Arazi Vitesi Kullanımı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mukavemet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,195

mukavemet

Ana Kamp
Mesajlar
27
Tepkime Puanı
7
Herkese iyi akşamlar 2016 model L200 ile ilgili bir sorum olacaktı.Kullanma kılavuzuna baktım ama tam cevabını bulamadım.Şöyleki aracımı 2 çekerden 4 h veya 4h den 4 hll geçirmek için vitesi boşa alıyorum,istediğim konuma geçmek için düğmeyi cevirdiğimde ne kadar beklersem bekliyeyim ışıkların yanıp sönmesi tamamlanmıyor.Bende aracı d ye alıp biraz ileri ve geri yapıp sistemin kilitlenmesini sağlıyorum.Kilitli difrensiyeldede aynı mantıkla çalıştırıyorum.Sorum ise aracımı bu şekilde kullanmak herhangi bir arızaya yol açarmı?ikinci sıkıntım ise bir gün yanlışlıkla 4h kulllanımındayken saplantığım yerden aracı ileri geri hareket ettiremediğim için 4hllc ye alamadım bu okay normal mi acaba?
 

Etiketler
Normalde 4 çeker'e geçerken aracı durdurup vitesi boşa alman gerek. Size tavsiyem kullanma kılavuzu talimatlarından çıkmamanız yoksa ilerde şanzıman sorun yaratır ve L200 otomatik şanzımanı arıza yaptımı 8000 TL'den başlar tamiri. Şu an sorun yaratmamış olması aracın yeni olmasından kaynaklanmalı. Ayrıca eğer aracı asfalt üzerinde sakın 4 çeker'e almayın. Eğer yakınlarda L200 servisi varsa onlarada sorabilirsiniz.
 

Cevabınız için teşekkürler Aykut bey ama sıkıntım şu aracı boşa aldığım zaman ne kadar beklersem bekliyeyim bazen 4 çekere geçmiyor ,bende dişliler karşılık bılmamıştır diye ileri geri yapıyorum.
 

Aracınız 2016 model garantisi devam ediyordur. Servise götürüp konuşun. Normalde aracı durdurmanız, boşa almanız ve sonrasında 4 çekere almanız gerek. Aracınızı kuru asfaltta 4 çekerde kullanmayın. Yalnız 2 çekerden aracı direk olarak 4HLL'ye alamazsınız veya almamalısınız. Şanzıman zamanla arıza yapar. Eğer hava yağmurlu ise aracı 4H modunda kullanabilirsiniz. 4H modunu gene karlı havada kullanabilirsiniz. Eğer aracı kuru toprak veya çamurlu yerlerde kullanacaksanız 4HLL'ye alabilirsiniz. Önce aracı 4H moduna geçirin ve arkasından 4 HLL'ye geçirin. Aracı 4 çekerde kullanma alışkanlıklarınızı biraz değiştirin. Eğer hava yağmurlu veya karlı ise yola çıkmadan 4H moduna alın. Aracın yol tutuşu ve araca hakimiyetiniz artacaktır. Eğer aracı arazide kullanacaksanız aracı araziye girerken 4 HLL konumuna getirin ve aracı öyle kullanın.
 

Selamlar

L200 hareket halindeyken 80 Km/h ye kadar 4x4 e geçirilir ve çıkartılır hllc ve llc için durup vitesi boşa almak sonra arazi vitesini istenen konuma alınır 4x4 ışıklarının sabitlenmemesi ön differansiyel 4x4 vakum actuatorun arızalı olması yada buna vakum için hava sağlayan ventilde arıza yada borularda tıkanıklık olduğunu gösterir kontrol edilmesi gereken yerler ışıkları kontrol eden müşür soket ve kabloları - actuator vakum körüğü - bu körüğe hava sağlayan hortum ve ventili
4x4 ve konumlarına geçişte ve çıkışta biraz gecikme normaldir araç durduğu yerde süre biraz daha uzar hareket halinde süre kısalır bunun dışında yukarda yazdıklarımı iyi bir ustaya gösterin

kolay gelsin
 




4h icin 100 km hiza kadar hareket halinde gecis yapilabilir. Tekerlekler donmuyorken 4 cekere gecilememesi, tekerlekler en fazla yarim tur dondugunde 4 cekere geciyorsa ariza olarak kabul edilmez. 4low gecisi hareket halinde yapilmamalidir, arac zorlamanin aktarmada yaratacagi stresten aks veya mil kesebilir. Harekete gecildiginde 4 cekere geciyorsa servise goturup mudahale ettirmeyin tecrube ile sabit, bozarlar. Calisiyorsa elletmeyin.
 

fikirlerini paylaşıp yardımcı olmaya çalışan büyün arkadaşlara teşekkür ederim.Malesef l200 crewcab beyin mesajını geç gördüğüm için servise kadar boş yere gittim:smiley:
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,770
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst