Arabayla Avrupa Turu Blogum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vega26 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,617

vega26

http://ordanburdanyoldan.com/
Mesajlar
60
Tepkime Puanı
43
gezipgeldim.wordpress.com

2014 ve 2015 yazında ailem ile birlikte kendi arabamızla Avrupa'ya yaptığımız yolculukların detaylarını sizlerle paylaşmak istedim. Yolculuk öncesi hazırlıklarımızı ve yolculuk süresince gezdiğimiz, gördüğümüz yerleri anlattığım yazılarım umarım sizin de ilginizi çeker.

ARABAYLA AVRUPA TURU

Facebook : https://www.facebook.com/gezipgeldim/

Twitter : gezipgeldim .com (@gezipgeldim) | Twitter

D4z9m1.png



Neden Arabayla Avrupa Turu


Çünkü Daha Ucuz, Daha Güzel, Daha İlginç, Daha Keyifli, Daha Rahat.

Araba ile Avrupa gezisi için yazacağım detaylar sınırlı bütçeyle gezmek isteyenlere. Güzel bir gezi için çok fazla paraya ihtiyacınız yok. Göreceksiniz bir tur şirketi ile gideceğiniz bir haftalık gezide tek başınıza harcayacağınız para kadar bir ayda harcayacaksınız. Tek başınıza yaptığınız bir uçak seyahatine ayırdığınız yol ücreti aynı seyahati ailecek yapmaya kalktığınızda misliyle artacaktır. Gezilerinizde kendi arabanızı kullanmanız, gezi masraflarınızı düşürmenin en iyi yoludur.

Arabayla yolculuk ucuzdur.
Tur şirketleri ile yapılan koşuşturma dolu gezilerden çok daha güzelini keyfinize göre yapacaksınız. Düşünsenize zamanınız yalnızca size ait. Size dayatılan yerleri değil sizin istediğiniz yerleri gezin. Bir yerden daha fazla mı hoşlandınız oraya daha çok zaman ayırın. Arabayla yolculuk eğlencelidir.....
 







Arabayla Viyana (AVUSTURYA)

Arabayla Viyana (AVUSTURYA)

Arabayla Avrupa Seyahati
nde Avusturya otoyolunu kullanabilmek için otoyol bandrolü (vignette) alıyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi vignetteyi sınırdaki bürolardan ya da sınıra yakın benzin istasyonlarından alabilirsiniz.

10 Günlük Vignette fiyatı: 8,70 €

İki aylık Vignette fiyatı : 25,30€

Vignetteler aracınızın ön camının sol üst köşesine yapıştırılmalı.

Araba ile Avrupa Seyahatinde otoyol ücretine ilave olarak Avusturya’nın bazı yerlerindeki tünel ve köprü geçişlerinde de ayrıca ücret alınmaktadır. 2014 Arabayla Avrupa Seyahatinde bizim yolumuz üzerinde bu noktalar yok.

Hız sınırlaması otoyollarda 130 km, devlet yollarında 100 km olup, yerleşim yerlerinde 30 km ile 50 km arasında değişmektedir.

................................
 
Son düzenleme:











Yeni yazım

Prag’daki ikinci günümüz Nerudova sokağından başlayan gezimiz Karl Köprüsü, Eski Şehir Meydanı,Yahudi Mahallesinde devam ediyor.

Arabayla Prag II
 



Arabayla Prag III

“Arabayla Avrupa Turu” – 24 Temmuz 2014 Yolculuğumuzun 12. Günü

“Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir.” Bosna Atasözü

Arabayla Avrupa Turunda bugün bu güzel şehirdeki son günümüz. Elimizden geldiğince değerlendirelim istiyoruz. Sabah biraz geç kalkıyor, güzelce dinlenmiş olarak yeni günde Prag’ın daha önce gezemediğimiz Kale de dolaşarak Prag’a inmeyi düşünüyoruz. Prag bugün daha bulutlu ve rüzgarlı. Daha öncede yaptığımız gibi arabamıza atlayıp Piramit Otelin karşısına geliyor ve yürüyüşümüze başlıyoruz. Bu sefer Strahov Manastırı bahçesine girmeden Dlabacov Caddesinden yürümeye devam edip Pohořelec Meydanına geliyoruz. Meydanda tramvay durağı bulunuyor. Caddeden devam ediyoruz. Burada yine kafeler, restoranlar, Bohemya kristalleri, müzik aletleri, oyuncak gibi her türlü hediyelik eşya satan dükkânları, sergi salonlarını bulabilirsiniz. Meydanın bitiminde yol bir binanın sağından ve solundan olmak üzere ikiye ayrılıyor. Sağ taraftaki daha önce şehre inmek için takip ettiğimiz Uvoz sokağının başlangıcı. Biz soldaki Loretánské sokağına girip Loretánské Meydanına geliyoruz. Meydanın sol tarafında Czernin Sarayı (Černínský palác), karşısında Loretto Kilisesi (Loreta) bulunuyor....

Yazımın devamı için:

Arabayla Prag III
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,750
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst