Abhazya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nedeseminanırsın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,763



Bu kadar net ve kısa yazmama ragmen hala gitmeyi düşünüyorsanız Zugdidi şehrine varmadan Kakhati kasabasından Koki kasabasına giderken 42 39 kuzey 41 42 dogu noktasındaki köy içi kavşagından kuzeye dön nehre kadar gidip o yıkılacakmış gibi körüden geçtinmi abazyadasın demektir.Köprünün bitiminde görecegin Gürcistan kontrol noktasında hiç bir şey sormazlar hatta dur bile demiyorlar.(kendim yaşadığım için biliyorum) sadece pis pis bakıyorlar.Biraz ilerleyip Abazya kontrol noktasında Rus Askerleri ve askeri zırhlı araçlarını görünce ayakların yere değiyor ,uyanıyorsun.
Geri dönerken Abazya çıkışı Gürcü girişi sana artık ne olur bilinmez
 

Yorumlarınız için teşekkürler. İnternette konuyla ilgili hiç bir paylaşım bulunmadığından tecrübelerden faydalanayım istedim. Abhazya için vize alıp Rusya üzerinden soçiden çift girişli vizeyle bu işi yapmaktan bahsetmişler sadece. Gürcistanın içinde bir yer olmasına karşın kimse bu yoldan bahsetmemiş. Türkiye den ise Gürcistana giriş çıkışlarda Abhazya damgası görülürse pasaportunuzda ceza alabilir hapse bile girebilirsiniz denmiş resmi bir duyuruda. Sadece anlayamıyorum. Neden bu kadar çetrefilli her yıl nüfüsunun on katı kadar turist ağırlayan bir yere ulaşmak.
 



Arkadaşım her halde biliyorsundur ama yine de yazayım.Gürcistan dağılan Sovyetler birliği topraklarında kurulan yeni bir devlet.Kurulduğu zaman Gürcistan sınırları içinde bulunan Abazya bölgesi yerel yöneticileri Ruyanın kışkırtması ile bagımsızlık ilan etmeye kalktılar,Gürcistan içinde bir iç savaş çıktı,Rusya hiç gizlemeden Abazyadan yana savaşa katıldı,Gürcü devletinin askeri gücü buna dayanamadı ama devreye Başka büyük batılı devletler girip savaşı durdurdular.Abazyada ben bağımsızlığımı ilan ediyorum dedi ama rusyadan başka hiç bir devlet bunu kabul etmedi.Abazyayı korumak adına rus askerleri şu an abazya bölgesinde bulunuyorlar.Kagıt üzerinde hukuksal olarak şu an abazya gürcistanın içinde bir bölge ama rusya koruduğu için Gürcistan Abazya yokmuş gibi davranıyor.
Gürciştan kendi devletinin parcası olduğu için abazya ile sınır kabul edilen cizginin kestiği karayollarında hiç bir kontrol işlemi yapmıyor Gürcü tarafından abazya tarafına gidişleri sadece seyrediyor ama abazyadan Gürcü tarafına geçişte isyan bölgesinden neden bu tarafa geldin sorusu ile başlayan Gözaltı süresi iş abazya lehine casusluk yapmaya kadar varabiliyor çünkü Abazalar Türk ırkı eh bizde Türk vatandaşıyız o zaman casus olmamız çok mümkün gürcü polisine göre.
İllede abazaya gireceğim diyorsan araba ile gitme.Türkiyede Abaza derneklerinin birine baş vurup Abazaya giriş izni al bu türden evrağı daha Türkiyede iken edinmezsen vede Gürcü tarafından Abazaya giriş yaparsan bu seferde abazalar seni Gürcü casusu kabul edip göz altına alıyorlar.
Gürcistanda iç savaşta yine Türk ırkından olan Osetlerde baş kaldırıp bagımsızlık ilan ettiler ama sadece rusya tanıdı şimdi Gürcistan toprağı olan Güney Osetyada Abzya ile aynı konumda yani oraya da girip çıkmak bizlere tehlikeli.
Durum böle.Ne işin var abazaların orada sende benim gibi Mestiaya git Özel kuleleri gez mis gibi dağ havasını solu
 

Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ediyorum. Gayet aydınlatıcı oldu benim için. Yapabilir miyiz,dener miyiz şimdilik bilmiyorum ama bu doğa harikası yeri göemek için şimdiden sabırsızlanıyorum doğrusu.
 



Abhazya harita üzerinde Gürcistan sınırları içinde gözükse de Gürcistan ile hiçbir bağlantısı yok. Türk vatandaşları Abhazya'ya sadece Rusya üzerinden girebiliyor. Gürcistan üzerinden giriş mümkün değil.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst