750 Kg Altı, Sıfır Km, Yerli Çekme Karavanıma Kasko Sigortası Yaptırdım.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ayrton Senna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,469

@kartalveat ve @Ayrton Senna , ben 750 kg üstü çekme karavanıma kasko yaptırdığım için Allianz'ın 750 kg altına kasko yapıp yapmadığını bilmiyorum.

Bende 750 kg üstü çekme karavanınıza sigorta durumunuzu sormuştum.
Bu kadar uzun bilgilendirme yazısı yazabildiğiniz için sabrınıza ve emeğinize saygı duydum.
Ayrıca net biçimde karavan sigortası ince detaylarını verdiğiniz içinde teşekkür ederim.
Sorum şu ;siz 750 kg üstü çekme karavanınıza kasko yaptırdınız mı, yaptırmadınız mı orasına anlamadım.
Yukarıdaki yazınızdan alıntıladığım kısımda yazan sigorta bedelleri sadece çeken aracınız için galiba
 

Türkiye'deki sigorta şirketleri büyük sigorta poliçelerini belirli bir ücret karşılığında yurt dışındaki belli başlı çok büyük sigorta şirketlerine satıyorlar/sigortalatıyorlar (doğru terim hangisi bilemedim?

Doğru terim sanırım “Reasürans” olacak.
Bu yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada geçerli bir uygulama. Üstelik yasalarca çoğu kez zorunlu da.

Sigortalar da doktorlar gibi.
Tuhaf bir dua olacak ama “Rabbim bizi ne onlarla ne de onlarsız bıraksın” 😋
 
Son düzenleme:

@Akdeniz45 üstat, ödediğiniz prime göre sigortanın kapsamı gerçekten çok yüksek. Kişi başına 15 milyon € demek, kaza olursa her türlü sağlık masrafında sizi destekliyoruz demek.

Bir kaç senedir bizdeki sigorta şirketleri de aracın sahibine göre hasarsızlık kademesini ayarlıyorlar diye biliyorum ya da en azından başka faktörlerle birlikte bunu da dikkate alıyorlar.

Bu sigortacılık camiası çok ilginç bir şekilde çalışıyor. Tıpkı dünyadaki toplam doların çok küçük bir kısmının kağıt para olarak tedavülde dolaşması gibi sigorta poliçeleri de tüm risklerin aynı anda gerçekleşmeyeceği varsayımıyla, primlerini vaat edilen hasar ödemelerine göre çok cüzi miktarda tutup sürümden kazanıyorlar. Nasıl ki herkes aynı anda bankaya gidip parasını çekmeye kalksa bankacılık sistemi çökecekse, çok fazla kaza aynı anda olursa da sigorta sistemi çöker.

Türkiye'deki sigorta şirketleri büyük sigorta poliçelerini belirli bir ücret karşılığında yurt dışındaki belli başlı çok büyük sigorta şirketlerine satıyorlar/sigortalatıyorlar (doğru terim hangisi bilemedim?). Benim bildiğim; bizdeki sigorta şirketleri mesela işyeri sigortalarında yangın/terör/kundaklama olaylarında vaat ettikleri yüksek meblağları ödeyecek güçte olmadıkları için yurt dışı desteği alıyorlar.

Her halükarda Türkiye ve Almanya'daki teminatların ödenen prime göre neden bu kadar farklı olduğunu gerçekten açıklamaları lazım.

üstat, ödediğiniz prime göre sigortanın kapsamı gerçekten çok yüksek. Kişi başına 15 milyon € demek, kaza olursa her türlü sağlık masrafında sizi destekliyoruz demek.
...
Her halükarda Türkiye ve Almanya'daki teminatların ödenen prime göre neden bu kadar farklı olduğunu gerçekten açıklamaları lazım.
Benim karavanın yıllık ücreti 180 € olan trafik sigortasının kapsamında yeşil kartın da olduǧunu ilave edeyim.

Bu konuyu bir genişletmemiz lazım gibi geliyor.

Sigorta Primlerinden Yapılan Kesintiler:

Sigorta Primlerinden Kesintiler

 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst