Avutralya'dan, Grampians

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Solana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,508

Solana

Kamp II
Mesajlar
320
Tepkime Puanı
2
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9138.0
Gezimiz devam ediyor.

Great Ocean Road’daki son yerimiz Port Fairy’den sonra kuzeye dogru yonumuzu ceviriyoruz. Gormek istedigimiz yer 2 saatlik mesafedeki daglik ve ormanlik yer GRAMPIANS bolgesi.. Hava sicakligi burada aniden degisiyor.. 20 derecelerden 35 derecelere gelmis bulunuyoruz.. Bu degisim bizi ilk basta carptiysa da adapte olmaktan baska care yok..

Bu bolgedeki HALLS GAP turistik koyunde konaklayacak yer araniyoruz. Bize uygun gelen bir Hostel’de, Tim’s Place’de yer buluyoruz..

Yeri gelmisken biraz konakladigimiz yerlerden bahsedeyim. Genelde motellerde kaliyoruz. Bu moteller camping icinde de olabiliyor. Hepsinde pratik mutfak gerecleri ile birlikte kucuk bir mutfak kosesi var. Gerecler; kucuk buzdolabi, su isiticisi, ekmek kizarticisi, kimisinde mikro dalga firin ve kahve, cay...

NedsBeds

Pratik yemek pisirme kolayligi

Barbecue2


Camping’lerde barbeku kolayligi da var. Barbeku Avustralya’nin vazgecilmezi.. Her yesil alanda ve evlerinin arka bahcelerinde ve genelde LPG ile calisiyor. Piknik alanlarinda bedava kullaniliyor..
 

Etiketler
Ynt: Avutralya'dan, Grampians


Halls Gap koy girisinde BRAMBUK adli kultur merkezinde ABORIGINElerin gecmisi tanitiliyor... Avustralya kitasindaki 40 bin yillik gecmisleriyle dunyanin en eski devam eden kulturune sahip bu halki Ingilizler 19. yy. 40 yil icinde yok etimis.. Bu tanitim yerinde de yaptiklarini, marifetmis gibi sergiliyorlar... :(

Hava cok sicak olmasina ragmen bu daglik alandaki PINNACLE tepesine cikmaya karaliyiz. Aslinda buralar ormanlik bolge ama 2 yil once yildirim dusmesiyle yanmis. Agaclar yapraksiz kara bir siluet gibi..

Pinnacle3
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians


Pinnacle2


Pinnacle4


2 kilometrelik tirmanisimiz 1 saat suruyor.. Kayalar uzerindeki kirmizi oklari takip ederek yolumuzu bulduk.. Yorulduk, terledik, cok susadik...
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians


Pinnacle8


Ama herseye degdi dogrusu. Zirveye geldigimizde butun Grampians’i kus misali goruyorduk. Kayaliklarin tam ucundaydik . Gercekten de kus olmayi hissedebiliyor insan burada…

Pinnacle6


Pinnacle5


Yarim saat burayi icimize sindiriyor, suyumuzu ve enerjimiz icin muzlarimizi bitiriyoruz. Geri donusumuz yani inisimiz cikmak kadar zor...
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians


Hostel’e geldigimizde saat 8’i bulmustu ve hemen yanimizdaki cimenlik bolgede kangurularin yemek saatiydi. Yine koloni halinde dolasiyorlardi.. Buralarin tabiatindan daha once bahsetmistim. Grampias Bolgesi tam bir kus cenneti. Her renk kus tepemizden ucuyor ve hepsi ayri bir sesle otuyor. Hangi kusun hangi sesi verdigini ben bile ogrendim...

Agustosbocegi


Agustos bocekleri burada inanilmaz yuksek sesteler, hepsi sozlesmis gibi ayni yuksek frekansta otusuyor. Bazi insanlarin kulaklarini kapayarak dolastiklarini gordum..

Sinekler


Bir de mevsim dolayisiyle mi, yoksa hep mi varlar bilemiyorum inanilmaz rahatsiz edici kucuk kara sinekler ucusuyor. Yuzumuzden, uzerimizden bu yapiskan yaratiklari kovalamak nerdeyse bir fiziksel performans gerektiriyor..
 



Ynt: Avutralya'dan, Grampians


Ertesi gun yeni bir yuruyus maceramiz; hedefimiz MC KENZI Selalesi... Selalelere gelmeden once seyir yerlerinde yemyesil ovalari, goletleri ve yanmis agaclari seyrediyoruz... Alana vardigimizda asagiya dogru 1 km inis bizi bekliyordu. Cikisi dusunmeden dik merdivelerden asagiya indik. Vardigimizda selalenin goruntusu bizi biraz hayal kirikligina ugratti. Cunki posterleriden farkliydi.. Belliki burasi da kuresel isinmadan nasibini almis. Kurak gecen yillarda selalele akisini epey inceltmis..

McKenzi3

McKenzi2


Su sorunu bu kitada ana sorun olarak degerlendiriliyor. Su kaynaklarinin doluluk orani % 45’lerdeymis .. Her yerde, her su damlasinin onemi anlatiliyor ve nelere dikkat edilmesi gerektigi vurgulaniyor. Tuvalet sifonlari yarim ve tam bosaltmali olarak iki basma dugmeli... Duslarda 1 dakika kisa dus almanin 9 litre tasarruf sagladigi yaziliyor. Camasir makineleri hep kisa programda calistiriliyor.
Motel isletmecimiz Avustralya’li kadin gectigimiz yaz Turkiye’ye gelmis. Otobusle Marmarise giderken, her molada otobusunun yikandigini gorunce cok sasirmis. Kendi ulkesinde boyle bir seye cok buyuk ceza verildigini soyledi. !!!
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Ani bastiran sicak hava dalgasi nedeniyle planlarimizda degisiklikler yaptik . Onceki planimiza gore 500 km kuzeyde col olan Broken Hill ile onun 300 km batisindaki Flinders daglik bolgesine gidecektik. Outback tabir edilen bu bolgelere anliyoruzki 1 ay gec kalmisiz...
Yonumuzu yine guneybatiya, Okyanus sahillerine dogru ceviriyoruz . Hamilton sehrinde molamizi veriyoruz. Bu sehir dunyanin yun baskenti olarak aniliyor. 80 km yaricapindaki daire icinde 6 milyon koyun yasiyor. Dunya yun uretiminin % 10’u bu bolgede yapiliyor…

Simdi yine okyanus sahilinde olan kucuk sehir PORTLAND’dayiz. Hava sicakligi tekrar 20 derecelerde. Sahilde insanlar gunesin keyfini suruyor... Tabii biz de... :smiley:

PortlandBeach


PortlandNelsonLighthouse


http://soley-avustralya.blogspot.com/


Portland2
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Ne diyelim.....Darısı başımıza....
Resimler ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Bu arada henüz yemek konusuna girmediniz ;) Bir ara spegetti gördüm yukarılarda ama mutlaka vardır sizde başka enterasan resimler. Mesala emu yu denedinizmi Avustralya da?
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Makarnanin yaninda taze fasulye de yaptin mi? :D
Resimler cok guzel, hadi devamini da getir cabucak :smiley:
Biraz da insanlarin resimlerinden koysana, yerli halk filan mesela...
 



Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Felice' Alıntı:
Mesala emu yu denedinizmi Avustralya da?

Buralarda kangurular, emular serbest dolasiyorlar bu yuzden onlarin etlerini yemek bana biraz tuhaf gozukuyor!! Ama deneyecegimm...
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

Teejay' Alıntı:
Biraz da insanlarin resimlerinden koysana, yerli halk filan mesela...

Yerli halki dedigin herhalde Aborjinler.. Onlari yok ettiklerinden gorunmuyorlar. Kalan az sayida yerli halki da verimsiz col bolgelerine surmusler...
Ama gormek istiyorsan sana ingilizlerle soydas olan Avustralyali gondereyim.. :smiley:

Avustralyalikizlar
 

Ynt: Avutralya'dan, Grampians

şelaleler mükemmel. eğer orda olsaydım sanırım direk atlardım suya. teşekkürler paylaşım için
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst