 belgesi ve karavan gibi karavan olması sebebiyle ve fiyatının daha düşük kalması ile eski rüştünü ispat etmiş bir marka olması sebebiyle Carabinata tercih edilebilir.

Ancak önümüzdeki yıl MAY'in kendi adına O1 belgesini alması ve biraz daha gelişme göstermesi ile Carabinata'nın seçeneğini azaltacağını düşünüyorum.

Aynı zamanda Carpento'da fiyatları biraz aşağıya çekip, bilinirliğini ve kullanıcı sayısını arttırırsa(Daha çok deneyim) rahatlıkla tercih sebebi olabilir.

Diğer markaların öncelikle ağırlıklarını azaltmaları gerekiyor. Birde X firmadan ürün almış kişiler 750 altı olsun O1 versin ne olacak dediklerinde şuan için sıkıntı yaşamayacaklarını ama gelecekte her zaman risklerinin olacağını bilmeleri gerekiyor.

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Selamlar,

Hafta sonu kişisel işlerimi hallederken bir anda Ulukent'te Başoğlu Karavan Caretta modellerinin Ege bölge Bayisinin önüne çıkıverdim. Ve biranda direksiyonu kırarak, direk bayiye daldım. Dışarıda duran tüm caretta'ların içine girdim. Her tarafını inceledim.

Caretta Uncle:

1-İşçilik gerçekten iyi. Stabil mobilyalar, sorunsuz ek yerleri... Çok iyi.

2-Yan camlar kendi üretimi halk arasında bilinen minibüs camı. CE belgesi almış Avrupa'ya gönderiyormuş. Ama hiç birşey karavan camı olmadığını dğeiştirmiyor. Ön cama 3-4.000 TL maliyetle açılır gerçek plexi karavan camı ekleyebiliyorsunuz. (Arka kısma da) Bu en azından camlardaki olumsuzluğumu azaltıyor.

3-Donanımları açık, net ve tatminkar. Ek donanım fiyatları piyasa ile uyumlu afaki pahalı bir fiyata rastlamadım.

4-2020 modellerde dışta bazı çizgiler değişmiş. Çok beğendim.

5-Tuvalette hem cam hemde heki gelmiş. (2020 modellerde) İçine girdim, 15 dk hiç nefes problemi çekmeden durdum. Ortiz 3.90'da duramamıştım.

6-Dolapları yeterli ve kilitleri karavan gibi. Önzellikle ön camı olan modelde önde otururken hiç sıkılmadım. Ama camsız modelde biraz sıkıldım.

7-Ek mutfak mankosu olmadan (Ek donanım) mutfak bankosunda yer yok. Tamam hem evye hem ocak karavana uygun ama kapaksız olması sebebiyle banko olarak kullanabilecek alan kalmamış. Mutlaka ek banko gerekiyor.

8-Eski modellerinde sadece su seviye göstegesi varken(elektriği göremedim ayrı bir yerde de olabilir), 2020 modelinde hem su hem elektrik seviye göstergesi aynı göstergeye gelmiş. Görünümünü çok beğendim.

9-2020 modeli sabit dıştan kasetli tuvaletti. Ve banyoyı çok sıkıştırmamış. Yani banyoya engel olmamış, ölçüleri yerinde olmuş.

10- EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI. Boy... Evet hiç bakmamıştım. Karavan içi 1.80 yüksekliğindeymiş. Ve ben malesef kafamı sürterek ilerlemek durumunda kaldım. (Boyum 1.79 ve saçlarım sürekli tavana değdi.) Banyoda heki sebebiyle sıkıntı yaşamadım. Ama karavan içinde sıkıntı yaşayarak hareket ettim. Bu benim en büyük üzüntüm oldu.

11-Ağırlık konusu biraz sıkıntı gibi. Tenteli ve sabit kasetli tuvaletli ve ön camlı full modeli 780 kg gelmiş. Ancak güneş paneli de vardı. Ben güneş paneli istemediğimi söylediğimde yapamazsın yorumu aldım. Araçtan şarj da, yeni nesil araçlarda sorun yaratabileceği gerekçesi ile önerilmedi.

12- Son olarak engelli kişilere Başoğlunun %20 indirim verdiğinin söylenesi beni ayrıca mutlu etti. Engellileri düşünen tek karavan firması ile karşılaşmış oldum.

Sonuç olarak, hem iç yüksekliği hem de kilosu sebebiyle alamayacağım karavanlar arasına girdi Caretta Uncle. Ama parası olan ve ithal karavan seviyesine çıkamayacak olan kişiler içinde 1 çıta altında iyi işçilik ve Türkiye'nin en eski karavan markası olması sebebiyle tercih edilebilir diyebiliriz.
 


Bunu neden konuşmuyoruz

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



erba 3.40 güneş paneline kadar standart,500 kg.ağırlığında ve kdv dahil 30bin tl,ama 2 kişilik,çift kişilik yatağın ayak ucu tarafına duvara enlemesine bir yatak koyularak 3 kişilik yapılabilir,bu fiyat uygun gibi gözüküyor.
 

Erba 4.10 kaç kg acaba

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@Demirak

"Araçtan şarj da, yeni nesil araçlarda sorun yaratabileceği gerekçesi ile önerilmedi."

DC to DC şarj cihazı gerekiyor yeni nesil start stoplu araçların servis aküsü şarjı için. Bunu bilmediklerini sanıyorum.
 

Benim net bir sorum olacak. B sınıfı ehliyet ve O1 sınıfı 750kg altı karavan ile yurtdışı seyahatlerinde sorun yaşar mıyız? İnternette bu konudaki az sayıdaki bilgiye göre net bir yargıya varamadım. Ortiz'de karavan baktığımda yurtdışına çıkacaksam sorun yaşamamam için 750 kg altı karavanı O2 belgeli almam firma tarafından tavsiye edildi. Ama yine de tatmin olamadım. O2 ile satın aldığınız karavana kasko yaptırmak sıkıntı, BE ehliyet almak gerekiyor..vb.
Tüm planlarım bu sorunun cevabına göre şekillenecek.

Cumartesi günü ailemle erkenden Bolu Yedigöller'e gittim. Öğleden sonra dönerken yoğunluk nedeniyle milli parktan çıkmakta zorluk çektim ki karavanım falan yok. O an 5.25 karavanla oraya gittiğimi düşündüm! Resmen kabus olurdu! O virajlar, o rampalar..vb Bence hareket etmeyi gezmeyi sevenlere 750kg altı karavanlar çok daha kullanışlı oluyor.

Erba 4.10 incelemesi de bekliyoruz.
 

Benim net bir sorum olacak. B sınıfı ehliyet ve O1 sınıfı 750kg altı karavan ile yurtdışı seyahatlerinde sorun yaşar mıyız? İnternette bu konudaki az sayıdaki bilgiye göre net bir yargıya varamadım. Ortiz'de karavan baktığımda yurtdışına çıkacaksam sorun yaşamamam için 750 kg altı karavanı O2 belgeli almam firma tarafından tavsiye edildi. Ama yine de tatmin olamadım. O2 ile satın aldığınız karavana kasko yaptırmak sıkıntı, BE ehliyet almak gerekiyor..vb.
Tüm planlarım bu sorunun cevabına göre şekillenecek.

Cumartesi günü ailemle erkenden Bolu Yedigöller'e gittim. Öğleden sonra dönerken yoğunluk nedeniyle milli parktan çıkmakta zorluk çektim ki karavanım falan yok. O an 5.25 karavanla oraya gittiğimi düşündüm! Resmen kabus olurdu! O virajlar, o rampalar..vb Bence hareket etmeyi gezmeyi sevenlere 750kg altı karavanlar çok daha kullanışlı oluyor.

Erba 4.10 incelemesi de bekliyoruz.

Bu konuda aynen sizin gibi düşünüyorum, fakat edirne'de yaşamama rağmen bu konu karışık, gümrük polisi yunan arkadaşa sordum, kesinlikle ruhsat ve sigorta istiyor trailer için diyor. Burda birçok arkadaşımızda bunsuz çıkmışlar
 



Bu konuda aynen sizin gibi düşünüyorum, fakat edirne'de yaşamama rağmen bu konu karışık, gümrük polisi yunan arkadaşa sordum, kesinlikle ruhsat ve sigorta istiyor trailer için diyor. Burda birçok arkadaşımızda bunsuz çıkmışlar
O zaman şu sonuç çıkar; Garantiye oynayıp 750 kg altını da o2 belgeli olarak almak gerekir. BE ehliyet şart :(
 

@omnitemporal

Abi, Erba 410 TD'yi elbette konuşmak isterim. Ama kaç kg? Hiç bir bilgimiz yok. Ben boyutu sebebiyle (4.10 metre) yine 750 kglarda olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden arayıp hiç konuşmadım. Ama senin fırsatın olursa bilgi alırsan, bizimle paylaşırsan sevinirim.

@bartek

Konuştuğum kişi Ege Bölgesi Müdürüydü. Bazı şeyleri bilmiyordu. Ben her zaman söylüyorum kam&karavan tecrübesi ayrıdır, okuyup, araştırıp bilmek ayrıdır. Dolayısıyla dediğiniz gibi olmaz diye bir şey yok. Bencede olur ve güneş paneli ağırlığına hiç gerek kalmaz.

@hakkinenk @Ali Alper

Avrupa'da hiç kontrol yaşamadığını söyleyende var, tartıya girdiğini söyleyende... Genel kural olarak 750 kg + %5 kişisel eşya ağırlığı veriliyor. Buda 788 yani 790 kg yapıyor.

Ortiz'in öyle deme sebebi malesef 3.90 modelinde camsız olarak 750 kg altı çıktığı için yani ek bir donanımla bile 750 kgı aştığı için hiç bir müşterisinin yurt dışında sıkıntı yaşamasını istemiyor.

Burada önemli olan konu uluslararası geçerliliği olan O1 belgesi ve olası bir tartıya çıkma durumunda 790 kg'ın altında olmaktır.

Küçük karavan dediğiniz gibi sadece 750 kg meselesi değil, aynı zamanda compact bir araçla rahat çekmenizde demek. Ama uzun süre karavan içinde min 3-4 kişi kalacaksanız küçük karavanda yaz dışı dönemlerde çok sıkıntı. Bu yüzden 15 gün üzeri 3-4 kişiden fazla tatillerinizde 750 kg yani 4 metre altı karavanlar biraz sıkıntılı.
 

Selamlar,

Bugün çok uzun zaman önce yapmayı planladığım şeyi yaparak MAY Karavan Orhan bey ile telefonda konuştum.

Gerçekten bu zamana kadar boşuna kendimi yorduğumu, aslında istediklerimi yapacak çözümün yanı başımda olduğunu ses tonundan anladım.

Kendisi hem yaptıkları ile ilgili bilgi verdi, hem de forumda bazı üyeler ile ilgili bana bilgi verdi :smiley:

Neyse...

Konuştuklarımızdan kısa kısa:

1- O1 belgesi 1-2 ay içinde çözülüyormuş. Dosya Avrupa'daymış.

2- Ağırlığı tüm standart aksesuarlar ile 630 kg geliyormuş. Akü, panel, ısıtıcı, şofben, tuvalet, ön dolap vb tüm ekstralar ile bugüne kadar en fazla 730 kgı görmüş. Bu durumda ağırlık olarak direk benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor sonucunu duymuş oldum.

3- Her türlü donanımı takıyor. Hiç bir konuyu yapmam demiyor. Camları plexi yapıyor, webasto takıyor, şofben takıyor, iç dizaynda dengeyi bozmayacak eklemeler yapıyor...

4- O1 belgeli(Başka şirketten ama kendisi O1 belgesini aldığında da fiyatı değiştirmeyecekmiş.) karavanı KDV dahil 38.000 TL ye satıyor. Verdiği bilgiler ile tüm camlar plexi 50.000 TL, ısıtıcı + şofben 60.000 TL, akü, 12 V buzdolabı + panel 70.000 TL, uydu sistemi + TV 75.000 TL + Dıştan kasetli tuvalet + CBE gösterge paneli + Stabilizatör 80.000 TL yi geçmez diye kabaca hesapladım. Pazarlığı konuşmadım bile ama kesinlikle ses tounundan maddi konularda bile üzmeyeceğinin elektriğini alıyosunuz.

5- Gel, yalıtımımı, ürünlerimi sen gör, dedi. Müsait zamanımda ziyarete gideceğim.

Sonuç olarak, 3.60 metre full + full donanımlarla bile 730 kgı geçmeyen tam olarak istediğim dizaynda bir karavana, emsallerine göre ortalama 10-15.000 TL az para vermek... Hem de O1 belgesi ve garantisi ile...
Üstelik sahip olan kimseden olumsuz bir şey duymadan...

C ocAQlVDToPuj0yVE0dWB8tP6bYucsDEk3yGtYn70HIIvxZMDbREECVNwqVp7d3hvI7UpE nc htscontentfsaw1 6


Gerçekten mutlu oldum :smiley:
 
Son düzenleme:


Selamlar,

Bugün çok uzun zaman önce yapmayı planladığım şeyi yaparak MAY Karavan Orhan bey ile telefonda konuştum.

Gerçekten bu zamana kadar boşuna kendimi yorduğumu, aslında istediklerimi yapacak çözümün yanı başımda olduğunu ses tonundan anladım.

Kendisi hem yaptıkları ile ilgili bilgi verdi, hem de forumda bazı üyeler ile ilgili bana bilgi verdi :smiley:

Neyse...

Konuştuklarımızdan kısa kısa:

1- O1 belgesi 1-2 ay içinde çözülüyormuş. Dosya Avrupa'daymış.

2- Ağırlığı tüm standart aksesuarlar ile 630 kg geliyormuş. Akü, panel, ısıtıcı, şofben, tuvalet, ön dolap vb tüm ekstralar ile bugüne kadar en fazla 730 kgı görmüş. Bu durumda ağırlık olarak direk benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor sonucunu duymuş oldum.

3- Her türlü donanımı takıyor. Hiç bir konuyu yapmam demiyor. Camları plexi yapıyor, webasto takıyor, şofben takıyor, iç dizaynda dengeyi bozmayacak eklemeler yapıyor...

4- O1 belgeli(Başka şirketten ama kendisi O1 belgesini aldığında da fiyatı değiştirmeyecekmiş.) karavanı KDV dahil 38.000 TL ye satıyor. Verdiği bilgiler ile tüm camlar plexi 50.000 TL, ısıtıcı + şofben 60.000 TL, akü, 12 V buzdolabı + panel 70.000 TL, uydu sistemi + TV 75.000 TL + Dıştan kasetli tuvalet + CBE gösterge paneli + Stabilizatör 80.000 TL yi geçmez diye kabaca hesapladım. Pazarlığı konuşmadım bile ama kesinlikle ses tounundan maddi konularda bile üzmeyeceğinin elektriğini alıyosunuz.

5- Gel, yalıtımımı, ürünlerimi sen gör, dedi. Müsait zamanımda ziyarete gideceğim.

Sonuç olarak, 3.60 metre full + full donanımlarla bile 730 kgı geçmeyen tam olarak istediğim dizaynda bir karavana, emsallerine göre ortalama 10-15.000 TL az para vermek... Hem de O1 belgesi ve garantisi ile...
Üstelik sahip olan kimseden olumsuz bir şey duymadan...

Ekli dosyayı görüntüle 516170

Gerçekten mutlu oldum :smiley:

Tüm camların plexi olması nasıl 12000tl tutacak? Şofben 10000 lira olması nasıl mümkün oluyor? Hesaplarınız çok yüksek meblağlarla yapılmış.
 



Sayın Demirak camları pleksi yapma,şohben,vebasto,panel,stabilizatör,kasetli wc
Bunlar sonradan eklenebilir
Bunları karavan üreticisinden talep ederseniz size bayağı yüksek fiyatlar söylerler
Oysa ki pleksi karavan camı yapan amatör bir usta var sitede
Vebasto,şohben,panel vb Bu tür ürünleri satanlar var
Hele karavanı al
Onları sonra uygun fiyatlara alıp ekleyirsin
Bizler de yol gösteririz

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst