750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 441,442
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar her üreticinin para kazanmak amacı doğal olarak vardır bunda yadırganacak bir durum yok bana göre yalnız "paran yoksa NK karavan alabirsin" sözü hiç bir şekilde şık olmamış bu müşteriyi aşağılayan bir yaklaşım olmuş yani parası olan bana gelsin tabiri gibi birşey bu çok itici bir yaklaşım param carpento ya yetebilir fakat bu kadar lükse gerek yok daha hesaplı bir karavan aynı şekilde işimi görebilir diyebilirim yada bugün param yoktur yarın olur şöyle iyi bir karavan alayım diyebilirim sonuç olarak herkes potansiyel bir musteridir önemli olan müşteriyi daha gezip görmek aşamasında kendine baglayabilmesi bugün baglayamiyorsa yarın param olduğunda da alternatif lerim arasında olmayacağı kesin

Yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum tabiki kimse bu isi hayir olsun diye yapmiyor ancak hem paran yoksa git nk al diyip hemde 89 a adria var neden seni alayim gibi soruda sacma sapan cevap veriliyorsa musteriye yaklasim az cok kendini belli ediyor.Beyefendi cari acigi cok dusunuyorsa cebinde ki cep telefonunu gitsin vestelle degistirsinde samimiyetini anlayalim
Paran varsa gel yoksa bi sagol bile demem bakis acisiyla faruk beye kolay gelsin umarim bakis acisini duzeltir
 

Etiketler
Arkadaşlar gidin Erba karavandan ihtiyacınıza göre 3.75 yada 4.10 TD alın
Fiyatları uygun, pazarlık ederseniz KDV de belki almazlar,yada az alırlar
Ben Erba 5.25 kullanmıştım,ağır olması dışında hiç bir sorun yokdu,çok da memnun kalmıştım
751 kilo olursa mahvolurum gibi bir paranoyadan kurtulun
Bu şekilde 20 yıl karavan sahibi olamazsınız
Camlar minibüs camı olsun ,ne olacak,açınca havalanıyor,
Zaten soğuk havalarda karavan camı da olsa ısıtıcı olmadan olmaz
Sonradan taktırırsınız bir vebasto
700 kg civarı ve O1 belgesi olsun yeter
800 kiloya kadar birşey olmaz
4.10 da oturma 3 kişilik oluyor gibi
Ancak 2 yetişkin 2 çocuk sığar
Yada açılıp kapanan bir tabure konulur yemek yerken
Yatak açıkken çıkış kapısı biraz daralıyor,ama dar da olsa geçiliyor
Zaten gece sürekli dışarı çıkmak gerekmez
Güneş paneli TV vb zaten tesisatı çekip verirler

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Carpentoda buzdolabı,Ocak,lavabo,tuvalet, ısıtıcı,panel hiçbiri yok 60 bin diyorlar
Kafayı yemiş
Neymiş efendim parası olan gelsinmiş
Kaç tane karavan satmış
Bir tane kopya üretip arkadaşına vermiş
O da Instagram'dan reklamını yapıp duruyor
Başka da alan duyulmadı

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Selamlar,

Ben İzmir'e döndüm. Ve hemen oturmadan Fuarla ilgili ilk mesajımı paylaşmak istedim.

1. Mesajım:

Carpento Karavan - 3.10 - 3.60 - 4.10 Modelleri


Firma Sahibi Faruk Beyle Görüşmem:
Çok farklı bir frekansta biraz gergin, biraz samimi, biraz sesli bir görüşme gerçekleştirdik.
Faruk bey zeki bir adam. Kendini pazarlama ve işletme yönetimi anlamında geliştirmiş. "Word of mount" dediğimiz pazarlama tekniği ile müşterilerin ürünü pazarlamasına önem veriyor. Ama müşteri adaylarının değil, sadece müşterilerin görüşlerine önem veriyor.
Yani bazı arkadaşlar burası çok önemli, Karavan üreticileri burayı okuyor, önem veriyor, diyorlardı. Bu Carpento Faruk bey için geçerli değil. O sadece karavanı sattığı müşterilerin geri dönüşlerine önem vererek, geliştirme ve değişiklikler yapıyor ve 2020 modelleri içinde bu şekilde değişiklikler yapmış.

Peki 2020 modellerinde bu şekilde yaptığı değişiklikler neler?
-- Standart Donanımlı Fiyatlar: 3.60 modelinde KDV hariç 54.000 TL, 4.10 modelin de 62.000 TL olarak belirtilmiş.
--Artık, çok şükür frensiz karavan satmıyor. Mevcut konuşulan liste fiyatları frenli modeller için geçerli. (Al-ko 1 ton şase ve fren sistemi standart olmuş.)
-- Pamoromik açılmayan tek kat plexi cam sebebiyle eleştirdiğimiz havalandırma sorunu ile ilgili sadece müşterilerinden gelen görüşü dinleyerek, arka ranza üstüne de açılır çift kat plexi cam yerleştirmiş.(3.60 modeli için.) Bu durum özellikle ranzada yatan kişi için çok olumlu bir gelişme ancak ön tarafın ısı ve hava problemi hala devam ediyor. Sosyal medyada Carpento firmasında çalışan bir arkadaş, sürgülü cam çözümden bahsetmişti. Ama Faruk bey hiç konusunu bile etmedi. Zaten o karavana sürgülü minibüs camı takıyorlarsa gerçekten bahsetmesinler bile...
--Gardrop içi karanlıktı, ev tipi kapak açıldığında yanan pilli bir gardrop demiri yapmış. Bunu da karavanı kullananlar öneriyordu, dediğim gibi Faruk bey onları dinlemiş.
-- 50X70 tavan hekisi standart oldu diye duymuştum. Ama yanlış bilgiymiş. 40X40 heki standart olarak devam ediyor ön bölümde.
-- Banyoda geçtiğimiz yıl Fuar Youtuberlarının çektiği bir videode banyoya dolap için ayna arkası önerilmişti ve Faruk bey değerlendireceğini söylemişti. Ancak bunu değerlendirmemiş(!) Aynanın yanına membran dolap yapmış.
-- Basmalı karavan tipi dolap kilitleri ve perdeler standart olmuş.
-- Aynı Başoğlu Uncle benzeri sol taraf kapı yanında minik bir piknik tüpü kapağı açılmış ve tüp oraya yerleştirilmiş. Artık tüp karavanın içinden değil, dış menfezli kapakla dışarından alınıyor.
-- Gri renk opsiyonu gelmiş. (2.000 TL Ücret karşılığı olarak yapılıyor.)

Peki bu değişiklikler ve eleştirdiğimiz konular ile ilgili Carpento Karavan sahibi Faruk bey ne diyor?
Bazı sözleri "" içinde aynen yazacağım. Bazılarını da kendi çıkarımlarımla yorumlarımla yazacağım. Değerlendirmek isteyen, ilgilenen arkadaşlarım bu şekilde değerlendirebilir.

-- "Benim yurtdışına ihracat yapan uluslar arası bir firma olmak ana amacım." Asıl amacı yurtdışı. Net. Yurt içi sadece onun için reklam. Ve yurt dışında da büyük firmaları kendine rekabet hedefi olarak seçmiş. Sürekli kendisini onlarla kıyaslıyor. Ama benim görüşümde, kazın ayağı onun amacına uymuyor:
a) Ama gel gelelim, karavanı orjinal tasarımda değil. (Airstream tasarım benzerliği) Basecamp | Travel Trailers | Airstream
b) Uluslararası geçerliliği olan karavan donanımlarına sahip değil. (Tek kat açılmayan panoromik plexi camlar vb.)
c) Üretim yaptığı ülke yani ülkemiz Karavan donanımlarının yapıldığı ve dolayısıyla ucuz donanım fiyatlarına sahip bir ülke değil. Neredeyse donanımların %90'ı ithal pahalı parçalardan oluşuyor.
d) Rekabet için örnek aldığı karavan firmaları yıllardır rüştlerini ispat etmiş firmalar. Ancak Carpento 2-3 yıllık bir firma.

-- "Ucuz karavan isteyen gitsin, bak orada NK alsın!" Evet yanlış duymadınız. 2-3 yıllık firma sahibi birisi aynen böyle dedi. "Paran yoksa, gidip NK Karavan alabilirsin" dedi. Yani bizim eleştirdiğimiz fiyatların aşağıya çekilmesi, daha fazla potansiyel müşteriye hitap edilmesi konusu Faruk beyin şuan ilgilendiği bir konu değilmiş. Şuan önceliği karlı bir şekilde az da olsa karavan satmak ve o sattığı müşterileri memnun etmekmiş.

-- 4.10 yeni ürününüz ile ilgili hiç bilgi vermediniz, dediğimde "Mercedes piyasaya sürmediği ürünler hakkında bilgi veriyor mu?" cevabını aldım. Faruk bey kendisini Mercedes ile eş değer görüyor. Harika ötesi birşey... Ben kendisine böyle firmaları örnek alıp, bize de örnek olarak sunduğu için tekrar teşekkür ediyorum (!) Ama Mercedes lansman öncesi çıkaracağı yeni model ile ilgili bilgi veriyor, hatta X Sorumlusu konuşuyor, anlatıyor. Sadece aracın resimlerini ve sunulan donanımı tamamiyle paylaşmıyorlar. Onuda lansmanda açıklıyorlar.(yorumsuz)

-- Karavanın standart opsiyonlarında hala ocak/evye gibi karavanda olması gerekenler yok. (Büyük heki örneğini de verdim.) Ve ayrıca sadece frenin, tüplüğün, kulpların ve perdelerin standart olması yetersiz, dediğim de, "yapabileceğim birşey yok" yanıtını aldım.

-- Ucuz opsiyon takabilir miyiz, dedim. "Getirin takalım" dedi. Termodinamik şofben getiriyorum, dediğimde "takmam" dedi. Karavana uygun değilmiş. Boiler pahalı dediğimde, "su ısıtıcısında ısıtıp, depoya boşaltabilirsin", önerisini aldım :smiley: Standart donanımda 70.000 TL üzeri verdiğiniz karavana ek ücret karşılığında bile takamadığınız şofben için elle su ısıtabilirsiniz(!) Şofben "sağlıksızmış, Ölüm" müş. Nasıl göz yumabilirmiş. Sadece şunu söyleyeceğim, tek tümce: Daha düne kadar 680 kg standart ağırlğında sattığı Carpento 360'ı frensiz satıyordu. Bu mu sağlıklı?

-- Ben bir müşteri adayı olarak, tasarımını ve kalitesini beğendiğim karavanlarını almak istediğimi ama tam donanımda Adria 360 DK ayarında fiyat çıktığını neden Adria tercih etmeyip onun karavanını almam gerektiğini sorduğumda: "Adria'yı devlet destekliyor, biz ne yapalım" "Böyle diyorsan ben birşey demiyorum. Yerliyi desteklemeyip, yabancı alıyorsan cari açığı sen yaratıyorsun" sözlerini işittim. Orada tartışmayı uzatmamak için cevap vermedim. Ama karavanın neredeyse %90'i ithal donanımda olan bir firma sahibi bana cari açıktan bahsetti... Orada bir yaşıma daha girdiğimi anladım. Bu arada Faruk beyin "Proje Bazlı Devlet Teşvikleri" ile ilgili de mavzuatı takip etmediğini anladım. Şuan inanılmaz teşvikler veriliyor ülkemizde de... Bu bir sorun mu?

Sonuç:

Değerli arkadaşlarım,

Carpento Karavan tasarım olarak güzel. Ağırlık olarak şuan 4 kişilik 3.60 metre modelinde aldığı 600 kg ağırlık ile rekoru eline aldı. Garantisi 2 yıl, 5 yıla çıkarmak için çalışma yürütüyormuş. Yani aldıktan sonrada sizi yolda bırakmayacak bir karavan.
ANCAK,
Ön bölümde havalandırma sorunu için heki büyütmenizi tavsiye ediyorum. Karavanda olması gereken donanımlarla, heki büyütme ile tam donanımsız(Isıtıcı, dıştan kasetli tuvalet vb. donanım eksiklikleri ile) olarak 3.60 modelini 70-75.000 TL arasına mal edebilirsiniz. Avrupa karavanlar gibi full olarak almak isterseniz (Dıştan kasetli tuvalet, ısıtıcı vb opsiyonlarla) 90.000 TL yi çok rahatlıkla bulabileceğini söyleyebilirim.
Bu arada heki büyütmede, rahatlıkla ön bölümden çeki demirine çıkmadan bile 1.80 boyunda birisinin heki iç sinekliğine değebileceğini göz ardı etmemenizi de öneririm. (Denedim ve değdim.)
Kullanışlılıkta, iç tasarım panoromik camları gereği, mutfak bankosu bel hizzasından aşağıda konumlandırılmış. Ben bulaşık yıkama provası yaptığımda belimde ağrı hisssetim. 1.78 olarak eğilerek birşeyler yapmak zorundaydım.
Ön bölüm tavandan basık olmasına rağmen boğuk değil. Rahatça oturdum ve sıkıntı hissetmedim. Elbette bunda camın payı büyük.
Üst gardrop kullanışlığığı için, 49 litre dolapdan başka alternatifiniz yok. Dolaplar fazla, saklama alanında sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ve ayrıca mutfak bankosu üzerinde de hatırı sayılır boşluğunuz var. Camlı ocak&evye tercih etmeyip, açık tercih ettiinizde bile bankoda yeriniz var, diyebilirim.
Ancak 50 litre temiz su deponuz büyümüyor. Şuanda yapılabilecek birşey yokmuş. (!)
Faruk bey, Atık su deposuna tümden karşıymış. Atık su deposu ile Avrupa'ya girilemiyormuş(!) tesisatı hazır, 20 litre portatif tankı boşaltırsınız, dedi.
Banyo yeterli. Yani sabit dıştan kasetli tuvalet opsiyonu ile birlikte bile rahatlıkla duş alabilirsiniz.
Bu yorumların hem 3.60, hem 4.10 hem de 3.10 modelleri için geçerlidir. Hepsinde gözlemlediğim kadarıyla aynı banko ve banyo uzunluğu mevcut. (3.10 arka tarafa dizilişi sebebiyle bir paröa daha büyük mutfak bankosuna sahip olabilir.)
4.10 modelindeki yukarı kalkan ranza ve benim hayalim olan alt masa&yatak kombinasyonunu çok beğendim. Sabit merdiven var. Ve mevdivenli bölüme oturmak için masadan bir üçgen alınmış.

Parayı bir şekilde buldunuz:
1- 75-90.000 TL aralığında böyle bir karavan aldınız. 4 kişi için karavanın O1 kategorisinde herhangi bir sorun yaşamayacağınızı biliyorsunuz. Yarı yolda bırakan bir üretici de yok. Ancak gittiğimiz yerde sürekli depoyu doldurmak ve 20 litrelik atık su tankını sürekli boşaltmak yegane göreviniz olacak.
2- Hadi aile babası olarak bu da sizin kontrolünüzde olsun. Ön bölüm için 50X70 heki taktıysanız mutlaka ek güvenlik tedbiri aldığınızı da varsayıyorum. (Alarm, bayıltıcı gaz sensörü vb.) Heki büyütmediyseniz vantilatör benzeri ek donanımlar taktınız diyelim. 49 litre dolap için 20-30 litre araç içi kullanımlı bir dolabınızda varsa sıkıntınız yoktur. Yoksa 4 kişi hatta 4.10 için 5-6 kişi için yeterli bir karavanınızın olmadığını söyleyebilirim.
3- Ve 90.000 TL ye aynı boyutlarda ve aynı donanımlarda ithal karavan varken sırf O1 olduğu için bunu tercih etmek zorunda olduğunuzu da düşünelim. (Benim gibi engellisiniz ve BE ehliyet alamıyorsunuz vb. zorunlu sebepleriniz var diyelim.) Bu şekilde bu karavan alırsınız ve güle güle binersiniz...

Ama BE ehliyetiniz varsa: O1 için herhangi bir zorunluluğunuz yoksa, daha çok karavan donanımları ile ithal bir karavan alıp, binebilirsiniz. (Merak etmeyin cari açığın sorumlusu olmazsınız.)

Ya da bütçeniz 70.000 TL nin altındaysa, o halde Faruk beyin dediği gibi NK markası benzeri karavan bakabilirsiniz.

Bu arada kullanışlılık önemli ise sizin için ve karavan sizin için gösteriş değilde rahat konaklayabileceğiniz bir araçsa o zaman yine Carpento yerine başka marka bakabilirsiniz.

Benim için, Kesin kararım gereği Carpento karavan satın alabileceğim bir karavan değilde, şuanda O1 kategorisinde rakabet yaratan bir firma olarak kalacak, Carabinata gibi.
Ulaşmak istemediğim, ulaşıncada mutlu olmayacağım bir karavan olacak.
Ama yarattığı özellikle ağırlık rekabeti ile, ve dikkat çekici esinlendiği tasarımı ile diğer markalarında O1 kategorisinde karavan yapmaya teşvik etmesi ile yine bir müşteri adayı olarak takip edeceğim bir marka olacak.

Almayı düşünen, alan kişilere şimdiden kazasız, belasız kullanımlar dilerim.

Sevgilerimle,

Ekli dosyayı görüntüle 517965 Ekli dosyayı görüntüle 517966 Ekli dosyayı görüntüle 517967 Ekli dosyayı görüntüle 517968 Ekli dosyayı görüntüle 517969 Ekli dosyayı görüntüle 517970

Mesajı açıp açıp okuyorum. Vallahi günümü şenlendirdi yaptığınız inceleme. Okuyup okuyup sesli gülüyorum farklı farklı yerlerde. Ben iyi güldüm, Allah ta sizi güldürsün Faruk bey.

Karavan işi yapan Faruk'lar bir değişik oluyor demekki. Pino sahibi Faruk bey de bir röportajında avrupa karavanların kalitesiz olduğunu, kendilerinin daha kaliteli üretim yaptığını iddia ediyordu.

Yersiz kibir insanı komik duruma düşürüyormuş gerçekten.
 
Son düzenleme:



Carpento burada ürettiği karavanı, bir avuç karavan gönüllüsüne anlatamıyorsa, yurt dışına açıldığında ne bekliyor. Kendince onlardan daha iyi olduğunu düşünüyor herhalde ama unutmasınki onlar yıllardır bu işi yapıyor kendileri daha emekleme aşamasında. Zaten önce bu egolarını aşmak zorundalar.
 

Carpento burada ürettiği karavanı, bir avuç karavan gönüllüsüne anlatamıyorsa, yurt dışına açıldığında ne bekliyor. Kendince onlardan daha iyi olduğunu düşünüyor herhalde ama unutmasınki onlar yıllardır bu işi yapıyor kendileri daha emekleme aşamasında. Zaten önce bu egolarını aşmak zorundalar.

Ne bekleyecek hocam. Öncelikle olay airstream'ın kulağına giderse -ki lansman için fuara katılmaları gerekeceği için gider- kendilerini ciddi ve yüklü miktarda tazminat isteyen uluslararası bir patent davası bekleme ihtimali oldukça güçlü. Tasarımdan "esinlenmek" o kadar kolay değil maalesef. Aynı durum maalesef umarsan rena 3 için de geçerli.

Bu airstream basecamp;
Gallery | Basecamp | Travel Trailers | Airstream

Bu ise airstream nest;
Gallery | Nest | Travel Trailers | Airstream
 
Son düzenleme:

Ne bekleyecek hocam. Öncelikle olay airstream'ın kulağına giderse -ki lansman için fuara katılmaları gerekeceği için gider- kendilerini ciddi ve yüklü miktarda tazminat isteyen uluslararası bir patent davası bekleme ihtimali oldukça güçlü. Tasarımdan "esinlenmek" o kadar kolay değil maalesef. Aynı durum maalesef umarsan rena 3 için de geçerli.

Bu airstream basecamp;
Gallery | Basecamp | Travel Trailers | Airstream

Bu ise airstream nest;
Gallery | Nest | Travel Trailers | Airstream
Birebir kopya çekmiş her iki firma da

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ne bekleyecek hocam. Öncelikle olay airstream'ın kulağına giderse -ki lansman için fuara katılmaları gerekeceği için gider- kendilerini ciddi ve yüklü miktarda tazminat isteyen uluslararası bir patent davası bekleme ihtimali oldukça güçlü. Tasarımdan "esinlenmek" o kadar kolay değil maalesef. Aynı durum maalesef umarsan rena 3 için de geçerli.

Bu airstream basecamp;
Gallery | Basecamp | Travel Trailers | Airstream

Bu ise airstream nest;
Gallery | Nest | Travel Trailers | Airstream
15 yıl önce Tekstil sektöründe Desinatör olarak yaklaşık 6 yıl çalıştım. Bazı müşteriler kopya yapmak istedikleri ürünler üzerinde orjinalinden farklı olarak 7 değişiklik yapıyorlardı. Bu farklılıkla lisans/patent cezalarından kurtulduklarını söylüyorlardı. Ben hukuki durumunu yada yasal durumunu bilmiyorum. Bana göre her şeyden önce ahlaki bir durum değil ancak piyasa böyle çalışıyor. Bu firmalar patent davaları ile karşılaşma ihtimalleri yüksek bir ihtimal. Matematikte 2+2=4 yapar ancak hukukta her zaman 2+2=4 yapmaz.
 

Başka bir iş için bulunduğum İstanbul'da bugünüm öğleden önce boştu. Fuara gittim. Denizci olarak önce BoatShow'u gezeyim dedim. 10 dk sonra çıktım. Girişe "orta sınıf giremez" yazmalılardı. Sergilenen tekneler hep üst sınıf idi. Hadi şimdi de karavanlara bakayım deyip geçiş yaptım. Aklımda Hotomobil, Umarsan ve Carettta Uncle vardı. Hotomobil farklı bir segment. Şirin, ama ÖTV yükü nedeniyle aşırı pahalı. Yetkili 70.000 TL civarında ÖTV araç fiyatına ekleniyor dedi. Karavan parası!

Aynı firmanın çekme karavanını da gezdim. Bana hitap etmedi. Karavanın üstü dışarıdan türbe gibi duruyor.

Umarsan'a geçtim. Büyük olan modelinde sabit yatak bölümüne geçerken başımı tavana vurdum. Boyum 1.82. Detay işçiliklerinde birtakım olumsuzluklar gördüm. Ayrıca içerisinin de komple fiber olması bana uymadı. Soğuk geldi açıkçası.

Caretta Uncle ise çok hoşuma gitti. Ancak standart modeli 65.000 TL+KDV idi!

Sanırım Avrupa karavan alacağım. Paramla rezil olmak istemiyorum. Bu benim görüşüm elbette. Herkesin görüşüne saygım var. Ancak biraz daha fazla ödeyip, piyasaya yeni girmiş, burnundan kıl aldırmayan dekoratör ya da mobilyacıların karavanlarında deneme tahtası olmak istemiyorum. İlk iki karavanımda bunu aradan çıkardım zaten.
 



Bu forum sayesinde sadece karavanları değil üreticilerinide tanıma şansımız oluyor insanlar kimden yakınlık görürse oradan alışveriş yapma eğiliminde oluyorlar çok beğendiğinim bir ürünü satıcıya antipati duyduğumda almaktan vazgeçiyorum
 

Zamanında ben söylemiştim böyle değerlendirmeler yaparsanız yok 60 bin-70 bin
Karavan fiyatları bak nasıl uçtu
Erba'yı tebrik ediyorum
Olması gereken bu fiyatlar
Şu anda en çok karavan satan da onlar

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Merhaba. Evet siz zamanında yazmıştınız. Nasıl tahmin ettiniz. Güney Karavanıda unutmayalım. Güneydede fiyat oynamadı sanırım.
 


@AKMühendis @omnitemporal Siz Güney Karavan kullanmıştınız diye hatırlıyorum. Güney Karavan hk. düşünceleriniz ve yorumlarınızı öğrenebilirmiyim. Başlangıç karavanı olarak değerlendirilebilirmi.
Evet Güney karavanın da fiyatı oynamadı
Ender Bey'in burayı takip ettiğini sanmıyorum
Zaten fiyat uygun olduğu için bol bol satıyor
Takip etse bile buradaki saçma yorumlardan etkilenip fiyat arttırmaz
Onun belli bir kar marjı var ve bu ona yetiyor
Evet Güney karavan kullandım
Bir gram su almadı
Karda kışta su almıyor
Ancak genel olarak malzeme kalitesi zayıf
Görsellik iyi değil
İş görür mü ,görür
Ama Erba çok daha iyi
Her ikisini de denedim
Erba 4.10 TD öneririm
Ama yok benim karavan hedefim 2023,para biriktireceğim,751 kilo olursa ölürüm falan diyorsanız bekleyin

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ustadim sonuç olarak erba nin bu 410 u hakkaten cebe ve akla uyuyor. Teşekkürler... Hepimizin gönlünde aslanlar yatıyor lakin hakikatler farklı . Başlangıç için fena değil, Avrupa benim icin biraz daha hayal.. Yoksa akıllı düşünene kadar deli dağlar aşacak:smiley:
 



@mustafaatk

Evet, Carpento'nun sürgülü cam knousunu yazımda paylamıştım. Orada çalışan bir arkadaş sosyal medyada benimle paylaşmıştı. Ancak sürgülü minibüs camından kaçtığımız bu dönemde ben gerek su alma gerekse tam açılmadığı için havaladırma anlamında çözüm olmayacağını düşünüyorum.

@pasolvon

Mutlu olmanıza sevindim :smiley:

Pino Faruk beyle ilgili de görüşmemiz oldu. Onuda paylaşacağım. Oda güzeldi :smiley:

@Çelebii

Erba, Erba, Erba...
Nedir bu Erba?

Ucuz muymuş... İç malzemesi nedir? Kavak olmalı Kavak olmalı diyenler, Erba alın diyor. O1 olacak diye alan kişilerin bile tanımlayamadığı iç malzeme kullanıyor. Ayrıca 720-725 kg olan karavana nasıl gerçek O1 deriz?

Tüp koy, Kişisel eşyalar, 100 amp akü, atık deposu derken 800 kg oldunuz. Ne oldu gerçek O1?

4 kişilik karavanda 3 kişilik yemek masası için mi alalım?

KDV dahil 40.000 TL olan fiyatı mı ucuz? Mesele ucuzluksa, minibüs camıysa, içinin kavak olmaması ise NK alalım. Niye illaki Erba alıyoruz?

Bir soraki yazımda NK ile ilgili de değerlendirme yapacağım.

Bütçe kısıtından, para biriktirmeye çalışmaktan başımız dönmüşken, sivri sivri kişiler geçmişte fiyatları yükseltiyorsun diyordu. Üreticiler buraya bakmıyorlar bile, kendi kendimize gelin güvey olmaya, çok değerliyiz demeye gerek yok... Onlar zaten kendilerince fiyatları yükseltmiş, biz hala X marka, X marka diyoruz...
 
Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,770
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst