Araç Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freedom_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,912

freedom_54

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhaba,
Hiç mesaj atmamış olsam da uzun zamandır forumu takip ediyorum. Yaz sonu gibi binek aracımı satıp 4x4 bir araç almak istiyorum. Bu araçla eşimle birlikte dağ bayır gezip, aracın içinde kalmayı düşünüyoruz. Bu sebeple arkası iki kişini yatabileceği genişlikte yatak olabilmeli. Diğer kriterler ise evin tek aracı olacağı için nispeten düşük yakıt tüketimi ve eşim de kullanacağından otomatik vites olmalı. Bütçem 45000 TL civarı. Uzun süredir araştırıyorum ve birkaç aracın aradığım kriterleri sağlayabileceğini düşünüyorum. Nissan Xtrail 2.0 benzinli (2003-2006), Suzuki Grand Vitara 2.0 benzinli (2006-2010), Subaru Forester.
Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Bu araçların hangisi benim isteklerim için daha uygundur ya da başka araç önerileriniz nelerdir?
 

aracını içinde yatmaktan vazgeçer, bir tane roof top ya da istediğiniz boy normal çadır ve şişme yatak alırsanız çoğu 4x4 ihtiyacınızı karşılar. zaten yatağı sererken eşya boşalt, eşya yükle yapacaksınız, masanız sandalyeniz, suyunuz, erzağınız, valiziniz ön koltuklara sığmayacak, bütün camları perdelemek gerekecek vs zorlukları olacak. oysa bir çadır, bir pompa, bir yatak her ihtiyacınızı karşılar.

bir de bütçe kısıtlıysa araç alırken mtv'leri de araştırmanızda fayda var. geçenlerde 4x4 pickup baktık, güncel mtvler gözümüzü korkuttu vazgeçtik. sizin söylediğiniz araçların mtv'si çok yüksek değil ama ben yine de belirteyim dedim.
 

Açıkçası araç seçiminde ilk kriterim içerisinde yatılabilir olması. Belki yatağı bir platform üzerine inşa eder, alt kısımlarını yük için kullanırım. Her yerde çadır kuramayabilirim ama aracı park ettiğim her yerde yatabilirim.
Ülkemizde malesef mtvler çok yüksek. O sebeple 2000 cc üzeri düşünmüyorum. Bir de baktığım araçlar düşük model olduğundan mtvleri normal seviyelerde.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst