Ankara’dan İç Ege Ve Güney Marmara – 18 Gün

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muhammed80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,875

Muhammed80

Ana Kamp
Mesajlar
66
Tepkime Puanı
57
2021 Mart Ayında yapımını bitirdiğimiz karavanla 2021 yazında acemice yaptığımız ve sadece acemiliğimizi attığımız ilk karavan tatilinden sonra 2022 yazında biraz daha dersimize çalışıp bir rota belirledik. Rotamızı belirlerken kalabalıklardan ve sıcaklardan kaçma isteğimiz bizi deniz kenarı rotalardan uzaklaştırdı. Tatilin sonunda farkettik ki hep yükseklerde orman içindeki göl kenarlarında zaman geçirmişiz. Aşağıdaki rota 18 gün sürdü. Rotanın tatil kısmı yaklaşık 1400 km sürdü. Aracımız ortalama 10 lt/100 km yakıt yaktı.

Rota


Afyon - Sandıklı - Akdağ Tabiat Parkı
Afyon Sandıklı’da. Giriş ücretli deniliyordu ama girişte herhangi bir görevli yoktu. Bayram tatiline denk geldiği için olabilir. Yolu fena değil. Bir kısmı kilit taşı, bir kısmı asfalt. Asfaltlarda yer yer bozulmalar var. Ancak dikkatli gidildiğinde araç için sorun çıkaracak bir yol değil. Ormanlık ve çok geniş bir piknik alanı. Tuvaletler vardı. Kameriyeler, masalar mevcut. İhtiyacımız olmadığı için çeşme aramadık ama büyük ihtimalle vardır. Yürüyüş için çok güzel bir yer. Göl kenarından yaylaya doğru ilerlediğinizde geniş yeşil düzlükleri görmek çok güzeldi.
Akdag 2
Akdag 1


Akdag 3


Akdag 4



Sandras Dağı
Akdağdan sonra geceyi Köyceğiz Karavan Parkında geçirdik. Çok sıcak olduğu için internetten arayışa girdik ve daha önce yolcularındikkatine youtube kanalında izlediğimiz bir videoda gördüğümüz sandras dağı ile ilgili araştırma yaptık ve sabah erkenden yola çıktık. Sandras Dağındaki gölete (muhtemelen birden fazla gölet vardır) Köyceğizden yaklaşık 25 km dağa tırmanarak çıkılıyor. Gölü ilk görüldüğü andaki kare harikaydı. Telefon çekmiyor. Gölün arka taraflarına bizim araçla girmek biraz uğraştırıyor ama bir şekilde girdik. Kalabalıktı. Çok kampçı vardı.

Sandras 2
 

Etiketler
Sandras Dağı Devamı
Sandras 5


Sandras 6


Sandras 8



İzmir – Ödemiş – Gölcük Gölü
Gölcük Gölü Ödemiş Merkezden dağa tırmanarak çıkılabilen bir yer. Göl kenarında karavan kampları mevcut. Ama girmek zorunda değilsiniz. Gölün kenarındaki kilit taşı kaplama yola karavanlar ve piknik araçları diziliyor. Gölün bir kenarında park ve hemen yanında pazar vs. var. Pazarda yöresel ürünler bulabiliyorsunuz.

Demi Glck



Çataldağ Göleti
Balıkesir Susurluk İlçesi sınırları içerisinde. Yüksekçe bir yerde baraj göleti. Kamp için kullanılan bir yermiş. Biz kaldığımızda bizden başka kimse yoktu. Gece tedirgin olunca Jandarmayı aradık. Güvensiz olarak bilinen ya da kamp yapmanın yasak olduğu bir yer değil, kalabilirsiniz dediler. Hatta bir telefon numarası vererek acil durumda aramamızı söylediler. Baraj setinin yakınında bir çeşme var. Ama musluklu bir çeşme değil. Karavan deposunu kovayla doldurmak oldukça zordu. Ancak 8 10 km aşağıda bir köyde caminin hemen yanında çeşme vardı. Alışveriş için Susurluk Merkeze gitmek gerekiyor.

Cataldag 3


Cataldag 4
 

Eskikaraağaç Köyü
Ulubat Gölü kenarında bir köy. Kuş göç güzergahı olduğu için turistik. Biz gittiğimizde bir kalabalık görmedik. Gölün kenarına karavanı çektik kaldık. Fakat gece film sahnelerini aratmayacak bir sivrisinek saldırısına maruz kaldık. Arabanın içindeki ışığı gören milyonlarca intihar komandosu sivrisinek saldırıya geçti. Sabah kalktığımızda aracımızın yan tarafları sivrisinek cesediyle doluydu. Ama ışıkları söndürünce rahat uyuduk. Kaldığımız yer hemen mezarlığın yanıydı. Çeşme vardı.
Eskikaraagac 2

Eskikaraagac 3



Bursa Reşat Oyal Kültür Parkı
Bursa Merkezde bir park. Karavancıların kaldığı bir park. Biz rotamızın üzerinde diye uğradık.



Kurtul Göleti
Bursa Gemlik sınırları içerisinde bir piknik alanı. Göl kenarı. Sabit masalar ve oturaklar mevcut. Tuvalet vardı. Tek tük çadırcı ve karavancılar gelip gidiyordu.




Kurtul Gleti 1



Kurtul Gleti 2


Kurtul Gleti 3
 


Haziran sonu temmuz başında Sandras Dağında gözlem şenliği vardı. Rotamda vardı ama zamanlama uymadı.

Fotoğraflara bakınca daha çok üzüldüm :smiley:

Denize de ihtiyaç var ama ormanlık coğrafya daha çok özgürlük alanı sağlıyor.
 




Haziran sonu temmuz başında Sandras Dağında gözlem şenliği vardı. Rotamda vardı ama zamanlama uymadı.

Fotoğraflara bakınca daha çok üzüldüm :smiley:

Denize de ihtiyaç var ama ormanlık coğrafya daha çok özgürlük alanı sağlıyor.

Birdahaki sefere mutlaka gidin derim. Gördüğüm en güzel yerlerden biriydi.
 


Manzaralar oldukca güzel ,özelliklede Sandras hoşuma gitti.
Gezi anlatımı ve fotolarınızla burayıda görülmesi gerekenler köşeme eklememi sağladığınız için size teşekkür ederim.
Sivrisinek baskını haricinde keyifli bir gezi yapmışsını anlaşılan.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst