Araç Önerisi Ducato Vs Master ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Berkt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,422

Berkt

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Bizde panelvandan karavana dönüşüm için araç arayisindayiz. Ancak karar veremedik bir türlü. Bugun 17 m3 master gorduk gayet iyidi bir kac kisi ile gorustuk yatak boyu sıkıntısı olabilir diyorlar masterlar icin. Ducatoda butcemize uygun 17 m3 bulamadik. 15 m3 bulduk ama kararsiziz. Nasil yapalim diye. İnternette arac olculerine baktik genel olarak tüm araclarin ayni 17m3 lerde 20 cm daha yuksek sadece enleri vs ayni gordugum kadariyla. Sizlerin onerisi ve tavsiyeleri nedir arkadaslar. Birde arac secimi sirasinda km olarak 200-300 binlerde dolasiyor daha dusugu yok. Kac bine kadar arac bakmaliyiz ?
 

Etiketler
200-300 binler bu araçlar için çok değil önemli olan bakımları düzenli yapılmış,yatmamış,ağır işte çalışmamış olsun.O yüzden alacağınız aracın evveliyatını iyi araştırın.Ducato ve masterlarda etek altı çürükler ve ön takım arızaları kroniktir,ducatoların özellikle kapılarına dikkat!Oynanmışsa düzeltilmesi çok zor oluyor.
 

Buldugum 17 m3 masteri seyyar kirtasiye deposu olarak kullanmislar. Aracin altina fln baktim temiz yag kacirma yok motoru temizdi kazasi degiseni yok 270 binde 56bin istiyorlar. Ekspertize sokmadim daha. Ayrica 17m3 kamyon olarka geciyor c sinif ehliyet istiyor. Ehliyetide yukseltmek gerekecek..
 

Buldugum 17 m3 masteri seyyar kirtasiye deposu olarak kullanmislar. Aracin altina fln baktim temiz yag kacirma yok motoru temizdi kazasi degiseni yok 270 binde 56bin istiyorlar. Ekspertize sokmadim daha. Ayrica 17m3 kamyon olarka geciyor c sinif ehliyet istiyor. Ehliyetide yukseltmek gerekecek..
Ruhsatı karavan olduktan sonra b ehliyet yeterli olacaktır diye biliyorum.
Master motor ve mekanik olarak daha sağlam bir araç, bununla birlikte masraf çıkarmaya başladığında maliyetleri daha yüksek olur genelde..
 

B ehlıyet ıcın 15 m3 almanı tavsıye ederım ıdalıde bu ama 200 ve 300 bın km bu ıkı marka ıcın de az deyıl bu ıkı markada cok saglam arabalar deyıl bence
 



Şuan için b den c ye çevirmek nerden baksan 3000 tl ve 3 4 ay için gerçekten ehliyete ekstra para vermek boşa para ona vereceğime webasto alırım 15 m3 olarak bakayım ben araçlara en iyisi. peki bakarken nelere dikkat etmeliyim özellikle ?
 


İkinci el araç alıyorsanız otomobil, panelvan veya minibüs fark etmez, markası ya da sınıfı ne olursa olsun mutlaka ekspertiz yaptırın. Aracın şasesinde problem olmadığına emin olun. Sonrasında izleyebileceğiniz iki yol var. Birincisi; imkanınız varsa, şasesinde problem olmayan bütçenize göre en uygun fiyatlı aracı satın alıp motor, şanzıman ve hidrolik yağlarını,filtrelerini, fren balatalarını, yağ soğutucusunu, devridaim pompasını,termostatı, radyatörü, turbo hortumunu, marş motorunun ve alternatörün kömürlerini değiştirmek. Bu şekilde sizi yolda bırakacak muhtemel arızaların bir çoğunun önüne geçer ve büyük ihtimalle aracınızı içiniz rahat bir şekilde uzun zaman kullanırsınız. İkincisi; ilanda yazan '' tüm ağır bakımları yapıldı , alan kişi sadece mazotunu koyacak , dosta gidecek araçtır vb. '' ifadelere, satıcının sözlerine ve ekspertize güvenerek, bakımlı olan ( olduğu iddia edilen ) bir aracı biraz daha fazla ödeyerek satın almak ve aracın söylendiği gibi çıkmasını umut etmek.
Her iki seçenekte de hemen hemen aynı parayı harcarsınız. Birinci seçenek için tanıdık vb. usta yok diye düşünmeyin, çünkü eskiyi sök yeniyi tak için çok uzmanlık gerekmez. İkinci seçenekte olmadık bir yerde yağ soğutucu bozulabilir, turbo hortumu patlayabilir vb vb . kötü de olsa usta bulamayabilirsiniz.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim; aracın çok yol yapması model yılının eski olması kadar ne kadar bakımlı olduğu da önemlidir. Özellikle askeriyede eski ama bakımlı bir çok aracın çalıştığını ve görevini yaptığını askerlik yapan hemen herkes kabul eder. Gemi ve uçak motorlarını da örnek verebiliriz. Aracı bu yönden de değerlendirmek gerekir.
 

Ticari araç kullanan biri olarak şunu da ilave etmeliyim. Servis, minibüs, dolmuş gibi araçlar ( otobüsler farklı olabilir ) şehirlere göre farklılık gösterse de günlük ortalama 150-200 km yol yapar. Alacağınız aracın ekranında ne yazarsa yazsın aracın yaşına göre ne kadar yol yaptığını az çok bilebilirsiniz. Maalesef ülkemizde araçlarda km düşürülmesi yaygın bir uygulama. Aracın muayene kayıtlarından takip ederim diye düşünebilirsiniz ancak çok güvenmeyin. Çünkü muayene sırasında ekranda ne yazıyorsa sisteme o işleniyor yani her yıl km düşürülüp sonra muayene yaptırılarak beş yılda 500.000 km yol yapıp resmi olarak 100.000 km göstermek mümkün.
Bununla kim uğraşır demeyin anlatacağım olay hemen her yıl aynen yaşanıyor. Adam dolmuş plakası sahibi,( Bursa da binek otomobiller dolmuş olarak kullanılıyor. Renk şartı yok, araç fabrika boyasıyla çalışır. Çeşitli semtlerden şehir merkezi olan Heykel e yolcu taşırlar. Merak edenler internetten bakabilir ) Her sene kasım ayında 0 km otomobil alıyor dolmuş hattında ticari olarak kullanıyor. Araç bir senede yaklaşık 100.000 km yol yaptıktan sonra, muayene tarihinden on beş gün önce yenisi ile değiştiriliyor. Boşa çıkan araç km si düşürülüp serviste 10.000 bakımı yaptırılıyor sonra muayeneye sokuluyor. Bir süre ( 2-3 ay ) hususi olarak kullanıldıktan sonra satılıyor. Alan kişi servise gitse bakım tarihi ve km kayıtlı, muayene belgesinde de herşey normal, aldatıldığını bilmeden dolaşıyor. Maalesef böyle bir şey var ve yapılıyor. Herkes böyle yapıyor demiyorum ancak kırık diferansiyel dişlisinden ses gelmesin diye yağ yerine zift veya muz kabuğu doldurulmasından anlattığım olaya kadar öyle şeylere şahit olduğum ki araç alımı ile ilgili tüm mesajlarımda yenileme seçeneğini öneriyorum. İnanıp inanmamak size kalmış, saygılarımla
 

Aranan arabalar ticari oldugu icin her yıl muayene zorunludur muayene sonrası verilen kagıtda aracın km sı yazar her kimden arac alırsanız bu kagıtları sorun ve km kendınız gorur ıcınız rahat olur ben aracımın 10 senelik kagıtlarını dosyamda saklıyorum
 



Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Sececegim hangi arac olursa olsun kendi belirledigim bir ekspertize mutlaka goturecdgim. İcime sinen bir master buldum ancak ondada hem arkadan itişli, hemde sogutuculu. Simdi sizlerden okudugum kadari ile arkadas itisli oldumu arac altina tank koyma imkani daraliyor ve yatak altina koymak durumunda kalacagiz. İkinci bir konu ise o sogutucuyu soktukten sonra oraya heki yerlestirebilir miyim olculeri denk gelir mi onu bilmiyorum. İnternette arastirdim epey ancak sogutucu ciktiktan sonra kalan boslugu bulamadim.
 


Arkadaşlar ve Ağabeylerim

İhaleden bir araç aldığımda , ama gümrük , ama haciz depolarından aldığımda yada çekme belgesi ile trafikten çıkartılan(Aracın hiçbir şeyi yokken tanıdık vasıtasıyla kaskodan, aracı yenileme amaçlı, kusuru, ufak kazası şişirilen araçları) bir araç alırsam eğer, bu araçları tekrar trafiğe sokmak durumunda kalacağım. Şimdi araç yeniden trafiğe sokulduğu için 5 yıl tekrar beklenmesi gerekiyor mu yoksa ilk trafiğe çıkış tarihimi önemlidir?
Daha önce açtığım bir konuda gerekebilir gibi bir yorum yapılmıştı ama tam net bir şey söylememişti o yorumu yapan arkadaş. Bu konuda internet üzerinde de bir şey bulamadım. Rica etsem bilgisi olan yada olanlar beni aydınlatabilir mi?

Şimdiden çok teşekkürler...
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst