Arazi Araçı Önerisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Atagun Baltacioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,681

Atagun Baltacioglu

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Herkese merhaba,
Hafta sonları kamp yaparak değerlendirmeye çalışıyoruz ancak kamping alanları pek tercih etmiyoruz. Durum böyle oluncada şu an kullandığımız aracımızı oldukça yıpratıyoruz.
Küçük bir karavanımız var. Amacımız doğada gezerken battık, batıcaz, oraya çıkabilirmiyiz, altı sürter mi gibi düşünceleri ortadan kaldırmak. Bunlara ek olarakta büyük bagaj istiyoruz 2 tane köpeğimiz var ( Golden retriever ve Alman Çoban Köpeği)
Görünüş olarak defenderlar çok hoşuma gidiyor, gerek görsel gerekte bagaj olarak ancak araç tamirinden anlayan birisi pek olmadığım için çıkaracak süprizlerin altından kalkabilirmiyim bilemedim, yolda kalanın çok olduğunu okudum. Grand Cherokeelerde bagaj hacmi olarak büyük görünüyor şu an için sadece araçların dış görünümü ve bagaj hacimleria olarak yaklaşabiliyorum.
Kısa ve öz olarak isteklerimiz bu şekilde, bu konuda öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var :smiley:
Bütçe: 50-60bin arası olabilir.
Kullanmakta olduğumuz araç: Audi Q5
Karavanımız: Carette 1500 Off Road
wK4Y6y.png
 

Etiketler
Merhaba; Q5 konforuna alışıksanız, araç seçiminizi Grand cherokee olarak seçmelisiniz. Bahsettiğiniz rakkamlara 2005-2006 4.0l ya da 4.7l bir tane alırsanız üzülmeden kullanırsınız...
 


konfordan biraz ödün verecek ve bütçeyi de 5-10 daha arttırabilecekseniz L200 en iyisi bence.
otm, 4x4 ve arka dif kilitli modeli iyi bir lastikle sizin rotanızda yolda bırakmaz, altını da sürtmez. arka kısmı da kapatınca devasa bir bagaj çıkar.
L200 hakkında forumda bir çok başlık mevcut, gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
daha sonrasında oluşacak olan soruları kullanıcıları yanıtlayacaktır
 

konfordan biraz ödün verecek ve bütçeyi de 5-10 daha arttırabilecekseniz L200 en iyisi bence.
otm, 4x4 ve arka dif kilitli modeli iyi bir lastikle sizin rotanızda yolda bırakmaz, altını da sürtmez. arka kısmı da kapatınca devasa bir bagaj çıkar.
L200 hakkında forumda bir çok başlık mevcut, gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
daha sonrasında oluşacak olan soruları kullanıcıları yanıtlayacaktır

Bizde L200 gibi düşünmeye başladık arkası kapalı ya da bizde kapatabiliriz çok büyük bir masrafı yokmuş. Köpeklerimiz rahatlıkla yolculuk edebilir, arkada olduklarında aramızda cam olacağı için bizde onlar kirlendiğinde etkilenmeden yolculuk edebiliriz aynı zamanda sıcak havalarda arkayı sürgülü birşekilde yaptırabilirsek onlarda havadar bir şekilde gidebilirler. Herkes içinde oldukça kaliteli bir yolculuk olur.
 




L200 pickup için çok iyi bir alternatif. Ancak çekme karavan kullanacağınız için Size GC dedim. Araç boyu uzun olacak, arkada da çekme karavan ciddi manevra sıkıntısı yaşayacaksınız... Onun dışında aracın arka süspansiyonu makaslı. Konfor kaybınız olacaktır... Bagajı kapattığınızda; çift cidar kullanıp arasını yalıtırsanız sadece köpekleriniz değil, bir mat ve uyku tulumu ile kendinize de barınma imkanı sağlarsınız.:smiley: Ama kullanım maliyeti GC'den de LR dan da ucuz olur...
 

Ekonomik ve gözünün yaşına bakmadan kullanmak için Dacia Duster da bir alternatif ikinci araç olarak ise vergi, yakıt, servis, yedek parça her yönden avantajlı. 110Ps lik Sizin caretta ile çok rahat başa çıkar...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,928
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst