8 Koltuklu Otomobil Ruhsatlı Defender, Emniyet Kemersiz Muayeneden Geçer Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motodiver Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,417

motodiver

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
2
Herkese selamlar. 8 kişilik otomobil ruhsatlı defender aldım. 2 ay sonra muayenesi var fakat hiç emniyet kemeri yok. Öndeki sürücü ve yolcu koltuğuna tabi ki emniyet kemeri taktıracağım. Fakat arkadaki koltuklar için emniyet kemeri yaptırmak zorunda mıyım? Arka koltuk düzeni, fotoğraftaki gibi. Teşekkürler.

WhatsApp Image 2022 04 21 at 142905
 


8 kişilik otomobil ruhsatlı olarak muayeneden geçemezsiniz....
biz geçemedik. :smiley:
otomobil olduğunda max 7 kişilk olması lazım..
tabi ki emniyet kemersiz hiç bir araç muayeden geçemez...
 

bir bilgi eklemesi yapmak istiyorum müsadenizle

eğer araç 1995 öncesi üretim ise arka koltukta emniyet kemeri talep edemezler çünkü orjinalinde olmayan araçlar var. fakat 1995 sonrasi üretilen araçlarda arka koltuk emniyet kemeri mecburi.

yukarıda fotoğraftaki araç ruhsatta eğer, kamyonet, minibüs geçiyorsa 1998 model öncesinde mecburi değil. sonrasinda yine mecburi.

bu bilgiyi 1988 model, arka koltuklarında emniyet kemeri olmayan aracımı muayene için götürdüğümde tüv yetkilisinin gösterdiği belgeyle öğrendim. (2021 yılı)

şuan bir değişiklik yapıldı ise bilmiyorum.
 

Yanlış bilinen bi gerçeği anlatayım.

Emniyet kemeri çoğu araçta mecburi değildir. Muayeneden o şekilde geçer.

1993 model kamyonum emniyet kemeri olmadan geçiyordu muayeneden. 1977 model dodgem var ondada kemer yok. 1993 otoser'im var ondada yok. Hatta dodge ve otoser'de geri vites lambası dahi yok.

Yıllar önce kemerden ceza yedim. İtiraz ettim. Dönemin emniyetinden cevap geldi 3-4 sayfa.

Kanunları tek tek yazmışlar. Şu şu kanuna göre araçta emniyet kemeri bulundurmak zorunda değilsiniz, şu şu kanuna göre kullanmak zorundasınız diye.

Yani muayeneden geçiyor ama olmayan kemeri kullanmadığım için ceza yiyormuşum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst