Arabayla Barselona'ya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sennur.78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,994
Biz 22 gunde Nordkapp yapip gelmistik hanimla bir daha imkan bulamayiz belki diye.
12.000 km uzeri yol yapmistik. Helsinki sonrasi yollar sanki gezme gibi bizi hic yormamisti. Hatta Slovakya'da dag yollarini secip yolda giderken dinlenmistik. O nedenle Istanbul- Barcelona arasi cerez gibi geldi :smiley:
Italya ve Fransa da otoban harici yollar yolda olmayi sevenler icin zevkli olabilir belki.Denersiniz, olmazsa otobana gecersiniz.
Venedik icin Mestre de kalmak cok daha hesapli. Vazgecmeyin, imkan varken yapin gezinizi bence.
(Tabii uzun yollari transporter ile yapmistik. Rahatlik biraz da onun sayesinde oldu)
Çok teşekkür ederim Venedik ‘te Camping Village Jolly diye bir kamp alanı seçtik, arabayla Venedik’e giden bir gezgin ailenin notları yardımcı oldu bu seçimde ☺️ Tüm önerileri dikkate alıyorum, herkese değerli yorumları için çok teşekkürler Demek çerez gibi geldi bu mesafe ücretli yolları kullanmak zorundayız, çünkü şehir geçişlerimiz için en fazla 6 saatlik yol olmasına dikkat ettim, 6 saati geçen araba kullanımı zorlar diye düşündüm iki şoför var, ama olsun
 

Etiketler


.

O.k. anlaşıldı..:yum:

Ama siz yine de, 7.8.9/Temmuz bütün Fransa’nın yaz tatiline başladığı günlerde yollarda olmamaya bakın.

Yahu, biri çıksa da bana şu Türkler’in Nordcapp ve Barcelona sevgisini bir anlatsa birader..:yum:
 
Son düzenleme:

burada yazılanlara bakıyorum netteki diğer yazılara resimlere bakıyorum İsveçin tabiat güzelliği normal bir güzellik işte.Benim kendi yurdumda doğu karadeniz tabiat güzelliği olarak isveçi gecer diye düşünüyorum.
Nordcapp a o ıssız yere neden gidilir henüz bulamadım.Gezdiğin yerleri sayarken AYDER YAYLASI çok yavan kalıyor ama Nordcapp dedinmi öfffff havasından yanına yanaşılmıyor.
 



.

Aman yanlış anlaşılmasın ! Amacım güzellik veya değerlerini masaya yatırmak değildi. Hatta “zevk ve renk” ile de alakası yok.
Bilmek istediğim sadece bizdeki ortalamanın hayli üzerindeki göreceli ilginin sebebiydi..
Arada “ince” bir ayırım var...:yum:
 
Son düzenleme:

Nordkapp; Nordkapp sadece turistik bir nokta olsa da asıl ilgimi çeken kutup dairesinin kuzeyi olan bölgelerdi. Bitki örtüsü, doğası, hayvanları , küçük yerlşim birimleri ile başka bir dünyada dolaşır gibiydi. Bir de güneşin batmaması ilginç geliyor haliyle. Nordkapp şart değil tabii ama imkanı olanların gidebildiği kadar kuzeye çıkmasını öneririm. Rusya tarafı da ilginçtir ama gidilmesi daha zor.
Ferhat Bey mesela hem Nordkapp, hem de diğer Gamvik tarafını gezdi. Hadi gel deseniz, yine koşa koşa gider sanırım :smiley:
Barcelona ; Pegasus tan çok ucuza bilet bulmuştum kendi adıma , sanırım turcular çok gazlıyor.
Bence biraz Slovakya ve Ürdün'e odaklanmalı gezmeyi sevenlerimiz.


Bu arada kampta kalacaksanız Budva da çok güzel kamping alanları var, deniz de harika.
 

.

Mesela Almanlar’da ayni bizim gibi Moğolistan’a oldukça ilgi gösteriyorlar.
Fakat bizler için köklerimize dönmek ana sebep ise onlara da uçsuz bucaksız özgür bozkırlar çekici gelmekte.

Demek istediğim kişiselden çok, bu yönde bir açıklamaydı..
 
Son düzenleme:

Valla yola çıkmışken Barcelona'ya kadar gidelim dedik biz de, bir daha ne zaman kısmet olur bilemiyoruz, sonuçta ciddi bir bütçe gerekiyor arabayla gezmek için de :smiley:) Üç haftada planladığımız gibi giderse her şey başarılı olacağız sanırım. Tatil anlayışımız az çok aynı aslında forumdakilerle. Ye, iç, yat bize göre değil :smiley: öyle olsa Türkiye'deki delux oteller dünyanın hiçbir yerinde yok :smiley: Macera arıyoruz :smiley: Emekli olunca karavanla yaparız dediğimiz gezinin bir bölümünü ertelememeye karar vererek çıktık yola. Umarım kısmet olur. Bir de hep şunu düşünürüm, Almanya'dan gurbetçilerimiz her yaz ülkemize geliyorsa biz de arabayla çok rahat gidebiliriz yurt dışına :smiley:)
İtalya'dan feribot geçişleriyle ilgili çok fazla bilgi bulamadım forumda, karavanlı olan arkadaşlar birkaç şey yazmışlardı. Onun için bilgi verebilecek olan var mı? Kimisi bileti oradan alın diyor, kimisi internetten alın diyor. Ne dersiniz? Bir de Bari mi, Brindisi mi? Sizin tercihiniz ne olurdu?
Teşekkür ederim :smiley:
 

.

Senenin üçte ikisi, karavanlı karavansız çeşitli defalar yollardayız. Her bir keresinde kağıt üzeri planın, gerçeklerle çakışmadığı noktalar oluyor.
Bu durum özellikle kafa genç vücut yaşlıysa sıklıkla ortaya çıkmakta. ;)
Tabii ikisi de genç ise, iş değişir. Bu açıdan avantajınız olmalı ?...

Bu kadar harcama yaptıktan sonra, ucuz gemiye hedeflenme gerekmeyebilir ? Yani bileti erkenden alın.
Üstelik yolculuk zaman ve istikametinin bilet alma şekline etkisi var.
Bileti giderken Kavala’dan alabilme olanağı da olmalı ? Ben bir keresinde Süper-Fast için Selanik’ten almıştım. (40.6342841,22.9348384)

Limandan çok teknenin uygunluğu önemli olmalı. Zaten aralarında fazla zaman farkı da yok galiba ? Ayrıca, yolculuklar gece olacak.

Bir de İpsala’dan bayram başı ve sonunda filan geçmeye kalkmayın. Geçen sene Lefkada’da sizi göremedik. Bayramda yollarda oldu iseniz hem durumu biliyorsunuzdur hem de belki bizim gibi yeni otobandan parasız geçme şansınız da olmuştur ?
 
Son düzenleme:



.


Bir de İpsala’dan bayram başı ve sonunda filan geçmeye kalkmayın. Geçen sene Lefkada’da sizi göremedik. Bayramda yollarda oldu iseniz hem durumu biliyorsunuzdur hem de belki bizim gibi yeni otobandan parasız geçme şansınız da olmuştur ?
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim :smiley: Bayram sonrası gitmiştik Yunanistan'a, dolayısıyla sınır kapısı çok rahattı, hiç beklememiştik, Lefkada'da sadece biz vardık 34 plaka :smiley: TR plaka görsek hemen yanaşırdık, ama Meteora'da, Parga'da hiç rastlamadık bizden birilerine :smiley:
 



Arabalı Aile Venedik'e Giderken ....

Ülkelere göre Vignette ücretleri ; Otoban ücretleri (gişelerin yerleri dahil) ; Benzin istasyonları ile ilgili bilgi linklerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz ...
Gezi paylaşımlarınız için de gözlerimizi 4 açtık , bekliyoruz :smiley::smiley:
İyi seyahatler , iyi eğlenceler .

Çok teşekkür ederim, zevkle okudum gezinizi :smiley: Darısı başımıza. Kısmetse temmuz ayının ikinci haftası yollara düşeceğiz. Gezimizi sizler kadar kaleme dökebileceğimi sanmıyorum, ama yine de deneyeceğim, belki birilerine ilham kaynağı olur :smiley:
 

Çok teşekkür ederim, zevkle okudum gezinizi :smiley: Darısı başımıza. Kısmetse temmuz ayının ikinci haftası yollara düşeceğiz. Gezimizi sizler kadar kaleme dökebileceğimi sanmıyorum, ama yine de deneyeceğim, belki birilerine ilham kaynağı olur :smiley:

Haydi hayırlısı olsun.
Gidin ve bir şekilde buradan gezi anılarınızı anlatmaya başlarsanız gerisi de gelir zaten.
 



349AEC82 0E61 4FD6 9D96 873567971563
Tüm gezenbilir ailesine merhaba

Planladığımız gezi için yollardayız ☺️ Şu an üçüncü durağımız olan Kotor’dayız, yarın Zadar’a hareket edeceğiz ☺️ Budva çok kalabalık, Kotor daha sakin ve daha güzel bence, 1350 merdiveni aşıp kaleye de tırmandım
Gezi bitince notları paylaşırım Herkese gönlünce gezmeler dilerim ☺️
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,773
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst