750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 441,391
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Bak değerli kardeşim
Buraya yazan mustafaatk rumuzlu arkadaşı hiç tanımıyorum
Daha önce hiç diyaloğumuz olmadı
Düşündüğünü yazmış
Karavan hayatının zorlukları ile ilgili dostça tavsiyemi bu başlıkta bir kez yazdım
Hemen parladın
Sen biraz tez canlı ve agresifsin
Daha gençken bizde öyleydik
Birden sinirle,hırsla yazma
Yanlış yapıyorsun
Facebook'da da böyle yapmışsın
May karavanini satan arkadaşa yorum yazdin
İlanın uygun değil dedin
Bana cevap vermeye tenezzül etmedin dedin
Sonra özür diledin
Sen bu başlığı açarak burada kimin yazacagina,kimin hangi fikiri paylaşacağına karar veremezsin
Bunu yapmak istiyorsan Facebook'ta bir sayfa aç
İstediğin yorumu silebilirsin
İstediğin kişiyi engellersin
Ama forumlarda işler böyle yürümüyor

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@Demirak Ben bu forumda kimseyi tanımıyorum dolayısıyla herhangi bir gruplaşma içinde değilim. Gereksiz bir celallenme halindesin. Forumlarda işler böyle yürümez bu kadar tepki vermen manasız. Facebook değil burası, çocuk gibi laf yetiştirmeye çalışıyorsun.
 

@jabir
Yenisiniz evet ama bu ilk mesajınız hariç ben başlıkta hiç yazdığınızı görmemiştim.
Heralde bu şekilde katkı sağalamak istediniz başlığa, neyse.
İsterseniz gruplaşma içinde olun/olmayın, dediğim gibi önemli değil. Yeni olduğunuz için eski yazıları görmemiş olabilirsiniz. Aynı şeyleri 10 kez okuduğunuzda eminim siz benden daha büyük bir celalenme ile eleştirirdiniz. :smiley:
Gerekli/gereksiz konusuda sizin bileceğiniz iştir. Benim yaptığım gibi gereksiz buluyorsanız, beni engelleyebilirsiniz :smiley:
Çocuk değilim de böyle enterasan yazılar görünce çocuk olasım gelmiyor değil. Neyse gülmeye devam edelim. Dediğiniz gibi manasız şeylere sinir olmaya gerek yok. :smiley:

Teşekkürler.
 

2020 Karavan haberleri gelmeye devam ediyor...
Öncelikle kısa bir açıklama yapmak isterim. İzmir'li olmam sebebiyle, İzmir ve yakın bölgesinde üretim yapan Ortiz, MAY ve NK Karavan gibi firmalar ile özel olarak ilgileniyorum. Çünkü bölgemdeki markalar hem tercihimde önemli hem de bir İzmir'li olarak Karavan dünyasında bölgemin gelişimi için önemli...

Gelelim Habere: NK Karavan 2020 3.90 Modeli
Bu firma ile ilgili olumsuz bazı haberleri basından öğrenmiştik. Mahkeme süreçlerini de biliyorduk. Ancak insanlar/markalar değişebilir düşüncesi ile en ucuz 750 kg altı O1 karavanı satmasından dolayı listemizde tutuyorduk...
Şimdi geldiğimiz noktada, 2020 modellerinde devrim niteliğinde değişiklikler yapmışlar.
Ben öncelikle ürünü paylaşayım ve sonra yorumlarımı yazayım:

001
002
003
004
005


NK Karavan 2020 3.90 Modeli:
=> Karavanın boyutu 3.90 metre.
=> Dış kaplama alüminyum.
=> Alt şase kendi üretimleri galvanizli profil, dingil, fren, lastik ve destek ayakları Al-Ko.
=> Taban ve yan yalıtımları iyileştirilmiş.
=> Önde açılmayan ön cama kocaman bir cam tavan eklenmiş ve LED ışıklarla süslenmiş.*
=> İç plastik kaplama üzerine deri döşemesi yapılmış. *
=> Buzdolabı ofis tipi 50 litre
=> 100 lt temiz su deposu var ama gri tank yok. *
=> Mutfak dolabı alt/üst var. *
=> Banyo duşa kabin. *
=> İç mobilyalar mdflam *
=> 2’li gömme ocak. *
=> Pencere, kapı sinekliği ve sağ/sol 2 bagaj kapağı.
=> O1 belgesi var.*
=> 34.000 TL + KDV = 40.000 TL

* Sonuç ve Kişisel Yorumlarım:
Marka bildiğim kadarıyla 750 kg altı 4 metre karavan yapıyordu. Ancak bu noktada yeni model ile bunu 3.90 metreye düşürmüşler. (Belki 4 metre üretimleri devam ediyordur, bilmiyorum açıkcası.)

Kaplama ve yalıtım konuda çalışıldığı belirtilmiş. Bu bence bu marka için çok iyi bir gelişme.

Kocaman cam tavan MAY Orhan ustaya söylediğim gibi olmuş. (Gerçi ben bu kadar büyük düşünmemiştim.) Ama bu kadar büyük camlarda nasıl yalıtım sağlanır bilemedim. Karavanın gördüğüm kadarıyla sadece ön sol/sağ camları açılabiliyor. Ranza bölümünde cam yok, arka duş bölümünde zaten cam yok ve ön camda çok büyük bir cam ve sabit. Bu durum biraz Carpento’da eleştirilen açılmayan cam paradoksunu NK karavanda da yaşatıyor.
Alüminyum gövde de yaz sıcağında sadece 2 açılan cam ile bu karavan nasıl soğuk kalır bilemedim…

İç plastik döşemenin sağlıksız ve kötü durduğunu savunmuştum. Bunu gidermek için üstüne deri kaplaması bence isabetli olmuş.

50 litre dolap biraz küçük gibi ama üst gardrop/dolabın boyutu ve varlığı, iyi bari dedirtmiyor değil.

Mutfak dolapları yeterli olsa da, kişisel eşyalar için ön bölüm cam üstü sağ/sol tarafa dolap yapılabilirmiş.

Banyo hala ev tipi duşa kabin. Karavanda çocuklarınız varken ne kadar desenli cam olsa da sizi rahatsız eder. Keşke banyo konusunda da biraz çalışsalarmış...

İç mobilyanın kavak yerine mdf olması ağırlık ve mobilya dayanaklılığı anlamında çok önerilmiyordu.

Portatif ocak yerine, 2’li gömme ocak bence çok isabetli olmuş. Tüpü umarım karavan içinde tutmamışlardır.
O1 belgesi veriyorlarmış ama karavanın tam ağırlığını belirtmemişler. 3.90 metre, mdf mobilya ve cam tavanı görünce 740 kg civarıdır diye düşünmeden edemedim.

Sonuç olarak bana göre 2020 model değişimleri güzel olmuş. Fiyatı 4 metrelik modeli ile aynı seviyede. Bu değişiklikleri düşününce bence attırmamış olmaları iyi olmuş.
Mevcut fiyatla, MDF yerine kavak, dış tüplük, açılabilen daha ufak ön cam, duşakabin yerine kapalı banyo ve ağırlık düzeltmeleri ile 700 kg altı ağırlığı da yakarlarsa bence başarılı bir karavan bile olabilir. Ama şu haliyle fiyatı iyi olsa da, hava problemi beni düşündürmüyor değil.

Yinede emeklerine sağlık. Bana göre durumları düzeltip, iyi bir alternatif olma yolunda ilerliyorlar gibi...
 
Son düzenleme:



@mustafaatk

Kankalar toplanmaya başladı sanırım :smiley:

Aksine çok gerekli birşey yazdım. Çükü bu yazıyı kendisinden 10 kez okudum. Bir insan birşeyi biliyorsa bunu her fırsatta "ben biliyorum" demesine gerek yoktur. Bu anlamda bende şimdi sizin düşüncenizle sizin yazınızı gereksiz buldum...

Gereksiz bulduğunuz yazımda da belirttim. Her sahip olunan şey bir sorumluluktur. Alıp, bu konulardan dolayı karavanını satan varsa 1 kez ben böyle birşey gözlemledim, bakın dikkat edin dersiniz. Bizlerde bunu anlarız. Ama bunu sürekli tekrarlamanın anlamı çok bilmişlik taslamaktan ileri gitmez...

Akmühendis vb kişilerin konuya dahil olup olmamaları da kendilerini ilgilendirir. Aksine onların yazılarından ban rahatsız olmuş birisiyim ve onların başlıklrına yazmayanlardanım.

Yani yaptığınız gözlemler ve bu yazınız taraflı ve arkadaşlarınızı korumaya yönelik söylemler.
Burada böyle bir devre var. Beli bir arkadaş grubu var. Biz eskiyiz, biz en iyisini biliriz diyip sürekli her gelen insanı eziyorlar. Faydalı bir bilgi paylaşımndan ziyade sadece kendilerini yüceltmekten ileri gitmiyor paylaşımları...

Burada herkes istediğini paylaşır dediğinizi gbi ama bu ezenlere karşı ben ezilmeyip dik duracağım. Ve her fırsatta karşılarında olacağım, ister arkadaşınız olsun, ister olmasın...

Facebook konusunda hafızanız çok iyi ama konu sonunda satan kişi ile konuşmalarımızı ne hikmetse hatırlammışsınız. Kendisi ile iyi bir şekilde dialoğumuz oldu ve iyi dileklerimizle ayrılmştık.

Ama doğru, hafızamız bize, nasıl işimize gelirse olayları öyle hatırlatır değil mi...

Bu arada son tümcenize istinaden: "Ben ne yazacağımı, ne yapacağımı size sormam :smiley:"

Başka sözüm yok...
Sayın @Demirak
Normalde uzatmama taraftarıyım, fikrimi söyledim beğenirsin beğenmezsin.
Yazdıklarımı hiç anlamadan, eski arkadaş gruplarını kollamaktan falan bahsedersen malesef cevap hakkı verirsin. Forumun çok okuyan az yazan üye profilindeyim. Emin olmadığım, tecrübe etmediğim konularda bilgi paylaşımı yapmamaya özen gösteririm. Profilim herkse açıktır ve yazdıklarımı okuyabilirsin. Omnitemporal ile tanışmıyorum. Zaman zaman eskilerin yazım tarzından, ifade tarzından bende hoşlanmıyorum ama bilgi/tecrübe kısmını alıp, ifade kısmını görmezden geliyorum.
Facebook konusuna gelince, konunun başını ve sonunu da çok iyi hatırlıyorum. Baştan o enteresan yorumu yapmış, birsürü kişi ve sahibinden sitesi üzerinden de size cevap verdiğini ileten satıcı arkadaşın bilmem kaçıncı yazısından sonra konuyu anlayıp iyi dileklerle ayrılmıştınız.
Bu konuda da bir sürü yazı geliyor umarım sonra da iyi dileklerle konu devam eder.
 

@mustafaatk

Bakın, Facebook konusununun burayla bir alakası yok. Orada satan hocamız ağırlık konusunda Orhan ustanın hakkını yiyor diye tepki göstermiştim. Ortada bir emek var diye. Ve sonra Orhan usta benimle ve daha önce kimse ile paylaşmadığı her yıl ağırlık konusunda iyileştirmeleri anlatınca durumu anladım ve zaten satan hocamız ile iyi bir şekilde ayrıldık.

Konuyu burayla alakası yokken, ısrarla paylaşanızın sebebi nedir?

Ortada emek ile ilgili bir yanlışlık varsa, insanların emeklerine yönelik kötü birşey görürsem tepki veririm. Bunda enterasan görünen şey nedir? Hakaret mi ediyorum, kalp mi kırıyorum? Öyle olsa o bahsettiğiniz olayda Ersan bey ile arkadaş olmazdım değil mi?

Amacınız uzatma değilse, gerçekten burada bilgi paylaşımını savunuyorsanız, gerçekten tarfsızsanız yapacağınız şey basittir: Size uygun yazıları beğenirsiniz. Ne paylaşmak isterseniz paylaşırsınız. Beğenmediklerinizi de engellersiniz. Bu kadar basit. Farklı platformlarda farklı konuları ortaya atıp, amacının ne olduğunu anlamadığım insanların yazılarını göstererek bana saldırırsanız bende herkes gibi size de cevap veririm.

Siz yapmadınız ama ben iyi dileklerimi sunuyorum. Ve rica ediyorum bilgi paylaştığımız bu başlığı sen/ben muhabbeti ile kirletmememize sizde destek olun.

Teşekkürler.
 

@s.bulbul54

Abi öncelikle karavanın hayırlı olsun. Kamp tecrübende oldu. İlk izlenimlerin nedir, Erba ile ilgili? Yalıtım ve kullanışlılık nasıl?

Teşekkürler.
Teşekkür ederim Demirak.Karavan seçiminden önce iyiki biran önce alıp karavan kültürüne dahil olmuşum dedim çünkü ortam gerçekten muhteşem.Biran önce derken 1.5 yıl araştırma sonucunda.Yalıtım konusu gayet güzel karavanımda ısıtma sistemi henüz yok dolayısı ile fanlı 220 Volt bir ısıtıcı götürdüm yanımda 3 gün 2 gece konakladık.Hava sıcaklığı 5-6 derece civarındaydı o havaya rağmen ara sıra ısıtıcıyı kapatarak sürekli olarak 1.kademede çalıştırmam kafi geldi.Konfor konusunda da sıkıntı yaşamadık çünkü yatma ve oturma alanları gayet geniş sere serpe yayılabiliyorsunuz.Çekerkende herhangi bir problemle karşılaşmadım denge konusu gerçekten çok iyi,savrulma sözkonusu bile değil.Bence firmanın deneyimli olmasının en büyük sebebi yolda stabil gidiyor olması iç konfor parasına göre değişkenlik gösterebilir.

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


@s.bulbul54

Süpermiş. O halde öneriyorsunuz? Sizin 410 O1 belgeli idi değil mi, takip ettiğim kadarıyla?
Uzun süre kullanımda ne olur bilemem ama ben tercihimden memnunum ve öneririm.Benim karavanım 02 belgeli 850 kg civarı geliyor şasesi 1 tonluk stabilizatörlü mobilyaları 750 kg altı modelden farklı ben ileride problem yaşamamak için 02 Ruhsatlı tercih ettim

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Ne kadar gereksiz bir yazı yazmışsınız. Karavan dünyasına girip @omnitemporal 'ın bahsettiği şeylerden (tuvalet atıkları, kısıtlı imkanlarla bulaşık çamaşır) dolayı vazgeçen veya karavan aldıktan sonra bunlarla yüzleşip pişman olan insanlar var. Karavan almadan önce karavan kiralayın demekte yanlış birşey yok. 2. Motokaravanımı kullanan birisi olarak zaman zaman hala zor gelebilmekte bunlar.

Saly Carabinata ile ilgili memnuniyetini belirten yazı paylaşılmış ve sonrasında güncel fiyat bilgisi verilmiş niye bu kadar takılmışsınız anlayamadım. Halbuki siz konunun başlarında Carpento'cuydunuz, şimdi May'cı oldunuz, son sayfalarınız alayına May karavan. Sonra hangi karavan firmasının fan klubünü kuracaksınız belli değil. Bir de olursa karavan sahibi olursanız (inşallah), o zaman da hangi markayı öveceksiniz merakla bekleyeceğiz.

Bu tür konular bilgi ve tecrübe sahibi olanların paylaşımı için açılmış konular. Bilgi ve tecrübeleri özümseyemeyecekseniz hoşunuza gitmeyecekse bu tür konular açılmasın. Kimse burada kimin ne yazacağına karar veremez, forum kuralları ve konu dahilinde herşey yazılabilir. Hatırladığım kadarıyla, sizin daha önce yazdıklarınız nedeniyle Akmühendis nickli tecrübeli çekme karavancı üyemiz konuya dahil olmuyor. Facebook'ta yine ruhsatlı olarak satın aldığı 380 May Karavanını satılığa çıkaran birine de enteresan yorumunuz vardı. Bence siz de yazdıklarını gözden geçirin ve konuyu saptırmayın.
Merhaba. Akmühendis Hoca bende neden forumda göremiyorum diyordum. Keşke foruma dahil olsa. Eski karavancılara tecrübelerinden dolayı ihtiyacımız var bence.
 

Son düzenleme:

Merhaba. Yazdığınız iyi oldu çünkü bu fiyat 15 ocakta son bulacak sanırım. Frensiz KDV Dahil 38.000 TL Frenli KDV Dahil 43.720 TL olarak satıyorlarmış. Almayı düşünenler stok bitmeden değerlendirsinler derim.
Evet Facebook gezenbilir karavan grubunda bir arkadaş frenli KDV dahil
43720 TL ye almış

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Teşekkür ederim Demirak.Karavan seçiminden önce iyiki biran önce alıp karavan kültürüne dahil olmuşum dedim çünkü ortam gerçekten muhteşem.Biran önce derken 1.5 yıl araştırma sonucunda.Yalıtım konusu gayet güzel karavanımda ısıtma sistemi henüz yok dolayısı ile fanlı 220 Volt bir ısıtıcı götürdüm yanımda 3 gün 2 gece konakladık.Hava sıcaklığı 5-6 derece civarındaydı o havaya rağmen ara sıra ısıtıcıyı kapatarak sürekli olarak 1.kademede çalıştırmam kafi geldi.Konfor konusunda da sıkıntı yaşamadık çünkü yatma ve oturma alanları gayet geniş sere serpe yayılabiliyorsunuz.Çekerkende herhangi bir problemle karşılaşmadım denge konusu gerçekten çok iyi,savrulma sözkonusu bile değil.Bence firmanın deneyimli olmasının en büyük sebebi yolda stabil gidiyor olması iç konfor parasına göre değişkenlik gösterebilir.

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı olsun.

Tespitleriniz çok yerinde. Bu kültür damarlarınıza karıştığında vazgeçmek zor oluyor. Gücünün yettiği ölçüde bir karavan alıp başlayacaksın ya da kiralayacaksın bir tane. Sonrası kendi kendine şekilleniyor zaten.

ERBA yılların tecrübesi ile sizi en az 5 sene üzmez, bakımını eksik etmezseniz bu süre uzar da gider. 410'un ağırlık dağılımı resimlerden gördüğüm kadarıyla tam ustalık eseri olmuş. 5.25 modeller en çok satan çok dengeli modellerdir bu model ondan bile daha dengeli olabilir.

Bu modelde bana göre tek problem ön oturma grubunu yatağa çevirmek için uzatmaya ihtiyaç duyması. Biz özellikle yaz kamplarında o yatağı genelde toplamayız her akşam topla kaldır yapmamak için. İçerde otursak bile rahat rahat otururuz. Bu modelde gir çık durumunu engellediği için bunu yapmak mümkün değil.

Müsait bir zamanınızda jokey tekerine yani topuza basan kiloyu da baskülle tartıp yazabilir misiniz?
 

@pasolvon
Üstad öncelikle teşekkür ederim
Dediğin gibi yatağın tam oluşması için o baza parçasının açılması şart biz iki kişiyiz o sebeple ranzaları kullanabiliriz diye böyle bir seçim yaptım ilk tecrubemide daha hafif ve daha kısa bir karavan ile yapmayı tercih ettim yoksa 5.25 çok beğendiğim bi karavan ama bize fazla büyük ve ağır.Uzun süre kullanabilmek adına ilk iş olarak karavanı dış etkenlerden korumak için üzerine branda yaptırdım kullanmadığım zaman sabitleme ayakları ile ağırlığın tekerleklere binmesini engelledim çünkü üzerindeki lastikler karavan için özel üretilmiş lastikler değil hafif ticari lastikler.Kaplin el freni tertibatlarını wd40 ile paslanmasını engellemek için bol bol uygulama yaptım.Artık gerisi karavanın kalitesine kalmış Onur beyin dediğine göre 80 kg fakat ben tartmadım imkan bulduğumda tartım yaparım

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:



@s.bulbul54

Mobilya farkı tam olarak nedir onu anlamadım. Kavak değil mi? Daha mı fazla mobilya var, onun için mi O2 oluyor?

pasolvon'un dediği gibi yatak düzeneği halledilemeyecek sorun gibi ama 2 kişiyseniz zaten kullanmazsınız da, hatırladığım kadarıyla Banyo'da havalandırma yoktu, lumboz takmayı düşünüyordunuz, takmayacak mısınız?

Beni küçük alan havasızlık çok sıkıyor.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,750
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst