Ankara'da Karavanpark(lar) Açıldı...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,239

Etiketler






Yazıya göre iki tane ayrı karavanpark var. Biri Kurtboğazı barajında ki Ankara'ya epey uzak bir lokasyon. Birisi de mavigölde imiş orası da 25 km falan vardır merkeze. Mavigöl Güney Karavan'ın karavan bahçesine yakın. Mamak'ta.
 




Mavigöl eski adı bayındır barajı. Ankara-Samsun yolunun dibinde. Kurtboğazı barajı ise eski İstanbul yolunun dibinde.

Mavigöl şehrin içi sayılabilir.

Ayın 15.ne kadar valilik kararınca kamp yapmak yasak. 15'in den sonra duruma göre konaklamaya açılacakmış.

Konum olarak mavigöl ve kurtboğazı barajı/mesire alanı diye bakalım.
 




Dün sehiricine yakın olduğundan mavi göle gittim. 15nden sonra hizmet vermeye başlayacaz diyorlar. Mavi göl bilmeyenler için büyük bir alan. Ancak karavan için ayrılan bölge nispeten ağaçsız ufak bir alan.

Elektrik girişlerin çoğu trifaze dişi priz. Bazı ceplerde klasik priz girisi var. Gittiğimde İstanbul'lu iki karavanci özel izin ile uzaktan geldikleri için gece konaklamaya izin vermişler. Yerlerde micir dökmüşler. Otomobil bile patinaja giriyor panelvan v.b zor olacaktır. Sanırım yerleri düzeleceklerdir.

Ufak bir alan ama göl manzaralı. Hafif gece sessisizliginde Ormanya da ki gibi kamyon tir sesleri duyulabilir.
 

Almanya’da 3 haftalık gezimizden dün evimize döndük. 13 farklı karavan parkta konakladık. Karavan parklardan beklentilerimizden ve karşılaştığımız gerçeklerden biraz bahsedeyim.

Gölge Durumu:

Karavan parklarda ağaçlar olsa da büyük bir kısmı gölgesiz. Gölge olan yerde elektrik yoksa zaten gönüllü olarak güneşli yerlerde kaldık. Bir komşumuz güneşten kendisini böyle koruyordu:

Glge


Elektrik:
Elektrik priz sayısı genellikle karavan sayısından daha az. Bazı karavan parklarda 1 € için 4-6 saat elektrik var, bazılarında da kw/h üzerinden hesaplanıyor. Kliması olanlara saat üzerinden hesaplama, diğerleri için de kw/h üzerinden üzerinden hesalama daha uygun. Örneğin bana buzdoabı dahil günde 50 Centlik elektrik yetiyor.

Çöp Sorunu:
Karavan parkların 1/3‘ inde çöp atacak yer yoktu.

Konaklama Ücretleri:
Konaklama ücretleri çok farklı. Ücretsiz olanların sayıları gittikçe azalıyor. Yarısından fazlası 10 € ivarında. Parayı bazen gelip alıyorlarlar. Çok yerde de otomatlara atılıyor. Yanımızda devamlı 1 €‘ları biriktirmemiz lazım. Bozuk parası olmayanlar diğer karavancılardan bozdurmaya çalışıyorlar.

Alışveriş Durumu:
Kaldığımız karavan parklardan 12 tanesi şehir merkezlerine, alışveriş yerlerine yürüyüş mesafesindeydi.

Karavanların Kaldığı Parseller:
Bazı yerlede çok dar, bazılarında da yeterince geniş, rahatlıkla tente açmak mümkün.

Komşularla Ilişkiler:
Genellikle sorunsuz. Deneyimsiz yeni karavancılar karavanpark boşta olsa gelip çok yakına parkediyorlar.


Netice olarak şunu söylemek mümkün. Karavan parklarların çokluğu ve çeşitliliği sayesinde yer bulmak büyük sorun olmuyor. Ayrıca bir ailenin geceleme ücreti olarak 10€ Almanya'da çok yüksek bir fiyat değil.
 

Ayvalik'ta golgesiz, elektrik&su, plajlı karavanpark 15 Euro idi.
Kamp alani ise 40 Euro. Bizde artık 10 Euro çok ucuz kaldı :smiley:
 
Son düzenleme:

Ayvalik'ta golgesiz, elektrik&su, plajlı karavanpark 15 Euro idi.
Kamp alani ise 40 Euro. Bizde artık 10 Euro çok ucuz kaldı :smiley:

Verdiğim örnekler nehir, göl veya yüzme havuzu yakınlarındaki karavan parklarla ilgili. Deniz bizden biraz uzak. 🙂

Avrupa ülkelerinde de deniz kenarlarındaki karavan parklar daha pahalıdır ama 20 € sınırına yaklaşan yerlerde wc ve duş bulunur, aldıkları ücretin karşılığında hizmet sunuyorlar. Fransa’da olsun, Almanya’da olsun fiyatları belediyelere ait karavan parklar ve kampingler dengeliyor.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,423
Mesajlar
1,517,765
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst