Avustralya'dan-Melbourne-

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Solana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,033

Solana

Kamp II
Mesajlar
320
Tepkime Puanı
2
3 Kasim cumartesi gunu 2 ayligina, esimle birlikte Avustralya'ya seyahat ediyoruz. Yanimizda diz ustu bilgisayarimiz olacak ve ben firsat buldukca bu seyahatimizi sizlerle paylasacagim...

2 aylik planimiz asagidaki gibi olacak;

5 - 10 Kasım Melbourne
11-16 Kasım Melbourne'den çıkarak kıyıdan batıya, Great Ocean Road
17 - 24 Kasım Arabayla kuzeye iç bölgelere yolculuk, Mildura-Broken Hill
24 - 30 Kasım Broken Hill'den batıya Flinders Sıra Dağları
1 - 4 Aralık Arabayla güneye Adelaide şehrine yolculuk
4-5-6 Aralık Adelaide
7 - 22 Aralık Tasmania adası
22 Aralık-4 Ocak Sydney

Australia map



Bu ulke ve planladigimiz yerler icin, mutlaka gorun veya yapin ya da yiyin diyebileceginiz tavsiyeleriniz var mi? ::smiley:


yazilarimi blogdan takip edebilirsiniz...

http://soley-avustralya.blogspot.com/
 

Etiketler

Ynt: Avustralya'ya

Solana' Alıntı:
Bu ulke ve planladigimiz yerler icin, mutlaka gorun veya yapin ya da yiyin diyebileceginiz tavsiyeleriniz var mi? ::smiley:

yolunuz açık olsun... bu konuda bilgim yok maalesef netten araştırarak birşeyler bulunabilir ama asıl yaşayan birileri olarak bu bilgileri dönünce bizde sizden bekliyoruz :smiley:
 

Ynt: Avustralya'ya

valla o kadar gezmişken Cairns'e uzanıp dünyanın bence en müthiş doğa harikası 2000 km. lik tek parça resifi Great barrier reef i görmenizi tavsiye ederim :smiley:
iyi yolculuklar, fotolarınızı bekliyoruz :smiley:
 




Ynt: Avustralya'ya

Deep' Alıntı:
valla o kadar gezmişken Cairns'e uzanıp dünyanın bence en müthiş doğa harikası 2000 km. lik tek parça resifi Great barrier reef i görmenizi tavsiye ederim :smiley:
iyi yolculuklar, fotolarınızı bekliyoruz :smiley:

Simdilik kuzeye gitmiyoruz. Bir dahaki sefere insallah. Oneriniz icin tesekkurler..
 

Ynt: Avustralya'ya


Nihayet yazma firsati buldum. Dilekleriniz icin herkese tesekkur ederim..

Oncelikle kisa Avustralya bilgisi vereyim;

Avustralya, 8 milyon km²’lik yüzölçümü ile dünyanın altıncı büyük ülkesidir. Sadece 20 milyon olan nüfusunun %85’i kentlerde ve bunların çoğunluğu da kıyılardan en fazla 20 km içeride yaşamaktadır. Nüfusun %92’si Avrupa, %6’sı ise Asya ve Ortadoğu kökenlidir. Sadece %2’si yerli halktır.
Dünyanın jeolojik olarak en yaşlı kıtası olan Avustralya’nın üçte biri çöl, üçte biri ise stepler veya yarı çöldür. Ülkenin sadece %6’lık bölümü deniz seviyesinde 600 metre yüksekliktedir.
En önemli ihracat kalemleri fosil yakıtlar, madenler, metal, pamuk, yün, şarap ve sığır etidir.
Kıtanın eskiliğine karşın kentlerin ve halkının hareketlilik ve canlılığı dikkat çekicidir. Güneşli ve ılıman iklimi hayatın büyük oranda açık havada geçmesinin baş nedenidir. Avustralyalının vazgeçemediği iki şey plajlar ve barbeküdür. Bunun dışında spora düşkünlükleri ile de tanınırlar.

İnsanoğlu ile 40.000 yıldır tanışan bu yaşlı kıta dünyanın en değişik canlı türlerini de üzerinde barındırır. Keseli hayvanlar neredeyse sadece bu kıtaya özgüdür. Kanguru dışında onlarca değişik keseli hayvan türü, sevimli koalalar ve dünyanın en zehirli 10 yılan türünden 7’si Avustralya’da yaşamaktadır.

Avustralya ve Amerika tarihleri birbirine benzer. Bunun bir sebebi, ikisinin de tarih sahnesine çıkışlarının Büyük Britanya kolonisi oldukları döneme rastlamasıdır. Fakat tarihi gelişimleri farklı olmuştur. Avustralya eyaletleri, 1901'de İngiliz hükümetiyle yapılan barışçıl bir iskan anlaşmasıyla birleşmiştir.
 

Ynt: Avustralya'ya


MELBOURNE,


3 Kasimda Malezya Hava yollari ile Istanbul’dan hareket edip, Kuala Lumpur’dan aktarma ile 4 Kasimda nihayet Melbourne’da olduk... Toplam 20 saatlik ucus, daracik koltuklar arasinda oldukca yorucuydu. Gezgin olmanin da bedeli bu olsa gerek...
Biz memlekette sonbaharin son gunlerini yasarken, Avustralya guney yarim kurede oldugu icin buralar ilkbahar... Aramizdaki saat farki ise; bizim gecen hafta kis saat uygulamasi ve buralarin yaz saatine gecmesi ile 9 saat.

Melbourne’da ilk gun kendimizi buyuk bir organizasyon icinde bulduk. Otellerde zor yer bulmamizdan aslinda aylar oncesinden haberimiz olmustu. “Melbourne Cup”, Guney yarim kurenin en buyuk at yarislari, buyuk kupa haftasindayiz. İlk gun seromoni gecislerini izledik. Buyuk yarisin oldugu gun biz de sansimizi deneyelim dedik ve kendi capimizda bahislere ortak olduk. Niyetim surpriz ata oynayip cok kazanmakdi… Evet surpriz at kazandi ama benim oynadigim degil :(

MelbourneCup3


MelbourneCup4


MelbourneCup2


MelbourneCup1
 

Ynt: Avustralya'ya


Nerdeyse 150 yillik Melbourne Cup gununde insanlar da geleneklere uygun giyinmis. Hanimlar; buyuk ve tuylu suslu sapkalive dekolte kiyafetli. Erkekler; papyon kravatli, beyaz takim elbiseli... Gunumuz karnaval havasinda gecti.

MelbourneMeydan2


MelbourneMeydan3


MelbourneMeydan4
 

Ynt: Avustralya'ya

Melbourne caddelerini ve ara sokaklarini daha cok yuruyerek tanimaya calisiyoruz. Yarra nehri kiyisi boyunca cafeler, barlar belli ki sehir hayatini canli tutuyor.

Biraz Melbourne hakkinda kisa bilgiler de vereyim;

Avustralya’nin 2. buyuk sehri. 3.7 milyon nufusu var. Dunyanin en cok yasanabilir sehrleri arasinda her zaman ilk siralarda... Cafeler, kitapci dukkanlari ve tramvaylari ile bir Avrupa sehrini andiriyor. Ama Lubnan, Turkiye, Vietnam, Yunanistan ve dunyanin diger bircok ulkesinden gelip yerlesmis gocmenleriyle kozmopolit bir kent. Ayni zamanda da ulkenin kultur merkezi.
Bu kadar yeter, devamini gezip gorerek anlatacagim… ;D

http://soley-avustralya.blogspot.com/


MelbourneMeydan1


Melbourne1


Melbourne3



Devam edecek ;)
 




Ynt: Avustralya'dan


Tramvay


StKilda




St. KILDA

Tramvayla St. Kilda semtine gittik... Burasi Melbourne'nun okyanus sahilindeki eski sayfiyelik yeri... Tek katli, kucuk bahceleri olan villalar yanyana... Hava sicakligi 20 derece civarinda... Sahilde gunsten faydalananlar hatta denize (okyanusa) girenler bile var.
Ana caddede sagli sollu Cafe ve Barlar -Melbourne Cup nedeniyle tatil gunu olmasindan mi yoksa her zaman mi boyle bilemiyorum- tamamiyle dolu, civil civil hareketli..
 

Ynt: Avustralya'dan

MelbourneMuze1


MelbourneMuze2


MELBOURNE MUZE girisinde dev balina iskeleti (16 mt.) ile karsilasiyoruz. Muzenin ilk bolumu, Okyanusya canlilarina ayrilmis… Baliklar, kangurular, kelebekler,kuslar, yilanlar… 6 metreboyundaki dev Pitonlar 1905’te Singapur’da yakalanmislar.
Muzenin Avustralya yerlileri (Aborigine) hakkinda da bir bolum var. Bu insanlarin kulturlerinin 200 yil icinde nasil yok edildiginin tum belgeleri burada… Bu insanlari yerlerinden, yurtlarindan uzaklastirip nasil hristiyanlastirmaya calistiklari ve sonunda da su anda kendi topraklarinda ne zavalli durumda olduklarini hissettik… Tabii hicbir sekilde bir pismanlik ve yanlis yapmis olma belirtisi yoktu.

MelbourneMuze5
 

Ynt: Avustralya'dan


SydneyRoadTurkler


SydneyRoadTurkler 1



Sokak ve caddelerde dolasirken gozumuze bir vitrinde turkce yazilar ilisiyor. Fotograflamaya calisirken kapisinda bir Turk bize yanasiyor ve Turk oldugumuzu soyleyince iceri davet ediyor. Basta biz iskembe salonu sandik ama iceri girince anliyoruz ki, bir Turk Kahvehanesi ayni zamanda dernek lokali. Demli caylarimizi icerken sohbet ediyoruz… 30-40 yil oncesinden gelenler var. Hepsi de Turkiye donus hayalleri kuruyor… Dernek baskani, bu Pazar gunu Turklerin Avustralya’ya gelislerinin 40. yildonumunun seromonisinin olacagini hatta Avustralya Basbakaninin da katilacagini soyledi. Bizi de davet etti, ama maalesef biz cumartesi Melbourne sehrini terk edecegiz.
 

Ynt: Avustralya'dan

Tramvayda

Tranvayda gozumuze carpan



VictoriaMarket1


VictoriaMarket2


QUEEN VICTORIA MARKET, Melborne sehrinin en buyuk gunluk pazari.. Her turlu gida maddesinin en tazesi ve kalitelisi buraya geliyor. Burada da baska vitrinlerde oldugu gibi “Turkish Bread” dikkatimizi cekiyor. Bizim Ramazan pidelerimizi buradaki Turkler adeta markalastirmislar

VictoriaMarket3
 



Ynt: Avustralya'dan


Bugun Melbourne sehrinin varlikli mahallelerini (Toorak) gezdik. Butikler, alis-veris merkezleri, cafeler ve kaliteli giyimli insanlar burada. Aslinda Melbourne halki gercekten cok bakimli ve iyi giyiniyorlar.

Toorak2


Toorak1
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst