Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kardelensena1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,608

kardelensena1

Kamp II
Mesajlar
342
Tepkime Puanı
0
Eveeet yeni bir yazı dizisi başlıyor ,Tunus'tan geleli bir kaç gün oldu. En kısa zamanda resimler eşliğinde yazılarıma başlamak istiyorum.1 hafta süren gezimiz bu sefer tek bebek ile geçti...
 

Etiketler


Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

edebiyatçı canım teşekkür ederim, çok güzel geçti. Öncelikle Tunus için genel düşüncelerimi belirtmek isterim. Tunus lular çok sıcakkanlı insanlar. Türklere özel ilgi var, ekstra indirim yapıldı çoğu zaman. Fakat fırsatçılar da çok, epey dolandırıldık anlayacağınız. Nasıl olduğunu ileride anlatacağım. Türk dizilerini bilhassa muhteşem yüzyılı izleyen çok, bize de bunu söylediler , biz de izlemediğimizi ve dizinin yalan dolan üzere olduğunu anlattık. Halk Fransa sömürgesinden yeni çıktığı için üzerlerinde kalan etkiyi yoğun bir şekilde görüyorsunuz. Tabelalar Arapça ve Fransızca. Herkes ana dili gibi Fransızca konuşuyor. Okullarda zorunlu ders olarak okutulmaya devam ediyor. Ben en çok bu ülkede sevindim dil konusunda, Arapçamın daha zayıf olduğunu sanırdım, bırakın kendimizi idare edecek kadar olmasını ,çok kişiyle sohbet bile ettiğime inanamıyorum. Velhasıl Arapça konuşmanın zevkine erdim ilk kez. Bir diğer etkilenme yemek kültüründe görülüyor, fast food çok yaygındı. Patates kızartmasını çok seviyorlar. Ne yemek sipariş ederseniz edin mutlaka patates kızartması yanında..
Dini sahaya baktığımızda bizim ülke gibi . Dini geleneksel olarak yaşayan cahiller olduğu gibi, dinin kaynağının yalnızca Kuran ve sünnet olduğunun bilincinde olan kaliteli, Müslümanlar da mevcut. Ülkem aklıma geldi hemen...Evliya mezarlarından medet umanlar gördüğüm gibi; Fatıma nın eli de neymiş, böyle şeyler İslam da yoktur, Allah ın Kitabı ve sünnet vardır diyen de gördüm. Tunus ta Fatıma nın elini simgeleyen bir şekil var, kolyeden aynaya her türlü hediyelik eşyası mevcut. Ben aslında hatıra olsun diye sormuştum var mı diye, dükkan sahibi bu şekilde cevap verdi , çok takdir ettim...
 

Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

Bu seferde geçen yıl gibi hava alanında kabusla başladı gezimiz, tek olay değil iki olayla hem de... İlki pasaport kontrolünde görevlinin geçen yaz iran a gitmemizi öğrenmesiyle başladı. Başka bir memura götürdü pasaportları , içerden bizi çağırdılar, vay efendim neden iran a gitmişiz, tatil için olduğunu söylememize rağmen tam 1 saat beklettiler, pasaportlar ordan oraya gitti geldi, İran lı olup olmadığımız soruldu, pasaportta kocaman Türkiye Cumhuriyeti yazıyor olmasına rağmen, arkadaş bu ne yaaa. Neyse en sonunda verdiler pasaportları geçtik çıkış kapısından, döviz bozdurmak için sıra sıra dükkanlardan birine geldik. AA oda ne sizin paranız internasyonel değil burda geçmez demesinler mi , başımızdan aşağı kaynar sular döküldü, hepsini tek tek dolaştık aldığımız cevap hep aynı, yaban ellerde 5 kuruşsuz kaldık iyi mi...para var ama yok ...Benim akıllı arkadaşım heralde parayı havaalanında bozdur her banka almıyor demeden önce , Euro ya çevir demeyi unuttu herhalde, biz de İran daki gibidir deyip çıktık yollara, zira oraya da tl ile gittik sorun olmadı. Yaşadığımız şoktan aklımıza hiç çözüm de gelmedi. Western onion dışında. Akşam saati olduğu için o da olmaz her yer kapandı. Taa ki bir taksici bize mastreo kart hatırlatana kadar, keşke hatırlatmayaydı :smiley: bize çoook pahalıya maloldu bu çünkü, yediğimiz ilk kazık bu taksiciden geldi çünkü. Otelimiz yaklaşık 1 saat uzaklıkta Hammamet adlı sahil şehri. Biz Tunus merkeze gidip oradan da lavaj taksi denen 8 kişilik minibüslerle gitmeyi planlarken adam bize 3 aktarma yapacağımızı ,zaten aynı paraya geleceğini söyleyince biz de o çökük psikolojiyle kabul ettik bizi tam 150 tl ye götürdü, bu arada eşim mastre kartla 200 dinar çekip gelmişti bile. o yorgunluk o stresle 150 tl ye gittik. Sonradan öğrendik ki o mesafe 15tl ye gidiliyor. FırsATçılara dikkat!
 



Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

evet akşam üzeri otele ulaştık ve yerleştik. otel tam bir fiyasko, kesinlikle önermem,adı villamar residence de charme, bookingte olduğu gibi değil, alakası yok, tabii akşam yemeği için tekrar dışarı çıktık, yemekler hep böyleyse aç kaldık demektir düşüncesiyle yediğimiz yemekten sonra hava iyice kararmıştı Hammamet kalesinin olduğu kısma dolaşmaya gittik, meşhur nane çayının tadına baktık o da fiyasko .. Allah tan ben nescafe almışım,Tunus lular çay bilmiyor, kahve çok fazla ..gene fransız...
 

Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

ertesi gün otelin o çoooook zengin kahvaltısından sonra düştük çöl yollarına...rotamız tam tersine döndü, önce çöl sonra ilk gideceğimiz yerler oldu, olsun, biz zaten böyle doğaçlama gezileri daha çok severiz, giderken farklı yol gelirken farklı yol seçiyoruz ki çok yer görebilelim...ilk hedef kayravan üzerinden çöl macerasına ...
kayrevan
Önemli,, Hatta yalnızca kuzey Afrika için değil, Endülüs’e açılan ilk kapı da el Kayrevan. Çünkü; Tarık bin Ziyad’ı gönderen İslam komutanı onu el Kayrevan’dan göndermiş Endülüs’e. Kayrevan kenti kuzey Afrika’daki en önemli İslam mücevherlerinden birisi. İslam dünyasında Mekke, Medine ,Kudüs ten sonraki dördüncü kutsal şehir. Sabırsızlıkla, İslam medeniyetinin kapılarını Afrika’ya açan bu kutsal şehri görmeyi arzu ediyoruz. Kayrevan’a girince üzerinizde manevi bir havanın baskınlığını hissedebiliyorsunuz. Çünkü Hz. Peygamberin sahabeleri, âlimler ve İslami ilimlerin verildiği medreseler bu şehirde toplanmış. İslam tarihinin en önemli şehirlerinden. Başkent Tunus’a 100 kilometre uzaktaki Kayrevan şehri, çöl bir alanda müslümanlar tarafından kurulmuş ve m.s. 670 yılında Afrika fatihi Ukbe bin Nafi tarafından İslamiyet kuzey Afrika’ya bu bölgeden yayılmış. Burayı fethettikten sonra boş durmayan Ukbe bin Nafi , Afrika’ya açılıyor ve Cezayir sınırları içerisinde vefat ediyor.
 

Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

Ukbe bin nafi camii:
Kurduğu ülke bugün de İslam medeniyetini temsil ettiği gibi şehir içindeki Ukbe bin nafi camisi 1300 yıldır hizmet veriyor. Kayrevan şehrinin orta yerine inşa edilen Nafi camisi, kimileri için Tunus’u ziyaret etmelerinin tek sebebi. Kubbeli iki dış kapısı ve duvarları ile kaleye benzer bir görünüme sahiptir. İnanışa göre Müslümanların camiyi 7 defa ziyaret etmeleri, Mekke ye 1 kez gitmeye eşdeğerdir. Halen Fas ta ki II. Hassan Cami nden sonra Kuzey Afrika nın en büyük 2. Camisi olan bu eser Cuma günü dışında 8-14 saatleri arasında ziyaret ediliyor.Turistlerin sadece avlusunda dolaşmalarına izin verilen caminin avlusu, ortasına doğru eğimli şekilde mermer döşelidir. Eğimin nedeni avlunun altında yer alan kuyulardır. Kayravan Camii, Şam Emeviye Camii modeline göre yapılmış olup Mağrip'teki bütün camilerin öncüsü sayılır. Caminin 35 metre yüksekliğindeki minaresi Mağrip ve Endülüs minarelerine örnek olmuştur. 671 yılında yapımına başlanan Ukbe bin Nafi camisi, geniş bir avluyu içine alan surlarla çevrili. 365 sütun üzerinde duran cami içinde roma ve bizans başlıkları da bulunuyor. Babü’l lalla Rihana caminin en güzel kapılarından. Camii ortasına müslüman bilim adamlarının müezzinler için ince ince işlediği güneş saati, İslam medeniyetinde ilmin son derece gelişmiş olduğunun bir göstergesi. Aynı zamanda, su ihtiyacının giderilmesi için caminin ortasına yapılan su arıtma sistemi ise turistlerin ilgisini çekiyor.

DSCN1091
 






Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

noluyooo yaaa, kapının kenarında soldaki işlemeye dikkat, eğer bu tür bir oyma varsa o evde berberi yaşıyor olduğuna işaret, değilse arap aile yaşıyor, şuan hala bu evlerde yaşıyorlar aktif bir şekilde hayat devam ediyor...

DSCN1095
 






Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...

bize burada rehberlik yapan şahıs, 40 dinarla başladık 20ye düştük.1dinar:1,375tl

DSCN1108
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,420
Mesajlar
1,517,729
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst