Arabalı Aile Venedik'e Giderken ....

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iklil konyalilar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,638
Merhaba ;

Gezi anılarımı tekrar canlandırdınız :smiley: Tabii ki 'seyahat isteğimi' de (!):smirkcat:

Venedik , ulaşması zor hedef gibi görünse de değil...(Bu konuda yorumlar vardı hatırladığım kadarıyla)
Altınızda araba olduğunda , şehir merkezlerinde konaklama zorunluluğu ortadan kalkıyor . Buna karşın , yolculuk esnasında park ücreti illeti(!) yakanıza yapışıyor :weary:o_O

Muhtemelen gidilecek yerlerde hesaplı park edilecek köşeler bulunabilecektir . Zaman kısıtımın olması , beni bu tür arayışlardan yer yer men etti . Ancak , daha sakin tempoda bir gezide daha uygun çözümler doğaçlama bulacaksınız eminim;)

Aklınıza Venedik'i koyduğunuzdan hareketle bir gezi planı çizdim kendimce . Bunu kısmen (veya tamamen?) gerçekleştirmek biraz maddi hesaplamalar biraz da zamanınızın genişliği ile bağlantılı olarak mümkün....Revize edilebilir tabii ki , her türlü .

Ljublijana , sadece birkaç gün daha kalmak değil , iLELEBET kalıp yaşamak için dahi düşünülecek şirinlikte bir kent . ŞEHiR tanımından benim anladığım her imkân var : Ulaşılabilirlik , Şehir içi parklar-yeşil alan , Nehir boyu eğlence dolu mekânlar , Bisikletle şehrin her yerine ulaşım vb vb .:smileycat::smileycat:
Üstelik de Trieste 70km -Rijeka 80-90 km(kuşuçuşu hesaplama) gibi sayfiye beldelerine de makul uzaklıkta . HEMEN 50km ötesinde ise harikalar beldesi(!) BLED Gölü yer alıyor ... Bled'den az daha kuzeye gitmenin de keyifli olacağı zannıyla Villach ve Klagenfurt'u da işaretledim:Çevrede birçok dağ gölü var çünkü!..Bir de Avusturya'ya geçişte uzuuun bir tünel var (Karawankentunnel) , burdan geçmek de güzel bir tecrübe olsa gerek :smirk:

Venedik'ten Sirmione ve Garda gölü'ne giderken Verona'ya girip-çıktık ;ama oraya mutlaka zaman ayırmak gerektiğini de farkettik,ayıramadık . Oralara gitmişken Bologna'yı pas geçtik :unamused:
EĞER seyahatinizin daha uzun kısmını İtalya'da geçirebilirseniz , bu üçgende gezmek keyifli olacaktır . Bir de İtalya otobanları ile ilgili ücretlere dikkat etmek gerek (!!!):mad:
''Ödeme-Geç'' önerileri de aldım ama yap(A)madım???:worried::confused:

Daha ekonomik olacağını düşündüğüm 2. güzergâh ise Belgrad - NoviSad - Budapeşte - Zagreb turu olabilir . Belgrad'ı da çok beğendik ailece , Novi Sad'a gitmedim fakat paylaşımlardan orasının da keyifle konaklanacak bir belde olduğu anlaşılıyor . Budapeşte için söze zaten gerek yok , turu Zagreb ile tamamlamak mümkün . Dönüşte de -belki- SarayBosna? Üsküp? Ohrid? vb yapılabilir (ancak Bosna-Hersek yolları bezdirici , doğru süreler ayarlamak lâzım . Benim en zorlandığım bölüm oldu . Seyahat için doğru zamanlama yap(A)madığımı en çok orada farkettim .:weary::weary:


Bu vesile ile harcama kalemleri ile ilgili soruya da bir açıklık getireyim:
Seyahat için 'standart' ve 'kaçınılmaz' giderler dışındakiler takdir edersiniz ki keyfi olup kişiden kişiye ve alışkanlıklara bağlı değişecektir .;)
Yeşil Sigorta(yaklaşık 60Euro) ; Yakıt harcamasına gelince ;yaklaşık 5000km yaptım ve ülkeler arası yakıt fiyatları üç aşağı - beş yukarı aynı idi . SADECE Makedonya'da uygun . O da 10-15 sent farkediyor . Yani , %50 fark eden yer yok !.. (Yine de büyük depolu araçlar için dikkatli olmak gerekebilir.EN PAHALI İtalya idi tabii!..) Türkiye'de ne yakıyorsanız , onun üzerine %10 ilave edin harcama rakkamınız çıkar .
Konaklamalar da (En uygun 20 Euro-Ohrid ; en pahalı 75 Euro-Venedik yakınları + Belgrad'da yüzerotel) olmak üzere günlük 35-40 Euro olarak hesaplayabilirsiniz .Geceyi yolda geçirdiğimiz hiç olmadı ,12 geceleme yaptık (Bu arada ,İtalya ve Belgrad'da kahvaltı dahil idi fiyatlara)...Bazı konaklamalara gece 12'den sonra ulaşabildik -hızımıza bağlı olarak(?!?)... o_O Daha geniş zamanı ve 2-3 şöförü olan gezginler , bazı geceleri yolda(?) geçirerek de konaklamadan tasarrufu düşünebilirler belki de(?)

Kahvaltıları genellikle market alışverişleri ile hallettik , bazen kalanlarla bir ''çıkın'' yapıp , gezmeleri uzun yemek molaları ile bölmedik . Esaslı öğün olarak günde bir(bazen 2) kez harcama yaptık . Tabii kahve molaları vb harcamalar oluyor , Bazı örenyeri-müze girişleri vb...Ama Souvenir vb tarzı harcamamız olmadı , bir tek eğlence yeri olarak Gardaland ziyaretimiz oldu , orada 3 kişi 'akşam girişi' yaptık , 75 Euro?? verdik....Bir de Dubrovnik'te acı bir parking ödemesi oldu(40 Euro!!!):weary:
Arabada sorun çıkmadı Allaha şükür , bir ceza -meza da ödemedik ...

Kısacası , geçen seneki rakkamlarla 10 değil 9 bin TL altında bir rakkam harcadığımı hesaplamıştım(Euro 4 TL idi)
Oneri


Güzergâhı cevaba eklemeyi unutmuşum .
Onu da burada gönderiyorum .
Umarım bir fikir verir :smiley:
 

Etiketler

Hırvatistan için : Pricelist | HAC.hr Bu sayfadan araç tipinizi belirledikten sonra ; ''Price list'' başlıklı listeden rotanıza göre kullanacağınız giriş-çıkışları seçerek görebilirsiniz . Otobanlarada gişeler var ve bizim eski otoban ödemeleri gibi gişede ödeniyor . Kredi kartı da kullanılabiliyor . (Sırbistan'dan Hırvatistan'a girip de Zagreb'e kadar otoban kullanan bir binek araç(260km) 17 Euro=128 Kuna gibi bir ödeme yapıyor..Zagreb'den otoban'a girip de Dubrovnik yakınlarından çıkan binek araç da 32Euro=240 Kuno ödüyor) İtalyan komşularından çok kötü-fena(!) bir uygulama alıntılamışlar ne yazık ki !..:(:mad::confused:

Slovenia için , Vignette gerekli . 7 günlük veya 1 aylık olarak(farklı seçenekler de var tabii) almak gerekiyor ... Binek araba için 7 gün 15 euro görünüyor . SANIRIM Motokaravanlar da bu kategoride(?)
Vignette Slovenia

Bulgaristan için Vignette gerekli . 8 koltuklu? araçlara kadar haftalık 8 Euro , aylık 15 Euro olarak görülüyor . API :: Vignette stickers

Sırbistan için , Hırvatistan gibi Otoban üzerindeki gişelerde ödeme yapılıyor . Nis - Belgrad arası binek araç için 6,5 Euro tutuyor .(Otoban'da her 100Km için 3,5 - 5 Euro gibi düşünebilirsiniz diye not düşülmüş websitesinde)
Vehicle Categorization/Toll Pricelist

Yunanistan için , yine Otoban üzerinde belli aralıklarla ''haraç-gişeleri'' konulmuş . Bu ifademin sebebi , daha önce izlediğim gezginlerin anlattıkları : Bir sene ÖNCE orada yokken , bir sene SONRA oraya konumlandırılıveren yeni gişeler (!).. Yine de çok canyakıcı sayılmaz . İpsala'dan girip de Igoumenitsa'dan çıkacağınız Egnatia Odos otoyolu için bir örnek vermek gerekirse , toplamda 9 gişede 12,20Euro ödemek gerekecek .
EGNATIA MOTORWAY S.A.

İtalya için , otoban giriş ve çıkışlarında otomatik-gişeler mevcut . Kart veriyor , çıkışta da kartı okutup ödeme alınıyor . Kredi kartı geçerli . Bir de ''Önceden bilet Al'' gibi bir uygulama var . İncelemek lâzım . Slovenya sınırından girerek Venedik'e ulaşacak bir binek araç Gorizia - Venezzia Est arasında(ca 120Km) otoban kullanacak ve 10,20 Euro ödeyecek:weary:
Calculate routes and tolls - Autostrade per l'Italia S.p.A.



Diğer ülkeler için de ulaşılabilecek güncel bilgileri burada Highway toll and vignette in Europe - Tolls.eu bulabilirsiniz . Sağ kenarda listelenmiş ülkelerin üzerine tıkladığımızda tüm detaylı otoban bilgileri , haritaları vb karşımıza çıkıyor . Websitesinin açılış sayfasını da alıntılıyorum buraya :wink::
OTOBANFiYAT
 


Teşekkür ederim.Söz gelimi İtalyada veya Hırvatistanda otobanları kullanmadan bir yerden başka yere gitmek sıkıntı yaratırmı
Calculate routes and tolls - Autostrade per l'Italia S.p.A. Trieste civarına odaklandığınızda , Otoban yanısıra Koyu Gri renkte yollar görülüyor , bunlar otoban alternatifi....
Benzer bir harita da Google maps'den Hırvatistan (Rijeka-Zagreb rotası) için çıkarttım .

Sanırım , Otoyollar ile ilgili genel kural : ALTERNATiF ve de AYNI KALiTEDE şehirlerarası yol bulunması mecburiyeti var... Bu da otobanı MECBUR tutmaktan alıkoyuyor ülkeleri .
AMA , trafik sıkışıklığı ve de cezalar ile ilgili daha dikkatli olmak ve de yolculuk ZAMANLAMAsına da önem vermek gerekir bu yolları kullanırken (
Zzztrieste
Zzzagreb
zannederim?)
 



Bu vesile ile yaptığım internet araştırması esnasında , TÜM AVRUPA sathında , istasyon-istasyon yakıt servis istasyonları ve de ülkelere göre GÜNCEL akaryakıt fiyatlarına rastladım ki , paylaşmadan edemedim :smiley::wink:

Current fuel prices in Austria

Açılacak sayfada sol üstte ''Austria'' yazısının yanındaki oku tıkladığımızda , istediğimiz ülkeyi seçiyor ve akaryakıt istasyonlarını buluyoruz . Ülke ülke fiyatlar da oralarda bir yerde :smiley:o_O
FUELO
 


Çok teşekkürler.. Bu bilgiler çok işe yarayacak. Bosna Hersek yolları hem kıvrımlıdır ama bir o kadar da doğa ile iç içedir. Hele Saraybosna - Visegrad arası acaip tünel sırası vardır. Ayrıca Banja Luka yolları da yeşile doyurur. Bir müddet kaldım ve gitmediğim şehri kalmamıştı.. Savaştan hemen sonra olduğu için benim için kısmen güzel ama daha çok acıları hatırlatan buruk günlerdi.
Sağlıkla kalınız.
 

Yunanistan-MORA gezisi yapacaklar için bir bilgi ilavesi de buraya yapayım :

Rio-Antirio köprüsü geçiş ücretleri:
Toll Prices:

***
Private cars (all 4-wheel cars of a height up to 2 m) with or without a trailer or a caravan, up to 2 m
€ 13.50
2Camping cars € 13.50

***
Private cars with a trailer or a caravan, of a height in excess of 2 m
€ 20.30

***
Trucks of a height in excess of 2 m
2 axles€ 20.30
4Trucks3 axles€ 33.00
5Trucks4 axles€ 42.00


TEK yön mü?...diye baktım : EVET !...:eek::eek:
Dönüş saatinize göre ücretsiz veya 8-10 Euro'yu bulan ''İlave Ücretli Kart'' alarak gidiş-dönüş olarak da geçiş alınabiliyor ...

Round Trip Card - Gefyra.gr

RO ANTRO

Resim için Sayın Harun Gönüllü'ye saygılar , teşekkürler...
Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)
 

Cok guzel bir rota izliyorunuz iyi yolculuklar




Sevgili Gezenbilir takipçileri ;
Uzun zamandır takip ettiğim Karavan-Gezi-Kamp maceraları , beni de birkaç kez yollara düşürdü . Öğrencilik anılarımızın heyecanlarının izinde yurtiçi seyahatler , kısa yurtdışı konaklamalar gerçekleştirdik . Gezenbilir'cilerin tiyolarından yararlandık , kulakları çınlattık :smiley:

iLK olarak bir gezimi sizlerle paylaşacağım . Umarım başladığımız heyecan ve neşe ile sonunu da getiririz .
Henüz ''PLANLAMA'' aşaması olsa da , Gezginler bilir ki en keyifli anlardan biridir . Hayal kurmak ve İspanya'da şatolar kurmakla geçer bu günler.... Seyahatin başlama günü iple çekilir , hazırlıklar tekrar tekrar kontrol edilir , eksikler tamamlanır .

Bir-iki aydır Gezenbilir'i yakın takibe aldım , önerileri not ettim ; Gezenbilir Maceracılarına sorular sorup gelen yanıtlardan bir ipucu bulup / buluşturup bir ''Seyahatli Tatil'' planladım .
Artık bu tatil'in DiNLENDiRiCi mi , yorucu mu olacağına varın siz karar verin (!)...

Uzak hedefimiz Venedik ve çevresi (Verona+Garda?) , fakat yolda konaklanacak her durak bizim için 'küçük hedefler' niteliğinde ... Birçoğunu ilk kez ziyaret edeceğimiz gibi , bazıları ile tanışıklığımız da sadece 'içinden geçip gitmiş olmak'tan ibaret .

Yeşil Pasaportlar için başvurumuzu geçen hafta yaptık . Yeni tip Sürücü Belgesi için de yarın Emniyette olacağız .
Bugünlerde zamanımız geziyi planlamak ve gerekli konaklama rezervasyonlarını yapmakla geçiyor . Kızımın bir de Voleybol Kampı var ki , seyahate CUMA günü'nden çıkmamıza ket vuruyor . Olsun varsın , o da bu kampı uzun zamandır hayal ediyordu . Madem ki Seyahatli Tatil benim hayalim , bir başka aile ferdinin hayaline de engel olmamak gerek :smiley:

18 Haziran akşamı İstanbul'dan yola çıkıp Edirne'de akrabalarımızda konaklayarak başlayacağız turumuza . 19 Haziran akşamına Belgrad iLK Durak olacak inşallah . İstanbul'dan 900 - Edirne'den 700km yol yaptıktan sonra ulaşacağımız Belgrad'da bir Botel'de konaklayacağız : Tuna nehri üzerinde yüzerotel !.. Amsterdam ziyaretimizden beri ailenin aklında !..Ertesi gün de Belgrad'ı gezer , aşkama doğru Zagreb'e direksiyon sallarız .
 



Bu vesile ile yaptığım internet araştırması esnasında , TÜM AVRUPA sathında , istasyon-istasyon yakıt servis istasyonları ve de ülkelere göre GÜNCEL akaryakıt fiyatlarına rastladım ki , paylaşmadan edemedim :smiley::wink:

Current fuel prices in Austria

Açılacak sayfada sol üstte ''Austria'' yazısının yanındaki oku tıkladığımızda , istediğimiz ülkeyi seçiyor ve akaryakıt istasyonlarını buluyoruz . Ülke ülke fiyatlar da oralarda bir yerde :smiley:o_OEkli dosyayı görüntüle 501505


Avrupa Otobanları ve ülkelerdeki Otoban ücretleri(veya Vignette'ler?) ile ilgili detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz :

Highways in Europe, motorway maps, road tolls, maximum speed, traffic info
 


.

Aşağıdaki adres; kilometre, saat, yol ücretleri ve yakıt giderlerini otomatikman hesaplamakta, detay ve yardımcı bilgileriyle yazılı güzergah planı çıkarmakta.
Devamlı değişen yol bilgilerini teker teker toplamanıza gerek yok..

HTTPS://maps.adac.de

...
Alman otomobil klübünün bu adresini, Türkçeye çevirerek kullanabilirsiniz
Karavan yol ücretleri standart büyüklük için.

.
 

Verilen linkte Yunanistan otoban ücretlerini göremedim.

İnternetin marifeti işte (!) :smiley:
Hangisi bize lâzımsa , onu bulamıyoruz bazen o_O:worried:

Şurda 2 link buldum yinede :

İlk bağlantı , her tip araç için ayrı ayrı vermiş (Aegean Motorway için)..
Bir de ELEKTRONiK ÖDEME yapılabildiğini ve bu yöntemin de her ödeme noktasında 1-2 Euro daha ucuz ödeme fırsatı sunduğunu da ekleyeyim (en azından sitedeki bilgi bu?)
Eeee , Edirne'ye yerleşmiş olanlar belki daha sık kullanacak Yunanistan yollarını (?!?):smirk::wink:

Toll Rates - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. / AΕGEAN MOTORWAY



Nea Odos ve Ionia Odos için de bu bağlantıda detaylı fiyatlar var :

Toll Rates & Payment methods – NEA ODOS



Bir de bu var :

Greek Toll Roads - A Guide to Toll Roads in Greece - Car Hire

Bu sitedeki rakkamlar yalnız otomobil için sanırım . TOPLAM fiyatları? vermiş.
Nerden nereye gidileceğine dair ...Aşağıya kopyaladım :

Route
Road
Toll

Athens to Patras
E65
€6.30

Athens to Kalamata
A7
€12.60

Athens to Airport
A8
€2.80

Athens to Tripoli
A7
€3.10

Corinth to Patra
A8
€6.20

Thessaloniki to Athens
A1
€19.20

Thessaloniki to Larissa
A1
€6.50

Thessaloniki to Igoumenitsa
A2
€7.20

Thessaloniki to Alexandroupolis
A2
€4.80

Thessaloniki to Kavala
A2
€2.40

Thessaloniki to Grevena
A2
€2.80

Route
Bridge/Tunnel
Toll

Aktio to Preveza
Undersea Tunnel
€3.00

Rio to Antirio
Charilaos Trikoupis Bridge
€13.20
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst