Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,340
Ynt: Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

Katılıyorum tabiki cep telefonu ile konum bildirme sakat, ama bu yolla çemberi daraltıyorsunuz sonuçta kaybolan kişiyi bulabileceğiniz daha dar bir alana sahip oluyorsunuz,
burada anlattığınız gibi 2km karelik alanda olsa sonuçta arayabileceğimiz bir alanımız oluyor

TurKuaZ' Alıntı:
Cep telefonu dediğimiz alet bir nevi telsizdir.2 km kadar bir menzili bulunur.Bu mesafe içindeki baz istasyonlarından alım yapar.Açık arazilerde bu alan biraz daha uzayabilir.

Yani tamı tamına yerinizi noktalama olarak bulamazsınız ama bulunduğunuz yere yakın 3-4 baz istasyonu varsa bu istasyonları kerteriz alan sistem yakınlık-uzaklık hesabı ile yaklaşık yerinizi söyler.

Açık arazilerde ise şehirlerdeki gibi yaygın baz istasyonları yoktur.Üstelik açık alanda mesafe dahada uzayabilir.

Sistem 2-4 km ötedeki baz istasyonunun yerini gösterecektir. Yani arazide yer sorgularsanız alacağınız yer ismini merkez farzedersek 2-4 km lik bir daire içindesiniz demektir.

Aslında bu sistem daha çok biz kullanıcılar için bir eğlencedir, yani bir arama kurtarma ihtiyacında yetkililer bu bilgilere ihtiyaç duyacaklarını zannetmiyorum aslında duymamalıdırlar da. Pablo Escobar belgeselini izleyenler bilir gizli servisin bir telefon sinyaliyle neler yapabildiklerini...

Selamlar Saygılar
 

Etiketler
Ynt: Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

Konu eski olduğunda güncellemek istedim. Çünkü gerçekten hayat kurtarabilecek birşey.

Şuanda hala devam etmektedir. 1,2Tl ücret karşılığında. Neredeyim yaz 7777'ye gönder.

Detaylı bilgi. http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/Sayfalar/Turkcell-Neredeyim.aspx
 

Ynt: Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

televizyonda bir amatör havacı bahsetmişti. Düşen uçaktan sağçıkan pilot için tasarlanmış, sos sinyali gönderen kol saati. İnternette aradım, buldum. Sadece havacılık kanallarından dinlenen sinyal gönderiyormuş..



The watch that calls for help

The Breitling Emergency watch conceals a lifesaving function – a micro-transmitter capable of alerting rescuers to home in on the wearers location.

The signal works by pulling out the cap, and then an antennae that transmits the emergency signal that broadcast on the aircraft emergency frequency.

A pilot’s license is not required to own a Breitling Emergency, however customers have been asked to sign an agreement saying that they will bear the costs of a rescue operation, should the distress beacon be activated. Evidence of the watch’s worth came from a Reuters news report claiming that two British pilots were rescued after a helicopter crash by activating their Breitling Emergency watches.[attachment=1]

Breitling Emergency1
 

Çok iyi bir uygulama olmuş. Bilmiyordum. Acil durumlarda aklımıza ne kadar gelir bilinmez ama olsun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst