Akbük 2016 Kamp - Seyahat Bilgileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgur42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,871

ozgur42

Ana Kamp
Mesajlar
31
Tepkime Puanı
8
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ,
Sitede bilgi isteyen ve kamp arkadaşı arayan çokça arkadaş gördüğüm için fikir vermesi açısından bir süre önce yaptığım kamp hakkında bilgi vermeyi ve fotoğraf paylaşmayı uygun gördüm. Kampçılık hakkında çok güzel detaylı bilgi paylaşılan konu gördüm . Çok profosyonel biri olduğumu söylemiyorum ama bulunduğum şehirde(konya) hemen her hafta yakın civar göllere kamp ve balıkçılık için arkadaşlarımla gitmekteyim.
İlk önce gezim hakkında hazırlık aşaması ile ilgili kısa bilgi vereyim. Yanıma arkadaş bulamadığım için (sonradan benide çağırsaydın diyen arkadaşlar oldu onları kınıyorum :smiley: ) tek başıma çıktığım bu yolculukta aşağıda görmüş olduğunuz resimdeki çantamı hazırladım.
Çanta içeriği :
1- Bir miktar(hafif) yedek giysi , havlu vb.
2- 2 adet olta ve olta takımı
3- Mat
4- Uyku tulumu
5- 2 kişilik çadır (tek kişi anca sığar , genelde kaç kişilik olarak satıyorlarsa 1 eksiğini hesaplayın.)
6- Tepe lambası
7- Bir miktar pil
8- Ateş için çakmak
9- Portatif tüp(küçüklerden , kartuşlu olan : av malzemecilerinden temin edilebilir) ve 1 adet yedek kartuş
10- 1 adet avcı bıçağı
11- Hafif tava
12- Çay kahve için hafif cezve
13- Plastik doğrama tahtası (olmasada olabilir)
14- Yara bandı
15- 1 adet cam bardak
16- 1 adet küçük boy termos
17- Bütün bunları içine alan 70 lik çanta (jack wolfskin extreme 70)
18- 1 ad. Sabun
19- 1 ad. Küçük şampuan
20- 1 ad. Bulaşık süngeri (bu önemli :smiley: )
21- Bir miktar kağıt tabak
22- Küçük boy gold kahve
23- 1 paket sallama çay
Unuttuğum bir şey olabilir listeyi çok sonra yazmaya fırsatım oldu. İçinde sizin için gereksiz gelebilecek ayrıntılar olabileceği gibi ya şuda alınabilir diyebileceğiniz malzemelerde olabilir.
+ bu malzemeler 1 haftalık sabit kalınacak şekilde alındı. Normalde ekip olarak gidildiğinde paylaşım yapılabilir ve 1 haftalık sabit çadır yeri olacağı için bazı malzemeleri almadım. Tesis dışı kalındığında (gezici kamp) bu malzemelerin çoğu değişecektir. Çünkü bu çanta ile yürümek imkansız . hedefe göre hazırlanmış bir çantaydı kısaca ; yaklaşık 20 kg vardı sanırım. (Resim kısıtlaması olduğu için bazılarını eklenti olarak yükledim) :
1


Genel masraf durumunu yazının sonunda paylaşacağım . Yol hikayesini yüzeysel anlatalım:
Konya’dan otobüsle hareket ile Manisa merkez otogara vardıktan sonra Muğla-akbük-ören hattı minibüsleri ile akbüke gidiliyor . Akyaka ya inip oradanda yine bu minibüse binerek geçilebiliyor. Bölgenin en önemli dezavantajı (1 haftalık süre açısından) başka yerlere vasıta ile gidip gezeyim sonra çadırıma geri döneyim derseniz minibüsler günde 3 veya 4 sefer gel git yapıyor ve saatli , saati kaçırırsanız otostopla dönmek zorunda kalabilirsiniz kampa ve son minibüs saati sanırım 18:00 civarı idi.

Akbük uzaktan görünüm :
2


Akbük sadece plaj tesisleri , çadır kamp yerleri ve az sayıda apart ile lokantalar ve 2-3 marketten oluşan bir yapı ; bir çoğu için yetersiz gelebilir ancak sit alanı olduğu için yapılanma yok ve ormana dokunulamaması açısından bence ideal bir durum. Yiyecek içecek durumu biraz pahalı gelebilir , sahil kenarı fiyat durumu genel olarak buradada geçerli . bu durumu yaşamamak için kalacağınız kamp yerinde (benimkinde vardı) verilen fiyata dahil buzdolabı hizmetini kullanabilirsiniz. En yakın merkez olan(yaklaşık 40 dk.) Akyakaya inerek market alışverişi ile hem pratik hemde ucuz yollu tatil yeme içme masrafınızı düşürebilirsiniz.

Akbükün sahili böyle bir yer :
1dAMYb


Tek gitmenin dezavantajlı olduğunu düşünenler için(ben öyle düşünüyordum) tanıştığım kişilerden ve etkinliklerden bahsedeyim :
İlk gün çadır kurarken İzmir ekibiyle tanıştım. Çok sıcak güzel insanlardı , malesef telefonum 2 gün bozuk olunca onlarla resim alamadım. Sonrasında ilk gün keşif için ormanda yürüyüş yapmaya ve olta yeri aramaya çıktım :

4


Uzun bir yürüyüşün ve suyumun çoktan bitmiş olmasınında etkisiyle yaklaşık 1 saat sonra geri dönüp sonra tekrar geleyim diye dönüşe geçmişken Ankaralı Bartu kardeş ile rast geldik . ben ilerisi için ona biraz bilgi verirken herhalde 2 manyak olmanın verdiği cesaretle Bartu ile keşfe devam etmeye karar verdik beraber. 4 saatlik kesintisiz ve terlikli trekking yürüyüşü ve keşfin ardından yorgun ve mutlu bir şekilde kampa döndük. Dağın arka yamacındaki koyada balığa gitmeye karar verdik.
Bu muhteşem yere :


Buraya arada tekne kiralayanlar nadiren geliyorlar teknede yemek ve yüzme için , onun dışında gelen ve bilen çok az insan var. Görünen resmin arkası zeytin ağaçları ve çadır kurulabilecek küçük bir alanda mevcut.
Resimdeki yerde tuttuğum bir ahtapot : (küçük olduğu için geri saldım)
6


Yılın sadece 1 ayı çıkarmış bu balık (adını unuttum) , oltayla tuttuğumuza şaşırdılar orada.
7


Bir başka gün tekne ile sabah balık avına giderken :


Ormandan aşağı bakarken…


Çadır atılabilecek ücretsiz sote bir yer daha (sağ taraf müsait)


Muhteşem günbatımı :


Sonrasında Fethiyeli 2 aile geldi , Koray benim gibi balık manyağı olduğu için tekne fırsatımızda oldu onlarla. Ve tabiki Ankara ekibi 2 aile Atilla ve Oğuz abilerle kamp daha zevkli hale geldi. Çok yardımcı oldular sağolsunlar , diğer adını sayamadım bir çok kişi ile iletişime geçtik beraber yemek yedik , doğa yürüyüşü yaptık , tabiki bol bol yüzdük , balık tuttuk , onun dışında akyaka ve muğla merkezdede bolca gezdim , Muğlalı eski dostlarla görüştüm .

Çadırım :




Alabileceğin her türlü kamp malzemesini eksiksiz yanında getirmiş Atilla abi , Oğuz abi ve tabiki Aileleri , sağolsunlar çok yardımcı oldular , çok sevecen ve iyi insanlar.

VYJvEn


Fethiyeli Koray ve Ankara ekibi ile Akşam tekne gezisi ve olta. Koray’a teşekkürler.


Arşivimde daha bir çok resim ve isim var ancak çok uzun olacak sanırım . Şimdilik bu resimler yeterli galiba . Birde Mercan yakaladığımız tekne avımız var , tel. bozuk olduğu güne denk gelen L
Masraf kısmı :
Şehirlararası otobüs yolculuğunu dahil etmiyorum :
Muğla – Akbük dolmuş ücreti : 10 tl.
Araçla Akbük koyuna giriş ücreti araç başı : 30 tl.
Araçsız giriş : ücretsiz
Çadır kampı günlük kira : 25 tl. (sonradan tanıştığım ve samimi olduğum bir tesis aynı şartlarda bi daha gelirsem 15 tl. ye kalabileceğimi söyledi. Ayrıca yeme içme çözüldüğü takdirde tesislerin dışında ücretsiz çadır atılabilecek çok güzel yerler mevcut-kısa süreli 1 veya 2 gün için ideal ve ücretsiz)
Bu ücrete sıcak duş , elektrik , buzdolabı , masa , sandalye gibi hizmetler dahildi. Kamp alanının adını vermeyeceğim ama yaklaşımları ve işletmecilikleri sıfır. Özlerinde iyi insandırlar belki bilemiyorum ama işletme hizmet anlayışı tam anlamıyla berbat. Bir daha o tarafa yolum düşerse kalacağım yerler belli .
Yeme içme masrafınız ne olur ? : benim gibi(araçsız) gidenler için tavsiyem kalacağınız yerde buzdolabı varsa pratik ve hafif yiyecekler alıp (salata malzemesi , noodle gibi) kendiniz hazırlarsanız yemeğinizi keyif alırsınız. Yok ben uğraşmam kardeşim param var yer içerim diyorsanız , lokantalar var alternatif fiyatlı. Seçeneğinize göre günlük ortalama 10-50 tl arası yemek işini halledebilirsiniz. Tabi kamp alanı dayanışması içinde itiraf etmem gerekirse çok masrafım olmadı bu konuda , genel masrafım keyif için oldu. Detaylı sorularınız olursa seve seve cevap veririm.
Kamp için arkadaş arayanlar ekleyebilirler : Özgür Erdoğan | Facebook
 

Guzel bir macera olmus, çok güzel bir yer, kaldığınız yerin adını vermenizi rica ediyorum ,bir daha giderseniz nerede kalırsınız, bu şu açıdan önemli, sizden sonra gidenler aynı tatsızlıklari yaşamasin

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Polemik olmaması açısından yazmamıştım ama , sizin daha önceki konulardaki yorumlarınızı okudum , tahmin ettiğiniz yer diyebilirim. Yinede adını yazmayalım , konuya ilgi gösterip fikir isteyene özel mesaj yolu ile tavsiyede bulunabilirim. Sizde haklısınız o konuda ama şimdi isim verirsem tartışma ortamı olabilir ve hiç sevmediğim birşeydir tartışma ortamı .
Neticede benim fikrim budur , belki başka biri gittiğinde memnun kalabilir bilemem o yüzden isim vermemeyi tercih ettim.
 

ayrıca bir daha gidersem o tarafa , hafif çantayla ve gezerek gideceğim için 1 veya en fazla 2 gün kalırım ve bu kısa süre için ücretsiz çadır atabileceğim yerleri belirledim. illa tesiste kalmam gerekirse Serkan'ın yeri diye bir yer vardı yanlış hatırlamıyorsam orada kalmayı tercih ederim.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,423
Mesajlar
1,517,766
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst